28.6.2024 | Svátek má Lubomír


Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Písařík 3.6.2024 3:06

Fiala vždy používal antibabiš metody - ale i stokrát nasazená psí hlava skutečnost nezmění: Babiš umí vést své firmy, což Fialovi se státem jaksi nejde.

L. Novák 3.6.2024 9:45

Jste na omylu. Babiš už před lety pro média (tuším to bylo v ČT ) s jistou nadsázkou říkal, že on ničemu nerozumí, že na řízení firem si najímá manažery a on jenom "shora" dohlíží na jejich vývoj .

Při množství firem v hodingu Agrofert to ani jinak nejde a při politické angažovanosti Babiše mu zbývá čas leda na řízení množství rozdaných koblih z jeho velkopekáren.

Babiš jako manažer ve státních funkcích selhal a nic nepředvedl. Pamatujete třeba na jím vytrubované heslo zavést pro stát "centrální nákup"? To byla zjevná manažerská hloupost, protože takový systém je možný jen u firem s vlastní distributorskou sítí, kterou stát nemá, a je taky ve státní podobě velmi neefektivní.

Takže na řídící schopnosti Babiše bych rozhodně nespoléhal. ;-)

L. Písařík 3.6.2024 13:58

A ten jeho velký komplex podniků a hospodářský úspěch je od Pánaboha? Jestli něco takového řekl, tak s nadsázkou - to nemohl myslet vážně. Jediný projekt, co šel do kopru je právě Čapí hnízdo.

M. Kocián 3.6.2024 13:21

U toho jeho srovnávání státu s firmou pořád nevím, kde bych si jako občan stál já. Zaměstnanec bych nebyl - to by mi musel platit mzdu. Zákazník taky ne, protože jsem ve státě angažován svým majetkem a financemi. Ve správní radě bych nebyl zcela určitě a nebyl bych ani akcionář, protože ti se nemusí ve svém soukromém životě řídit firemními zákony. Ovšem pokud je to chovatelský podnik, možná by ve mě pan šéf rád viděl ovci chovanou na vlnu, ale to ať mi nemá za zlé, to se mi nelíbí...

L. Písařík 3.6.2024 13:48

Já bych rád viděl silný, prosperující, hospodářsky rozvinutý stát se skvělou ekonomikou. Jsem přesvědčen, že v takovém státu si všichni svou pozici najdou.

M. Kocián 3.6.2024 17:21

Silný stát má tendenci lidem určovat, kde je jejich pozice.

J. Jurax 2.6.2024 14:14

Selanka ... a divíte se? Volby do putovního cirkusu, jehož jedinou funkcí je poslušně schválit každou peachovinu z evropské komise vypadnuvší a pak ještě dodávat EU demokratickou stafáž těžko mohou někoho extra vyhecovat. Zejména když volíme necelá tři procenta tohoto na dvě věci jsoucího kolosu, přičemž z této hrstky ještě málokterý, pokud vůbec někdo, je ochoten a schopen hájit tam zájmy své vlasti.

Kdyby volby do putovního cirkusu mohly v EU něco změnit, natož k něčemu lepšímu než teď, dávno by je zrušili.

Ale zavolit bychom si měli - co kdyby se stal zázrak a nový putovní cirkus zrušil grýndyl i s povolenkami a dotacemi občasných zdrojů, podporu muslimskych teroristů z Hamásu, zatrhl ilegální imigraci a zasadil se o obranu hranic před invazí i okamžitou deportací invazorů. Jenže když on putovní cirkus nemá zákonodárnou iniciativu a komisaři se nevolí ...

P. Diviš 2.6.2024 16:53

O těch volbách je to vtipná hláška, ale i volby občas něco změní. Kdyby to měla být změna v EU, muselo by se začít doma.

V. Vérosta 1.6.2024 22:09

To není selanka, to je katastrofa. Nevidím tam nikoho, koho bych mohl volit. Asi si ty lístky schovám jako podpal na podzim, snad budou dobře hořet, nevíte někdo?? :-D

P. Diviš 1.6.2024 22:57

Jedině snad Svobodné, i když nic nezmění, ale alespoň neprovokují.

M. Zdráhal 2.6.2024 19:48

Svobodní jsou správná volba. Jsou pro zrušení Green dealu, účinnou kontrolu vnější hranice EU, zrušení toho létajícího cirkusuEU mezi Bruselem a Štrasburku, pro zachování práva veta v těch oblastech, kde ještě je.

L. Novák 2.6.2024 0:34

Jde o to, jaká je vaše priorita, pokud se EU týče. Pro mě je prioritou ZASTAVIT IDIOTSKÝ Green Deal se vším, co s nim souvisí. Nesmyslnou energetickou politiku. A to ze současných kandidátů bude spolehlivě hájit jenom Petr Mach (musím skousnout, že kandiduje za SPD). Možná ještě dva-tři další. Na ANO a Fialovu vládní koalici se rozhodně spoléhat nedá. To už jsme viděli v minulosti, jak dokázalli otočit podle toho, kam vítr fouká, aby si udrželi koryta. :-/

Takže já mám "jasno", ikdyž moc nadšený z toho, co za kandidáty postavily "tradiční" partaje, nejsem.

Petr Mach a hotovo. A zakroužkovat! ;-) X EU

V. Vérosta 2.6.2024 5:32

aha! díky.

L. Písařík 2.6.2024 7:38

Myslíte, že je opravdu jediný? Co dokázal?

M. Kocián 2.6.2024 9:58

Neodešel v roce 2017 před vypršením mandátu, když tam byl minule?

P. Diviš 2.6.2024 10:37

Odešel. Tak, jak slíbil, že bude kandidovat v českých parlamentních volbách (a neuspěl v nic). Nahradil ho Jiří Payne, co se hlasování týče, náhrada dostatečná.

Ale s SPD si u mne naběhl. Pro mne nepřijatelné.

L. Novák 2.6.2024 19:37

Co by měl dokázat? :-) Jeho politická orientace a ekonomické vzdělání jsou u něj dobře známy, a pokud se bývalého působení v EP týče, odešel, protože zjistil, že v daném složení EP je další pobyt tam jen marněním času. Klidně se vzdal "sociálních jistot" poslance EP a raději se věnoval rodině a studentům ekonomie.

Dnes se očekává ZMĚNA složení poslanců v EP směrem k úbytku ZELENÝCH MAGORŮ A SOCIALISTŮ všeho druhu, protože ve všech státech EU to začalo pomalu v podhoubí vařit v důsledku idotské politiky Evropské komise a spol. Viz také z funkce místopředsedy EK předčasně uteklý Frans Timmermans, jeden z největších zelených idiotů v EU...

Takže tentokrát už to v EP nebude jenom marné schvalování nesmyslů jako dříve. ;-)

L. Písařík 2.6.2024 21:25

Snad máte pravdu, kéž by tomu tak bylo.

P. Pavel 2.6.2024 20:21

Tak, SPD je členem pravicové frakce Individualita a demokracie. V té jsou např. Národní sjednocení paní Le-Penové, Strana pro svobodu pana Wilderse aj. A je naděje, že tato jedině skutečná pravicová frakce v EP letos posílí. A bude jenomm dobře, když v ní budou i čeští zástupci. R^

J. S. 1.6.2024 18:24

"Máš rád Turky?" obrátil se Švejk na hostinského Palivce, "máš rád ty pohanský psy? Viď že nemáš."

F. Navrátil 1.6.2024 8:35

Kampaň je poklidná proto, že opozice se nemusí snažit očerňovat vládní kandidáty. Volební kampaň za opozici vede sama Pětikolka a fialová vláda svou neschopností, nečinností a arogancí. Nastolovat před volbami plán dalšího útoku proti důchodcům dnešním i budoucím, zvyšování daní do nebetyčné výše (jako u pozemkové daně) nebo neozvat se proti Migračnímu paktu, to jsou předvolební argumenty, které opozici nepřebije. Tady stačí jen mlčet a vychutnávat si tichou radost z fialové myšlenkové bídy.

V. Mokrý 1.6.2024 11:02

R^

P. Brich 1.6.2024 16:11

!!R^

M. Kanda 1.6.2024 8:32

Kampaň? V první řadě je potřeba si uvědomit, pro koho se kampaň dělá. Rozumný volič má přehledně srovnané priority a podle nich volí. Zpravidla je rozhodnutý už několik měsíců předem a kampaň na jeho rozhodnutí nic nezmění.

Kampaň se tedy nedělá pro rozumné voliče, ale pro ty druhé. Pro ty povrchní, kteří politiku nesledují a rozhodují se podle barvy kravaty toho kterého kandidáta. Nebo podle ještě větších pitomostí. A právě pro ty se ta kampaň dělá a má takovou úroveň, aby jí byli schopní porozumět. Záměrně neříkám pochopit, protože to opravdu nejde.

No a tahle kategorie voličů většinou evropské volby vynechává a tak by peníze utracené za "kreativní" kampaň byly vyhozené z okna. Myslím, že toto vysvětlení současné kampaně je dostatečné. Nic složitějšího v tom nehledejte.

T. Kubín 1.6.2024 7:16

Paní Lhotská, Turek že to má v hlavě srovnané? No tak jak myslíte, ale doporučuji podívat se na tohle, Turek je odporné náckovské hovado, které se teď zrovna stylizovalo do jiné role: https://www.youtube.com/watch?v=LbsL09KFONU&t=5s

K. A. 1.6.2024 7:42

Výživné video.

R. Konečný 1.6.2024 8:57

No Turek není zrovna génius a jeho vyjadřován na soc. sítích odpovídá spíše stavu po více skleničkách alkoholu, což mimo jiné potvrzuje problematické působení soc. sítí. Nicméně si nemyslím, že je to nacista, pokud tedy chápeme ten výraz stejně (tj. stavění svého národa nad všechny ostatní včetně možnosti jejich utlačování tím vlastním).

F. Pavelka 1.6.2024 14:22

Jo jo, když nejsou argumenty, začne se šermovat Hitlerem/nacismem...

Vystupování na sockách, především zaměřné na nejmladší generaci, má jiná pravidla, než předvolební diskuse v TV. Turek zvládá obě polohy.

P. Diviš 1.6.2024 16:01

Slyšel jsem Turka jednou a utvrdil mne v názoru, že volit ho, ani náhodou.

M. Zdráhal 2.6.2024 19:58

Upozornil bych na veletoč Přísahy, která dříve říkala, že Green deal je splnitelný. Na třetím místě kandidátky je bývalý ministr kultury za ČSSD. Prostě kvůli Turkovi Šlachta zavelel ke změně kurzu.

A Turkova motivace je jasná- urvat křeslo i kdyby se spojil se stranou, která předtím nebyla proti zákazu spalovacích motorů.;-(