18.5.2024 | Svátek má Nataša


Diskuse k článku

HOLOCAUST: Popírání jako zbraň v rukou progresivistů

Popírání holocaustu je v současnosti stále velmi rozšířené na Blízkém východě, nejvíce v Íránu. Tamější ajatolláhové patří ke „starým popíračům“, spolu s neonacisty z celého světa, nejvýznamnější z nich je např. David Irwing. V Íránu se konala roku 2006 kontroversní soutěž karikatur holocaustu, kam se sjeli neonacisté z celého světa.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Nevrkla 15.6.2022 8:12

U nás se popírá, že rozhodující podíl na našem osvobození měli Sověti, oslavuje se už jenom s Americany a Pražané s Banderovci.

R. Tichý 15.6.2022 8:03

Jestli precetl Marxe a nespalil ho, zastava levicove a progresivisticke nazory, pak je neomarxista.

Nedelejte ze sebe hlupaka, ktery nechape, v jakem smyslu je tato nalepka pouzivana.

R. Langer 15.6.2022 7:55

Ano, levičáci tyto "nálepky" označují za pitomost, stejně jako pojmy "levice" a "pravice" v politice označují jako "zastaralé". Podle toho se hned pozná levičák, stejně jako se starý komouš pozná podle toho, že náckům říká pravičáci. Je to poměrně jednoduché... ;-)

V. Němec 15.6.2022 6:16

Nepopírám holokaust a jeho hrůzy. Jen jako technik pochybuji nad uváděnými obrovskými počty obětí. Nějak mi nepasují z hlediska (promiňte mi ten cynismus) technologie likvidace lidských těl ve vyhlazovacích táborech.

V Osvětimi skončil i můj prastrýc (ne Žid, odbojář), v dětství jsem se školou navštívil výstavu Obyčejný fašismus s hroznými exponáty, které vzbuzovaly děs.

Jen to výsledné číslo dobře posloužilo politicky ke vzniku státu Izrael jako argument pro svědomí tehdy vlivných Gójů. Šílený by přitom byl i poloviční nebo desetinný počet. Stejně nejde alespoň přibližné číslo spočíst.

Navíc si myslím, že definování pochybování o něčem jako trestný čin je karikaturou svobody.

Dovětek: Když jsem shlédl videa z dnešní doby s pochody fanatiků se zapálenými pochodněmi, otevřenou hrdou propagandu nacistických symbolů a oslavování vrahů tohoto ražení z minulosti, kteří ochotně (taky) u holokaustu pomáhali, fanatismus pěstovaný už od dětí, konečně jsem po mnoha letech pochopil větu J. Fučíka, místo kterého a dalších měl český národ potřebu nalézt nové hrdiny:

"Lidé, měl jsem vás rád, bděte!"

D. Stirsky 15.6.2022 5:37

Pořád nevím, kdo je to neomarxista a proč by zrovna on měl popírat holokaust? Kamarád má blízko k marxismu jako takovému, přečetl - narozdíl od většiny z nás - od Marxe mnohé - a neomarxismus resp. tento pojem označil za pitomost, módní nálepku. A autor zapomněl na “NEUVĚŘITELNOU MÍRU” napadá jen pronásledováni. Také pěkné zkreslování.

J. Krásenský 15.6.2022 4:52

R^