8.5.2024 | Den vítězství


Diskuse k článku

JUSTICE: Vpálí si Ištvan kulku do hlavy?

Chtěl jsem původně napsat kratičkou glosu, že Ivo Ištvan by se po té blamáži měl jít zastřelit. Začaly se mi však na ni nabalovat další souvislosti. Zatímco skuteční zločinci kdesi v klidu přepočítávají své miliardy, chrabří státní zástupci a policisté placení z našich daní rozjeli monstrózní akci proti (ex)politikům, jejímž výsledkem je obrovské NIC, leč vedlejším produktem změna mocenských poměrů v zemi. Možná je to ale ještě horší, neboť je docela dobře možné, že onen vedlejší produkt byl ve skutečnosti hlavním cílem. Obvykle se tomu pak říká puč.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 6.11.2013 14:34

Výborný článek

Skutečnost že naše "spravedlnost" nedokázala odsoudit žádného komunistického vlastizrádce, že např. ani po více než 20 let trvajícím procesu nedokázala odsoudit gestapácké metody používajícího "vyšetřovatele" A. Grebeníčka a vražícího prokurátora K. Vaše (kterého nedokázala za tu dobu přimět ani k tomu, aby se dostavil k soudu), že nezpochybnitelné korupčníky (guv. Tošovský, Gross, Špidla, Tvrdík, Palas, Pilip, Bursík, Kavan, Paroubek...) kteří navíc státu způsobili bilionové škody nedokázala ani obvinit, už dávno ostře kontrastovala s tím jak hbitě dokázala soudit neúplatného disidenta Hučína, odsoudit nevinného privatizačního úředníka Líznera, přisoudit ČSSD "Lidový dům" pomocí nezákoných policejních metod (pan Ištvan) soudit pana Čunka...

Zatímco dřívějších politických soudech (Hučín, Lízner, Čunek...) došlo "jenom" k tvorbě falešných nebo chybně interpretovaným důkazům, dokázal pan "Ištvan" výběrově kriminalizovat všude na světě zcela standardní politiku. Je neuvěřitelné, že mu prochází neuposlechnutí konečného verdiktu NS, ničím neospravedlněné ohrožení bezpečnosti, funkčnosti a důvěryhodnosti našeho státu.

Jeho obvinění se zcela rozpadají. Soukromý, stát naprosto neohrožující "melouch" některých pracovníků (za statečnost vyznamenaných vojáků) vojenské rozvědky, při němž nebyla vojenská služba a její technika vůbec použita, je skutečně deliktem, který se ale v civilizovaných zemích v případě tajných služeb řeší pokáráním a platebním postihem eventuálně "tichou" degradací a ne před světovou veřejností.

Nejasné je jenom to, jestli pan Ištvan (který se už dostal do konfliktu i s paní Bradáčovou) patří za mříže blázince nebo kriminálu. Jeho v rozporu s naší ústavou realizovaný podíl na světově bezprecedentním švýcarském monstrprocesu v němž je obžalován náš parlament, naše soudy, naše vlády.. ale naznačuje, že má EU-imunitu stejně jako ostatní naši EU-hujeři.

F. Matousek 6.11.2013 9:16

d

M. Luňák 5.11.2013 16:13

To snad není pravda

Vdycky jsem tvrdil, že je Štěpánek vůl a pazneht. Po přečtení tohoto blivajze dodávám, že je ještě grázl.

F. Matousek 5.11.2013 16:32

Re: To snad není pravda

To by zase zajímalo me, co vám pripadá na clánku spatne ?

Podle vasí teorie, by se mohla obzalovat celá soucasná vláda v demisi. Preci jasne dostali ministerské posty lidé, terí podporovali Zemana pri presidentských volbách. Nebo je to snad jinak ?

A jestli ted zacnou honit Necase, jediného kterej neukradl ani korunu a bydlel ve 3+1, tak se jedná evidentne na hon na carodejnice a ne na boj s korupcí. To aby vám bylo jasneji pane M.Lunáku !

M. Luňák 5.11.2013 18:51

Re: To snad není pravda

Jejich řádění bylo možné předejít. Jenomže to by celá společnost nesměla naskakovat na falešnou mantru "boje" proti korupci, jež je vším jiným než potíráním tohoto nešvaru. To by ministrem spravedlnosti nesměl být pokrytecký narcis Jiří Pospíšil se svojí tragickou personální politikou. To by v křeslech vysokých státních zástupců musel sedět úplně jiný typ lidí, než je slizký Ištvan, bezmezně ctižádostivá Bradáčová či bezbarvý Zeman bez chuti a zápachu. To by v talárech soudců, kteří rozhodují o vazbě, nesměli dřepět nezodpovědní ignoranti, jako byl ten ostravský.

Co si to ten parchant dovoluje? Jeho angažmá ve všech funkcích je známé. Ať drží hubu, a počká, jak celá kauza dopadne. Třeba dojde i na něho.

To aby bylo jasné pane Matouseku.

B. Rybák 6.11.2013 11:15

Re: To snad není pravda

Dovolil si napsat očividnou pravdu. Jestli jste ji nepochopil nebo jste za to lži placený, je Váš problém. Nechlubte se s ním.

J. Václavíková 5.11.2013 11:41

Právě teď mluvčí NS

Pokud by Rath kradl nikoliv jako hejtman, ale jako poslanec, byl by z toho venku :-)))

B. Rybák 6.11.2013 18:08

Re: Právě teď mluvčí NS

Pokud by neznesvětil na EU-dotace, byl by dál chráněný jako Gross, Tvrdík, Palas, ...,prostě všichni Eu-hujeři. Nevšiml jsem si bezprecedentně pomocí nezákonného, pro předchozí soudy nepřijatelného odposlechu a bez jediného přímého důkazu za korupci odsouzený poslanec ODS měl nějako ochranu.

P. Čech 5.11.2013 10:45

To jsou ale žvásty!

Petr Štěpánek je úplně mimo. Měl by si ve slovníku nalézt význam slova "puč" a potom teprve o něm psát.

J. Jirsa 5.11.2013 8:43

fhj

cgh

J. Jirsa 5.11.2013 8:45

Re: fhj

Pardon. To byl omyl.

J. Svoboda 4.11.2013 21:12

Soudruh Štěpánek se opět rve, aniž by věděl ským a proč

Takovou slátaninu a snůšku nesmyslů jsem už dlouho nečetl. U Nejvyššího soudu se probudil Kučerův duch a Štěpánek se z toho míní pominout.

J. Čertík 4.11.2013 18:27

Slabší strana dostala slovo

Státní televize poprvé po mnoha měsících dala slovo slabší straně v kauze Ištvan-gate (a skákala jí do řeči s bulvárníma otázkama). Stojí ale přesto za poslech! Marek Šnajdr od cca 13. minuty se pokouší vysvětlit, že hlavní problém je v tom, že přece nelze někoho zavřít do vazby bez jediného důkazu!

P. Vaňura 4.11.2013 17:20

Ištván to celé postavil na hlavu

Pokud by poslanci nejednali podle svého svědomí, bylo pro ně přece nejjenodušší cestou hlasovat tak, jak po nich poslanecký klub požadoval. Ono to rozhodování má také své pro a proti, je tu názor poslance na jeden zákon na straně jedné a jeho loajalita k vlastní straně na straně druhé, to tu též pan Ištván opomněl.

Poslanci zvolili kompromis, vzdali se mandátu. A pokud jim Nečas řekl "My s tebou nadále počítáme, mohl by jsi nás zastupovat ve správní radě té s té, i když tam ti nemůžeme dát tolik, kolik jsi měl jako poslanec, je to něco jiného, než politické vyjednávání? Notabene, já si nemyslím, že to byl názor ODS, klidně to mohl být ústupek koaliční TOP 09 (u církevních restitucí tomu tak bylo téměř určitě).

P. Pokorný 4.11.2013 16:41

Pane Kratochvíle - technická

víte, že kauza lehké topné oleje nevzešla z tunelování Československa, potažmo České republiky, ale rok před tím už byla v Rakousku a Německu? A víte proč? Protože tam zelení už před námi na stejný výrobek udělali dvě sazby. Takže se razítkovalo a razítkovalo. Ano, tam se krade více, ale umí se to kamuflovat. A víte, že dovoz podvodných benzínů byl... Odkud? Z Německa a Rakouska. Proto jsou ty kauce. Nějak je ta EU zmatená. Němci podvádí a my jsme nazýváni zloději. A zisky jdou do Německa a Rakouska. To by člověk blil....

J. Kratochvíl 4.11.2013 20:18

Re: Pane Kratochvíle - technická

Kdyby šlo jen o lehké topné oleje, ale on se tady rozkradl veškerý státní majetek a to udělal Klaus se svými kumpány schválně, byla to jeho ideologie a způsob privatizace. Sami jeho "spolupracovníci" se k tomu přiznali Stráský, Ježek a další., Kdyby se to rozkradlo a dále to někdo provozoval, ale ono se to zničilo nebo vyvezlo do zahraničí, jestli vám to nevadí tak mě ano a nejsem sám.

J. Kuka 4.11.2013 15:48

Hmmm ...

Kazdemu , kdo zvatla o prvnim miste na pseudozebricku vnimani korupce bych doporucil , aby se pokusil o ziskani nejake verejne zakazky na slovensku . Tady se to aspon maskuje , tam maji "losovacky" denne . Jiste protikorupcni zakony maji lepsi nez my , jen se jimi nikdo neridi a nikdo to nekontroluje . Cesko neni horsi nez velka cast sveta , jen nas bavi plivit si do vlastniho jidla ...

J. Kratochvíl 4.11.2013 14:59

Pane Štěpánku tu kulku si v palte do palice raději sám

Jenom na okraj cituji.:

"Trochu se tu podvádí, trochu se tu krade, trochu se tu korumpuje. Nijak extra se tím nelišíme od jiných zemí......"

Bohužel se líšíme hlavně od těch civilizovaných, ke kterým jsme chtěli patřit po roce 1989.Tady se nekrade a nepodvadí a nekorumouje jenom trochu, ale  v takové míře, že to tady tlumí a degeneruje celou ekonomiku a život již přes dvacet let. Po r.1989 zde došlo k nespravedlivému přerozdělení majetku jaké lze v historii srovnat pouze s dobou pobělohorskou nebo znárodňováním v 50letech ani jedny tyto události nejsou k tomu na co můžeme být v historii hrdí.

Byl bych rád abyste vy a nejen vy přijal zodpovědnost za tyto události a nejlépe by bylo abyste si vpálil kulku do hlavy a nejen vy !!!!! A již včera bylo pozdě.!!!!!

M. Prokop 4.11.2013 15:47

Re: Pane Štěpánku tu kulku si v palte do palice raději sám

Ten citát je celkem pravdivý.

Ano, ekonomika EU je tlumena a degeneruje už i déle než 20 let - přílišným přerodělováním a soudruhy v Bruseli.

Po roce 1989 zde byly největší zlodějny trochu napraveny, lépe to nešlo.

Pověsit se nechcete (nebo utopit), jste-li k jiným tak radikální?

J. Kratochvíl 4.11.2013 15:56

Re: Pane Štěpánku tu kulku si v palte do palice raději sám

Tak ještě chybí aby jste napsal, že nám to zde rozkradla EU. Můžete přiblížit jakým způsobem se zde napravovaly zlodějny.??? To by mě opravdu zajímalo.

M. Prokop 4.11.2013 16:56

Re: Pane Štěpánku tu kulku si v palte do palice raději sám

Ne, ta nás většinou jen buzeruje, ani ty cukrovary nebyly formálně vzato ukradeny.

V rámci možností byla napravena komunistická znárodňovací zlodějna, restitucí. Sice by dle mne měly být napraveny i zlodějny v období 1945-1948, ale zázraky nečekám.

Zbylý nakradený majetek byl z vlastnictví "všeholidu" privatizován, také v rámci možností celkem spravedlivě. V národě, 50 let kurweném socany, nelze očekávat ideální spravedlnost.

J. Kratochvíl 4.11.2013 20:11

Re: Pane Štěpánku tu kulku si v palte do palice raději sám

No to určitě chudinko, hlavně, že to má te na koho svést. Já nic, já muzikant.Naštěstí je již dnes jiná doba a občané při volbách vám řekli co si o vás myslí atěch vašich názorech..

P. Vítek 4.11.2013 23:18

Re: Pane Štěpánku tu kulku si v palte do palice raději sám

Kdyby jste to po 48 neukradli,byl by klid.Jednou to ukradli otci,podruhe synove.Nejsme jako oni-takovyho!

M. Nemecek 4.11.2013 14:34

Nesklamal!

Pan Štěpánek mě opět nesklamal.Opět se s chutí otřel o ODS/on zakládal úplně jinou stranu,s nejčisčími přecevzetími/,neopomenul ještě se zmínit o ČT/jo,on když dozíral na její čistotu,to byly jiné časy/!

P. Kmoníček 4.11.2013 13:13

potlesk

konečně to někdo shrnul a řekl pravdu.

J. Kadeřábek 4.11.2013 14:24

Re: potlesk

Po dlouhé době mohu s názorem pana Štěpánka bez výhrad souhlasit.

J. Kuka 4.11.2013 15:49

Re: potlesk

tak tak .

R. Hroza 4.11.2013 12:15

Ano, je to dost přesné

ale bude to mít nějaký vliv? Ti kerých se to týká nejvíc tyhle noviny asi nečtou. Asi by to chtělo říkat to jinde. Ale jinak Dík, že se konečně někdo nas*ral ařekl to na plná ústa.

M. Moravcová 4.11.2013 11:20

Dobře jste

to popsal pane Štěpánku, jenže těm závistivým, ukňouraným, zamindrákovaným  a věčně nespokojeným občanům to budete vysvětlovat těžko. 

P. Götze 4.11.2013 11:15

RE

Istvan si to asi bude muset vyzrat, ale klast mu něco za vinu je mozna novinarska práce, ale ja mu za sebe nic nezazlivam. Nemam pocit,ze by něco delal blbe. Spiklenecke teorie jsou samozrejme vdecne téma pro novinare a lidi, ale většinou je všechno mnohem prozaictejsi. Apropo, kdyby to nemelo realny podklad, jsou tam další instance, které to mohl yzastavit a neudelaly to. Rozhodne to není 1-man show, jak se nam tady neustale snažíte předkládat.