16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kašpar 10.2.2011 20:52

Je mi smutno.

Když čtu článek a diskusi, tak mi je smutno. Nemám iluze, se něco změní, ale asi by to chtělo novou revoluci. Za bolševiků tak po 20 letech docházelo ke střídání šéfů u koryt, není čas na něco takového?

M. Matoušek 10.2.2011 12:20

mafie

Je známo,že rozhodnutí soudů bývají protichůdná.Je i známo,že mnohokrát jdou soudy proti právu,že žádný soudce nikdy nebyl trestán i kdyby jeho rozsudek odporoval právu.Tak to tady prostě chodí.Proto mně neudivuje že i tento soud vynesl opačný rozsudek nežli předešlý.Je třeba si uvědomit,že i soudci / ti "nestranní"/  vnímají, že pozice vlády a ODS je umocněna výsledkem voleb.Tady b tomto absuristánu se dočkáme ještě mnoha překvapení.

V. Běhal 10.2.2011 9:28

Kdo je justiční mafie?

Jako laik můžete být přesvědčen, že odebrání prošetřování J. Čunka z Přerova do Jihlavy bylo protiprávní, ale jako právník byste měl vědět, že bylo oprávněné, protože bylo protiprávně prodlužované, ačkoliv už bylo jasné, že k úplatku nedošlo. Protiprávní bylo přidělení případu z Vsetína do Přerova, protiprávně a zfalšován byl důvod braní úplatku J. Čunkem a obelhán byl i senát ČR, který pak na základě této lži J. Čunka vydal k stíhání. Před soudem nemohl J. Čunek stanout, v právním státě,  protože protože důvody k jeho obžalobě byly nepřijatelné. Justiční mafie u nás existuje, v jejím čele stojí současný ministr spravedlnosti Pospíšil, který se postavil za státní zástupce, policisty a soudce, kteří v případu J. Čunka podváděli a porušovali zákony, viz www.legendacunek.cz.

M. Matoušek 10.2.2011 12:29

Re: Kdo je justiční mafie?

K úplatku nedošlo?Čunek si šel,respektive jel uložit do vzdálené banky právě zmiňovaný obnos.Rovněž měl v držení dva občanské průkazy.Není i jejich úmyslné držení trestné?A proč se snažili dva lidé z okolí Čunka bývalou sekretářku uplatit,když se žádný úplatek či podplácení nestalo?Podivností je mnoho.Za všechno vypovídá replika Kučery,který řekl něco v tomto smyslu : "když jde o udržení vlády,jdou zákony a morálka stranou".Tady od sametu už šlo právo a morálka stranou mnohokrát.Třeba útěk před právníky při privatizacích.Nebo prošel Topolánkův batoh u ústavního soudu / Julínkovné/,přesto že chyběl potřebný počet soudců pro jeho schválení

V. Běhal 10.2.2011 17:50

Re: Kdo je justiční mafie?

Půl milonu je výše. kterou můžete platit hotově. Ž nemohla zmíněná firma dát v daný den úplatek bylo prokázáno. Najít ztracený OP a ihned ho neodevzdat není rstné a můýe se to stát každému. S nabídkou úplatku Urbanové nemě Čunek nic společného. Panae, přečtěte si www.legendacunek.cz a neplácejte hlouposti.

V. Oslej 11.2.2011 0:29

Re: Kdo je justiční mafie?

6e vesecká konala v souladu s právem když odebrala špatně přidělené stíhání potvrdil i nevýšší s. soud. A to v době, když už bylo "po aféře"

Držení ztracené občanky trestné není. Lidí kteří nahlásili ztracenou občanku a pak ji našli je mnoho. Je pravda že je to přestupek, ale nezaměňovat laskavě.

Ale klidně si od vás poslechnu, jak měl zneužít dvě občanky, obě na své jméno. To by mělo smysl jen v situaci, kdyby se prokázal jako on sám a pak to zpochyňoval, ale k ničemu takovému nikdy nedošlo. Kromě toho, celé se to odehrálo v úplně jiné době. Přečtěte si fakta na tom odkazu který vám tu nabídli, a zjistítě, jak zmanipulované bylo stíhání Čunka.

Tím neříkám, že by se i v jeho prospěch poté nedopustil nikdo ničeho. Ale v právním státě by za takovýhle podmínek musel zrušit stíhání každý zákona dbalý SZ.

M. Zikmund 10.2.2011 7:02

Poděkování

Pane Jemelíku, děkuji za Vaše články ke kauze "justiční mafie". Je to záslužná činnost.

B. Rybák 10.2.2011 12:33

Re: Poděkování

Naprosto souhlasím s Vámi i s panem Jemelíkem.