9.5.2024 | Svátek má Ctibor


Diskuse k článku

KAUZA CASA: Přespříliš ochotný svědek

Policie se v případu nákupu vojenských letadel Casa připravuje pravděpodobně na další kroky, které by mohly vzbudit velký mediální ohlas. Mezi vyslechnutými figurují ministr financí Miroslav Kalousek nebo bývalý ministr obrany Martin Barták, dosud ale policie překvapivě nezpovídala další dvě klíčové osoby – náměstky ministryně obrany pro vyzbrojování Jaroslava Kopřivu a pro legislativu Radka Šmerdu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Linhart 13.7.2012 8:13

Okurková sezóna a demokratická závist.

Minulost u komunistické rozvědky doopravdy představuje značné riziko jejich vydíratelnosti, a to především ze strany demokratických novinářů. Jsou taky vděčným terčem demokraticky zvolených politiků, když jsou vlastními kauzami zahnání do kouta a tak rádi sahají na u lůzy, která je volila, oblíbené fackovací panáky. Pro mě je ovšem příslušnost ke komunistické rozvědce znamením vyšší kvalifikace, než výše zmínění demokratičtí bařtipáni, čehož důkazem je jejich bezproblémové umístění na vysokých manažerských pozicích, což profesionální demokratičtí revolucionáři typu Benda a Parkanová bez jakýchkoliv vlastních talentů a zkušeností z trhu práce nemůžou přenést přes srdce.

P. Pavlovský 13.7.2012 1:45

Přinuťte ji mluvit!

Ano, to je pravá pointa policejní žádosti o vydání Parkanové k trestnímu stíhání. Policie si nemyslí, že se Vlastička obohacovala, na to je příliš opatrná - čestná (vyberte si).

Parkanová ale leccos ví, ví a dobrovolně nepoví.

"Policie žádostí o vydání Vlasty Parkanové míří nejspíš k jedinému cíli: že se při výslechu rozmluví o tom, zda na ni tlačili někteří kolegové z vlády Mirka Topolánka, aby nákup letounů podpořila."

Tak jest. Být Kubicem, dám teď Parkanové ochranku 24 hodin denně. Stal se z ní potenciální nepohodlný svědek!

J. Boleslav 13.7.2012 20:16

Re: Přinuťte ji mluvit!

Není ovšem svědek, ale obviněná. To je docela rozdíl.

B. Rybák 15.7.2012 12:59

Re: Přinuťte ji mluvit!

Jaký druh mučení by jste doporučoval? Nebo si snad myslíte, že je paní Parkanová úplně pitomá a bude "spolupracovat" i když vzhledem ke své nevině nemusí (myslíte, že u výslechu nebudou její advokáti?). Proč by potvrzovala, že na ní někdo "tlačil", když to tehdy neoznámila a odpovědnost nese jenom ona? Tato akce má přece očividně pouze odvést pozornost od zkorumpovaných (krajských) politiků ČSSD.

P.S. Vy by jste se chtěl dostat do "spárů" takové policie? Už po celé věky pro slušné lidi platí: "Nedělejte jiným to, co nechcete aby oni dělali Vám".