29.5.2024 | Svátek má Maxmilián, Maxim


Diskuse k článku

ISTANBULSKÁ ÚMLUVA: Je pryč a proč se nemluvilo o pocitech mužů?

O tzv. Istanbulské úmluvě, kterou čerstvě neratifikoval český Senát, toho za posledních několik let nebylo nejen u nás napsán málo.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Hák 31.1.2024 16:41

Hezké :-)

Je v tom nenápadně schována ta nesymetrie. Od nepřátel by to člověk čekal a je na to nějak připraven...

M. Kocián 31.1.2024 16:31

Ono je to spíš slyšet. Ale ten kdo zná a umí ptačí nářečí...

D. Laurencikova 31.1.2024 15:02

Rozumim tomu tak, ze vy jste schopen domluvy jenom s muzem. Udelat z toho vseobecne platnou normu, je samozrejme nesmysl. Zajdete si nekam, kde vam udelaji nejake odborne vysetreni, at vite, cim to je, ze se vam kazda rozumna zenska vyhne.

D. Laurencikova 31.1.2024 14:52

No tak to by bylo skvele.

M. Grundmann 31.1.2024 14:31

Žena se může prosadit pouze prostřednictvím mužů, pokud je muži obklopena. Zajímavá je situace u Pirátů. Mají ve vedení jediného muže, Bartoše, jinak jsou tam samé feministky. Ve skutečnosti teď Pirátům vládne samotný Bartoš, protože všechny feministky čerpají svou vlastní legitimitu od Bartoše. A pokud by Bartoše vypudily, Piráti řízeni pouze feministkami by se rychle rozpadli.

M. Grundmann 31.1.2024 14:27

Přiznám se, že je domluva možná mezi muži. Je ale možná dohoda mezi mužem a ženou, zvlášť v osobních záležitostech ? Něco takového jsem nikdy nezažil a ani nikde neviděl. Vždy se jedná o výsledek úporného boje či intrik.

M. Grundmann 31.1.2024 14:21

Situaci mužů dobře popsal jeden generál. 4 roky za druhé světové války létal v bombardéru a bylo to strašné. Potom prožil 20 let v komunistickém lágru a bylo to strašné. Ale úplně nejhorší bylo, co mu dělala jeho bába na konci života.

P. Hák 31.1.2024 14:17

"Žena jako každý živý organismus bojuje se svým okolím a zejména s osobou, která je jí nejbližší, svým mužem..."

To je pravda, ovšem je tu jistá nesymetrie. Muž primárně soupeří s jinými muži. Jeho "boj s draky" je zaměřen ven.

D. Laurencikova 31.1.2024 14:00

Ale vubec ne. Jsou velke veci, ktere rozhodne chlap, treba jestli vyhlasime valku Cine... A pak jsou veci, do jejichz rozhodovani se chlap prilis neplete, ale rad to prenecha zene. To jsou ty veci bezneho zivota. ;-) A krome boje je mozna take d o m l u v a . Nevim, jestli jste uz takoveho neco slysel?

D. Laurencikova 31.1.2024 13:55

Ze si muzu nechali dobrovolne vyrazit zezlo z ruky, s tim s vami souhlasim. Ale co toho zanedbatelneho vlivu zen se tyka, tady se porozhledneme po te nasi EU, po tom nasem Zapade: Christine Lagarde, Angela Merkel, Ursula von der Leyen...a mnoho dalsich. Mate ten dojem, ze jejich vliv je nebo byl zanedbatelny a ze jsou vedeny muzi? Ja jsem videla hlavne muze, kteri jim p0korne ustoupili a v pripade Merkelove jeste i tleskali tak, ze by se za to nemuseli stydet ani v Severni Koreji.

J. Anděl 31.1.2024 13:46

Já použil slovo "nevyhnutelná", to znamená něco maličko jiného než "nutná".

Pokud se muži zdržují akce, je to možné jen do určitého bodu, zatímco roste "napětí z prázdnoty", ve kterém to někdo nevydrží a akci vyvolá. Zjednodušeno.

D. Laurencikova 31.1.2024 13:44

Pane Grundmanne, narky na patriarchat - v nasi kulture - jsou vic nez smesne. Utlak mladych zen zrovna tak. Mlade zeny dnes (a uz hodne davno, tak tomu bylo i za meho mladi) si delaji co chteji!!! Jejich sexualni chovani nikdo nekontroluje a ani by se nedaly. Dnesni feministky nemaji s temi puvodnimi, ktrym skutecne slo o prava zen, vubec nic spolecneho. Dnesni feministky nechteji rovnopravnost, ony chteji byt to same, co muzi. Jenom to muzske je dobre, to zenske se potlacuje. Vlastne by si mely rikat maskulistky a ne feministky.

Vy zcela jiste mate k zenam negativni postoj. To je zrejme uz z toho, ze partnerce neustupujete, protoze ona chce potom cim dal vic, jak jste napsal... Uz nevim presne, jak jste to formuloval. Co takhle nechat ji proste spolurozhodovat misto hazeni ji kosticek? Mozna by to vas vztah docela vylepsilo.

Ja pozoruji neco uplne jineho nez vy. A sice muze, kteri si radi od svych zen nechaji rict, co maji delat a oni to pak udelaji. Ale tak to bylo i za dob nasich babicek. Ty to jenom tenkrat musely umet diplomaticteji. ;-)

M. Grundmann 31.1.2024 13:40

Emancipace mužů není nutná. Lidská společnost je sociální konstrukce vytvořená muži, jak to pěkně vysvětlují feministky. Problém spočívá v tom, že náš lidský patriarchát přestává fungovat, protože muži kolektivně rezignovali na svou mužskou roli. Jsou to muži, kteří stanovují pravidla fungování společnosti. A jsou to muži, kteří patriarchát dobrovolně ruší. Ženy na věc mají zanedbatelný přímý vliv. Ženy ovlivňují společenské dění pouze prostřednictvím mužů, jejich přímý politický vliv je zanedbatelný.

M. Grundmann 31.1.2024 13:33

Muži mají smysl pro kolektivní chování. Ženy naštěstí ne, jinak by muže úplně převálcovaly.

M. Grundmann 31.1.2024 13:30

Autor zapomněl na sexuálně přenosné choroby. Tento problém antikoncepce nevyřeší.

M. Grundmann 31.1.2024 13:27

Obávám se, že je bez násilí jakékoliv soužití nemožné. Násilí je jádrem většiny sociálních interakcí.

M. Grundmann 31.1.2024 13:24

O těch požadavcích to platí samozřejmě oboustranně. Proto je jakékoliv soužití permanentní boj.

M. Grundmann 31.1.2024 13:19

Hádající se kosí pár bych hrozně rád viděl. Člověka potěší, že jsou pod pantoflem nejen muži, ale i kosí samečci. A že kos dostává stejně vynadáno jako muž, který se vrátí z hospody. ;-D

M. Grundmann 31.1.2024 13:12

Máte vlastně pravdu. Na rozdíl od ostatních lidí jsem nezavrhl myšlenky feministek, ale naopak jsem je sám rozpracoval a doplnil tak, aby vznikla nějaká ucelená teorie feminismu. Nepopírám jejich nářky na patriarchát. Dokonce vysvětluji, že je ženská frustrace a útlak mladých žen nezbytnou cenou za vybudování moderní civilizace i vzniku inteligentního člověka Homo Sapiens. Dokonce jim dávám za pravdu v tom, že je kontrola sexuálního chování mladých žen jádrem jakéhokoliv lidského společenství, nejen civilizace jako takové. Rovněž jim přiznávám rozhodující úlohu při rozpadu diktatur na celém světě po 70. letech minulého století, s něčím takovým zatím samy nepřišly.

Feministky by měly nakonec ocenit můj teoretický přínos pro jejich učení. A pak o mně někdo píše, že mám k ženám negativní postoj. ;-D

M. Kocián 31.1.2024 9:27

V břečťanu, kterým mám obrostlý balkón, je léta kosí hnízdo a když tam večer sedíme, ti kosáci se hádají pořád. A vím taky proč - o kousek dál roste josta, jejíž nakvašené plody kosák rád zobe a pak se vrací domů nametený. Ale mláďata vyvedou každý rok.

To jen abyste si ty ptáky moc neglorifikoval.

P. Sura 31.1.2024 9:03

UVás, pane Lukavský, nepochybuju, že to vidíte reálně...;-)

J. Lukavsky 31.1.2024 7:51

Je zajímavé, že jsem doposud nikde nečetl o tom, že by nějaká žena zažalovala za znásilnění nebo harašení bezdomáče jehož majetek jsou dvě igelitky a který spí v krabici nad kanálem. Vždy jsou to bohatí pánové. Žeby bezdomáči či nuzáci nesexovali? J.L. end

D. Laurencikova 31.1.2024 7:51

Nikdo nepise stejný příspěvek dvakrát za sebou. Elektronické cesty jsou nevyzpytatelné.

D. Laurencikova 31.1.2024 7:49

Takže žena se chová jako přirozený živý organismus a po každém mužove ústupku klade další požadavky, říkáte. A co muž, to není živý organismus? Muž je fosilie? A jak to, že vůbec musí žena na muži vyžadovat jakési ústupky, ona nemá co rozhodovat?

D. Laurencikova 31.1.2024 7:49

Takže žena se chová jako přirozený živý organismus a po každém mužove ústupku klade další požadavky, říkáte. A co muž, to není živý organismus? Muž je fosilie? A jak to, že vůbec musí žena na muži vyžadovat jakési ústupky, ona nemá co rozhodovat?

J. Lukavsky 31.1.2024 7:42

Jádro pudla je ale v tom, že počet lidí roste ale jen a jen v zemích, kde se nemohou uživit. Naproti tomu v Evropě počet dětí nestačí ani k doplnění úmrtnosti. Jak je to v USA nevím, dříve tam měli "dětí jako smetí".... J.L. end

J. Lukavsky 31.1.2024 7:39

"Proč různé feministické aktivistky neprosazují schválení Istanbulské úmluvy také v muslimských zemí" Inu proto, že by tam s nimi velmi rychle "zatočili" kupř. podříznutím. To v Evropě, tam se to aktivuje, přilepuje, chlístá polívku, stávkuje a žvatlá. Na začátek by ale stačilo aby kupř. v Německu zavřeli rodiče kteří nechají udělat své dceři obřízku a osobu co to dělá. Potom zavřít ty co provedli "vraždu ze cti" pro vraždu... nu a uvidíme co dál? J.L. end

F. Bart 31.1.2024 7:12

Špatné a násilné chování se bohužel u člověka ( muže i ženy ) objevuje. Je dáno prostředím, kulturou a rodičema. Z mé 50-leté zkušenosti můžu říct, že je to 50 na 50. Nezáleží na pohlaví jako takovém. Násilí psychické je stejně ničivé jako fyzické - nebo spíš horší. A stejně tak, jako znám lidi fyzicky napadané ( spíše ženy ) znám bohužel i takové kteří neunesli PSYCHICKÉ TÝRÁNÍ a úspěšně spáchali sebevraždu ( spíše muži ) . NÁSILÍ JE SVINSTVO nehledě na pohlaví !!!

D. Laurencikova 31.1.2024 5:14

Možná v některém. Vy pausalizujete, jakoby si všechny manželské páry doma urážely palice. Ale tak to bohudík není.

D. Laurencikova 31.1.2024 5:14

Možná v některém. Vy pausalizujete, jakoby si všechny manželské páry doma urážely palice. Ale tak to bohudík není.