29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

KONFLIKTY: Mezinárodní testosteron

Samci jsou odedávna popudliví a hájí urputně svá teritoria. Už jako zvířata však dodržovali jistá pravidla a k vážným zraněním a smrti docházelo zcela výjimečně. Poražený a slabší prostě stáhl ocas a zmizel. To se však změnilo s nástupem inteligence druhu Homo sapiens, který přišel na to, že mrtvý sok už potíže dělat nebude.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
I. Schlägel 29.9.2022 12:02

Velmi záleží na výchově. Ruské školství je poměrně militarizované. A nepřítel je jasný už od kolébky. NATO a USA.

J. Vlček 29.9.2022 11:41

Pane Kando, ono není ani tak potřeba na někoho tlačit, jako je potřeba začít seriózně jednat s oběma účastníky konfliktu. Už se snad o to někdo alespoň pokusil?

Jediné, čeho byli evropští politici schopni, byly dodávky zbraní Ukrajině a sankce vůči Rusku, které se ovšem minuly účinkem, kromě toho, že přinesly neskonalé problémy samotné Evropě.

Ukazuje se, že řešit problémy mezi Ukrajinou a Ruskem vojenskými prostředky není ta správná cesta. Nebude zde totiž žádného vítěze, budou tu jenom poražení.

Není tedy potřeba přilévat olej do ohně podporou tohoto konfliktu, ale udělat vše pro jeho ukončení, nechceme-li, aby válka zachvátila celou Evropu.

Přirovnávat dnešní situaci na Ukrajině s boji proti Hitlerovi je přinejmenším nepatřičné, neboť Hitler tehdy neměl v záloze atomové zbraně. V tomto směru není tedy namístě tlačit na pilu, stejně jako je nebezpečné dráždit hada bosou nohou. !

P. Sura 29.9.2022 11:06

Problém je v tom, že politici svůj testosteron nikdy nepůjdou investovat osobně. Vždycky za sebe pošlou "živou sílu". Jenže se zapomíná, že pokud 2 až 3 generace přímý vojenský střet s vražděním a umíráním nezažily a současně s jejich rostoucí nechutí k jakékoli fyzické práci bude velice obtížné novou "živou sílu" v dostatečné kapacitě hledat. A to je naděje dalších generací, pokud se nenechají zblbnout idiotskou propagandou a nenastolí si dobrovolně další totalitu. Mají k tomu hezky našlápnuto.

M. Kanda 29.9.2022 10:47

A jak si autore představujete to tlačení Putina, aby ovládal svůj testosteron a preferoval jednání?

Bez vysvětlení jak toto provést je to obyčejná hraběcí rada.

J. Vlček 29.9.2022 10:20

Kdyby byli politici jednali od doby majdanu v roce 2014, a následných fašistických násilností a zločinů v Oděse a na východě Ukrajiny, nemusely události dojít k dnešnímu stavu, jež přinesl zkázu a utrpení Ukrajině, stejně jako chaos a těžkosti celé Evropě.

Toto dění v Evropě nemůže těšit nikoho, leda tak možná někoho v USA. !

J. Vlček 29.9.2022 9:32

Velmi dobře shrnuto a napsáno, pane Hlubučku. Díky za váš rozumný názor. R^R^R^

Ti co se považují za politiky, přičemž nejsou schopni mezinárodní spory řešit politickými prostředky a kompromisy, jsou špatní a neschopní politici, nehodní tohoto pojmenování, neboť právě to, by mělo být náplní jejich práce a jejich posláním. !!!

J. Pankovic 29.9.2022 9:12

Pane Žůrku, moudřejší ustupovali tak dlouho, až svět ovládli blbci!

Tak se nedivte, že ten svět vypadá tak, jak vypadá ;-)

J. Pokoutný 29.9.2022 8:50

Chování typu "Moudřejší ustoupí" je ovšem možné pouze v rámci civilizace/kultury, pro niž je touhle moudro vlastní a kdy to protivník, jemuž ustupujeme, chápe. Jsou ovšem jiné kultury, např. islám, které to pochopí leda jako známku slabosti a pobídku k nasazení tvrdšího kurzu. Až pak nebude ustupovat kam.

J. Ganaur 29.9.2022 8:40

Jo, jo....Ještěže kompromis uzavřel Chamberlain s Hitlerem....:-/:-/:-/

R. Langer 29.9.2022 8:24

No tak vidíte, to přesně odpovídá. ;-D

P. Dvořák 29.9.2022 8:24

Možná mám špatné informace, ale na atolech, kde USA prováděly svoje jaderné pokusy, jde život dál. Koneckonců i v Černobylu jde život dál.

Pravda, je to poněkud jiný život, ale konec světa jadernou válkou nenastane. Což mě moc nepovzbudilo.

Z. Lapil 29.9.2022 7:54

Nějak si nedovedu představit přátelskou reakci zla. Roztáhni nohy a já tě nezabiju hned?

R. Langer 29.9.2022 7:48

Nemám strach z toho, že lidstvo vyhyne. Nepřežijeme jenom my, když se to podělá. ;-)

R. Langer 29.9.2022 7:47

O to vyřvávají hlasitěji, a podívejte se na místní bolševiky z Brusele, jak jsou vzteklí... ;-)

R. Langer 29.9.2022 7:46

Válku v EU vedou jedině bolševici z Brusele, a to proti jejím normálním obyvatelům, pomocí Green Dealů, muslimských přistěhovalců a devastací veškerých tradičních hodnot! Dejte si na ně pozor, jde jim jenom o vaše zničení! ;-€

B. Liborek 29.9.2022 7:17

Bohudík že je život pestrý. Na všem se dají najít pozitiva. Třeba že se nějaký lump odkope a to tak že na kost...Viz např.Kalda, vícepremiér Ukrajiny Fialenko, minystryně války apod...Vše zlé je k něčemu dobré. Už covid to začal

B. Liborek 29.9.2022 7:14

Ve našem okolí se nikdo takto neprojevil. Ani v rodině, ani kamarádi, známí. Vyřvávají zatím asi jen členové vlády pětikolky...

R. Vacek 29.9.2022 5:34

Řada lidí se na válku těší. A nejhorší je, že i řada našich politiků se nemůže dočkat a dokonce nám tvrdí, že už jsme ve válce.

F. Žůrek 29.9.2022 3:46

Hezký a solidní text, děkuji.

Každá válka je neštěstí a je nešťastná. Mír je žádoucí. Příčiny války se zde neuvádějí, ale dnes se i ve společnosti zvyšuje pressing, tj. nátlak na druhého.

Ukrajina je propojena s Ruskem odjakživa. Na Ukrajině žijí také ruští občané! A to je právě celé neštěstí této války, protože Ukrajinci ruské občany značně nenávidí...

Ano. Nenávist k ruským občanům či k Rusku zatěžuje ve velké míře a silně tuto nešťastnou válku. Přátelství se vytrácí a zbraně burácí.

A ten poničený plynovod - to svědčí jen o lidském špatném a nevděčném chování. Darebák je bezohledný člověk (nemá svědomí). Slušný a poctivý člověk má svědomí a dokáže se nakonec podřídit. "Moudřejší ustoupí." Zdař Bůh!

PS: pane Kovaříčku, homo sapiens je nedokonalý tvor. Křesťané říkají, že jsme hříšní... (Dokonalá je snad jen "matematika," ANO-NE, což je však černobílé, ale život je velice pestrý, je barevný... Bohužel.)

J. Kovaříček 29.9.2022 2:18

Problém je v tom, že homo sapiens jest blbec, až na některé obdivuhodné výjimky, kterých však málo kdo dbá. Teprve až lidstvo vyhyne, ten moment se kvapem blíží, vrátí se vesmír do svých patřičných dimensí, tedy do nekonečnosti.

M. Grundmann 29.9.2022 0:14

Když se někdo snaží nátlakem jakéhokoliv druhu šířit své dobro po celém světě, vypuknutí válek je pravděpodobné. Rovněž tak je posilování tábora dobra pravděpodobným důvodem nepřátelské reakce zla a války.