28.5.2024 | Svátek má Vilém


Diskuse k článku

JUSTICE: Čunek se vrací

Senátní volby budou mimo jiné zkouškou hloubky poškození prestiže senátora Jiřího Čunka mediálními ohlasy jeho trestního stíhání, jeho podivného zastavení a následné "války žalobců". Jeho věc zaměstnávala novináře několik let a jejich úsilí vrylo jeho jméno do paměti většiny národa. Jak tato okolnost ovlivní voliče v jeho domovském vsetínském obvodu, kde se uchází o znovuzvolení senátorem, je ve hvězdách.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 15.10.2012 14:58

Případ Čunek

Zděšení, jaké v některých (např. pravdo-láskařských) kruzích vyvolal vstup "neřiditelného" pana Čunka do politiky vyjádřil za všechny pan Petr Úhl tvrzením, že není důležité, jestli pan Čunek činy z nichž je obviněn spáchal nebo nespáchal. Zavřený musí být proto, že se dopustil politicky nekorektních útoků na Romy (jeho řešení tamních "rasových" problémů bylo později označeno za příkladné).

V podobném duchu také postupovalo na něj "vypuštěné "grosstapo", které si svévolně rozšířilo soudem povolenou oblast pátrání. Už jen z tohoto důvodu mělo být šetření (navždy) zastaveno. Obávám se, že právě ta strana, která v takto vyprovokované válce státních zástupců více hájila spravedlnost, byla bohužel nakonec poražena.

P. Zelenka 13.10.2012 0:01

Šalamounský článek

J. Vyhnalík 12.10.2012 14:26

Re: Vážený pane Jemelíku

Dlouho jsem neviděl něco tak hloupého, jako žádost Spolku Šalamoun o další kandidaturu Václava Klause.

1. Základem právního státu musí být respektování ústavy a i když i ústavu lze měnit, nemělo by to být ad hoc kvůli momentální bezradnosti. Za úvahu stojí jenom takové změny, které dlouhodobě zlepší fungování a stabilitu státu. V tomto případě ba to bylo rozhodně vyloženě protisystémové.

2. Václav Klaus avizoval, že s přímou volbou presidenta nesouhlasí, ale také, že pokud najde tato myšlenka dostatečnou podporu, tak změnu zákona podepíše. V této souvislosti také prohlásil, že v ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ neuvažuje o tom, že by znovu kandidoval, nebo se jenom pokusil změnu zákona k tomu zneužít.

R. Langer 12.10.2012 10:29

Re: Čunek má velké šance

Asi tak.

T. Blecha 12.10.2012 10:21

Re: Vážený pane Jemelíku

A víte že vím o spoustě lidí co by Klause volili, protože současní kandidáti stojí všichni za stejný prd. Dosud se za Klause nenašla náhrada, až se najde tak ho s radostí vykopnou, ale do té doby by spousta lidí byla ráda aby tam zůstal.

V. Mlich 12.10.2012 9:36

Čunek má velké šance

V povědomí lidí z jeho kauzy zůstal jen pocit, že musel někomu nahoře pěkně šlápnout na kuří oko, když se jej tak snažili vystrnadit, ovšem na čistého se těžko nco hledá.

Článek jsem nečetl, co je víc než na jednu obrazovku, je pro mě příliš dlouhé. Ale jeho billboardy s heslem "Jsem zvyklý dělat pořádek" jistě působí na hodně lidí moooc pozitivně. Velmi dobrá kampaň!

P. Pruner 12.10.2012 8:56

Čunek je čistý

Rád čtu Vaše příspěvky.

V kause Čunek ale už bylo vše prověřeno a byl právně zcela očištěn. Takže nechápu proč to znovu otvíráte a tak mu škodíte v den voleb ?

A. Reček 12.10.2012 8:47

Spousta vět a jasné vysvětlení žádné

J.Čunek těm velkým hochům vládní politiky překážel, proto umně byl proti němu zorganizován komplot k jeho odstranění.  Bývalou sekretářkou Urbanovou počínaje, některými médiemi pokračujíc a činností některých vyšetřovatelů a advokátů konče.  Soudu se Čunek nebál, ale začali se bát iniciátoři toho komplotu, protože pravda by vyplavala na povrch.  Vždyť i soud přiznal, že dotyčná Urbanová neříkala pravdu. Tedy pro lidi zůstala lhářkou.

A. Špronglová 12.10.2012 8:29

Vážený pane Jemelíku

Prosím vezměte laskavě na vědomí, že jako "mluvčí" Spolku Šalamoun jste u mne a mé rodiny ztratili veškerý kredit nehorázným nápadem volit VK (Capo di tutti capi) znovu na Hrad. Jsem přesvědčena, že to z Vaší strany není vtip a myslíte to vážně. A to si říkate "Spolek Šalamoun"? Fuj a hanba na Vás všechny! Jsem přesvědčena, že Vám to nevyjde, věříce, že Voliči nejsou zas tak velcí blbci jak si o nich myslíte!!!

V. Běhal 12.10.2012 7:26

Jemelík zaseš lže

Ačkoliv jsem již několikrát dokazoval, že tvrzení Jemelíka jsou lživé, že Nejvyšší soud a Ústavní soud potvrdili, že k porušení zákonů došlo v neprospěch J.Čunka a to hned na počátku, když protizákonně byl jeho případ převeden do Přerova a to k "profláklému" státnímu zástupci Obstovi, Jemelík dále mystifikuje. Problém s Vaškúj byla provokace policie, navíc zpackaná, protože tvrdili, že si Vaškůj telefonoval s J. Čunkem v době, kdy byl Čunek v letadle, což je nesmysl. Pravdu má Jemlík v tom, že tento případ je skvrnou naší justice a dokud nebude odhaleno celé pozadí případu je celá naše justice nevěrohodná, což  pan Jemelík svými články prokazuje.

J. Vintr 12.10.2012 1:11

Hrubě se mýlíte

v tvrzení, že "podivné" zastavení trestního stíhání mělo za cíl ochránit pana Čunka před soudním řízením. Účel byl přesně opačný - ponechat na panu Čunkovi špínu, nakydanou falešným udáním, které by se jinak soudně nemohlo podařit prokázat, protože se uvedeného skutku zaručeně nedopustil. Žádný z našich politiků nebyl (a ani nikdy nebude) tak důkladně prolustrován s urputnou snahou, najít na něj jakoukoliv špínu - a evidentně s nulovým výsledkem. Takže pan Čunek je pravděpodobně jediný člověk v naší politice, který zcela zaručeně nekradl. A je přitom absurdně považován za korupčníka, zatímco jeho kolegové vesele kradou a jsou v očích veřejnosti čistí jak lilie ...