18.6.2024 | Svátek má Milan


Diskuse k článku

KONVOJ: Jsem zhnusen

Vůči US konvoji, který má projet na přelomu března a dubna územím ČR, mám jedinou výhradu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Babička 20.3.2015 4:01

na e-Dnes

Informace o průjezdu americké kolony přitom vzbudila mezi radikály velmi ostré reakce. Předák komunity „Přátelé Ruska“ Jiří Vyvadil hovoří o organizování odporu, ve facebookové skupině těchto proruských aktivistů padly například návrhy zablokovat kolonu pomocí demonstrantů zpívajících ruskou hymnu a nesoucích ruské vlajky. Od jednoho z aktivistů zaznělo i přání „dát jim do držky“, jiní uvažují, co po amerických vojácích házet.

Web SputnikNews, který o sobě oficiálně uvádí, že je projektem ruského vládního mediálního koncernu Rossija Segodňa, nepřímo vyzval, aby Češi po amerických vojácích házeli zápalné lahve.

Server Aeronet.cz, který v minulosti například tvrdil, že demonstraci proti prezidentovi Zemanovi zorganizovala americká ambasáda, přirovnal vládou schválený čtyřdenní průjezd asi 120 vozidel k nacistické okupaci

P. Pokorný 20.3.2015 3:55

Božská Lukešová, jak já ji miluji

Ta vždy se Stejskalem dokáže vystihnout největší kravinu. Ti dva mi připomínají dětství: pani, nevíte, kolik je hodin? Já nekouřím a skočila do kanálu....

J. Bruner 20.3.2015 3:52

nejde o přátelství

to se projevuje jinak, jde o přátelské upozornění, s klackem v ruce, že si nesmíme moc vyskakovat a je třeba skákat jak amík píská, že si musíme nechat líbit, jako ukrajinci, nechat si vše rozbít a třeba i příjít o život a pak si znovu od amíka koupit, co rozbil

lidé vítající kolonu jsou užiteční idioti

P. Pokorný 20.3.2015 3:50

Božská Luke

20.3.2015 3:33

Re: Česko je členem NATO.

člen NATO, kterému je třeba vysvětlovat podobné věci, je nejspíš dost málo platný

P. Dvořák 20.3.2015 3:13

Posádky vozidel by mohli být veterání z Afghánistánu

případně Iráku. Aspoň by si vyzkoušeli, jaké to je, se prohánět územím cizích států po nezaminovaných silnicích.

Hlavně je nepouštět na dálnici D1 mezi Bělotínem a Ostravou, aby na ně nespadl nějaký kandelábr nebo si nepoškodili podvozek.

B. Volarik 20.3.2015 3:05

Česko je členem NATO.

Kdyby někdo Českou Republiku napadl, NATO by muselo přijít na pomoc. Z těchto privilegií ale zároveň vysvítají i závazky. Například umožnit a co možná usnadnit spojeneckému konvoji transport přes české území. Pokud se budou v rámci NATO konat vojenská cvičení (což je pro vojenská uskupení nutnost), mohou se mezinárodní jednotky pohybovat na území všech členských států...nebo snad ne?

B. Volarik 20.3.2015 3:00

Re: USA musí ukázat

Nesmysl...Hussejnovič armádu nenávidí a tak se jal ji řádně vykuchat. Armáda se od Hussejnovičovou kuratelou má smrsknout na stav před Druhou Světovou...

P. Sulc 20.3.2015 2:38

"Čeho jsme vlastně svědky?" ptate se?

Toho, ze Cesi jsou v podstate dosti bezcharakterni narod, podlezaji kde komu, vladnout si sami neumi. Byli radi, ze komunismus je pryc, ale ted by zase nasadili na USA psi hlavu a lezou v rit Putinovy. Ne vsichni, samozrejme, ale je tech odpornych zrud az moc, ku podivu i u mlade generace. Hnus na hnus.Jaky rozdil mezi Cechy a Polaky, jako mezi hownem a slehackou.

E. Heusinger 20.3.2015 2:36

USA musí ukázat

českým kverulantům svoji ozbrojenou pěst aby je přešly protiamerické choutky.

Musí to být demonstrace síly vůči těm, přes jejichž území bude ten konvoj projíždět. Je to v duchu toho, co kdysi řekl Henry Kissinger, že proč by měly Spojené státy lhostejně přihlížet, když obyvatelstvo nějaké země je neodpovědné. Nedávno to vyjádřil prezident Obama ještě tvrdším způsobem, když řekl, že Spojené státy musí mít nejsilnější ozbrojené síly na světě, aby mohly těm, kteří nedělají to, co oni chtějí, zkroutit ruce a donutit je tak dělat to, co Američané chtějí.

P. Brodský 20.3.2015 2:02

Komunisté Putina nepochybně podporují,

Ale není to jeho nejsilnější zdejší podpora. Hlavní proputinovskou sílu představují pravicoví národovci a tzv nová nekomunistická levice, která již dávno není nová, ale stále je dosti čilá a spojuje se s naivními pacifisty.

H. Lukešová 20.3.2015 2:01

Re: Nevim, jestli početní zastoupeni

pardon ...překlep...1941-1945...zlí jazykové by měli hody

H. Lukešová 20.3.2015 2:00

Re: Nevim, jestli početní zastoupeni

To bez pochyby. Bez Američanů by Rusové Velkou vlasteneckou válku Sovětského svazu vedenou 1914-1945 nevyhráli. Američanům musíme poděkovat, že zvěrský nacismus neovládl Evropu, že metla svastiky neposekala celou Evropu a že komunismus i ve střední a východní Evropě nakonec padl. A řada Evropanů zastává antiami postoj, hrůza, děs a utrpení. Můžu mít výhrady k levičákovi Obamovi a jeho politice, to však nemění na faktu, že Evropa Americe dluží moc.

J. Vintr 20.3.2015 1:17

Re: Nevim, jestli početní zastoupeni

No ale na druhé straně, kdyby Američani napomáhali za války Rusku, tak by vyhráli Němci a Rusko by vypadalo docela jinak ...

H. Lukešová 20.3.2015 0:58

Re: Nevim, jestli početní zastoupeni

Jak se říká, jednou komunistou, navždy komunistou. V některých lidech je ten komunismus jako v koze, i např. hysterické zbožňování vlastizrádce Snowdena, komunisté z celého světa ho také odsuzují. Bez Američanů by celá Evropa mluvila pouze německy, bič svastiky by vlál nad celou Evropou a "lidé nehodni života" by byli všechni do jednoho vyhlazeni (jakože se bohužel pro pomoc "lidem nehodným života" příliš nepodniklo, což doznal i Bush, Osvětim se měla bombardovat), ale kdyby se válka protáhla déle, nikdo z "lidí nehodných života" by nepřežil.

A bez pomoci Američanů by se z poválečného Německa nestala velmoc, Německo by se nedemokratizovalo a neprošlo by vývojem denacifikace (ale i tak bohužel mnozí nacisti souzeni nebyli).

20.3.2015 0:53

pozor pozor

vykládání o "komunistických papaláších" je v současné situaci stejná hloupost jako by byly řeči v roce 1937, že němci chtějí návrat k habsburské monarchii

A. Holík 20.3.2015 0:46

Re: Nevim, jestli početní zastoupeni

To tak nemuzete brat. Spousta z nich se proste za totace mela dobre. Spousta z nich jsou opravdu skalni komunisti, kteri si stale mysli, ze svym papalastvim vlastne pomahali vsem. Nekteri jsou mozna i placeni, ale po pravde, rozhodne verim spis na blbost, nez na umyslnou manipulaci.

A pokud je nekdo blby, tak za to nemuze, a je treba ho politovat. Ovsem taky je treba mit na pameti, ze byk je nebezpecny zepredu, kun zezadu, a blbec ze vsech stran.

J. Vintr 20.3.2015 0:41

Nevim, jestli početní zastoupeni

blbců, kterým jde na internetových diskuzich pěna od huby při každé zmínce o USA, odpovídá zastoupení takovýchto tvorů v naší populaci, ale už samotná existence takovéhoto typu živočicha z druhu Homo sapiens je pozoruhodným dokladem, jakých neuvěřitelných rozměrů může dosahovat lidská hloupost.