29.5.2024 | Svátek má Maxmilián, Maxim


Diskuse k článku

JUSTICE: Válková a ústecký soud

Připomeňme: Nového předsedu do Ústí nad Labem Jana Veselého vybrala ministerská komise, za kterou zodpovídá sama ministryně Helena Válková a v níž byla mimo jiné i předsedkyně Nejvyššího soudu Iva Brožová. Při hlasování dostal předseda okresního soudu v Mělníku nejvíc bodů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Maleček 19.6.2014 7:11

Chce si to zajet do Ústí

Místo špekulování by měl p. Hvížďala vyrazit do Ústí a trochu nasát tamní atmosféru. Dozvěděl by se, že jít k tamnímu soudu bez řádného předem předjednaného krytí rovná se sebevraždě, v lepším případě sebemrskačství. Zvláště když se tam jedinec octne proto, že byť nechtěně hodil klacky pod nohy tamním regionálním mocným.

Pro nasání atmosféry eventuálně stačí přečíst si rozhovor s p. Steinerem, který pootevřel dvířka přidělování EU dotací v Ústecko Karlovarském ROPu, uveřejněným včera na aktualne.cz. Byť je p. Steiner též zvláštní figurkou, který s jednou částí tamní mafie válčí a druhou, tu svou obhajuje, mělo by to p. Hvížďalovy stačit.

Spíš než soudci vybraného konkurzem je v tomto případě potřeba věnovat pozornost postupu ministryně Válkové, která víc než fungující justici hájí zájmy Babiše v místních chemičkách a potravinářství. Rovného soudce, ke všemu šéfujícímu krajské justici p. Babiš vzhledem k jeho metodám při získávání a správě místních podniků vůbec nepotřebuje.

J. Farda 19.6.2014 2:09

Ústecký krajský soud

Jak je možné, že ctihodní ůstečtí krajští soudci slynoucí moudrem kanoucím z jich vousů tak ňáko neodhalili ve svém lůně černou ovci, čímž myslím pravomocně odsouzeného kolegu konkursního soudce JUDra Berku. Nevím, zda byl oblíben, nevím, zda k němu kolezi chodili na káfu a zda on nechodil na bešprechung a káfu k nim, ale že už dopředu vědí, nepochybně osvíceni duchem svatým, že pan JUDr. Veselý z Mělníka jim není hoden veleti!? Nu což, lecco´s se v severočesku zasmrádlého najde i bez JUDRa Berky, ni? Co ctihodnému krajskému petičnímu sboru řekne slovo Litoměřice - přesněji soudci okresního soudu? Že nevěděli, že se v každém stádě najde černá vovec? Pravda, leč komisař Ledvina z "Adély, co ještě nevečeřela" by jim vodpovědíl stručně "vodprejsknou, pastejři!" Soudím, že by ctihodní krajští ústečtí soudcové by měli v této situaci, akože to povedali v časoch mojej vojenskej základnej služby vojaci maďarskej národnosti, áno, mali by v tejto situácii niečo trimať, bohajeho, teraz neviem, čo by mali, no nazdávam sa, že by ozaj mali hen to čosi trimať! A aby som nezabudol na vojenské časy a mojich maďarských súdruhov, pripájam tuná pre mladšiu nevojenskú súdcovskú garnitúru maďarské bežné úslovie "fekete baszom ász anyát"! Prepáčtě, moji milí severočesi, aj ja odrodilec som bol volakedy severočechom! Éljén ústecký krajský soud!

V. Váňa 19.6.2014 8:37

Re: Ústecký krajský soud

Vážený pane Fardo, nemohu se vyjádřit k současné situaci u Krajského soudu v Ústí, neb o ní nevím nic více, než o čem referují média nebo uražená Marvanová. Ale zato se mohu, jak jsem přesvědčen, vyjádřit k Berkovi.

Kdysí jsem zastupoval malého celkem nevýznamného podnikatele (OSVČ), který sám na sebe vyhlašoval konkurz. Byli jsme přiděleni Berkovi. Musím říci, že se choval jako naprostý profesionál (to nebylo a dosud není u soudů vždy  pravidlem). Rozhodoval s velkým přehledem a znalostí věci. Nechoval se jako idiot nebo hlupák. Nechoval se ani nijak arogantně.

Z toho dovozuji, že činy, za které jej odsoudili, nemuseli být včas kolegy rozpoznány (jistě se jimi nikterak nechlubil). A z jeho běžné soudcovské činnosti by jej člověk za zločince opravdu nepovažoval.

F. Doušek 19.6.2014 11:26

Re: Ústecký krajský soud

Pane Váňo, soudce Berka svým křivým rozhodnutím na základě předložené zfalšované faktury nechal ukrást rodinný majetek vč. nově vybudovaného golfového hřiště v Rozstání mafií se kterou spolupracoval. A ačkoli soud rozhodl o protiprávnosti tohoto rozhodnutí, majetek nikdy navrácen nebyl, protože několikrát změnil majitele. Takový soudce patří na smetiště, nejen dějin.

J. Farda 21.6.2014 10:19

Re: Ústecký krajský soud

Dobrý den pane Váňo, nepochybuji, že pan JUDr. Berka byl na slovo vzatý odborník. V případě Vámi popisovaném se však naskýtá otázka, zda nepostupoval korektně právě jen proto, že tam z jeho hlediska šlo, promiňte mi ten výraz, o drobné. Rovněž si nemyslím, že běžný člověk, tedy i krajský soudce, musí být nadán jasnozřivostí a intuicí odhalit jakéhokoli darebáka. Pan JUDr. Berka, to s Vámi musím souhlasit, vypadal ve pravodajství jako sympatický čtyřicátník, kterému by se našinec nerozpakoval svěřit rodinné dědictví, to však nic nemění na skutečnosti, že se velmi eklhaft způsobem zpronevěřil své profesi. A lituji, myslím, že i ctihodní ústečtí krajští by tuto skutečnost měli brát v úvahu při volbě formy svého vyjadřování k návrhu jejich nového šéfa. Mějte se, tečka.