4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
ringtones free 26.6.2006 7:50

http://www.ringtones-dir.com

http://www.ringtones-dir.com/get/ ringtones site. Free nokia ringtones here, Download ringtones FREE, Best free samsung ringtones. From website .

ringtones free 26.6.2006 7:50

http://www.ringtones-dir.com

http://www.ringtones-dir.com/get/ ringtones site. ringtones download: Free nokia ringtones here, Download ringtones FREE, Best free samsung ringtones. samsung ringtones From website .

free ringtones 26.6.2006 7:49

http://www.ringtones-dir.com

<a href='http://www.yahoo.com'></a> http://www.ringtones-dir.com/download/ <a href='http://www.ringtones-dir.com'>download ringtones</a>. <a href="http://www.ringtones-dir.com ">nokia ringtones</a>: Free nokia ringtones here, Download ringtones FREE, Best free samsung ringtones. http://www.ringtones-dir.com/free/ [link=http://www.ringtones-dir.com]ring tones[/link] From site .

ringtones free 18.6.2006 15:20

http://www.ringtones-dir.com

Hi! http://www.ringtones-dir.com/get/ ringtones site. ringtones site free, ringtones site, Free nokia ringtones here. From website .

ringtones free 18.6.2006 15:20

http://www.ringtones-dir.com

Thanks!!! http://www.ringtones-dir.com/get/ ringtones site. ringtones download: ringtones site free, ringtones site, Free nokia ringtones here. Also samsung ringtones From website .

free ringtones 18.6.2006 15:20

http://www.ringtones-dir.com

<a href='http://www.yahoo.com'></a>Thanks! http://www.ringtones-dir.com/download/ <a href='http://www.ringtones-dir.com'>download ringtones</a>. <a href="http://www.ringtones-dir.com ">nokia ringtones</a>: ringtones site free, ringtones site, Free nokia ringtones here. Also http://www.ringtones-dir.com/free/ and [link=http://www.ringtones-dir.com]ring tones[/link] From site .

Abu el Mot 23.5.2006 16:59

Doporučuji taky jednu knihu,

jmenuje se: Tak pravil Petr Cibulka aneb Odpověď vládnoucímu komunistickému dobytku. Jsou tam věci kterými se Havel asi nepochlubil, moc zajímavé.

Pavla B. 23.5.2006 8:11

Havel - vrchol mírumilovnosti

To se Vám povedlo;-D Podporovač irácké války...

Honza™ 23.5.2006 0:11

Kdo je to Havel? :-)

fanthomas 22.5.2006 22:21

jj p.Havel a myslitel

8-o

zrusksc 22.5.2006 17:40

Tak servilní není nikdo jako Hvížďala

a novinář neni určitě nejlepší,komentovat Havla versus Klaus nemá cenu protože nic nového pod sluncem.

AeroKarel 22.5.2006 17:55

Re: Tak servilní není nikdo jako Hvížďala

Párkrát jsem ho poslední dobou (co už není BBC) slyšel na ČRo 6. Dost bída.

Vlad 22.5.2006 16:19

Autorovi

Že vy jste v tom Georgetownu byl jenom ve snu?  Nebo že byste soudil na horních deset tisíc podle té páteční fronty mladých čekajících na výběr svých dvou dvacek z ATM vzadu na bance se zlatou střechou na rohu Wisconsin a Penn?

strejda pedro 23.5.2006 2:46

Re: Autorovi

nikoliv, pokud vim, autor tam dokonce nejakou dobu prackoval ...

Vlad 23.5.2006 15:16

Re: Re: Autorovi

Tak nevím. Georgetown začíná někde u 4 Seasons a kočí u řeky. Dole jde někam k tabákovénmu kanálu, nahoře do areálu univerzity. Pak je neurovnaný domkový prostor k ruské ambasádě. Opravdu tam nejsou luxusní sídla ani extra podniky. Pěknější baráky jsou třeba na Friendship Higts, nebo když jdete od Wisconsinu dolů po Fultonovi tak směrem na levou ruku pod katedrálou. Je tam nějaká námořní instituce.

Ale každý blok tam samozřejmě neznám, ač jsem se přes Gtwn pár pátků pohyboval denně i pešmo, bydlel jsem u katedrály.

Honza 22.5.2006 15:15

Hezká knížka

Docela dobrý článek. Mně se ta knížka líbila a dost ji doporučuju i lidem, kteří VH moc nemilují - je opravdu zajímavá a dobře napsaná. S Adlerem nesouhlasím v tom, že otázky Karla Hvížďaly mi připadaly krotké (sám bych uměl položit mnohem ostřejší), a už vůbec jsem nepochopil tu zmínku o nenávisti k Václavu Klausovi. Klausovi se Havel v celém cca 250 stránkovém textu věnuje asi na stránce a půl, a všechno, co tam píše, už on nebo někdo jiný napsal už dříve, a konec konců nijak zvlášť negativně to nevychází. Ti dva se zřejmě upřímně nesnášejí, jsou také úplně jiní lidé a bylo by dost divné, kdyby se nějak zvášť milovali. Havel byl však ve své knize ke Klausovi celkem korektní (a Klaus je k Havlovi docela korektní taky.)

Čtenář 22.5.2006 14:53

Spíš než striptýzem bych to nazval akutním záchvatem grafomanie,

komplikovaným skrývaným napoleonským komplexem ....

cca3 22.5.2006 13:47

jeden důchodce

a kolik lidí dokáže rozpálit.

Tomas 22.5.2006 13:33

Krátce k idealismu...

Opakovaně slýchám, a zaznívá to trochu i z tohoto článku, že Václav Havel zklamal. Tento pocit má zřejmě hodně lidí - jen nevím, zda je to chyba Havla samotného, nebo zda jde o problém těch zklamaných. Do Havla projektovala spousta lidí své sny o čestném nesobeckém vůdci. Ten člověk byl adorován jako světec, jako spasitel duší pokřivených komunismem, než vyšlo na jevo, že i on má lidskou podstatu ;-) 

Jako už tolikrát v dějinách slávu vystřídá zatracení. Jestliže byl Havel z počátku 90tých let pro některé vzorem ctnosti a občanské statečnosti, je Havel současný, často pro tytéž, vzorem malosti a nečestnosti. Obávám se, že oba názory jsou velmi daleko od pravdy.

K samotné knize - je to celkem poučné čtení. Osobně mne překvapilo, jak zásadní vliv měl Havel na celou řadu událostí a rozhodnutí té doby.  Spoustu věcí jsem si už prostě nepamatoval, o jiných jsem vůbec nevěděl. Kniha je prostě o tom, jak se "dělaly dějiny" - samozřejmě pouze z pohledu jednoho z hlavních aktérů. Nicméně je celkem osvěžující číst o tom, jak se budoval tento stát, na základě jakých myšlenek, které, ačkoli s nimi nemusíte nutně souhlasit, mají alespoň určitý přesah... Jaký rozdíl oproti současné buřtové buranské politice, jejíž aktéři nejsou schopni úvahy, která by přesahovala nejbližších několik měsíců...

Zkrátka, doporučuji přečíst...

Otaznik 22.5.2006 15:06

Re: Krátce k idealismu...

Zklamání bývají následkem příliš velkých a proto nesplněných očekávání.

jepice 22.5.2006 15:56

Re: Re: Krátce k idealismu...

Což ovšem ti, ke kterým se ta očekávání vztahují, mohou ovlivnit jen stěží.

jonáš 23.5.2006 0:23

Re: Re: Re: Krátce k idealismu...

Amen.

strejda pedro 23.5.2006 2:45

Re: Krátce k idealismu...

ted nevim, ale ja v tom clanku nenasel moc zminek na tema, ze by vaclav havel zklamal. nasel jsem tam ale zaver, ze dejiny nakonec oznaci oba vaclavy, havla i klause, za kaldne hrdiny, a tim je nastvou oba ...

franta 22.5.2006 13:20

Knihu jsem nečetl

ale je zajímavé, že když něco napíše Havel a zde se objeví nějaké hodnocení, strhne se tady bitva jeho odpůrců a příznivců. Když něco napíše Klaus (a že toho taky nebylo málo), tak je zde ticho po pěšině, žádná polemika. Že by ty jeho knihy nikdo nečetl ?

Buvol 22.5.2006 13:42

Re: Knihu jsem nečetl

"strhne se tady bitva jeho odpůrců a příznivců." spíš to vypadá, že už nikoho nezajímá ....

Plzak 22.5.2006 11:49

Machři.

Možná, že snílky opravdu potřebujem. Taky jich máme přebytek. Řekl bych, že jich máme jako hnoje. Míň už máme machrů (od slova machen - dělat), kteří by z těch snů něco udělali.

Mimochodem: Žvejk o pravdě a lásce je právě tak křivý, jako svého času prupovídka německých protestantů "raději rudý než mrtvý". Přesto, že oboje je blbé, nelze odpovědět ne.

astro 22.5.2006 10:17

filosof

Trošku mě zarazila věta o Havlově hlubokém filosofování. Jeho texty se zpočátku pěkně četly a dobře se  "tvářily". Je to však  s nimi  stejné jako s jeho meditací. Něco o tom ví a dovede předstírat - dokonce si zřejmě myslí, že není povrchní a nepředstírá, že je opravdu tím spasitelem. Takových lidí je mezi námi dost. Havárií je, když se dostanou k moci. Bohužel si řada lidí stále myslí, že je tím, kým se na počátku své kariéry zdál být (i já jsem tomu zpočátku podlehl), a nechtějí si připustit, že i jemu jde hlavně o slávu a zviditelnění. Zapojení do kampaně Zelených jejich doporučováním je takovým pokusem. Nevyčítejme mu to ( a doufejme, že aspoń v případě zelených bezmozků to nevyjde tak, že by je příliš lidí volilo). Kdyby tohle nechtělo velké množství lidí, nemohla by se na veřejnoprávní televizi objevovat doporučení takové špíny a novinářské šmíry jako jsou časopisy Rytmus života a SuperSpy. Pokud tu něco takového je, zřejmě se to žádá. A žádají se tedy i zdánlivě hluboké úvahy V. Havla a jeho předpovědi, které jsou na úrovni astrologických vykuků.  Co chceme, to máme. Nosí se spíš povrchní úvahy o smyslu života, o různých parajevech, lidé jsou ochotni vynaložit dost peněz na  "léčitelské" a "esoterické" semináře. Skepticismus v původním  smyslu jako opatrně zkoumající se nenosí. V dějinách lidského myšlení to není poprvé  ani naposledy. Berme to jako období zahálčivé dovolené, kdy jen tak "blbneme". Doufám jen, že na období racionálního myšlení nebudeme čekat moc dlouho.

Marat 22.5.2006 10:46

Re: filosof

Bravó Astro ! Ano,je to tak !

bílohneda 22.5.2006 9:24

vaclav havel a jeho zneuzívaní posluchacu a ctenaru

spočívá  totiz  v jeho  neustalem   sebeobnazovaní  ale  nenechme se  obelstit,  je  to pouze  jedna  z  masek.   skutecnost  je t akova  že  u  toho zapoměl    řídit   justici, policii a  armadu,  kterých  byl  svrchovanou hlavou  amožnosti  tenkrát  měl.....  kdyby  jen ho  právě  ti nedostali  chudáčka  neurotickýho  s Lucernou  k  moci.

G. Pašek 22.5.2006 6:20

Penzista Vašek Havlů nemá co na práci, nudí se a tak píše . . . . . kraviny

idealistický a naivní Havel jeho  "idealismus" a praktický Klaus jeho "pragmatismus" si můžou strčit . . . . nu, asi víte kam . . .