28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Vraník 15.1.2010 10:47

václav havel x Brožová-Polednová

václav havel lhal při prezidentské přísaze, ale křivopřísežnictví to není. Podílel se na rozbití republiky, ale vlastizrada to prý není. Podílel se na agresi proti suverénnímu státu, ale válečný zločin to dle vás svobodných demokratů není. Podílel se na kulturní i ekonomické genocidě českého národa, ale pořád nespáchal žádný zločin...

Zato prokurátorka Polednová, která čestně stála celý život za svými názory a přesvědčením, je uvržena v politickém procesu do žaláře a odsouzena za to, co bylo jejím právem a povinností.

Co na to autore článku?

Sova 11.1.2010 21:15

Cesko -uz davno neni zemi prav a spravedlnosti

Stare ceske prislovi rika, ze ryba vzdy smrdi od hlavy.Asi jiz mnozi zapomneli, kdo byl a je hlavou v ceskem soudnictvi - Rychetsky byl prvnim gen.prokuratorem a jmenoval gen.prokuratory po cele zemi. Pak urval misto mistopredsedy vlady pro legislativu.Zase jmenoval predsedy soudu vsech stupnu a to takove, kteri zase navrhovali soudce A tak se skutecne za 20let vytvoril spolek soudcu ci mafie, ktera nedopusti, aby nekdo soudce kritizoval.To by Rychetsky a spol nemohl mit vsude prsty.Proc to asi dela.Tak jako vzdy mafiani-tvorit bratrstvo kocici pracky a nikdy je uz neporazi.

Mgr. Milda 11.1.2010 20:48

Úsměvné, jak lze tahat politického protivníka po soudech

kvůli nedoložitelnému úplatku ve výši 500 tisíc Kč. To je částka, kvůli které dnes žádný politik nebude cokoliv riskovat. 100 miliónů a více, to je už jiná a ty ulovil přítel Gross prý naprosto čistým způsobem, jenom mu bylo malinko napomoženo. Přítel Gross nejenom, že běhá volně po světě, ale také se chystá vstoupit znovu do politiky, potřebuje zřejmě ještě více. Přítel Jemelík je zřejmě na jedno oko osleplý.

Macek 11.1.2010 8:46

Nejsou to nahodou oni ?

Jemelík Zdenęk 070735 153806 Zdena Tajny spolupracovnik

Jemelík Zdenęk 070735 190106  Tajny spolupracovnik

Jemelík Zdenęk 070735 6468  Duvernik

Jemelík Zdenęk 070735 926 Jan Agent

Monte Christo 9.1.2010 17:16

Justicni a policejni mafie v CR

Nepohodlni politicti oponenti jsou likvidovani v CR stejne jako v dobach komunismu a to jak policejni tak justicn mafii a je to scela znamo...Ano mate scela pravdu v tom svamy souhlasim...Nicmene obycejny clovek se prava v ceske republice opravdu jaksi nedocka...Ovsem politici se domnivaji,ze je mozne take si pravo vykladat po svem...A to jaksi plne demokraticka spolecnost dnesni doby jaksi neakceptuje...Domnivam se tedy,ze je treba novych vizy a noveho pohledu na cely system a take jej jaksi upravit podle nove doby a novym potrebam...Monte Christo Praha Ma zeme Me srdce...

Dolly 8.1.2010 21:50

Obávám se

že poslední odstavec v článku je nebezpečně pravdivý.

Fero 8.1.2010 21:36

Re: NO ANO

"návyk uplatňovat nadstandardní ohledy vůči „rovnějším“ občanům působí ze setrvačnosti dále".Za socialismu se také stále mluvilo o přežitcích kapitalizmu, i když ten už už tu třeba 40 let nebyl.Neměli bychom si přiznat, že po 20 letech jsme na tom v tomto ohledu daleko hůře, než tenkrát,  místo aby se to zlepšovalo?Zřejmě to bude asi v něčem jiném a ne v tom, co si (omluvně) namlouváme.

Pane Jemelíku, 8.1.2010 13:26

Dotaz

co vám říká jméno David Stín?

Jenda 8.1.2010 12:55

Re: rovní a křiví....

Z hedvicka mluvi frustrace. Nepadla pred nim cela republika na zadek tak řve.

I kdyz uz hodne dlouho jsem od nej (nastesti) nic necetl.

Jerome 8.1.2010 12:49

Konečně

zvítězila pravda a láska. Pravdu má každý tu svou  a láska je nevypočitatelná. Někdo miluje i hrbatou a nikdo mu to nevymluví. Proč by se soudci měli chovat jinak než třeba politici a manažeři a ministři e.t.c. A plebs je tu na placení daní, tak ať si nezoufá. Dostává občas - možná - šrotovné a -někde- nemusí ani platit zdravotní  poplatky. Taťka Roubek je nepřekonatelně familiární a Dr Ráth umí zatočit s kdekým. A je zábava a libido. Tak co se zlobit? Ne !

Jenda 8.1.2010 12:49

Jak dlouho trvala ta vase "posledni chvile"?

Hlavne vysetrovatel nemel zajem aby se kauza dostala k soudu. Ono by to jaksi znamenalo, ze uz se nemuze hrabat v cisi minulosti a pravidelne "unikat" informace do medii.

lada 8.1.2010 12:38

Mafiani

Pane Jemelik,  

mate uplnou pravdu, je neuveritelne jak se soudci chovaji nad jejich cinnosti by mel byt organ ktery bude nezavisly a bude sledovat jednotlive pripady, jsem rad ze je aleswpon nekdo kdo se tim zabyva. Drzim Vam palce

Sumo 8.1.2010 11:55

Re: rovní a křiví....

Tak choď mezi lidi, co něco dělají a netráví čas v hospodě.

402 8.1.2010 11:09

Re: moc

Ale kdepak - rozhodovani soudcu kontroluji vyssi soudci. Pokud nadrizeny soud vrati rozsudek pro procesni chyby, nenalezi zakladnimu soudci plat.

A nejvyssi soudce? Ty ma kontrolovat lid - odstrel nejvyssich soudcu by mel byt povolen i mimo lovnou sezonu.

Ludva 8.1.2010 10:51

Proč tedy ve Vsetíně ovlivňovali svědkyni ?

"Je málo pravděpodobné, že by soud na chatrných základech shromážděných důkazů Jiřího Čunka odsoudil." Proč tedy ti dva podnikatelé, právě odsouzeni za ovlivňování Čunkové protisvědkyně Urbanové, toto vlastně činili ? Když byl pan Čunek nevinný jako liie ? Že by partyzánská akce bez vědomí pana Čunka ? Tomu se nechce věřit.

Martin 8.1.2010 10:43

Když to shrneme...

tak tohle všechno překonává nepostižitelnost bývalých komunistů z dob totality a normalizace o 500%. Víme to všichni,ale nic se neděje,zkorumpovanější snad už ani být nemůžeme.Např. Vesecká nám předvedla,že má větší moc,než prezident i s vládou a nejvyšším soudem dohromady.

F.A.Kekule 8.1.2010 9:53

Kde je dnes Tis?

Docela mi chybí jeho pročunkovská demagogie. Že by se po odsouzení Vaškůje chytil za nos?

Petr* 8.1.2010 9:05

Re: rovní a křiví....

No ono to je dáno volebním systémem kdy radši než volit stranu kde hlas propadne, se volí "menší zlo". Ale takhle to funguje skoro všude. Ostatně nemyslím si že by noviny v kterém koliv státě(kromě Číny,KLDR a Kuby) psaly o úspěších národního hospodářství. Ve všech státech evropy jsou noviny plné kauz vlastních politiků.

. 8.1.2010 9:01

Re: nic ve zlém, pane Jemelíku,

PROKOP BUBEN 8.1.2010 9:00

Re: nic ve zlém, pane Jemelíku,

Pochopitrelně absolutní pravda a spravedlnost neexistují, ovšem - odsad- podsad.......Téměř žádná pravda a spravedlnost nemůže existovat rovněž....

PROKOP BUBEN 8.1.2010 8:55

NO ANO

Není možno se divit......Připuštění kontinuity bolševického práva a nepotrestání vyložených bolševických zločinců a jejich nejhorlivějších pochopů dalo základ k takovému to a podobnému počínání......Pravdu má autor, když hovoří o metastázách a ty je dnes již stěží možno zastavit......Zřejmě má dojít k bankrotu ekonomickému i společenskému....

Kalamajka Mike 8.1.2010 8:54

Re: moc

Nastolil jste otazku,kdo kontroluje kontrolory.Jsou jiste profese,kde konrolou musi byt vlastni svedomi.Tam patri bezesporu soudci.

cb 8.1.2010 8:52

Re: Nejen justice

Ale vzheldem k pripadu syna Caslavske by spolek Salamoun mel, mirne recene, drzet hubu.

Jarda 8.1.2010 7:54

Re: rovní a křiví....

Především nepodoručuji dělat si závěry o situaci u nás na dálku podle informací z médií (speciálně tento server je opravdu spíše pro obveselení - nelze jej brát seriózně). Prakticky všechna média jsou v cizích rukou a snaží se (marně) občany neuvěřitelným způsobem manipulovat.

Jinak podle mých zkušeností je to všude na světě (aspoň tedy tam, kde se píše latinkou) plusmínus stejné. Jenomže zatímco v Anglii založil bohatství rodu či rodiny loupeživý rytíř nebo námořní lupič v 15. nebo kolikátém století, v Americe pak obdoba těchtýž o něco později, u nás tento proces probíhá jaksi naživo. O tři-čtyři generace později se bude vzpomínat, jak ten či onen budoval své impérium za neuvěřitelně těžkých podmínek, na i za hranicí podnikání nepřejícího zákona atd. atd.

honzak 8.1.2010 7:51

nic ve zlém, pane Jemelíku,

ale vždy platilo, platí a platit bude - čím výš stojíš, tím jsi  "rovnoprávnější" než ti pod tebou. V některém režimu je to horší, v jiném lepší. Ale vymýtit se to nepodaří stejně jako zlodějnu, chlast a prostituci. Lidi už takoví jsou a nic je nepředělá.

Nicméně je chvályhodné na to upozorňovat a do nepravostí rázně tepat.

Filias 8.1.2010 7:33

Re: rovní a křiví....

Sakra chlape zavidím ti.

Myslím si ale že si tu drtivá většina lidí zdejší situaci velice užívá a jsou s ní velice spokojeni. Jak si jinak vysvětlit, že nesustále nadšeně volí ty, kteří dovedli ČR do stávající situace - ČSSD,ODS + KSČM. Navíc je tu spousta lidí kteří jsou TAK nadšeni z politicky a práva, že už ani nechodí k volbám.

Dřív jsem si mylslel, že ti nespokojení zkusí alespoň něco jiného, nějakou alternativu. Ale už jsem pochopil, že nejsou nespokojení s politikama jako takovými, ale s tím, že se ještě nedostali na teploučké místo, kde můžou vesele brát úplatky a nic se jim nestane - tedy kdekoliv ve státní správě.

Za komunistů platilo - kdo nekrade okrádá rodinu. Teď se to trochu změnilo - pokud to neukradneš ty, ukradne to někdo jinej - buď rychlejší. Hold se doba zrychluje.

Uvidím po volbách, ale jak to zatím vypadá, tak mi nezbyde jiná možnost, než z téhle žumpy odejít. Anglicky umím dobře a německy se teď intenzivně učím. Nebojím se že bych se neuchytil - hold se rozhodli Československo zrušit - tedy už nemám rodnou zemi ke které bych cítil loajalitu. Mrcha být nechci, abych se v ČR/SR uchytil, ale kálet si na hlavu taky nehodlám. Tak se tedy pomalu loučím - a poslední slušný a schopný člověk, který na ty mrchy všude kolem už nehodlá vydělávat, ať zhasne - šetřme planetu.

ja 8.1.2010 7:27

Chudák Jemelík!

Prosím pěkně, pomozte mu! Pište sem hodně příspěvků, jak Obst byl bezvadný a pilně pracoval. Jak bylo Obstovi zabráněno ve světovém rekordu v délce doby "těsně před podáním obžaloby". Jaká je to strašná věc, že ještě nesedí v lochu ten, koho redaktoři Blesku už dávno zlynčovali - přece by nikdo nepochyboval o kvalitě jejich důkazů. No prostě je to tady strašné, tak Jemelíka potěšte.

Fiter 8.1.2010 7:10

Rovní a rovnější

Bohužel je mezi nimi ještě a nejen tam příliš mnoho bývalých komunistů.Toto je dědictví.Kdopak se postaral o jejich nedotknutelnost?Přesně ten samý co udělal z nomenklaturního komunisty předsedu vlády.O tomto člověku se říká co všechno dobrého udělal pro naši zem.Kulové s přehazovačkou udělal.Jenom komunisti,estébáci a další škůdci se radovali.Aspoň že ten čas je spravedlivý pro každého,tam žádní kamarádíčkové nepomohou i kdyby se na hlavu stavěli.

Paul Sulc 8.1.2010 6:43

Re: rovní a křiví....

Zaplat pambu, ze v tom augiasove chlive nezijem. Kdyz jedu do Ceska a 14 dni tam ctu noviny, je to velice depresivni. A to, ze lide jen nadavaji u piva anic, ale vubec nic nedelaji, jeste vice. A to se jeste hadaji kdo je lepsi, Topolanek nebo Paroubek. Delat vnadidlo na medvedy by mohli oba dva.

Sven Australan 8.1.2010 6:06

rovní a křiví....

 Přátelé, žiji na druhém konci světa, ale musím přiznat, že ač máme v Austrálii staré a osvědčené britské právo (Westminster Law), i někteří naši soudcové, jsou pěkný dobytek. Ovšem, to co jsem ted četl o "zvláštnostech" současného českého soudu, bych očekával za časů bolševika, ale ne ted.  Nesmí se proto nikdo divit českému Američanovi - Rostovi Hedvíčkovi, když používá silných slov k popisu situace v naší rodné zemi.  Pro mně je nejpádnějším důkazem , že "samet" byl jen maskirovka - případ kpt.Hučína !  Ovšem, je jen na občanech Č.R., tedy voličích, kdy ten "aguiášův chlív" vyčistí, anebo si zvyknou žít v močůvce.....