13.5.2024 | Svátek má Servác


Diskuse k článku

JUSTICE: Hledání přiměřené nezávislosti

Už dlouho připravovaná novela zákona nevzbudila tolik rozruchu jako jeden z posledních návrhů ministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila. Změna zákona o státním zastupitelství by měla zrušit stupeň vrchních zastupitelství a má přímou souvislost s bojem mezi Pospíšilem, nejvyšším státním zástupcem Pavlem Zemanem a jejich pražským podřízeným a rivalem Vlastimilem Rampulou.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Fiala 18.4.2012 8:37

Jakpak asi dopadne kauza MUS?

B. Rybák 19.4.2012 20:52

Re: Jakpak asi dopadne kauza MUS?

Tak jako každá bublina. Prostě splaskne. Účelem přece bylo vytvořit precedent toho, že cizí soud může soudit naše občany za činy spáchané na našem území bez našeho souhlasu. O vracení peněz šlo až v té nejposlednější řadě (tedy vůbec).

B. Rybák 19.4.2012 20:53

Re: Jakpak asi dopadne kauza MUS?

Tak jako každá bublina. Prostě splaskne. Účelem přece bylo vytvořit precedent toho, že cizí soud může soudit naše občany za činy spáchané na našem území bez našeho souhlasu. O vracení peněz nám, šlo až v té nejposlednější řadě (tedy vůbec).

F. Eliáš 18.4.2012 8:11

Nezávislost soudců a státních zástupců

neurčují novely, ale jejich mravnost.

V. Běhal 18.4.2012 7:02

Nevěrohodný Pospíšil

Státní zástupci,s vědomím Pospíšila, porušují zákony, všechny stížnosti na jejich chování hází Pospíšil do koše. Je tedy reforma ministra nespravedlnosti velice podezřelá. To, že žijeme v bezprávním státě je zcela zjevné.