7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

KORONAVIRUS: Nadešla doba očkovací

V těchto chvílích je do svalů vstřikována očkovací dávka proti viru SARS-CoV-2 prvním obyvatelům České republiky. Začala tak nová éra. Éra, která hned tak neskončí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Suchodol 3.1.2021 4:01

Pan Jakl teto veci rozumi velice dobre, na rozdil od vas, obavam se.

V. Suchodol 3.1.2021 3:53

Naprosty souhlas Vladimire. Gauneri ze CCP se nemohou dockat, az konecne zmizi jedina entita delici svet "normalni" od sveta "silene budoucnosti", tedy osoba soucasneho americkeho prezidenta.

V. Cícha 28.12.2020 20:18

Vážený pane Jakle, tento Váš text by měl jako velký plakát viset na vládní budově, přeložen do světových jazyků a rozeslán do západnich zemi všetně USA, Ne, to není jizlivý sarkasmus! Vůbec ne. V tom textu je sama podstata covidového pŕoblému, chybí v něm jen zmínka původce toho zla... CCP! Už dávno je známa a potvrzena nevěrohodnost vysokýh číšel nakažených i zemřelých bez ohledu na statistiky minulých let co do též chřipkových onemocnění. Teď už jen zbývá, aby očkovaní bylo povinné a máme tu Huxleyho Konec civilizace kombinováno s Orwelovým rokem 1984 Vše dobré do roku 1202....ano, všechno bude jinak!

J. Pernicová 28.12.2020 19:27

Kdybych chtěla psát o něčem, čemu nerozumím, zjistila bych si fakta. Pan J. se tím sice neobtěžuje, ale názor má pevný. Rv

L. Zach 28.12.2020 11:35

Tato myšlenka bývalého prezidenta se mi zdá trochu hloupá...

"Někdo se podivoval, jak to, že nenosím roušku. O mně je všeobecně známo, že na lyžích nenosím helmu. To je taková moje polemika s takzvaným principem předběžné opatrnosti, který přes zelenou ideologii ovládl náš svět."

Václav Klaus, bývalý prezident České republiky

L. Zach 28.12.2020 11:33

@Nevrkla

"Přijde mi, že spousta lidí pořád nerozumí dynamice epidemie. Není žádná realistická možnost nedělat nic. Položka, že budeme žít normálně a nic se nestane, v menu není."

Jan Kulvejt, matematik, University of Oxford

L. Zach 28.12.2020 11:15

To se celkem ví...

Celkově se výše sponzorského daru od PPF Banky pro Klausův institut vyšplhala už na 75,5 milionu.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/institut-vaclava-klause-prisel-o-jednoho-ze-svych-nejvetsich-sponzoru-75332

R. Benýšek 25.12.2020 19:53

Nejdříve jsem si pomyslil, že jsem Vám ukřivdil, když tentokrát jsem Vám to ́sečetl ́, a reagoval jsem na ne pouze tento Váš komentář, ale i na mnohé předchozí. Kde ve věci speciálně koronaviru začínáte být pro mne neodlišitelný od progresivistů (které jinde trefně a přesvědčivě kritizujete). A to postojem: ́Jde-li o nesmysl (podle nás, podle mne), nikdo nesmí být k němu nucen. Ale jde-li o smysluplnou věc (podle nás, podle mne), smí být všichni k ní donuceni ́.

Ale ten Váš dodatek beru tak, že až tolik jsme Vám neukřivdil. Protože ten Váš postoj v dodatku je nefér podpásovka. Případní odpůrci očkování jen svobodně vyjadřují své postoje. Ale za případné zdržení očkování či prodloužení restrikcí je legitimně vinit nelze. To přece budou suverénní rozhodnutí vlády, činěná na základě doporučení odborníků, jimž vláda věří a naslouchá. A i pokud při tom přihlédne k nějakému hlasu lidu, třeba kvůli volbám, i tak půjde o její suverénní rozhodnutí, a odpovědnost za ně bude jen její. Anebo snad i třeba u rozhodování vlády, potažmo parlamentu o zvyšování daní, euthanasii, zákazu interrupcí, obnovení trestu smrti, atd. byste taky vinil případné kverulanty v tom či onom směru, že vláda, resp. parlament rozhodly špatně (tedy špatně podle Vás) kvůli nim, že nebyli zticha? A teď tedy máme na několik měsíců být ticha, aby vláda, podle Vás tedy asi významně závislá při svém rozhodování na našich názorech, se nenechala zmást a rozhodla správně?

D. Hulka 25.12.2020 11:53

Pan Jakl dnes jasne kdyz zavru oci 4 -

Z. Lapil 25.12.2020 11:20

Dobrá. Tak jsem si přečetl, že odpůrci očkování covidového i jiného existují a dokonce komunikují pomocí internetu. Nic, co bych nevěděl.

Jenže, nezlobte se na mě, tohle je krásné odvedení řeči jinam. Nebo mi snad - zrovna vy - chcete tvrdit, že z toho vyplývá, že aktuálně dostupné vakcíny jsou léty vyzkoušené, jak třeba ty proti obrně, záškrtu... Pozor - nepokouším se tvrdit, že je očkování od začátku špatné nebo nebezpečně riskantní, naopak - nechci uváznout v debatě, kde jedna strana tvrdí, že očkování je 100% bezpečné (mezi námi - co to je 100% bezpečná vakcína?) a druhá strana ho odmítá jako nástroj ďábla.

I když pominu tak nepolapitelnou chorobu, jako "autistické spektrum" údajně způsobované hexavakcínou, tak neoddiskutovatelným průšvihem, byť víceméně kosmetickým, jsou tetracyklinové zuby, a průšvihem opravdovým byl ten lék, co způsoboval deformace plodů.

Znovu připomínám: takové riziko mám za mizivé a coby riziková skupina se očkování bránit nehodlám. Fakt je, že dítě dávno nejsem a ani těhotenství neočekávám.

K. Wágner 25.12.2020 7:28

Za celou dobu, co sleduji problematiku očkování, jsem se ani jednou nesetkal s nějakým propagátorem vakcinace, který by argumentoval mrtvým dítětem.

K. Wágner 25.12.2020 7:14

Aneb kdo chce psa bíti, vždy si hůl najde...;-)

O. M. 25.12.2020 1:29

"Celá společnost bude na několik let podřízena těmto vakcinačním, a tedy i restrikčním manévrům."

No nevím pane Jakle, ale řekl bych, že restrikčním manévrům jsme podřízeni právě v této době. Vakcinační mamévry by nám naopak měly pomoci se těch restrikčních zbavit.

V jednotlivostech sice máte pravdu (žádné očkování není 100% spolehlivé, je pravděpodobné, že se bude muset opakovat podobně jako očkování proti chřipce nebo tetanu), ale vyznění vašeho článku mi připomíná rčení "kdo nechce, hledá důvody, kdo chce, hledá způsoby".

J. Herodek 25.12.2020 1:11

Jste demagog, anebo jste uplne.......

Autor prece pouzil prirovnani a ne konkretni argument. A to prirovnani je naprosto trefne. To jste nepochopil?

D. Hulka 25.12.2020 1:06

IVK Rozseva po CR jen zlo a pomaha Zemanovi a komunistum prosazovat jejich spatne zajmy. Zamestnava jen pochybne a zkrachovane lidi viz Bem a pod a proto by tento tobogan mel byt zrusen a jeho hlavniho chlebodarce poradne proverit kde bere a kde vzal obrovske castky pro svoji montovnu IVK;-D

D. Hulka 25.12.2020 0:58

L. Novák R^R^

D. Hulka 25.12.2020 0:57

Paculová ;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D

L. Novák 25.12.2020 0:56

Máte v té vaší šuplíkárně bo**el. :-P

L. Novák 25.12.2020 0:54

A co tohle?

https://www.lidovky.cz/svet/vakcina-proti-covidu-jako-munice-pro-odpurce-ockovani-tvrdi-odbornici.A201224_102515_ln_zahranici_liluj

L. Novák 25.12.2020 0:51

https://www.lidovky.cz/svet/vakcina-proti-covidu-jako-munice-pro-odpurce-ockovani-tvrdi-odbornici.A201224_102515_ln_zahranici_liluj

L. Novák 25.12.2020 0:48

Tak tady to je, odkud vítr fouká (i přes IVK):

Vakcína jako munice. Odpůrci očkování vycítili šanci, plánují koordinovaně nalomit důvěru společnosti

https://www.lidovky.cz/svet/vakcina-proti-covidu-jako-munice-pro-odpurce-ockovani-tvrdi-odbornici.A201224_102515_ln_zahranici_liluj

L. Novák 25.12.2020 0:46

Pěkně napsáno. R^

M. Šurgot 25.12.2020 0:35

.......se cestovani po svete pro nas chudsi vrati nejdrive za 5 az 10 let, jestli vubec. Je to obrovska skoda, protoze velika cast mladych mela moznost vycestovat, pracovat v zahranici, nasbirat zkusenosti ci pripadne zustat v zahranici natrvalo. A krasnym benefitem bylo to, ze diky vydelku v zahranici se mohli v ramci dovolenych podivat doslova do celeho sveta... Je nespornym prinosem pro svet a mlade lidi, ze mohli mit moznosti v budoucim uplatneni v zahranici a vyuzit praxi po navratu domu. To ted bude chybet....

M. Šurgot 25.12.2020 0:32

V jedne veci ma pan Jakl naprostou pravdu, potvrzenou uz drive i odborniky na vakcinaci, pan Jakl tedy nevymyslel nic noveho....

Co rikaji odbornici - vakcinace proti Covid 19 bude v zacatcich velkou neznamou, protoze neni zadna jistota (potvrzena daty) o delce a kvalite ochrany. Navic, coz se ted prave ukazuje, virus bude mutovat a nikdo na 100% nevi, jak bude vakcina ochranovat proti mutacim. Budouci vyvoj vakcinace se ma udajne podobat tomu, jak v soucasnosti probiha kazdorocni preventivni ockovani proti chripce. Každým rokem je udajne jiny obsah vakciny, namichany podle dostupnych dat o vyvoji viru chripky. Vice mene znama fakta jsem uvedl pro doplneni clanku pana Jakla.

V nekterych argumentech s panem Jaklem nesouhlasim, zvlaste s hranim si s desetinnymi cisly v poctu zemrelych.

Myslim si, ze muj nesouhlas je stejne laicky, jako nazor pana Jakla, ma stejnou uroven, protoze ani jeden z nas neni ani na povestnych “sto honu” v teto oblasti odbornikem.

O budouci vakcinaci se zajimam z ryze osobnich duvodu - uz tretim tydnem doma vzdoruji te cinske svini, od 8.12. pozitivne testovan a dodnes kvuli teplotam s kaslem s neukoncenou karantenou. A protoze mi v lednu bude 65, citim se byt prislusnikem ohrozene skupiny senioru. Nastesti nejsem senior v socialnim zarizeni, naopak mi celosvetova pandemie zabranila v pokracovani meho duchodcovskeho planu - diky levnym letenkam procestovat, dokud sily staci, co nejvetsi kus sveta... Predposledni cesta - v roce 2018 jsem individualne procestoval cast Narodnich parku na zapadnim pobrezi USA. Puvodne zamyslene pokracovani v roce 2020 jsem s pohledem do kalendare radeji absolvoval v roce 2019, nosnou myslenkou bylo urcite riziko spojene s vekem... Nejsem verici, abych velebil boha za osviceni, nikdo na svete pri Silvestrovskych oslavach 2019/2020, ani fanaticti verici, netusil, co nas ceka v roce 2020.

Vakcinace nam doufam vrati aspon castecne nas puvodni svet, nicmene na predkoronavirovou uroven se cestovani po svete pro nas c

J. Matuška 24.12.2020 21:51

R^!

K. Wágner 24.12.2020 20:42

Stanovisko České biskupské konference k očkování proti covid-19 :

Co se týče obav o zdravotní bezpečnost vakcín, které pociťuje nemálo věřících rodičů, lékařů a jiných osob, je možné říci toto: Je jistě oprávněné žádat zodpovědné instituce a osoby o objasnění často kladených otázek, principů fungování vakcín i mechanismů kontroly jejich zdravotní neškodnosti. Současně je však třeba k alarmujícím zprávám na sociálních sítích a v jiných médiích přistupovat s kritickým úsudkem a ověřovat je u více nezávislých odborníků. Úkolem České biskupské konference není suplovat činnost vlády či Ministerstva zdravotnictví v této oblasti. Je však na místě rozptýlit největší obavy řady věřících a vnést do problematiky určité světlo. Proto chceme zopakovat: nechat se očkovat je morálně přípustné. Vakcinaci je třeba zvažovat nejen s ohledem na zdraví vlastní, ale i druhých lidí a na společné dobro. Při svém rozhodování tedy nemysleme jen na sebe, ale zvláště na nejzranitelnější spoluobčany, pro něž nakazit se nemocí covid-19 znamená být ohrožen nejen na zdraví, ale též na životě.

https://www.cirkev.cz/cs/aktuality/201222stanovisko-ceske-biskupske-konference-k-ockovani-proti-covid-19

P. Munzar 24.12.2020 20:32

Dnes tedy pane Jakle to je hrůza. Jak Vaše názory nemůžu kolikrát vystát, tak dnes je to navíc kupa nesmyslů, spekulací nebo nehorázných lží.

P. Milan 24.12.2020 20:20

Jo a ještě dodatek: Budu-li muset snášet těch státních omezení více a déle, vinou těch, kteří jsou vyděšeni očkováním (ať už to zdůvodňují jakkoliv), populární u mne nebudou.

H. Paculová 24.12.2020 19:37

Anglická mutace koronaviru se objevila v Německu. Odhalili ji u pacientky na jihozápadě země. Laboratoř anglického veřejného zdraví v Porton Down v současné době pracuje na nalezení důkazů, že nová varianta zvyšuje nebo snižuje závažnost onemocnění. Susan Hopkinsová, lékařská poradkyně pro NHS Test and Trace and Public Health England, řekla: „V současné době neexistují žádné důkazy o tom, že by tento kmen způsoboval závažnější onemocnění, i když je detekován v širokém geografickém rozsahu, zejména tam, kde je detekován zvýšený počet případů . “

P. Milan 24.12.2020 19:30

Jestli v mé glose najdete, že někoho k něčemu nutím, tak se přihlašte o flašku dle vlastního výběru.

No a navíc, nebojím se (o vyděšení ani nemluvě), jen se snažím vyhnout nepohodlí, způsobenému buďto mou nemocí, nebo opatřeními vlády.