23.5.2024 | Svátek má Vladimír


Diskuse k článku

JUSTICE: Žalobci čtvrtou mocí ve státě?

Ve středu 1. dubna 2015 (a nebyl to apríl!) se v odpoledních hodinách konaly v zámečku na Hanspaulce naše již osmé Rozmluv.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Baldova 15.4.2015 9:13

Pane J. Řezníček

Napsal jste to opravdu dobre a podle pravdy Kdo rad ten smrad za Klausem cucha je jen par netovejch nul a hlupaku v realu....

J. Kyselková 14.4.2015 21:57

Pěkně řečeno

nezávislost rovná se - nekontrolovatelnost. Státní zástupci, soudci, media a kdo je víc ?

J. Kanioková 14.4.2015 15:43

Velký souhlas s autorem i tématem..

V. Kusý 14.4.2015 21:43

Re: Velký souhlas s autorem i tématem..

Aby ne :-))

D. Polanský 14.4.2015 15:31

Podobný problém,

teď v Brně. Minulý rok nám navrhlo město odkoupit obecné byt podle platných pravidel. Vše se rozběhlo, vznikla bytová družstva atd., ale najednou že ne, že změní pravidla a že musíme odkoupit podle nových pravidel, cena cca o 180 % vyšší. Ovšem nikde nebyl jasně uveden onen politický důvod. Prostě město se chce napakovat. Takže i zde se nám vytrácí politika, nastupuje manažerismus, ekonomismus, účetnictví, legislativismus. Také to nevidím dobře, dlouhodobě je to cesta do pekel. Politika se nesmí bát být politikou.

J. Tolman 14.4.2015 15:13

Už se nemohu dočkat

Zápisu z devátých Rozmluv na Hanspaulce.

Popularita pana Klause i zásluhou Lidových novin prudce stoupá, v příštích volbách by strana s jeho podporou mohla možná dostat i 0,8%.

V. Kusý 14.4.2015 15:01

Téma korupce ve státě kde slovo morálka

je vulgarismus?Zbytečné, musíme počkat, až nás dostane na kolena a pak možná......

J. Řezníček 14.4.2015 13:15

Jen ho nechte, ať se bojí.

NP ho publikuje asi jen kvůli trapné vyváženosti.

Jinak se za tím člověkem táhne smrad ze všeho,co udělal. Od opoziční Smlouvy se Zemanem, lhaní o EU až po amnestii pro jeho příznivce.

S. Donát 14.4.2015 14:35

Re: Jen ho nechte, ať se bojí.

Já jsem si vždycky myslel, že média publikují to, o co mají lidi zájem. O vyváženost se snad musí starat pouze trapná veřejnoprávní TV a rozhlas ne? Nenapadlo Vás, že se najde dost lidí, které zajímají myšlenky a názory Václava Klause?

J. Kanioková 14.4.2015 15:39

Re: Jen ho nechte, ať se bojí.

Klausofobie je pro některé lidi cosi jako ta Pravá Víra v jejich vlastní neomylnost, v jejich nadřazenost.

Jsou to ryzí "demokrati", kteří by nejraději všechno, co nesouzní s jejich viděním světa, zakázali..

D. Polanský 14.4.2015 15:32

Re: Jen ho nechte, ať se bojí.

Ovšem teď psal o něčem zcela jiném. Takže k věci.

J. Řezníček 14.4.2015 17:51

Re: Jen ho nechte, ať se bojí.

Ano, teď mu vadí žalobci, předtím soudci, vždycky novináři, občanská společnost. Ale nikdy "demokratické strany s mandátem", které těžce poškodily obraz demokracie u nás. Když se někdo ozval proti korupci způsobené politiky , hned varoval před kriminalizací politiky ! Přitom on se vždy snažil politizovat kriminalitu. Takže je to pořád to samé.

K. Janyška 14.4.2015 10:06

Zdá se, že ze státních žalobců se stávají žalobci eunijní

nebo bůhvíčí. Musejí  zůstat závislými státními úředníky na našem státu, ne nezávislou zločineckou strukturou v bůhvíčích službách... Dzp.

V. Vaclavik 14.4.2015 9:54

Pes je zakopany

v tom, ze se politici nevenuji politice, ale ze se venuji hospodareni s verejnym, tedy vyvlastnenym majetkem. A protoze s jidlem roste chut a take odvaha, a take protoze se hospodareni od politiky neda nejak ciste odlisovat, dochazi k tem zasahum statniho zastupitelstvi i do politiky, a jak na uradu vlady jednou zdomacni, uz se jen tak vyhnat nedaji.

Prapuvod toho vseho je ta politika treti cesty, kterou jsme v devadesatych letech nastoupili. Takovehle diskuze v tom institutu jsou sice pekne, nic proti nim, ale jejich zastitovatel nicnene ma sam maslo na hlave, to volani po standardni politice je vysostne chytrohorakynske.

A. Špronglová 14.4.2015 8:41

W. Shakespeare : Kupec Benátský.......

..... "lze se usmívat a usmívat a přeci být jen lotr" !

E. Erat 14.4.2015 8:13

Skvěle řečeno-napsáno, jako vždy.Děkuji.

F. Lesniak 14.4.2015 7:44

Že by velký Václav měl strach,

že brzy bude obviněn z korupce za amnestii? Kde bere tento člověk tu nekonečnou drzost kritizovat jiné, když sám má tolik másla na hlavě? Nezapomněli jsme ani na výrok, že nezná špinavé peníze, nezapomněli jsme na to, jak nám říkal, že před privatizací jsme všichni na stejné startovní čáře, nezapomněli jsme na fiktivní sponzory a fiktivní audit ODS.....Byl to právě on, kdo tady zavedl tyto politické praktiky a čachry. Kde jsou všechny prostředky z velké privatizace? Kde skončily majetky KSČ a SSM? Jen si vzpomeňte na ta jména, Klaus, Ježek, Dyba, Kočárník, Klak, Salzmann a další šmejdi.

Z. Švrček 14.4.2015 8:39

Re: Že by velký Václav měl strach,

Nenechte bulvár cloumat svým minimajestátem. Klaus je jim (i vám) asi takovou stálou solí v očích, že je nutno jej dehonestovat, protže má stále kupodivu dost odvyhy mluvit?

Korupce za amnestii - ještě že se Kovarčík už nemůže bránit. Klaus, že řekl že nezná špinavé peníze? Pkud vím řekl, že ekonomika nerozezná špinavé peníze a to je sakra rozdíl. Že nejsme při privatizaci na stejné startovní čáře? Vy jste se do privatizace hrnul, ale Klaus vám nedovolil nějakým zákonem se o nějaký ten podnik ucházet? Nebo jste spíše nějak špatně investoval tu svoji tisícovku. Fiktivní sponzoři, audit - to je přikázal vytvořit on? Co o tom víte, než bulvární klepy, které nikdo nikdy nedokázal doložit, a které šeptandou bohužel také přežívají... Vy jste ale fakt ox!

M. Moravcová 14.4.2015 8:49

Re: Že by velký Václav měl strach,

to je zbytečné. Druhá Baldová. Jen se točí na jméně Klaus.

J. Mrázek 14.4.2015 12:01

Je to zoufalství

U mnoha lidí platí, že bychom se jich neměli ptát, co nechápou, ale naopak co chápou. Byl by to mnohem kratší seznam. Ale s tím nic neuděláme ...

S. Donát 14.4.2015 9:15

Re: Že by velký Václav měl strach,

O těch špinavých penězích to tuším bylo ještě trochu jinak. Pokud vím, tak Václav Klaus řekl, že nezná žádný jednoduchý způsob, jak rozeznat čisté a špinavé peníze. Pitomci si to ovšem zjednodušili na tu Lesniakovu verzi.

S. Donát 14.4.2015 9:12

Re: Že by velký Václav měl strach,

Nezapomněli jsme... za koho vlastně mluvíte, kromě sebe?

Z. Baldova 14.4.2015 9:18

Re: Že by velký Václav měl strach,

Myslite Moravcovou ta mluvi za vas a jeste jen par hlupaku co to Klausovi vsechno papkaji,ale uz se blizi doba kdy vyjde vse najevo

K. Podhajský 14.4.2015 7:05

Podle Velkého Kmotra

by bylo zřejmě nejlepší kdyby politici měli kontrolu nad justici. Ve své podstatě Vašík je všechno možné než slušný a charakterní člověk a rafinovaný hochštapler o velkém "ekonomovi" už ani nemluvě.

Z. Baldova 14.4.2015 3:27

Jasne jako vzdy

Clanek od Klause o nicem a zvasty.... Ten jeho institut je akorat zasivarna vsech zlodeju a podvodniku co Klaus zamestnava,protoze on sam je jejich kmotrem

J. Mrázek 14.4.2015 11:54

Hmmm.Stále "fialová" ....

..na pastvě....jen na rozdíl od Milky navíc bez toho Milky slušného IQ ...

Z. Baldova 15.4.2015 9:11

Re: Hmmm.Stále "fialová" ....

Slusnej Mrazek stale rudy jako maaak

J. Bruner 14.4.2015 2:10

chabé

odborné zázemí politických stran. A co velmi chabé odborné zázemí vyšetřujících policistů a nakonec i prokurátorů, to tam nezaznělo? Neschopná ulice baží po krvi, tak jim ji dáme. Je to mnohem jednodušší než se učit právu a právo vykonávat. Nač se zdržovat důkazy a obhajobou, vždyť ta je nakonec součástí obžaloby. Že je na konci gulag zejména pro krvežíznivou ulici to jí nedojde. V žaláři už je pozdě. Z žaláře či z rakve se prokurátorovi uzda nedá nasadit, to musí udělat zákon a předem.

K. Frauknecht 14.4.2015 7:20

Re: Je to tak, bohužel.

A méně ostří spoluovčané dupou radostí a napětím nedýchají. Kdy se konečně dozví, komu patřily ty stovky kilogramů zlata a kolik jim za to statečný Ištván přiklepne. Viz výše :-))))!