7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

JUSTICE: Svaté právo na svévoli

V protikladu k hysterii, kterou ve veřejném prostoru vyvolala rozhodnutí soudů ve věci Lukáše Nečesaného či Jany Nečasové-Nagyové & spol., bylo vystoupení předsedy Nejvyššího správního soudu Josefa Baxy v Otázkách Václava Moravce dne 31. května 2015 klidné a věcné.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Klas 4.6.2015 15:23

Svobodný=odpovědný

Dobrá analýza,kárná řízení u soudců,st.zástupců lékařů,notářů,exekutorů vedená jejich "svobodnými a nezávislými stavovskými komorami" jsou či byla takovou fraškou,že do toho musel vstoupit stát.Svoboda znamená na jedná straně právo,ale na straně druhé i naprostou odpovědnost za svobodně učiněné úkony.Zatím veškeré průšvihy exekutorů,soudců ,státních zástupců aj. platí poškozeným stát a "svobodný stav" se se ke svým opomenutím nezná a nehlásí,natož aby je platila například jejich komora.Takže" dobrý článek a měl by být tlučen o hlavu každému,kdo žádá svobodné a nezávislé školníky,uklízečky,úředníky,státní zástupce,měststské policisty atd.

T. Vidím 5.6.2015 11:22

Re: Svobodný=odpovědný

Justice je stále prohnilá, zahnívá zde řízeně již 25 let. Vcelku tedy máte správný názor a náhled. Já bych jen dodal, že pokud svobodný má být odpovědný, neměl by být lhostejný nebo dokonce apatický. U tohoto národa se však uvedená negativa projevují zcela běžně a dají se k tomu přičíst i další, například právní analfabetismus, sobectví, závist, nezdravé švejkování, aj. Komu to pak asi všechno slouží, že?

J. Hejna 4.6.2015 8:27

Už si někdy kapři vypustili rybník?

T. Vidím 5.6.2015 11:25

Re: Už si někdy kapři vypustili rybník?

Kapry je třeba pravidelně slovit.