1.7.2024 | Svátek má Jaroslava


Diskuse k článku

JUSTICE: Bradáčová, Martinec a morálka

Zdá se, že s vrchní státní zástupkyní z Prahy Lenkou Bradáčovou mají skoro všichni státní úředníci problém, zatímco pro normální občany je to po nejvyšším státním zástupci Pavlu Zemanovi druhý člověk v této důležité instituci, kterému asi hodně lidí rozumí a věří.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Bok 25.4.2013 9:41

No, pro sebe jsem si vyvodil

že jde jen a jen o pokus zarazit příliš rozjetou policii. Martinec skutečně nebyl svatoušek, ale neodhadl, že Kauzy Julínek, Svoboda, Parkanová  Barták jsou prostě tabu. A Bradáčová, to je jen mediální humbuk, který ona a média přiživují. Každý přece ví, že republiku rozkradl Rath, dělal to sám se svou partou a už ho mají. Ostatní jsou nevinný, že.

J. Barto 25.4.2013 11:02

Re: No, pro sebe jsem si vyvodil

S tím Rathem, je to docela zajímavé. Při zatčení policie tvrdila, že má jasné důkazy a je třeba jen dovyslechnout svědky. Skoro rok uplynul a Rath nestojí před soudem.

Je to darebák, jistě, ale stejně mi to nějak "nehraje"!

R. Langer 25.4.2013 13:45

Re: No, pro sebe jsem si vyvodil

No tak asi toho bude mnohem víc, když to tak dlouho trvá... :-D

M. Prokop 25.4.2013 22:02

Re: No, pro sebe jsem si vyvodil

Příliš nebo málo?

Ad Ráth, ano rozkradl toho hodně, zdaleka ne jen to, za co je souzen.

Ostatní nejsou nevinní, dojde na ně časem.

A. Kelin 25.4.2013 7:31

Z dějin se nikdy nikdo nepoučil

a tak vzhůru do dalšího kola. Nenažranost těch všehoschopných versus závist neschopných, to je ten věčný hybatel dějin. A tak si ti všehoschopní myslí, že morálka a etika jsou jen samoúčelným nesmyslem pro krasoduchy. A ti méně schopní, případně méně pracovití, si zase myslí, že řešení sociální nerovnosti nabídne revoluční řešení. Až se k moci dostane Lenin, Stalin, Hitler, Musolini, Pol Pot nebo Mao. Spolu s všehoschopnými jsou posléze vyvražděni i ti schopní a pracovití, protože se nefunkčnost totalitního režimu musí na někoho svést.

A tak mne napadá, zda ta Varšavská smlouva nebyla nakonec pro ty "západní demokracie" tím nejlepším, co je mohlo potkat. Obavy z expanze komunistické ideologie držely ty všeho schopné nenažrance na uzdě a tak se v té šťastnější části zeměkoule objevil model sociálního státu, který respektoval skutečnost, že si lidé nejsou a nemohou být rovni a že je slušné těm slabším pomáhat. Pár desítek milionů v té méně šťastné části zeměkoule to zaplatily životem a stovky milionů měly ze života peklo na zemi.

Je škoda, že tyto lidské oběti nikoho nepoučily. Tak vzhůru za dalšími demagogy k radostným zítřkům! Stádo potřebuje berana za kterým půjde aniž by se vysilovalo použitím vlastních mozků.

M. Stuchlik 25.4.2013 8:44

Re: Z dějin se nikdy nikdo nepoučil

Je to tak, bohužel

A. Reček 25.4.2013 7:13

Nelze vyhovět všem

Šéf protikorupční policie to měl víc než těžké. Někomu nevyhovovalo, že některá vyšetřování se protahovala až do ztracena a jiným zase, že policie šťourala do něčeho, kde neměla.  Počkejme na výsledek vnitřní kontroly.

I. Schlägel 25.4.2013 7:41

Re: Nelze vyhovět všem

Já doufám, že se co nevidět objeví nějaká zkušená a efektivní poslanecká vyšetřovací komise. To by tomu problému mohlo výrazně pomoci :-)

K. Frauknecht 25.4.2013 8:22

Jo a

ještě jednu komis bych "spíchnul" v senátu. Je tam plno právnických expertů a tak by to jistě pomohlo :-)).

T. Pansky 25.4.2013 1:42

ODS dnes sklizi, co sela dlouhou dobu. Pokud dnes nekdo ...

... rekne slovo ODS, vsem se automaticky objevi slovo - korupce - a to na vsech hladinach statni spravy.  Predstavitele ODS to zametali dlouho pod koberec a sve "usvedcene" politiky uklizeli na tepla mista.  Jenze ta asociace (ODS = korupce) uz je tak proflakla, ze to smrdi vypadnuti z PS.

P. Pavlovský 25.4.2013 2:19

Re: ODS dnes sklizi, co sela dlouhou dobu. Pokud dnes nekdo ...

Včera bylo pozdě!

M. Stuchlik 25.4.2013 8:46

Re: ODS dnes sklizi, co sela dlouhou dobu. Pokud dnes nekdo ...

Co sel Klaus dlouhou dobu. Dlouhodobě byl hlavní kormidelník tak mohl dát ODS jiný směr - kdyby chtěl

V. Vovák 25.4.2013 9:32

Re: ODS dnes sklizi, co sela dlouhou dobu. Pokud dnes nekdo ...

jojo, třeba Rath je typickej odéesák, Standa Gross taky, žejo? Ona je korupce prolezlá nasí politickou scénou napříč spektrem a je úplně jedno, jestli politik nosí oranžovou šálu, má modrýho ptáka, nebo černý trenky...

R. Langer 25.4.2013 13:46

Re: ODS dnes sklizi, co sela dlouhou dobu. Pokud dnes nekdo ...

Proč jmenujete jenom jedny, vyjmenujte je všechny... :-D

P. Pavlovský 25.4.2013 0:21

Pokud jde o morálku,

tak než být spojován s bývalým pražským primátorem Pavlem Bémem, alias Kolibříkem, budu snad raději spojován s Kájínkem!

Doufám, že sebevražedná ODS se nespokojí jeho opětnýn přijetím do svých řad, ale zařadí jej v parlamentních volbách na čelné místo kandidátky!

M. Stuchlik 25.4.2013 8:48

Re: Pokud jde o morálku,

To už je jedno, ODS bude volit jen banda nemyslících fanatiků, stejně jako komunisty. Kam a jak rychle to ODSáci dopracovali je neuvěřitelné, hlavně, že neznají špinavé penízky ....

V. Vovák 25.4.2013 11:35

Re: Pokud jde o morálku,

zajímavé bude sledovat, kam teď všichni nalezou a kterou stranu budou rozvracet zevnitř...