15.5.2024 | Svátek má Žofie


Diskuse k článku

KONVOJ: Anabáze nejen s Dragouny

Jízda „Dragounů“ čili chystaný veřejný průjezd kolových obrněných transportérů americké armády ze cvičení v Polsku a Pobaltí na německou základnu přes české území vyvolává pochopitelně emoce.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Frauknecht 25.3.2015 7:42

Re: Rád bych

Tady ROZHODNĚ něco nehraje :-)). Spíše to ale vidím v rovině poskytnutých informací. Nevěřím, že je polský národ tak výjimečný. Pacifisté, anarchisté, levičáci ... jsou všude, i ve vyspělé západní Evropě :-)).

P. Čulík 25.3.2015 7:06

Pane Mlejnku,

na "aféru" s OT si pamatuji a na rozhovor s generálem Šedivým také. Tak i pro vás: šlo o to, vybudovat STACIONÁRNÍ stanoviště pro vojáky u RFE, čili pomocí pytlů s pískem, nebo z betonových bloků a nebo použít vyřazené OT. Ty se hodily nejvíce, byla možnost je naložit na podvalníky a odtáhnout do Prahy, nebo je zprovoznit na těch cca 200 km. Asi by býval lepší je dát na ty podvalníky, ovšem po bitvě je každý generál.

Pokud jde o velkorážný kulomet na otéčkách, co má armáda ve službě, ten se ve městě v daných podmínkách nedá použít. Tady nešlo o "kanón", ale nesmyslnost a tyto stroje jsou nízké a nevhodné pro daný účel.

B. Hamáček 25.3.2015 6:51

Rád bych

Rád bych viděl vysvětlení odpůrců amerického konvoje, proč v Pobaltí a Polsku proti jeho průjezdu nejsou protesty , a hlavně ho vítají. Tady něco nehraje.

25.3.2015 1:04

skutečně

starý český sklon přebíhat k nepříteli už když tento zadupe za devatero horami má pré

při libovolném větším spojeneckém nároku očekávejte tlupy nacistických kremlofilních hajzlů na náměstích na kolenou, se vztyčenými pravicemi, drmolící "zdar putinu"