26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

IMIGRACE: Plány si můžeme nacpat do kecek.

Každý středoškolák by si měl z hodin dějepisu pamatovat výrok Helmutha von Moltkeho staršího, německého polního maršála: „Žádný plán nepřežije setkání s realitou.“

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Š. Hašek 8.3.2022 9:47

Před cca 15 lety. Když jsme se ocitli na Ukrajině, tedy v její západní části (extra jsme tam jeli při stoletém výročí bitvy u Zborova) nám bylo OPAKOVANĚ říkáno (obyvateli "z měst", těmi, kteří byli ochotni mluvit), že jsou nešťastná země, tři země, slepenec. A že se "štěkají" mezi sebou. Jak jinak - "Maďar" z Užhorodu si nebude rozumět s někým z jihu, od moře. Polák ze severu si nebude rozumět s Rusem z východu! Nikdo z nich nebude chápat, jak je mohli dát dohromady!!! Hlupci američtí samozřejmě nepochopili východní Evropu. Dodnes. Peníze jsou peníze, tak zkousili koupit Ukrajinu na trhu.

Na tomto faktu nic nemění to, že politolog Fiala to "bude komplexně řešit". Němcová je zděšena (opět). Pekarová chce Patrioty (a státní vlajky Ukrajiny) do každé českomoravské dědiny. A ČSLANATOKSČ Pavel se také probudil před týdnem. "Znalec Ruska". Z Afghánistánu a Kosova!

J. Karza 8.3.2022 9:41

Co ty neoliberální kádrováky nenapadá?

J. Karza 8.3.2022 9:38

Já vyděšený nejsem ani v nejmenším. Ale vy tu hystericky vyřváváte vaše kádrové poznatky o jednotlivých diskutujících:-)

P. Diviš 8.3.2022 9:38

Přiznávám, že je nějak nechápu. Všichni přece nebudou blbnout za peníze. A z nenávisti k Západu (byť často blbnoucímu), demokracii, svobodě, ..., propagovat Rusko, hlavně u starších lidí, kteří zažili, to je pro mne nepochopitelné.

J. Farda 8.3.2022 9:37

Pane Šejno, pro Vás dnes z mé strany platí táž slova co výše pro pana Vlka. Mějte se! :-)R^

J. Farda 8.3.2022 9:35

Další šmíd to nevydržel - pravda holt Karzo vyděsí ... ;-)

P. Diviš 8.3.2022 9:35

Hlavně aby už si Rusáci snědli, co si navařili. I to co zavařili ve svém okolí.

J. Farda 8.3.2022 9:33

Čeští rusáckofilní šmídi ... Rv

P. Diviš 8.3.2022 9:33

1. Skopčáčtí piloti neútočili z plezíru, ale zcela účelově, k zvýšení zmatku.

A pochopitelně nejsou všichni z míst bojů, ale i z míst, kam by se boje mohly rozšířit. Tedy z celé Ukrajiny. Osob tmavé pleti je minimum, hlavně studenti. Další ruský hoax ....

2. Do "investičních bytů" nikomu nic není, soukromý majetek. Pokud bude majitel mít jistotu, že škodlivého nájemníka snadno a rychle, i s pomocí soudu a policie vyhodí, rád je pronajme.

3. To už nechte na Ukrajincích.

J. Farda 8.3.2022 9:32

Pane Vlku, přiznávám, že při čtení vašich sloupků jsem mnohokrát míval různé - a ne vždy jen souhlasné pocity - ale dnes Vám za Vaše slova upřímně aplauduji, a alespoň takto slovně Vám z dáli tisknu pravici! Hanba českým rusáckofilním, i "jen", sobeckým šmídům, sláva Ukrajině! :-)R^ [>-][UA]

P. Kohoutek 8.3.2022 9:30

Je potěšující vidět frustrovaného ruského švába v akci. K tobě bych poslal na návštěvu pár Ukrajinců, někdy je ruční výchova k nezaplacení.

M. Jurištová 8.3.2022 9:29

Díky!V

P. Diviš 8.3.2022 9:28

Jo a odboráři .... :-(

P. Diviš 8.3.2022 9:28

"Dneska už se straší v mediích a na sítích uprchlíky z Ukrajiny, co nás to jako bude stát."

Něco to bude stát, ale straší s tím hlavně "přátelé Ruska". Čili propagátoři pachatelů.

J. Karza 8.3.2022 9:26

A vy jste jen uřvaný hlupák, Fardo

J. Farda 8.3.2022 9:22

Vy, gospoda Hašku, nejste zábavný a někdy jen drobet protivný Brouk Pytlík, Vy jste jen Nic než Národ, prachobyčejný příprdelní čecháčkovský šmíd! Rv

A. Forman 8.3.2022 9:17

Už vám někdo prozradil, že je na Ukrajině válka ? Před ní prchají matky s dětmi, ženy a starší osoby.

P. Pepax 8.3.2022 8:50

Možná máte pravdu a přál bych to Čechům i Ukrajincům, nicméně vylidněná Ukrajina bude jaký stát?

F. Zrcek 8.3.2022 8:49

Souhlas. Ale je naprosto šílené, nechat v době fungujících mobilů nechat lidi stát v zimě celé dny před ouřadem. Všichni vládní demokrati by měli pokrotit své ouředníky a donutit je třeba sankcemi spolupracovat s uprchlíky a hledat řešení. Uprchlíky nikdo nutit nemusí, ti budou spolupracovat sami. Cizineckou polici potřebujeme hlavně proto, abychom z toho kvanta uprchlíků co nejdřív vyfiltrovali mafiány a teroristy odírající normální lidi. Nebude jich moc, ale na soudní rozhodnutí můžou klidně čekat v chládku. Je nouzový stav a dobu zadržení je možné celkem libovolně prodlužovat.

Š. Hašek 8.3.2022 8:46

1. Já s tímto nemám též problém.

2. Mnozí občané z mého okolí ovšem přijdou o práci, případně dostanou gáži malinko podle ukrajinské výše. Ale třeba prodají jen auto .....

3. Rovněž možno počítat, že 2 000 000 Ukrajinců odejde na západ, tak asi i 15 000 000 Ukrajinců na východ. To jsou ti Rusové, kteří se rýsováním hranice kdys octli pod Kyjevem.

4. Z bodu 3 plyne, že Kyjev nebude mít komu velet a nebude na něj tolik dělníků vydělávat.

J. Kraus 8.3.2022 8:36

1. Neznám mezi svými profesními kolegy nikoho, kdo by měl něco proti Ukrajincům u nás pracujícím, někdejší jakási přezíravost je ta tam a je velmi dobře, že přibudou další. Ale odkud vlastně přicházejí? Opravdu jsou všichni z míst bojů? Připomíná to spíše německý nástup proti Francii 1940, kdy statisíce francouzských civilistů prchalo před Němci, kteří ale už v té době byli daleko před nimi a nic nebyly platné francouzské ani německé výzvy, že jim nic nehrozí. Byl to už spíše amok než hysterický šok a někteří skopčáčtí piloti pak z plezíru na ty pomatence útočili. Ale dejme tomu, že jsou dnes opravdu všichni z míst bojů. Kde se ale mezi nimi vzaly ty tisíce osob tmavé pleti?

2. Bylo by vhodné využít příležitosti a konečně něco udělat s tisíci a desetitisíci investičními byty, ve kterých léta nikdo nebydlí a bydlet nebude.

3. Mysleme i na vlastní Ukrajinu. Pokud Rusko v rámci, jak se říká, přeformátování světa spustí někde za Donbasem železnou oponu a odřízne nás od zdrojů, UK na tom bude nejhůře a schopní Ukrajinci budou potřeba doma. Je velký otazník, jak se zachovají UK oligarchové, jimž dnes UK v podstatě patří a na jejichž soukromých armádách, ať samostatných či bojujících pod hlavičkou armády oficiální, vlastně spočívá největší tíha bojů. Zatím se UK dokázala bránit třeba proti masivnímu prodeji půdy zahraničmím zájemcům, pokud by ale oligarchové, warlords, vyšli jako vítězové, rozebrali by ze svých západních residencí každý ten svůj kousek Ukrajiny na prvočinitele.

R. Brzák 8.3.2022 8:30

nebuĎte tolik paranoidní - jen proto, že je někdo (Vlk) kritický k Západu, nemusí ještě být vlezdozadničkou Putinovou. Naopak, v tradici demokratické diskuze, bez níž by svobody nebylo, je kritičnost k vlastnímu poltiickému systému zásadním nástrojem.

Š. Hašek 8.3.2022 8:26

Bůh ochraňuj nás. Lépe řečeno, ochraňujme se sami s pomocí Boží. Od Fialy a Pavla dál.

Co si Ukrajina (s pomocí koho a odkud ?) navařila, za třicet let (nikoliv za čtrnáct dní!!!), nechť si také sní. Platí tedy dejme tomu pro Kyjev. A to podřízené velení Kyjeva, velí se mu hodně zdaleka!

Občané se mnohdy vezou. Tedy ti, co nyní utíkají z Ukrajiny.

Takže kam pojedeme příště? Na vandr. Asi do Ruska. Pokud jsou prostí Ukrajinci bezva, tak Rusové budou taky bezva. Nebo ne? Když pro nás těží plyn a ropu.

Zkráceno.

J. Novák 8.3.2022 8:26

30 biohazardních laboratoří schvalovalo židovské vedení UA k likvidaci lidstva,.....tak zrůdné vedení státu se nevidí, .....český M. Zeman jeho ž. vůdce=vraha vyznamenává řádem Bílého Lva, ž. vedení UA porušuje Norimberk!!

M. Šejna 8.3.2022 8:20

Já si myslím, že Česko dokáže absorbovat bez problémů 500 tisíc Ukrajinců a s jistými potížemi i milion.

A dokonce si myslím, že to bude pro Česko přínosné.

M. Šejna 8.3.2022 8:18

Tahni do hajzlu, odpornej kádrováku Valento.

V. Vaněk 8.3.2022 8:12

Díky , souzním

J. David 8.3.2022 8:01

Svým způsobem je to "pěšky, jako za vozem". Poznal zsem tuto partu "narodov sojuzu nerušimovo" v roce 1968 v lůně Orlických hor. Co nebylo "po jejich", do toho "jebli", ať Rus, Ukrajinec, Mongol od Tungusky, či krymský Tatar. Stejná to svoloč, tehdá Brežněvovská, dnes Putinovská. "Z" na vozbě, něco jako za Hitlera "V" na mašinách a muzejích. Nu, nic ve zlém, ale nebyli ti Ukrajinci (tedy jejich dědové a tatíci) v roce 1968 v ČSSR také podílející se invazisté? Rád se nechám na stáro poučit.

M. Valenta 8.3.2022 8:01

Toho, že tu Vlk léta kopal za Putina jste si evidentně nevšiml a nejste sám.

J. Nevrkla 8.3.2022 7:56

Co bylo, bylo, krize přicházejí velmi rychle, zvláště když se nedostává a rychle roste cena energií a materiálů a vzhledem k inflaci rychle klesá koupěschopnost.