17.5.2024 | Svátek má Aneta


Diskuse k článku

KORONAVIRUS: Pandemie v širším kontextu (4)

Důsledky šíření nemoci Covid-19 jsou nejvíce diskutovány z hlediska zdravotního (a medicínského), což je logické. Často jsou – dosud až příliš optimisticky – diskutovány i důsledky ekonomické (o tom více v dalších částech našeho cyklu).

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Victorin 6.4.2020 8:05

Je legitimní a lidsky pochopitelné, že mladý Pružinský touží po úctě spoluobčanů, zejména když při svém nesporně "slušném IQ" pociťuje, že u charakterních spoluobčanů "ztratil kredit", kvůli někdejší neomluvitelně zcestné naivní propagaci, tehdy již v USA trestně stíhaného finančního podvodníka, Čechoameričana Viktora Koženého, jako "motoru privatizace", čím finančně nevratně poškodil všechny poctivé spoluobčany při historickém startu do znovuobnovenéno soukromého podnikání a rovněž kvůli pozdějšímu nejapnému odcizení protokolárního zlatého pera prokládaného brilianty, při kterém se na presidentském mítingu v Chile, jako nejvyšší představitel ČR, nechal nachytat přítomnými kameramany všech světových TV zpravodajů.

Zmíněný, objektivně nedostatečně sebekritický, sebestředný "politický snaživec", si bohužel zcela neuvědomuje, že u charakterních spoluobčanů veškerou positivní reputaci nevratně ztratil a patrně právě proto, místo omluvy za výše naznačená fatální osobní pochybení, která by jediná od něj byla zcela na místě, se marně snaží veřejnosti zaimponovat prostřednictvím myšlenkových plytkostí, či někdy dokonce vyslovených hloupostí, na aktuální témata hýbající momentálně světem.

Do nedávna takovým tématem bylo globální oteplování, ve kterém sám sebe Pružinskij zcela vážně presentoval jako "největší žijící odbornou autoritu", byť o žádné související přírodní vědě ve skutečnosti nezná vůbec nic a nyní usiluje veřejnosti stejně pochybně zaimponovat nepřínosnými diletantskými úvahami na téma koronavirové pandemie...

I. Jouza 6.4.2020 7:45

Nic nového, "moudra" jako obvykle.

O. Rychlík 6.4.2020 7:21

Seriál čtu. Dnes čtvrtý díl a stále mně to připadá jako natažený úvod. Neustálé opakování stokrát vyřčených mouder vesměs kritizujících dnešní svět. Dobrá, třeba to tak všechno je, ale kdy přijde nějaká nová svěží myšlenka? Vždyť máte být thing tank. Ovšem produkujete texty, které jsou hodny hladového mentálně deficitního publicisty, který je placen za normostranu textu a ne za obsah na ní napsaný.

J. Western 6.4.2020 6:29

Ohhhh 12 dilu zvastu od lidi co nic nedelaji jen se nechaji zivit od sveho chlebodarce Klause To si Klausouni poctou hahaha