7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

JUSTICE: První vyhrání…

"První vyhrání z kapsy vyhání" je staré karbanické přísloví, které má v úzkém okruhu milovníků karetních her stejný význam jako běžnější obecné "kdo se směje naposled, ten se směje nejlépe".

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Urban 20.2.2012 9:04

Když už zmiňujete předsedu VeVerek:

jistě by stálo za zmínku, jak skončilo jeho halasně vybubnovávané trestní na ex-generála ČD Cargo Bazalu. Proč bylo policií odloženo? Proč nebylo ve lhůtě po výzvě (dvakrát) doplněno? Proč se v jisté pražské hospodě sešli Bárta a Bazala?

V. Heidlerová 20.2.2012 8:39

Sabotáž

Činnost naší justice buď je nebo se silně blíží sabotáži demokracie, v čemž vidím působením komunistů tam zabetonovaných. Jakto, že je možná neodvolatelnost soudců? Přitom jsou to nedůvěryhodné a nijak nectěné ani nechtěné osoby, které v jedné kauze rozhodnou třeba 3x jinak, protahují výkon práva - hlavně, že berou obrovské odměny. O službu SPRAVEDLNOSTI v naší justici rozhodně nejde, možná že té komunistické ano.

J. Jirsa 20.2.2012 13:39

Re: Sabotáž

Ježišmarjá - dávejte si pozor na jazyk, ať se nedostanete do potíží. Soudci jsou CTĚNÉ  osoby!! Mají totiž ÚCTU zajištěnu zákonem! :-) Soudem se přeci NESMÍ pohrdat! Kdyby se to smělo, tak bychom klidně pohrdali, ale takhle to nejde. Pravdu a úctu mají všichni členové justiční "organizace" prostě zajištěnu. Dle Vašeho příspěvku se domnívám, že MÁTE všech pět pohromadě, tak opravte "nectěné" na "ctěné" - radši - pro jistotu :-)

V. Heidlerová 20.2.2012 14:06

Re: Sabotáž

Háááááááááááááááááááááá, až před nimi stanu, určitě mi z huby nevypadne "Vaše ctihodnosti" nebo "ctihodný soude".  Ostatně já už jsem tak stará, že mne už čeká soud nejvyšší, a tam o ctihodnosti a spravedlnosti nepochybuju.

Ostatně, eště sem se nedostala do konfliktu se zákonem. Až se tak stane, tož budu muset sklapnút a súdem nepohrdat, když se to nesmí, ale včil su osoba civilní, netrestaná a spořádaná, tož si možu pohrdat čím chcu. Ale nasadíl ste mně brúka do hlavy, aj nebudu spávat. Za komunistů se vykládal tento vtip:

Ide turista, občan SSSR s pásportem po ulicách Prahy -  a tam vidí názvy ulic: Stalingradská, Moskevská, Leningradská, maršála Malinovského atd. atd. Povídá spokojeně českému průvodci: Vy nás ale musíte mít rádi!!! A Čech mu odpoví: Musíme, musíme.

Tož tak daleko že bysme sa vrátili???

J. Jirsa 21.2.2012 10:47

Re: Sabotáž

Já myslim, že se pohrdat nesmí ani v běžném životě. Znám jednoho poškozeného (okradeného), který se nedostavil k soudu a polapenými zloději (nejen) jeho majetku a dostal pokutu Kč 10.000,- za pohrdání. No pořád je eště v plusu, páč hodnota ukradeného majetku byla Kč 10.400,-, takže pokud ty chechtáky z tých lúpežníků dostane, tak mu na pivo zbyde. :-) (a to není vtip).

Jsem také starý a byl jsem odsouzen za trestný čin, který jsem nespáchal - a raději jsem nepohrdal, neb jinak by to mohlo dopadnout hůř, protože soudce přece nebude soudit podle důkazů a faktů, nýbrž podle toho, jak se mu zrovna chce.

No a ten vtip jsem buď nikdy neznal, nebo zapomněl....

Znám jenom ten vtip (nebo hádanku) jak jde občan SSSR po Praze a hledá Lenina, že prej mu řikali, že v téhle ulici je Lenin. A občan ČSSR (z Prahy) mu řekne, že Lenin je ve vedlejší ulici....jak se ta ulice jmenovala?