9.6.2024 | Svátek má Stanislava


Diskuse k článku

JUSTICE: Rakouský model?

Pakliže problém s vymahatelností práva považují občané za jeden z hlavních, je na pováženou to, co jsme zažili v půli listopadu, když ministryně spravedlnosti seznamovala ve sněmovně na semináři přítomné politiky a státní zástupce s novým návrhem zákona právě o státním zastupitelství.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Mrázek 4.12.2014 16:30

Káárl dostal majetek podle rakouského práva od Havla.

Tak to nemůže být špatné ....?

J. Chaloupka 4.12.2014 15:38

Znamená to, že státní zástupci budou čtvrtou mocí

ve státě? To vám nestačí ta zkušenost s "nezávislostí" soudců, které nelze postihnout téměř za nic? Státní zástupce zastupuje stát, jako ve VB zastupuje královnu. I proto je nutné, aby stát kontroloval, jak státní zástupci postupují, zda v souladu nejen s právem, ale také zda prostě pracují a neházejí věci pod stůl. Jsou to opravdu STÁTNÍ úředníci a měli by být podřízeni ministrovi spravedlnosti. Jinak ten ministr je jen za šaška.

P. Lenc 4.12.2014 8:25

Pane Hvížďalo,

jeden by článku i zatleskal, kdyby, právě to kdyby.Je těžké věřit české justici, která produkuje neuvěřitelné rozsudky, je těžké věřit st. zástupcům poté, co předvedla a předvádí Olomoucká partička st.zástupců s takovým "produktem" práva, jako je Ištvan.Naprostá neodvolatelnost se, bohužel, začíná jevit jako kontraproduktivní a pocit veřejnosti, že se justice chová nikoliv jako vymahatel práva, ale jako stát ve státě je nasnadě.Podotýkám, že paní ministryni nemám v lásce, ale v situaci, která u nás v justici panuje se její argumenty jeví jako přijatelné.