13.5.2024 | Svátek má Servác


Diskuse k článku

KORONAVIRUS: Zoufalství a rezignace

Ministr zdravotnictví vystoupil s téměř katastrofickým projevem a lidsky zlomen rezignovaně lamentoval nad svou bezmocností v boji s koronavirem. Neví, co dál, lidé prý opatření nedodržují, přijde katastrofa.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Černý 11.2.2021 14:01

Už je vyléčený z chřipečky ? Nějak tam je dlouho.

J. Černý 11.2.2021 13:59

1*

J. Černý 11.2.2021 13:52

Koukám, že máme nejvic epidemiologů a imunologů na čtvereční kilometr.

M. Varadinková 11.2.2021 13:40

Nejsem soudružka. Zřejmě Váš zastydlý zvyk ze stranických schůzí.

Jak jste přišel na to, že se britská mutace v UK nešíří?

Všichni nově nakažení mají živý virus. Ti ,kteří nákazu již překonali, mohou vylučovat ještě nějakou dobu mrtvý virus (jeho RNA).

Jistěže se preventivně testuje na HIV. Viz https://www.hiv-prevence.cz/

P. Brich 11.2.2021 13:38

Můžete sem přenést, pane Meišnere, jak teď mluví rektor Zima nakažený a nemocný na covid-19. Nebo už je po smrti?

P. Brich 11.2.2021 13:34

Čeština je jazyk vtipný (opsáno z netu):

"Šípková Růženka se nikdy neprobudí, protože princ se neodváží sundat si rerspirátor, aby ji mohl políbit. Trpaslíci vyženou Sněhurku, aby nedostali pokutu za ubytovací služby. Honza nevycestuje do sousedního království vysvobodit princeznu, protože nemá očkovací průkaz. Zlatovláska kvůli zavřeným kadeřnictvím přestane být zlatovlasá. Dlouhý s Bystrozrakým přijdou o Širokého, neboť ten kvůli nadváze skončí na plicní ventilaci. Maruška nedonese z lesa jahody, protože 12 měsíčků se schází jen videokonferenčně. Karkulčina babička zemře hlady, neboť Karkulka je ze sousedního okresu. Jezinky neunesou Smolíčka, neboť ten jim neotevře, protože nejsou rodinní příslušníci."

Ukazuje se, že nouzový stav a veškeré tvrdé restrikce jsou na dvě věci. A to nejen u nás. Vypadá to, že podobného výsledku by se dosáhlo s opatřeními již vyzkoušenými, která se aplikují při chřipce nebo infekcích epidemického charakteru. A ubyl by i počet hospitalizací, kdyby nebylo dotací na koronalůžko.

Restrikcemi se brání přirozenému šíření viru a následné imunizaci lidí. Takže restrikce vždy sníží počet nakažených. Po jejím zrušení tento počet prudce vzroste, aby se dohnal ten deficit způsobený restrikcí.

Takže jsou dvě cesty: buď běžná protiepidemická opatření - viz výše - případně modifikovaná lokálními omezeními nebo rouškami; nebo restrikce, ale trvalé, protože teď už je tu britská modifikace viru, na startovní čáře je připravena jihoafrická, rozcvičuje se brazilská, rozehřívá se marocká, pak švédská ... OSN sdružuje asi 140 států;-€

L. Kubeš 11.2.2021 13:31

Autor je stejný blbec jako ten jeho obdivovaný guru !!

P. Vychodil 11.2.2021 13:29

kontrolní otázka, soudružko...jak je s tou britskou mutací, která se jaksi po UK nešíří ?

další kontrolní otázka, soudružko, kolik PCR pozitivních má v sobě skutečně viry, které šíří ?

máte pravdu v tom, že nakazit se dá všude, ale pouze dá, pokud vaše imunita je slabá...

Někde snad preventivně testují na HIV ?

M. Varadinková 11.2.2021 13:14

„Proč se veškeré úsilí vlád a zdravotnické vědy zaměřilo na rychlý vývoj vakcín, nikoliv léků na propuknuvší covid-19?“ ---- Tato otázka obsahuje bohapustou lež. Úsilí je zaměřeno jak na vakcíny, tak na léky. Jenomže vynalézt opravdu fungující lék proti virům není tak snadné. Vždyť dodnes nemáme takový opravdu účinný lék ani na chřipku. Na rozdíl od bakterií, na které máme antibiotika.

„Jak to, že lockdowny žádné výsledky nemají?“ -----Další bohapustá lež. Stačí se podívat na data. Na jaře malá vlnka, na podzim velká vlna, po Vánocích další velká vlna. Kdyby nebylo „lockdownů“ (což ve skutečnosti ani nejsou lockdowny, jen částečná omezení), tak bychom neměli vlny (kdy přirozený exponenciální růst je zastaven „lockdownem“, následuje pokles a po rozvolnění následuje další exponenciální nárůst, opět zastavený „lockdownem“), ale souvislý exponenciální růst až do úplného promoření. Tedy statisíce mrtvých, kolaps zdravotnictví, kolaps ekonomiky. O to IVK usiluje?

I. Lyčka 11.2.2021 13:13

Žeby oblíbené porno? ;-D;-D

M. Varadinková 11.2.2021 13:12

V IVK nejsou tak hloupí, jak to z jejich řečnických otázek vypadá. Jen mají potřebu demagogicky rozesírat. Proč? To vědí jen oni sami. Nejspíš si myslí, že tím umetou Klausovi cestu zpět k prezidentskému úřadu. Opravdu neznají odpovědi na své otázky? Tak třeba:

„proč se daleko více nerozšířil v Čině samotné, ale zůstal omezen na město Wu-chan a provincii Chu-pej?“ ----No přece proto, že Čína zavedla opravdu tvrdý lockdown. Takový, jaký si může dovolit jen diktátorský režim. Postižené provincie hermeticky uzavřela. Opravdu to v IVK nevědí?

„jak se nový koronavirus vlastně šíří?" ------ Kapénkami, pane Weigle. Pojem „kapénková infekce“ jste v IVK opravdu ještě neslyšeli?

„Jak je možné, že nakažlivý je pouze někdo a někde?“----Nakažlivý je každý, kdo má v dýchacích cestách živý virus. Nakazit se lze všude tam, kde se vyskytují nakažení lidé a trousí virus kolem sebe při dýchání, mluvení, kašlání, kýchání.

„Kde se vzal podivný celosvětový přístup zdravotnických orgánů k nové nemoci, že se za nemoc označila přítomnost viru v těle a nikoliv klinické příznaky onemocnění člověka, jak tomu bylo dosud?" ------ Hrajete si se slovíčky. Každý zná rozdíl mezi virem a nemocí. Přestaneme snad sledovat a evidovat a omezovat lidi, kteří jsou HIV pozitivní, jenom proto, že ještě u nich nevypukla nemoc AIDS? Přece i od HIV pozitivních žádáme, aby své chování omezili a neměli nechráněný sex. Proč tedy totéž nedělat i u lidí, kteří v sobě mají koronavirus, byť jsou (zatím) bezpříznakoví? Rozdíl je pouze v tom, že koronavirus se šíří mnohem snáze, než HIV, proto musí být opatření proti jeho šíření mnohem víc omezující. Kdyby se i virus HIV šířil pouhým dýcháním, tak by bylo nutné HIV pozitivní držet v izolaci, i když ještě nemají příznaky AIDS.

R. Meišner 11.2.2021 13:03

1.takže znovu autore: covid-19 není jen v Česku, řádí ve všech zemích kolem. zkuste se někdy podívat z vašeho institutu z okna.

2.autor zjevně patří k těm, kdo covid dosud nedostali,--no nic, jeden takový už tady taky byl, jmenoval se tuším Zíma. ten už teď mluví úplně, ale úplně jinak.

3.tož tak, autore.

P. Vychodil 11.2.2021 12:59

no, ovce čekají na očkování, já se otužuji na horách, kde dodržuji minimálně 10m, od každého lyžníka...no, ono jich zas tolik není...ale doufám, že díky homeoffice zde budu moci být až do léta...nasazuji běžky a hurááá na odpolední rundu:-)

P. Sura 11.2.2021 12:56

Za sebe bych tu Čínu zas tolik nešetřil. Nikdo neví, jak dlouho to tam tutlali už před podzimem, dokud tu informaci neroznesli turisti z cizích států, že se tam něco podezřelého vyskytuje .... Víte jak jsou v tomhle Čínští lidoví republikání perfektní a všehoschopní. A zrovna tak s tím šířením v ohniscích v Evropě a mimo Čínu.

P. Vychodil 11.2.2021 12:54

Kubíku, vy byste se uživil u komoušů, ti také blábolili...i když možná ne tolik...."ideologické"..."blouznění", "prokremelský"..."stařík"...běžte na nějaký kurz rétoriky, místo tohoto blábolení...

P. Dvořák 11.2.2021 12:20

Vy ale fakt jenom žvástáte o Babišovi, o IVK, o Klausovi, kdo kdy byl v KSČ, co se naučil ve VUMLU a podobné důležitosti k tématu.

To vypadá, že si žehlíte svědomí jako spousta pozdních bojovníků.

P. Dvořák 11.2.2021 12:14

Proč bych já měl cokoliv ukazovat doktorům, když o tom jiní doktoří píšou.

P. Moravčík 11.2.2021 11:55

Bude to asi v tom, že tých vecných argumentov je už toľko, že si z nich každý dokáže zložiť úvahu, ktorá mu potvrdí to, čo chce. Stačí niečo vypustiť, niečo zamlčať a esej je na svete;-).

D. Stirsky 11.2.2021 11:33

Článek mně tak trochu připomíná scénku z filmu "V zámku a v podzámčí." Dobře situovaní měšťanostové a měšťanostky naditi josuce spokojeností se sebou samými sedí u bábovky a kávy se šlehačkou. A tomu mudrují o choleře, že si za to chudý lid může sám atd.

P. Lenc 11.2.2021 11:31

A dál, koblížku?;-D:-P;-D

J. Kubík 11.2.2021 11:29

Témata se mění, ideologické blouznění IVK zůstává stále stejné. A pak že nemá druhý prokremelský stařík pravdu když říká, že jen hlupáci nemění své názory.

Š. Hašek 11.2.2021 11:20

Ále ne.

Jen mi připadá poněkud pomatený, pokud tady nějací "svěrákové" vykládají, kterak disidentsky natáčeli v ČT. U ředitele Zelenky.

M. Valenta 11.2.2021 11:18

To dojení už proběhlo v devadesátkách. Ještě dnes se jistý Kellner po ránu štípe do tváří, jestli nesní. Šeky na Hanspaulku ale zasílá pravidelně, to aby si jeho stvořitel na stará kolena ještě řádně zadováděl.

J. Urban 11.2.2021 11:14

Sice vladne ANO, ale za mrtve muze opozice. Vetsi h0-wado jsme snad od Gottwalda v cele vlady nemeli.:-/

J. Kubík 11.2.2021 11:13

Otázka: Jak lze na články ideologických šíbrů, kteří zde pravidelně publikují reagovat věcnými argumenty?

Tolik výtkám , že se nedržím tématu

J. Kubík 11.2.2021 11:09

Babiš koncentroval do svých rukou politickou, mediální a ekonomickou moc, čímž je ohrožena politická svoboda. Zodpovědnost za naprostý chaos přehazuje na ministry. Celou dobu dělal politiku nasliněného prstu, jinými slovy řídil svá rozhodnutí podle momentálních průzkumů veřejného mínění. Jde mu jen o dotace pro agrofert. Odpovědnost za nastalý chaos se snaží přehodit na ministry. Zatím není jasné zda mu 5000 k Vánocům bude stačit k nákupu dostatečného počtu důchodcovských hlasů. Řval jako pominutý kvůli rozhodnutí ústavního soudu. Lidi kašlou na opatření už od léta, proto jsme se propracovali na první místo světových tabulek v Covi.

reagovat

nahlásit příspěvek

J. Kubík 11.2.2021 11:08

Babiš koncentroval do svých rukou politickou, mediální a ekonomickou moc, čímž je ohrožena politická svoboda. Zodpovědnost za naprostý chaos přehazuje na ministry. Celou dobu dělal politiku nasliněného prstu, jinými slovy řídil svá rozhodnutí podle momentálních průzkumů veřejného mínění. Jde mu jen o dotace pro agrofert. Odpovědnost za nastalý chaos se snaží přehodit na ministry. Zatím není jasné zda mu 5000 k Vánocům bude stačit k nákupu dostatečného počtu důchodcovských hlasů. Řval jako pominutý kvůli rozhodnutí ústavního soudu. Lidi kašlou na opatření už od léta, proto jsme se propracovali na první místo světových tabulek v Covi.

S. Kramlik 11.2.2021 11:04

Kvůli takovým blbcům jako je autor článku budeme strašení ještě další rok.

S. Komik 11.2.2021 10:58

Jenže nemám dojem, že by nějak dojila státní rozpočet (nebo se pletu?).

J. Kubík 11.2.2021 10:55

Vajgl koronavir používá k politické agitaci v žoldu IVK.