3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

JUSTICE: Dorazí slovenská Vichřice do Čech?

Bylo by krásné vidět teď do hlav českých soudců, policejních šéfů i politiků. Těch čestných a, bohužel, mlčících, ale především těch ostatních. Za řekou Moravou řádí Vichřice, zvláštní policejní operace k odhalování korupce ve slovenské justici.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Nevrkla 16.11.2020 21:23

Tak jednoduše to já nevidím . V Sudetech měl Hitler nejvíce příznivců že všech německých regionů. Češi byli drsně ze Sudet vyhnáni, 350 tisíc cechoslovaku padlo za oběť Němci vedené válce. Odsun byl všemi viteznymi mocnostmi odsouhlaseny trest za to vše, zurivost po tom všem, za plány na odsun, ponemceni či likvidaci Čechů byla pochopitelna. A tehdejší příklon k osvoboditelum u většiny lidí byl důsledkem. Jedna diktatura byla nahrazena jinou, nicméně ta neměla za cíl likvidaci českého národa.

M. Martinelli 17.11.2020 0:42

no trest to byl, ale jak pro koho, ti vyhnaní němci v bavorsku za pár let dosáhli blahobytu o jakým se nám tady ani nezdálo a tady se díky odchodu 3 miliónů němců, kteří by komunisty v drtivé většině nikdy nevolili, dostali k moci bolševici a rozkrádají to tady dodnes...no a vy si myslíte, že kdyby jsme se v 68. bránili i s armádou, že by nás ruský bolševici nezlikvidovali, v likvidaci národů na sibiři si mohli s nacisty podat ruku, však taky spolu před válkou uzavřeli smlouvu o neútočení a rozdělili si polsko, jedna verbež horší jak druhá...

J. Nevrkla 17.11.2020 6:51

Já jsem rád, že Němci nelituji svého odchodu ze Sudet, takhle je to pro ně lepší. Ale i pro nás, další soužití prostě nebylo možné, stejně se po válce museli stáhnout ze všech okupovaných zemí. Ovšem jejich touha vnucovat své názory do zahraničí trvá i dnes. Je to podle mého názoru šikovný a pracovitý národ, ale také národ stadni, se sklony k fanatismu, svému okolí často nebezpečný. V současné době svojí podporou muslimské imigrace opět způsobí Evropě tragédii. A to dělají podle historiků průměrně dvakrát za století.

M. Sedláček 16.11.2020 15:55

Mohu se Vás zeptat, jaké vidíte nebezpečí pro společnost v tom, že někdo pošle 1488 korun?

P. Moravčík 16.11.2020 17:43

V symbole. Asi ako by ste schvaľovali vyvesovanie nacistickej vlajky na Hitlerove narodeniny, alebo hajlovanie. Vznikajú nové symboly, hlásajúce neprijateľné idey a rezignácia na odpor by viedla k tomu, čo sme už dvakrát zažili. Aj ten znak EÚ sa pomaly mení na neveľmi sympatický symbol. Symboly neradno podceňovať. Pri vhodnej príležitosti sa pod nimi môže vynoriť niečo, čo nebude príjemné.

J. Dvorská 16.11.2020 8:14

Jistě dorazí, pokud se změní vládní sestava ! Po volbách bude jasněji , již nyní se budoucí obvinění klepou strachy !

K. Salajka 16.11.2020 7:54

Velmi přesný přehled. Slabina této Bouře ovšem je, že vane jen směrem k opozici. Zvláštní také je, bývalý gen. prokurátor Dobroslav Trnka po zveřejnění odposlechu, ze kterého vyplynulo, že v kanceláři přechovával opisy Gorily pro Mariána Kočnera a věděl, že ten je použil proti Haščákovi, byl vzat na den do vazby, stal se řadovým prokurátorem a po půl roce mu byly sníženy prémie. To je pro něj jistě rána (Kočner Zdá se tedy, že ví ještě něco, co neřekl. Fascikly na Igora, Borise a jeho místopředsedkyni (černá vdova) čekají zjevně na "bouři" po dalších volbách.

Jako samozřejmost se bere fakt, že trestní stíhání nesměřuje proti poskytovatelům úplatků. Zde je ovšem beztrestnost spojená s tím, že osoba, která úplatek poskytla oznámí věc policii tak, aby se předešlo následkům .

Co se nezmiňuje, je možnost obnovy řízení, ve kterém došlo k porušení zákona a to i v neprospěch obviněného .

P. Moravčík 16.11.2020 11:59

Dnešná opozícia to mala dlhé roky pevne v rukách, preto sa to zatiaľ valí na ňu. A ja osobne by som nijako nesmútil nad Ficom v teplákoch, má toho za nechtami dosť. Na Matoviča už boli pokusy dostať ho na účtovníctve jeho firmy, ale nepodarilo sa mu nič dokázať. Je to síce psychopatická osobnosť, ale to nie je trestné. Ale nezúfajte, možno sa dočkáme, ani dnešná skvadra určite nie sú Mirkovia Dušínovia.;-)

P. Moravčík 16.11.2020 13:11

Ešte drobnosť - počul som, že išlo o VYŽADOVANIE úplatkov - nemám to však overené oficiálnym vyhlásením.

V. Mokrý 16.11.2020 7:13

Trochu provětrat justici v ČR, by rozhodně neškodilo.

Z. Jemelík 16.11.2020 0:21

Víchrica dofoukala.Teď už řádí Očistec: http://www.jemelikzdenek.cz/2020/11/slovenske-zemetreseni.html

http://www.chamurappi.eu/novinky-a-akce/zdenek-jemelik-slovenske-zemetreseni/