10.5.2024 | Svátek má Blažena


Diskuse k článku

KORONAVIRUS: „Akce V“

Moderní dějiny našeho státu opakovaně doprovázejí „akce“, činnosti zasahující širokou společnost. Úvod můžeme najít v „akci Gitter“ na začátku protektorátu, kdy gestapo pozatýkalo v jednom zátahu řadu komunistů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Hatina 14.1.2021 10:07

Tak to jste ale opravdu špatně, velice špatně pana premiéra Babiše poslouchal. A pak z toho vycházejí takové bludy.

Protože, sice ano, otevře se brzy "...registrace pro běžné lidi", ale současně se to bude řadit s preferencí podle tabulky těch nejrizikovějších,!. Tudíž, ti "obyčejní se sice rychle zaregistrují, ale potom budou stejně čekat odhadem 5-6 měsíců než na ně dojde řada.. Jestli i potom jim bude tak moc záležet na tom, zda se přihlásili o 5 sekund dřív nebo později, se dá směle pochybovat.;-D

P. Hatina 14.1.2021 9:59

Jenom, možná snadné vysvětlení, ty desítky tisíc záznamů v databázi tam vytvořili samotní žadatelé, kteří se na ty testy nahlašují sami, přes internet. Nebo někdo jiný, kdo je na ten test poslal (třeba obvoďaci, zaměstnavatel, atd). rozhodně tedy nikoliv upracovaní státní úředníci. No a pak se ty záznamy už jen doplňují o konkrétní drobnosti, třeba to zásadní nakažen/nenakažen - ale i to možná zvládnou ty laboratorní přístroje poslat do té databáze sami. Ostatně jak teď pronesli v novém pořadu pro mládež Alenka v říši Gifů : "Kouzelné slůvko? Enter"...:))

J. Vaníček 14.1.2021 9:40

Tak vida, ukazuje se, že karpenko lže jako když tiskne. Ten Hamáček, šéf krizového štábu jasně řekl. že jehly jsou a budou. Na dva a půl měsíce. Přesně, na tisíc. A co karpenko neví to, žvaní a špiní Babiše ? Měl by si počkat, jak to poběží, hlavně aby nám ty injekce a vakcíny nevyfoukli příbuzní z lékového ústavu nebo jak se jmenuje, tam je "ukradli" pro své známé. Ukradli je sestřičkám, požárníkům doktorům a vojákům, možná i pedagogům z vysokých škol, které teď fungují distančně, a dalším. Na ty "babičky a dědečky" se hned tak nedostane. Vyfoukne jim to sestra z očního na poliklinice, nebo z ortopedie, která je zavřená. Ale píši to s nadsázkou. Být pisálkem, co chce natřít Babiše, tak bych si chvíli počkal, až se otevře registrace pro běžné lidi. Očkovat se má podle toho, kdy se kdo nahlásil. Kolik miliónů lidí bude na startovní čáře u počítače, aby se rychle zapsali. 2-4 mil., odhad. To se ten systém podělá za 5 vteřin. A pak dáme Babišovi do huby právem, protože místo toho aby řekl, že pořadí bude podle data narození s preferencí podle jejich tabulky těch nejrizikovějších, Tak by byla tlačenice desetkrát menší. Pak bude hukot, ale třeba to napraví. Uvidíme, ale tomu nevěřím. Čemu ale věřím, že dostanou tučné odměny (ti úředníci) a také se jim musí zvýšit plat. Všem, které si platíme. Budou volby v Absurdistánu.

P. Hatina 14.1.2021 9:39

No přesně řečeno, on to taky stát dosud nedělá a nezvládá. Tohle všechno si doposud organizují ta vlastní odběrová místa a jejich provozovatelé (nemocnice, města, kraje ), a pouze posílají ty svoje závěrečné počty státu, který je potom zase nepříliš přesně sečítá dohromady a publikuje.

Čili, to je právě ten důvod, proč dnes všichni křičí, ať se do očkování proboha stát, tedy vláda s Babišem i Blatným míchají co nejmíň, a nechají to na těch dole. Jenomže, to právě nepůjde, ti se do toho svými příkazy budou míchat až moc, až to celé zmrví..

J. Jirka 14.1.2021 9:22

Už jen představa, že bychom v tomto státě ekologicky zlikvidovali jen za včerejšek spotřebovaných 54.364 potenciálně infekčních párů ochranných rukavic a dalších, k testům potřebných propriet, patří do kategorie sci-fi. A to, prosím, musel někdo jen za včerejšek ještě vytvořit 54.364 záznamů v databázi. Odhaduji, že tak heroický úkol by v normální době trval jednomu úředníku zhruba deset let.

Také se neustále mluví o přetížených lékařích a nedostatku nemocničního personálu, ale o nedostatku laborantů, vyhodnocujících testy, jsem ještě neslyšel. Natož abych se doslechl, že se některý z nich při práci s infekčním materiálem nakazil.

P. Hatina 14.1.2021 9:22

Pravda že, a díky tomu bude stát moct vyhlásit volební účast na 99,99 procent jako za socialismu :)

J. Vaníček 14.1.2021 9:21

R^

J. Vaníček 14.1.2021 9:18

Typická demagogie. "Objevila se zpráva, že Babiš volá do nemocnic". Ověřil si to ten pisatel ? Rozhodně ne, protože říká, že se "objevila". Co to znamená? No, že se vzala tu se vzala, čili povídačka nepotvrzená (alespoň pro pisatele nepotvrzená). A hned rozvine špinění Babiše, na tomto základu. Tak je to běžné. A lidé si řeknou, to je ale idiot ten Babiš, říkala to Máláčová a teď to vidíme sami. A má tím někoho pověřit. Ale řídí to on, Babiš. Tak měl by právo volat třeba Ludvíkovi, šéfovi největší nemocnice nebo ne? Logicky ano, potřebuje zpětnou vazbu. Takže článek je "cinknutý". K tomu očkování, sám na něj čekám. Ale chápu, že vakcín asi není dostatek, vše je na začátku v Evropě. "Evropa= Brusel=rovná se Uršula=Jourová. Ty to zajišťují - Evropanky. Tak křičet tam. Včera byla uvedena čísla, pohybujeme se v Evropě na běžném místě v polovině peletonu. Pomalého, myslíte, že by mohl být rychlý s Uršulou? Těžko, ta musí věnovat čas kosmetice a vizážistce, aby vypadala jako vosková (nehybná) figura. Každá žena ví, jak dlouho to trvá. Nebude jako naše Schillerová, co vyskočí z postele, hned se zastřihne, nabarví, nafouká a učeše. A jehly - volal pisatel do nemocnice, jestli je mají? Asi ne, poslali by ho někam. Tak to neví. Asi se to někde řeklo. Čísla, chce to čísla, ověřená! Socan Hamáček řekl, jako šéf spásného krizového štábu, že jehly budou. Ten nás zachrání, vždyť říkali, že za epidemii u nás může Babiš protože blokoval krizový štáb. Tak ať se ukáže ten štáb. Tak proč pisatel píše, že nebudou? No, píše to protože to frčí a že ho Babiš štve a neštve ho třeba Fiala a Rakušák. Mě štvou, všichni i s tím Babišem. Nejvíce média. Nikde žádný rozum, jenom politikaření. Nakopat je všechny.

R. Langer 14.1.2021 8:41

Jo, to se sice zvládá, ale protože je úplně jedno, jaké to vlastně dává údaje, tak se na tom asi tak moc nesedí. Kdo ví, jestli se to vůbec nějak vyhodnocuje... ;-D

R. Langer 14.1.2021 8:37

Tak do podzimu alespoň seženou dost vakcín, ne? Proč to nespojit, při volbách rovnou dostanete pigáro, a budete také automaticky zaevidován... ;-D

J. Jirka 14.1.2021 8:22

Mohl by mi někdo vysvětlit, jak to, že když vláda nezvládá organizovat očkování a i marketingovou kampaň pro vakcinaci považuje za mamutí podnik, zároveň je bez problémů zvládán denní odběr 31 412 PCR testů, 22 952 antigenních testů (data ze 13.1.), administrativní úkony s tím spojené, logistika, vyhodnocení, zpracování údajů, jejich vložení do jednotné databáze a roztřídění výsledků podle krajů? A to vše během jediné noci, aby již brzy ráno následujícího dne bylo možno opět děsit občany.

R. Langer 14.1.2021 8:22

A kdo to povídá? Povídejte, přehánějte... 8-o

R. Gumulec 14.1.2021 7:35

Karpenko, Karpenko, (vyjádřeno slušně, jak požadujete) prosím, abstinujte nebo se veřejně nevyjadřujte......

I. Krahula 14.1.2021 7:11

Mnoho povyku pro nic. K čemu jehly, když je očkování smrtící,jak se povídá? Ať je Číňané použijí v „tradiční medicíně.“

R. Vacek 14.1.2021 6:05

Vláda se řídí tím, že čím složitější, tím lepší. A pak jí ten geniální systém někdo kazí tím, že předbíhá v řadě.:-)

P. Hatina 14.1.2021 2:27

Bohužel je to tak. Schopnost této vlády, ale taky jejích úřadů zmršit dokonale i to co by ještě fungovat mohlo, je neuvěřitelná.

Jenomže současně navržený systém prioritizace s požadovaným potvrzením od lékaře už je za mezí společensky přijatelného vtipu. Proboha, jak si to asi pan ministr Blatný představuje, v případě jeho bláhových 100 tisíc očkovaných denně, budou pro tentýž počet 100 000 (každo)denně vypisovat obvoďaci zprávy? Už to mu sakra muselo dojít /pokud vůbec kdy pracoval jako lékař/, že to vypracování zpráv bude ještě delší, než vlastní očkování? Dalo by se říct, vulgárně řečeno, i za mírnější vtipy se vyhazovalo z vesnických hospod..

Ovšem, není vyloučeno, že ho svými výmysly přetrumfnul, pan ministr Hamáček o použití volebních místností. Onomu totiž nedošlo, že vůbec, ale vůbec žádné nemá - ty se totiž budují (se vším všudy, a to dosti nákladně) až a jenom na těch pár dní voleb. Sice je dobrý nápad, že by se lidé oočkovali až u těch voleb, jenže ty budou právě až na podzim...:-/