17.5.2024 | Svátek má Aneta


Diskuse k článku

KORONAVIRUS: Epidemiologové ztratili soudnost i důvěru

Za doslova skandální považuji změnu v parametrech rozvolňování. Jestliže ministr zdravotnictví něco v pátek slíbí a v sobotu odvolá, je to známkou jeho bezradnosti a neschopnosti.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Moravcová 13.4.2021 11:55

a kdyby seděl, stejně by nepustil

M. Miky 13.4.2021 12:16

Zavri se ve sklepe, jez konzervy a prestan se starat o cizi zdravi, ty dobraku!

L. Novák 13.4.2021 14:29

Vzorově moudrá rada! Děkujeme!

Ś. Svobodová 13.4.2021 12:53

Chápu jak to myslíte, ale nelze žít tak, aby se takové věci neděly. Je spousta chorob přenášejících se vzduchem. Takovému napadení čelí třeba mnoho rostlinných druhů i když se nehnou celý život z místa. Představa že my lidé jsme něco extra a se svou inteligencí nemůžeme čekat, až nás něco schvátí, je lichá.

P. Vychodil 13.4.2021 16:21

uvědomte si, že i vy ohrožujete jiné, uzrčitě nejste stále zavřený ve sklepě, a při jeho opuštění se pokaždé netestujete...a doufám, že používáte pouze náhubky, schválené SUKL, jinak ohrožujte jiné....

no, blbostí ohrožujete pouze sebe..

J. Prikner 13.4.2021 12:00

Proč umírá "s covidem" tolik lidí? 1.Covid se koncem roku (září a dál) nechal rozvinout, primárně se neléčil při náběhu nemoci a opravdu se léčili jen lidi v nemocnicích v těžkém stavu. 2. Každá infekční nemoc se potlačí očkováním, očkování bylo reálně až v lednu a ještě velmi málo. Vina vlády a MZ je v tom, že vakcin se dodalo málo a uvěřilo se slibům EK, ovšem a vláda již v 7/2020 při znalosti reálnosti akceschpnosti EK- viz roušky nehledala přímé dodavatele za ceny a smluvních dohod, nehledě na náklady. 3. Vláda při znalosti nynějšího nedostatku opět váhá nakoupit kdekoliv a za cokoliv objem vakcin, nutný pro hromadnou vakcinaci která by měla být provedena do konce června. Pak se nedivte.

L. Severa 13.4.2021 9:54

Myslím, že taková kolotočová rozhodnutí vyvolávají v lidech efekt "Vlezte nám na záda".

V. Tichý 13.4.2021 9:51

Opět se jako loni opakuje tlak na velké a rychlé rozvolnění. Opakovalo se to pak i před vánoci. Důsledky obou se pak hodily na vládu a měly za důsledek velký a prudký nástup nemoci, který se zcela nepodařilo utlumit prakticky až do dneška. Nějak se při tom zapomíná, že účinnost jednotlivých opatření a to jak směrem k rozvolnění, nebo zpřísnění májí setrvačnost cca 14 dnů. Když se nemoc zachytí na počátku, tak uzdravení trvá krátce a naopak. S covidem jako s nebezpečnou nemocí je v důsledcích kroků stejně. Proto je dobré postupovat postupně a další krok udělat po vyhodnocení dopadu kroku předešlého. Pokud se tak nedělá a to se jak již bylo řečeno, již stalo a nákaza se rozjede, pak náprava trvá bolestně a dlouho. Je tedy lepší počkat 14 dní a pak rozvolnit, ale vždy tak, aby riziko nebylo velké a byla jistota, že chybný krok se podaří zachytit na počátku a za minimálního úsilí. Chápu některé nedočkavce, ale všichni si musíme uvědomit, že je lepší trochu počkat, než se pak vracet k razantnějším krokům na mnohem delší dobu. Taky by prospělo, kdyby někteří „soudci“ určitých soudů posuzovali některé vládní a odborné kroky ne z hlediska puritánského výkladu práva, ale víc s ohledem na dopad na zdraví občanů. Je taky národní tragédie, že se řešení pandemie stalo předmětem politického předvolebního boje některých stran, zejména strany politologického samozvance (na které škole to vystudoval?) pana „prof.“ Fialy, Lidovců a Topky včele se syrovým masem krmenou paní Adamovou Pekarovou.

Mysleme hlavou!!!! !!!!

P. Vychodil 13.4.2021 9:57

a protože myslím svojí vlastní hlavou, zavrhuji váš příspěvek, z podujatosti, z nálepkování "nebezpečná" nemoc...není to žádná nebezpečná nemoc, je to chřipka, která zkosí těžce nemocné...howgh

a jsem rád a doufám, že nějaká strana zvedne téma kovidu, dodržování práva, návratu do normálního života...

I. Schlägel 13.4.2021 10:41

To je fajn, že myslíte vlastní hlavou. Je to znát.;-D;-D;-D

L. Novák 13.4.2021 11:48

;-D R^ !!

J. Kulheim 13.4.2021 10:38

Koronavirová nákaza se rychle rozšířila po celém světě. Proto se ji říká pandemie. Pokud by tomu tak nebylo, byla by to obyčejné rýmečka. Pokud by se dal vysoce virulentní virus zastavit, usměrnit, zlikvidovat, tak jak to říkal pan Babiš a Prymula, tak by to dávno někdo udělal. Jenomže to nejde. Virus si dělá co chce a nám nezbývá nic jiného než se přizpůsobit.

Trestuhodné je, že vláda a zdravotníci situaci zlehčovali a od počátku vyvolávají dojem, že ví jak nákazu zlikvidovat, usměrnit apod. Tragedií je, že se našlo mnoho lidí, kteří tomu věřili a věří. Ukázalo se, že to neumí.

Pandemie tady byly a budou. Člověk je součástí přírody a ze zoologického hlediska nic, co by stálo za větší pozornost. Lidem chybí pokora a mnohdy i rozum. Komunisté v padesátých letech poroučeli dešti a větru. Současní neomarxisté jdou ještě dál. Chtějí vytvořit nového člověka, ovlivnit klima na celé zeměkouli. Lidem chybí znalosti zoologie a hlavně pokora.

Vláda nikoho z nás v současné situaci neochrání ani nezachrání. Zatím neudělala nic, co by mělo smysl a omezilo počty nemocných, ani zemřelých v souvislosti se současnou nákazou. Podle toho také vypadá současná situace. Tím nezpochybňuji význam vlády při řešení nákazové situace.

Odpovědnost za svoje zdraví by měl mít každý občan sám. Měl by udělat všechno proto, aby ochránil sám sebe a svoje okolí. Pokud má strach, tak může doma ležet ani nevětrat. K tomu snad nepotřebuje příkazy a zákazy z dílny pana Prymuly. Potřebuje smysluplné informace. Místo toho je součástí vymáhaných příkazů k řešení pandemie např. zákaz nočního vycházení, atd. To nemá s řešením pandemie nic společné. To cítím jako zbytečnou buzeraci

V. Petr 13.4.2021 11:02

Zákaz nočního vycházení má omezit soukromé mejdany!

Ś. Svobodová 13.4.2021 11:48

Soukromé mejdany jsou zakázané. Tak že když jde někdo na soukromý mejdan, tak už tím porušuje zákon. Zákaz nočního vycházení je to poslední, co by ho zajímalo.

L. Novák 13.4.2021 11:53

Je to podpůrné opatření... ;-)

M. Miky 13.4.2021 12:23

Tak na ne nechod a sed doma, ale nese..r se do soukromi jinych, ty bolseviku!

P. Lenc 13.4.2021 9:49

Za článek pouze dík!R^R^R^

F. Navrátil 13.4.2021 9:12

Zaslepený odborník, který vidí jen svoji úzkou specializaci, nadělá více škody než amatér.

L. Harvánek 13.4.2021 9:42

Souhlasím, dělají z toho větší vědu než ve skutečnosti je. Já také roušku nosím jen ve vnitřních prostorách a zrovna včera, když jsem postupoval nějaká lékařská vyšetření, jsem ji měl na sobě asi dvě a půl hodiny. Už jsem z toho ani nemohl popadnout dech a doma mi teklo z nosu, ač v této době rýmu nemám. Takže pro koho jsou roušky (vlastně respirátory) prospěšné? Lidem s CHOPN určitě ne.

P. Lenc 13.4.2021 9:48

R^;-€R^

M. Moravcová 13.4.2021 8:43

Corona fašismus a kšefty. To je oč tu běží. Ne o léčení a prevenci.

V. Kain 13.4.2021 9:37

Souhlasím.Proč se ale do pozic dostávají ti nejhorší z nejhorších a ničí buď vědomě a nebo kvůli tomu že mohou lidem životy?Vždyť ten Smejkal je jeden z nejhorších,který by nás všechny zavřel doma.K němu ještě můžeme přiřadit Maďara,Hořejšího a něco tak ubohého jako je Kubek.Měli by dostat takový plat jako ti,kteří mají znemožněno kvůli výše jmenovaným podnikat a žít normální život.

P. Vychodil 13.4.2021 9:52

odpověď je prostá...protože jim to tupohlavý dav, zblbnutý medii, bez vlastního názoru, umožňuje...

uvidíte tuto realitu znovu brzy ve volbách...

M. Moravcová 13.4.2021 10:03

Ale oni všichni ti experti, odborníci a vědci jsou možná dobří ve svém oboru. Oni ale nevidí lidi, oni vidí jen zajímavý materiál, který je třeba přiškrtit, zadusit, izolovat. Kdyby vás mohli nacpat na Petriho misku a pod mikroskop, tak to udělají (no vlastně už to obrazně dělají). A to ještě přes "bráchu a švagra" nakupují pro stát ochranný a testovací materiál - ekoloických škod nelze dohlédnout - přece to nebudou dělat bez zisku, že? A to nepíšu o škodách psychologických, společenských.

L. Novák 13.4.2021 11:59

Vy jste vážně jednoduchá osoba... :-)

M. Moravcová 13.4.2021 12:24

No vidíte, a zdravá. To vy to máte složitější.

M. Juraška 13.4.2021 8:41

S nadpisem článku se plně ztotožňuji.!!

J. Matuška 13.4.2021 11:15

Ad 8.41 R^!!

M. Moravcová 13.4.2021 8:41

Nějak na ty vládní poradce, experty a chytráky všeho druhu začínám kašlat. Budu se scházet s kým chci a kdy chci, pokud se omni budou chtít scházet se mnou. Amatérismus a klapky na očích těch, co rozhodují mě už přestaly zajímat.

P. Vychodil 13.4.2021 9:34

vítejte v klubu "popíračů" !

vidím 2 vývojové proudy v dnešním kovidismu.

1. většina podlehne, nechá se opíchat, zatlemovat, zavřít...pak zbytek bude žít relativně volně na "periferii" (filmy na toto téma jistě znáte)

2. bude to tak fifty-fifty, pak nastane bude tvrdý "třídní boj" na barikádách

třetí variantu, většina odmítne ideologii kovidismu, nepokládám, vzhledem k dnešní úrovni "probuzení" lidí, za reálnou...