28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

KORONAVIRUS: Zoufalství a rezignace

Ministr zdravotnictví vystoupil s téměř katastrofickým projevem a lidsky zlomen rezignovaně lamentoval nad svou bezmocností v boji s koronavirem. Neví, co dál, lidé prý opatření nedodržují, přijde katastrofa.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Milan 11.2.2021 14:56

Až tak, že nechápete psaný text?

V. Petr 11.2.2021 16:06

R^R^R^R^

I. Polák 11.2.2021 20:34

R^R^R^

M. Varadinková 11.2.2021 13:12

V IVK nejsou tak hloupí, jak to z jejich řečnických otázek vypadá. Jen mají potřebu demagogicky rozesírat. Proč? To vědí jen oni sami. Nejspíš si myslí, že tím umetou Klausovi cestu zpět k prezidentskému úřadu. Opravdu neznají odpovědi na své otázky? Tak třeba:

„proč se daleko více nerozšířil v Čině samotné, ale zůstal omezen na město Wu-chan a provincii Chu-pej?“ ----No přece proto, že Čína zavedla opravdu tvrdý lockdown. Takový, jaký si může dovolit jen diktátorský režim. Postižené provincie hermeticky uzavřela. Opravdu to v IVK nevědí?

„jak se nový koronavirus vlastně šíří?" ------ Kapénkami, pane Weigle. Pojem „kapénková infekce“ jste v IVK opravdu ještě neslyšeli?

„Jak je možné, že nakažlivý je pouze někdo a někde?“----Nakažlivý je každý, kdo má v dýchacích cestách živý virus. Nakazit se lze všude tam, kde se vyskytují nakažení lidé a trousí virus kolem sebe při dýchání, mluvení, kašlání, kýchání.

„Kde se vzal podivný celosvětový přístup zdravotnických orgánů k nové nemoci, že se za nemoc označila přítomnost viru v těle a nikoliv klinické příznaky onemocnění člověka, jak tomu bylo dosud?" ------ Hrajete si se slovíčky. Každý zná rozdíl mezi virem a nemocí. Přestaneme snad sledovat a evidovat a omezovat lidi, kteří jsou HIV pozitivní, jenom proto, že ještě u nich nevypukla nemoc AIDS? Přece i od HIV pozitivních žádáme, aby své chování omezili a neměli nechráněný sex. Proč tedy totéž nedělat i u lidí, kteří v sobě mají koronavirus, byť jsou (zatím) bezpříznakoví? Rozdíl je pouze v tom, že koronavirus se šíří mnohem snáze, než HIV, proto musí být opatření proti jeho šíření mnohem víc omezující. Kdyby se i virus HIV šířil pouhým dýcháním, tak by bylo nutné HIV pozitivní držet v izolaci, i když ještě nemají příznaky AIDS.

M. Varadinková 11.2.2021 13:14

„Proč se veškeré úsilí vlád a zdravotnické vědy zaměřilo na rychlý vývoj vakcín, nikoliv léků na propuknuvší covid-19?“ ---- Tato otázka obsahuje bohapustou lež. Úsilí je zaměřeno jak na vakcíny, tak na léky. Jenomže vynalézt opravdu fungující lék proti virům není tak snadné. Vždyť dodnes nemáme takový opravdu účinný lék ani na chřipku. Na rozdíl od bakterií, na které máme antibiotika.

„Jak to, že lockdowny žádné výsledky nemají?“ -----Další bohapustá lež. Stačí se podívat na data. Na jaře malá vlnka, na podzim velká vlna, po Vánocích další velká vlna. Kdyby nebylo „lockdownů“ (což ve skutečnosti ani nejsou lockdowny, jen částečná omezení), tak bychom neměli vlny (kdy přirozený exponenciální růst je zastaven „lockdownem“, následuje pokles a po rozvolnění následuje další exponenciální nárůst, opět zastavený „lockdownem“), ale souvislý exponenciální růst až do úplného promoření. Tedy statisíce mrtvých, kolaps zdravotnictví, kolaps ekonomiky. O to IVK usiluje?

J. Vintr 11.2.2021 14:58

To všechno, co tady přednášíte, pochází z oficiální propagandy, která z obyčejné chřipkové epidemie dělá strašlivou pandémii. Aby byla záminka pro ničení ekonomiky a likvidaci středního a malého podnikání. A taky pro výcvik ovčanstva v poslušnosti, která se bude hodit při obracení našeho světa naruby.

M. Varadinková 11.2.2021 15:14

Já vycházím z dat. Propaganda a demagogie je to, co šíří IVK, když ta data ignorují. A Vy jim to baštíte.

Podle nich zřejmě ti mrtví svoji smrt jenom předstírají a JIPky se plní jenom proto, aby nemocnice mohly dostat víc peněz od pojišťovny. A podivní pacienti se nechají převážet stovky kilometru jen tak z plezíru, aby měla televize co vysílat.

L. Novák 11.2.2021 18:48

Naprostý souhlas!

A s Vintrem to nemá smysl. Je to šiřitel spikleneckých bludů. Např. o 11.9.2001 v NewYorku a o tom, že si oba mrakodrapy prý odstřelili Američané sami... :-P Takových šílených důchodců sem píše několik...

V. Novák 11.2.2021 16:03

A to celosvětově!

Všechny vlády se spikly proti svým středním a malým podnikatelům!!

Pod vedením iluminátů nebo někoho ještě horšího!!!

Ale na Vintra si nepřijdou - Vintr VÍ SVÉ!!!!

L. Novák 11.2.2021 18:44

Vintr je místní dementní tlučhuba tvrdící, že NewYorkská dvojčata si 11.9.2001 Američané odstřelili sami. To charakterizuje jeho mentální chopnosti... ;-).

R. Doubravský 11.2.2021 17:44

Na tu "obyčejnou chřipkovou epidemii" už zemřelo 12x více lidí než ročně umírá na chřipku. A kdyby nebylo (bohužel jen částečně účinných) vládních opatření, bylo by obětí ještě násobně více.

P. Vychodil 11.2.2021 13:29

kontrolní otázka, soudružko...jak je s tou britskou mutací, která se jaksi po UK nešíří ?

další kontrolní otázka, soudružko, kolik PCR pozitivních má v sobě skutečně viry, které šíří ?

máte pravdu v tom, že nakazit se dá všude, ale pouze dá, pokud vaše imunita je slabá...

Někde snad preventivně testují na HIV ?

M. Varadinková 11.2.2021 13:40

Nejsem soudružka. Zřejmě Váš zastydlý zvyk ze stranických schůzí.

Jak jste přišel na to, že se britská mutace v UK nešíří?

Všichni nově nakažení mají živý virus. Ti ,kteří nákazu již překonali, mohou vylučovat ještě nějakou dobu mrtvý virus (jeho RNA).

Jistěže se preventivně testuje na HIV. Viz https://www.hiv-prevence.cz/

P. Vychodil 11.2.2021 15:44

no, název soudružka je možná pro nedostatek mojí invence...ještě se neustálilo oslovení pro příznivce kovidové mafie...

stačí se podívat na grafy UK, máte s tím nějaký problém ?

vaše konstatování, že nakažení mají živý virus, samozřejmě platí. Nicméně, a doufám,že to jednou pochopíte i při své tuposti, že PCR test neříká nic o tom,zda dotyčný je skutečně nakažený, a virus je živý či mrtvý...

o HIV se s vámi nehodlám dohadovat, jen zmíním, že dle různých analýz, cca 25% neví o svém nakažení...

M. Varadinková 11.2.2021 16:03

No a právě z těch grafů UK jasně vyplývá zrychlení nárůstu zrovna době, kdy oznámili, že se tam rozšířila ta mutace. Pokud to nevidíte, tak jste slepý

Že ten nárůst nepokračuje donekonečna? Taky tam přece udělali nějaká opatření, lockdowny atd.

Já jsem přece nemluvila nic o tom, že PCR ukazuje jen živý virus. Tupec jste Vy, když mi to podsouváte.

U koronaviru neví o svém nakažení daleko větší procento lidí. Proto to testování. Že jste měl sex s nějakou bůhvíjakou osobou, toho jste si obvykle vědom, ale že jste právě prošel místem, kde se ještě vznášely infikované kapénky (protože tam před chvílí někdo nakažený zakašlal), toho si vůbec vědom být nemusíte.

V. Novák 11.2.2021 16:04

HIV se šíří kapénkami?

P. Vychodil 11.2.2021 16:55

nováku, čtěte, to jsem snad řekl ?

L. Novák 11.2.2021 18:59

Na ten kopec blbosti, co sem pokaždé vyklopíte, by to sedělo...

V. Petr 11.2.2021 16:12

HIV je úplně jiný případ, šíří se daleko hůře ALE je téměř 100% smrtelný. Na světě se vyléčili jen dva pacienti naprosto složitým a obecně těžko použitelným způsobem.

Pokud by se HIV šířil tak snadno jako koronavirus, budeme tu mít reprízu Velkého moru 14 století!

M. Varadinková 11.2.2021 16:18

Ale je tam analogie: virus(HIV) vs nemoc(AIDS).

V IVK totiž jiné lidi považují za blbečky, kteří nechápou, že nemoc není totéž, co virus. Proto to opakovaně po Klausovi papouškují.

Zřejmě tím chtějí říct, že dokud člověk nemá příznaky, měl by mít právo svobodně a neomezeně šířit ten virus dál.

J. Kadeřábek 11.2.2021 16:24

Virus se šíří i aerosolem paní Varasdinková. Nesnažte se být mistr světa když víte o problému jen polovinu. A zatím co kapénky zastaví i doma šitý hadr a 2m je relativně bezpečná vzdálenost, aerosol se šíří i netěsným respirátorem a to na vzdálenost v desítkách metrů.

M. Varadinková 11.2.2021 16:39

Já jsem někde popírala, že se šíří aerosolem?

Nepeskujete jiné, že něco nevědí, když sám víte houby o tom, co oni vědí.

R. Meišner 11.2.2021 13:03

1.takže znovu autore: covid-19 není jen v Česku, řádí ve všech zemích kolem. zkuste se někdy podívat z vašeho institutu z okna.

2.autor zjevně patří k těm, kdo covid dosud nedostali,--no nic, jeden takový už tady taky byl, jmenoval se tuším Zíma. ten už teď mluví úplně, ale úplně jinak.

3.tož tak, autore.

P. Brich 11.2.2021 13:38

Můžete sem přenést, pane Meišnere, jak teď mluví rektor Zima nakažený a nemocný na covid-19. Nebo už je po smrti?

J. Černý 11.2.2021 14:01

Už je vyléčený z chřipečky ? Nějak tam je dlouho.

P. Brich 11.2.2021 14:20

To bude vědět p. Meišner, když ho slyšel, jak mluví jinak:-P

M. Varadinková 11.2.2021 16:10

Pokud je na ventilátoru, má šanci na přežití 50:50.

J. Černý 11.2.2021 13:59

1*

P. Sura 11.2.2021 12:56

Za sebe bych tu Čínu zas tolik nešetřil. Nikdo neví, jak dlouho to tam tutlali už před podzimem, dokud tu informaci neroznesli turisti z cizích států, že se tam něco podezřelého vyskytuje .... Víte jak jsou v tomhle Čínští lidoví republikání perfektní a všehoschopní. A zrovna tak s tím šířením v ohniscích v Evropě a mimo Čínu.

J. Černý 11.2.2021 14:10

Ještě, že jiné státy nic netutlají. Svět je hned veselejší.