4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

JUSTICE: Skomírající ODS a vyhlídky na právní stát

Zpráva, že Nejvyšší soud ČR potvrdil neprolomitelnost abolice v kauze Františka Chvalovského & spol. oživila hněvivý zájem o aboliční rozhodnutí bývalého prezidenta. Přispěla k tomu i obvyklá nepoctivost novinářů, kteří sdělují veřejnosti jen to, co se jim hodí k pošpinění Václava Klause.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Maleček 9.4.2013 6:52

Klaus kamarádům pomohl a ještě se nakrmil

Pane autore jste asi jediný, který neví že tu neúnosnou délku trestních stíhání a soudních procesů si ti nešťastní "postižení" sami kupovali u úplatných policistů a soudců. Byla to jejich jediná šance jak se vyhnout jinak jasnému kriminálu. No a těm "nejnešťastnějším" ve skutečnosti nejvlivnějším a nejvíc polici a soudy uplácejícím pomohl svou amnestií jejich duchovní otec Václav Klaus. "Proč taky koukat na to jak se krmí policisté a soudci a sám ze systému který léta udržuji nemít nic. Ty jednotlivé amnestie moc nesypaly".

Nebo to spíš pane autore podle vašeho obdivu ke Klausovi a dalším exponentům ODS ( s výjimkou Pospíšila)víte až moc dobře.

K. Frauknecht 9.4.2013 9:03

Re: Klaus kamarádům pomohl a ještě se nakrmil

Je prima, že alespoň někdo má v tom jasno.

Ducha prostí budiž požehnaní.

J. Václavíková 9.4.2013 9:09

Re: Klaus kamarádům pomohl a ještě se nakrmil

Ti duchaprostí stále ještě zavírají oči před evidentní skutečností a hájí ztracenou vartu. Pořád ještě pár mohykánů zbývá, i přes to, co vyplývá na povrch, např. i díky Stráskému a Ježkovi.

P. Götze 9.4.2013 9:36

Re: Klaus kamarádům pomohl a ještě se nakrmil

Mam na vas maly namet, zkusil jste si vyjet historii amnestii v nasich koncinach, kdo koho kdy amnestoval a jaky to melo dopad? Mozna byste byl prekvapen, mile nebo mnemile to nevim, ale prekvapen urrcite. Klausova amnestie se nekomu mozna zda podivna. Ovsem z principu neni nicim vyjimecna, staci se podivat do historie. Predstava, ze Klaus ridi od devadesatych let do dnes vladu, policii, statni zastupitelstvi, soudy, ustavni soud, CNB, financni urady, celni spravu, kriminalku a ja nevim, koho vseho, to je opravdu usmevne. A je to neustale dokola. Kazdy soudny clovek musi vedet, ze tohle pausalizovani Klausem je nesmysl. Ovsem nepritel musi byt vzdy jeden. protoze pak se to dobre prodava. Zkuste uz proboha lidi jako vy pripustit, ze v cesku je cca 10 milionu lidi a 1, slovy jeden Vaclav Klaus, byvaly prezident a byvaly premier. A nedelejte z lidi hlupaky.

R. Langer 9.4.2013 9:36

Re: Klaus kamarádům pomohl a ještě se nakrmil

A to povídala jedna paní, nebo soused?

L. Krajicek 9.4.2013 1:53

Vyhlídky na právní stát? Např. Opencard?

Obvinění, místo předkládání důkazů o své nevinně, podávají trestní oznámení na ty, co jim sdělili obvinění. Je to ještě někde ve světě možné?

No a co takhle kdyby ti, co sdělovali obvinění a na něž je nyní podáno trestní oznámení pro sdělování obvinění, podali trestní oznámení na podání trestního oznámení, podaného z důvodu sdělování obvinění?

Je to stále v rámci právního státu?

R. Langer 9.4.2013 9:35

Re: Vyhlídky na právní stát? Např. Opencard?

Vážený, obvinění žádné "důkazy o své nevině" nejsou povinni předkládat, naopak žalobce je povinen dodat dostatečné důkazy o jejich vině. Pokud takové nemá, obvinění budou osvobozeni. Jste si jistý, že skutečně dobře rozumíte pojmu "právní stát"?

L. Krajicek 11.4.2013 4:10

Re: Vyhlídky na právní stát? Např. Opencard?

Aha. Takže obvinění sedí na zadku, čkají a ani jejich advokáti nedělají nic? Něco mi zřejmě uniklo.

Minimálně podávání trestních oznámení na trestní oznámení.