6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

GLOSY: O světě a politice (11)

Uvědomuji si, že já – přesvědčený obhájce národního státu Čechů (nikoli obhájce čecháčkovství) – strašně málo cituji české autory. Je to i proto, že jsem v 70. a 80. letech téměř nic českého nečetl.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Janta 11.5.2020 15:36

Vlcek je podrztaska Klause a je zamestnan na IVK sice jako uklizec,ale ze se ma dobre a jeho buh mu plati, tak zde za neho sklada ucty ze z neho dela mudrce sveta a podliza mu jak se da Jinak je to hnup a primitiv :):)

F. Grossmann 10.5.2020 11:17

Konečně zase ten správný příspěvek. Výčet slavných

jmen , který si pan profesor pečlivě zapisoval do svého deníčku. Něco podobného jsem četl v pamětích I. Erenburga. Výčet slavných jmen a všichni měli rádi SSSR.

P. Victorin 10.5.2020 6:59

S odstupem 24 hodin po přečtení článku, který je výtahem autorových osobních poznámek z roku 1982 a následné zdejší, obvyklé kontroverzní diskuze, shledávám pro rozvoj zde probíhající veřejné rozpravy jako přínosné, pokusit se hlouběji seriózně zamyslet, proč prof. Ing. Václav Klaus, CSc., dr. h. c. mult., dnes, v roce 2020, předkládá českému národu, resp. občanům ČR, své, 38. let staré osobní zápisky?

Zcela určitě to nelze chápat jako projev autorovy osobní skromnosti, spíš právě naopak. Jednoznačně se to jeví, jako projev narcismu, či sebestřednosti. Leč, neřešme zmíněný autorův obecně známý povahový rys a pokračujme v hlubším zamyšlení po možných důvodech, proč své letité zápisky jejich autor nyní zveřejňuje, když nejen tehdy, a natož dnes, žádný praktický význam pro veřejnost neměly a zcela zřejmě v současnosti již vůbec nemohou mít /pochopitelně kromě již zmíněného autorova sebeuspokojení z "veřejného pochlubení", domnělou vlastní "impozantní sečtělostí" a domnělým vlastním "brilantním úsudkem" o druhých, v kontextu tehdejší doby, tzv. reálného socialismu/?

Spekulativně lze připustit, že zveřejněním svých letitých osobních zápisků, autor sleduje "veřejnou osvětu", spočívající v nevysloveném doporučení četby "díla" všech, nebo aspoň některých, jím vyjmenovaných "myslitelů". Má-li ale tomu tak být, proč se v uvedeném smyslu autor jasně nevyjádřil?

Shrnutí a závěr: Při veškeré snaze, autorův možný záměr pochopit zcela nezaujatě a naprosto tzv. bona fide /v nejlepším úmyslu/, objektivně nelze nalézt nic přesvědčivě vysvětlující autorovu možnou motivaci. Jako nejrealističtější charakteristika autorova záměru, se opět nabízí pojem, který se na Psu stal již určitým klišé, který zní - "chabý úsudek"...

M. Němec 10.5.2020 7:49

Von má Venca furt pocit, že je stejná dějinná figura jako třeba Leonardo da Vinci a že se historici budou i po letech probírat jeho čtenářským deníkem.

Abych se přiznal, i já jsem po letech nadšen z existence švýcarského čtvrtletníku Kyklos, a průlomová myšlenka A.W.Coatse, že "studium metodologie má přímou praktickou hodnotu", v mém žebříčku stojí daleko výš, než třeba nějakej pitomej vynález žárovky nebo rozpad SSSR.

P. Victorin 10.5.2020 8:01

Pane Němče, s obsahem prvého odstavce Vašeho příspěvku 100% souhlasím.

Druhý odstavec plně nechápu, protože zmíněný čtvrtletník Kyklos a v něm uváděné autory a jejich "průlomové myšlenky" neznám. Pouze jako technik, obecně favorizuji Vámi zmíněný "pitomý vynález žárovky", jako "nepitomý podstatný přínos pro lidstvo", rozpad SSSR pokládám také za přínos pro lidstvo, ovšem zcela jiného druhu než Edisonův proslulý technický vynález a více se k tématu nemohu vyjádřit, vzhledem k již zmíněné, své neznalosti... Přátelsky zdravím!

J. Vlček 10.5.2020 8:28

Pane Victorine, s odstupem 24 hodin jste se opět, jako můra přitahovaná svítící lampou, vrátil ke článku, který vám celou noc kazil spaní a nedovolil dospat, že, jak jinak.

Vaše grafomanie vás opět přemohla, vyhnala z postele, abyste poránu ukojil svoji chorobnou touhu sepsout někoho, kdo něco znamená, narozdíl od vás.

Při vašem IQ jste jistě zjistil, že vzhledem k vaší chorobné nenávisti autora článku, se na vás lepí a nabaluje galerka takového póvlu, jako jsou Němec, Fleishman a jim podobní exoti, s podobnou úchylkou jako je ta vaše. Na tyto ubohé karikatury nehodlám vůbec reagovat, ty nestojí za to.

Svůj drahocenný čas věnuji pouze vám, protože vy nejste hloupý jako oni, vy jste pouze pod vlivem něčeho, z čeho se nedokážete vymanit. Z té zmíněné galerky jste rozhodně nejchytřejší. Mezi nima máte zcela jistě primát. Dá se dokonce říct, že jste nejchytřejší ze všech primátů, ale bohužel to nikdo dosud nedocenil, což je zřejmě hlavní důvod vaší frustrace.

Rozhodně ale nezoufejte, i tak se dá žít normálně a spokojeně. Možná byste mohl zkusit novinařinu. Tam byste svoji grafomanii, a vaše bystré úsudky, jistě uplatnil.

P. Victorin 10.5.2020 8:59

Pane Vlčku, pokud jde o vaše zdejší aktivity, shledávám následující dva poznatky

1) Nevyžvaníte se snad nikdy dostatečně, abyste svého neplodného usilování, umlčet zde každého, kdo neuctívá Klause sen., rozumně zanechal

2) Nejste schopen pochopit, při svém "sebevtělení" do role Klausova mstitele, že do toho, kdo a co zde bude ke Klausovým článkům psát, je vám exkrement.

Shrnutí: Zkuste přestat obtěžovat - moulo!

J. Vlček 10.5.2020 9:24

Pane Victorine, jsem potěšen vaším přístupem v hledání poznatků z reakcí na vaše grafomanské výplody.

Při výši vašeho IQ je naděje, že nakonec dojdete k závěru, že když zanecháte vašich chorobných výpadů na autory článků, ke kterým nemáte co říct, krom dehonestace jejich autorů, vezmete mi vítr z plachet, a já nebudu mít důvod, ani záminku, na vaše příspěvky reagovat, natož vás jakkoli obtěžovat.

Zkuste věnovat svoji pozornost například takovým chvilkařům a jejich guru Minářovi, na které máte, jak jsem zjistil, správné názory, a já, když se nebudete zlobit, takové příspěvky budu chválit a kladně hodnotit. V tom si budem rozhodně notovat. Přátelsky zdravím.

P. Victorin 10.5.2020 10:35

Pane Vlčku, nikoliv v mém, nýbrž ve svém vlastním zájmu zkuste pochopit, že do toho, k jakým článkům a co/?/, zde budu psát, je vám exkrement.

Konec diskuze...

P. Adámek 10.5.2020 10:38

To je nějaká soutěž, kdo urazí protivníka elegantněji?

P. Victorin 10.5.2020 10:50

Pane Adámku, vaše připomínka nepostrádá vtip, ale postrádá orientaci, o co tady jde. Zatímco já se zde legitimně a seriózně zamýšlím nad obsahem předmětného článku a nad jeho smyslem, což je obecným účelem tohoto internetového portálu, kolega diskutér Vlček paranoidně usiluje o mé umlčení, pokud jde o vyjadřování k článkům expresidenta a udílí mi povolení, k jakým článkům, dle něj, budu zde mít právo vyjadřovat svůj názor...

J. Vlček 10.5.2020 11:30

Ale vubec ne, pane Victorine, to mi křivdíte. Vůbec vás neomezuji vyjadřovat se k jakémukoliv článku. Ale specielně v případě článků pana Klause, vám nejde o analýzu toho, o čem článek pojednává, ale pouze o cílenou dehonestaci autora. To je to, co vás vyřazuje z řady normálních diskutérů.

Není proto divu, že jste musel absolvovat povinně psychologické testy, jak jste onehdy zmiňoval. Zřejmě proto, aby se včas zjistila únosná mez vaší chorobné zášti vůči všem chytřejším, než jste vy.

Doufám, že tyto testy absolvujete i nadále. Je to v zájmu vás i vašeho okolí. Buďte proto alespoň v tomto ohledu maximálně ukázněný.

P. Aron 10.5.2020 19:00

Pan Victorin je ukázka lidí, kteří by chtěli diskutovat ovšem jen s těmi, kdo sdílí jeho názor. Kritiku psychicky nezvládá. Ale takových je tu více. Některé jste jmenoval.

J. Jirka 10.5.2020 13:05

Jděte k lékaři! Pomůže vám.

M. Pivoda 9.5.2020 21:13

O světě a politice. Dopady roku 1975, o kterých profesorovi Klausovi dost dobře neslouží paměť. Připomeňme je zde proto:

Závěrečný akt Konference o bezpečnosti a spolupráci v Evropě byl výsledný dokument jednání Konference o bezpečnosti a spolupráci v Evropě (KBSE). Byl podepsán nejvyššími představiteli třiceti pěti států světa 1. srpna 1975 v Helsinkách. Závěrečný akt KBSE byl považován za významný krok ke snížení napětí studené války a diplomatické vítězství Sovětského svazu v jeho snaze o upevnění územních a politických zisků vyplývajících z druhé světové války (zejména uznání existence NDR, hranice na Odře a Nise a sovětských územních zisků v bývalém Východním Prusku a na území dnešní Litvy) VÝMĚNOU ZA závazky v oblasti lidských práv, které Sovětský svaz stejně nemínil dodržovat.

V Československu vzniklo v důsledku přijetí lidskoprávních závazků a jejich nedodržování státní mocí hnutí Charta 77.

To tedy prakticky znamenalo český mírný pokrok v mezích zákona: Jestliže jste v Helsinkách něco podepsali, tak to také budete dodržovat, tj. lidská práva!!! A následovala Anticharta, atd ...

Jenže ten princip mírného českého pokroku se ale také dal použít i takto: Když už jste přísahali doživotní věrnost ideálům komunismu, tak je také budete dodržovat, soudruzi!!! A to byla hotová pohroma pro účelové členy KSČ (kteří již tehdy představovali většinu členské základny KSČ). I bezpartijní občané tak tedy legálně mohli připomínat členům KSČ, že se nechovají jako komunisté z přesvědčení. Což ale bylo těmi členy KSČ po listopadu 1989 nahlašováno jako jejich udávání. Ha. Ha. Ha.

M. Němec 9.5.2020 19:01

Nick J.Vlček je zaměstnancem IVK.

"Literatura disentu byla málo zajímavá, protože byla neanalytická."

Chachachachachachachachachacha, to je vocas. Platí to i pro básnickou tvorbu, Klausi ?

Spisovatelé z celého světa, pokud nebudte ve svých dílech analyzovat, jste málo zajímaví !!!

M. Němec 9.5.2020 19:03

...nebudete...

Jardo Hašku , že tys málo analyzoval ?

M. Fleishman 9.5.2020 18:11

Hochštaplersky trapné Timure stejně jako ty sám.

P. Dvořák 9.5.2020 17:14

Ten jeden je fakt nejchytřejší. Už se to nedá vydržet.

Ne každý z nás mohl jisté stádium vývoje strávit v zábradlí kina Osvěta.

D. Stirsky 9.5.2020 15:40

Už jsdem to zde kdysi psal, leč repetitio... Pamatuji se na dopis jisté paní, tuším do LN, kde popisovala, jak se její manžel pomátl, zbáznil z V. Klause staršího. Z počátečního sympatizanta se stal patologický odmítač, který na její otázky odpovíal Klausovými jen citáty, i z WC se ozývalo, že "toto je hra falešnými kartami", "že se musí mračit" a že "si ji maže z mobilu a že je falešná a prázdná." Myslím, že podpis té paní začínal na V.

P. Victorin 10.5.2020 5:23

Pane Stirský, opakováním produktu své ubohosti ukazujete pouze svou ještě větší ubohost...

J. Vlček 9.5.2020 14:09

Pane Victorine, omlouvám se, že vám, při vší dobré vůli, nemohu věnovat všechen svůj čas, neb se musím také podílet na rodinných povinnostech a chodu domácnosti.

Nicméně, když už jste věnoval váš drahocenný čas k sepsání vašeho "odborného rozkladu" autorova článku, zohledňuji vaši enormní snahu o něco, čeho dosaženo nebylo, a z vaší strany dosaženo ani být nemohlo, neboť, co si budeme namlouvat, na to prostě nemáte, což je pro vás jistě frustrující skutečnost, kterou si při vaší nadutosti nejste schopen přiznat.

Přesně, jak vám níže nastavil zrcadlo pan Chodovsky v 11:33, můžete v něm shlédnout sám sebe. Slovo od slova do puntíku jste to přesně vy.

Váš rozklad pavlačové báby není nic jiného, než jízda ve vyjetých kolejích, které už znáte nazpaměť, nic nového nepřinášející, končící jak jinak, než u Koženého, amnestie, opoziční smlouvy a protokolární tužky.

Jak jistě uznáte, tento váš "rozklad" nelze považovat za něco, co by vás opravňovalo k přepjatým soudům o vaší výjimečnosti. Výjimečnost ve vašem případě lze spatřovat leda ve vaší grafomanské mánii, v sebestředné nabubřelosti a v enormní prezentaci vlastního ega.

P. Victorin 9.5.2020 14:28

Pane Vlčku, upřímně vám přeji, abyste svým, dle vás neobyčejně chytrým, fakticky spíš obsedantně agresivním primitivním vyžvaněním, sám sebe dostatečně uspokojil a zbytek víkendu strávil se svou rodinou v psychické pohodě, bez potřeby psychických kompenzací agresemi vůči své manželce, případně i jiným členům vaší domácnosti... Ciao!

J. Vlček 9.5.2020 14:44

Pane Victorine, dobře víte, že nejde o mé uspokojení, že kdo tu hledá uspokojení a nasycení své grafomanské vášně, jste především vy.

Nejpikantnější na tom je, jak vše co v sobě máte nastřádané, t.j. obsedantně agresivní a primitivní chování, chcete mermo mocí přisoudit všem ostatním, jen ne to nechat na sobě. Přitom vy jste toho všeho králem. Na vás nikdo v tomto ohledu nemá.

M. Němec 9.5.2020 18:45

Běž se starat, trapná nulo, o svojí rodinu, a po večerech si čti ty neskutečný krávoviny, o kterejch tady mele starej Klaus.

Klausovy kecy, přetavené umně do divadelního představení a la Lábus+Čtvrtníček o Ivánkovi a fotbalovém prostředí, tak se budou lidi řezat smíchy tak asi 5x víc.

Smutné je, že se Klaus sám bere smrtelně vážně a jeho řiťolízal Vlček ještě víc.

P. Victorin 10.5.2020 5:29

Pane Němče, děkuji za jasný, charakterní názor. Ke Klausovi jsem se zde vyjádřil - nebudu se opakovat, ale tenhle Vlček, je opravdu jeho fanatickým obdivovatelem a ve své pomatenosti zde vstupuje jako Klausův mstitel a připadá si jako intelektuální a morální "gigant"! Zdravím!

J. Vlček 10.5.2020 13:53

Tenhle Vlček málem přehlédl vaše důležité vysvětlení situace panu Němcovi, stejnému to veleduchu jako jste vy sám. Tedy skoro stejnému, vy jste pochopitelně větší veleduch. Nicméně, oba jste stejně charakterní, pane Victorine.

P. Victorin 9.5.2020 11:20

Původně jsem zde hodlal vystačit se svou původní diskuzní připomínkou z dnešního časného rána, ale neustálé, symptomaticky primitivní mentorování až šikanování od zde přítomného, nejmenovaného ctitele a obdivovatele prof. Ing. Václava Klause, CSc., dr. h. c. mult., mne vede, ve snaze vyhovět zmíněnému diskutérovi evidentně jednodušší mysli, za to však vyšší agresivity, abych se pokusil o "odborný rozklad autorova článku, pojatý šířeji k tématu, rozcupující autora a nikoliv, abych zde byl za pouhou pavlačovou drbnu... /částečná citace požadavků zmíněného kolegy - diskutéra/".

Nuže, expresidentovu veškerou intelektuální produkci, jak jeho vlastní, tak v rámci IVK, osobně považuji za přímo ukázkový verbalismus, čili za plané řečnění, bez nejmenšího významu praktického, sloužící z objektivního pohledu výhradně, k uspokojení autorova výrazně sebestředného ega. Z kritického pohledu vnějšího pozorovatele, neoriginalitou vlastních myšlenek, obsahovou prázdnotou a snahou zaimponovat uváděním bezpočtu zvučných jmen z různých vědních oborů, vzhledem k autorově odborné specializaci marx-leninského ekonoma především přirozeně z oboru ekonomiky, zmíněné pilné sepisování a prakticky téměř každodenní zveřejňování nepřínosných traktátů, aniž by si to zřejmě jejich autor vůbec uvědomoval, objektivně vypovídá o chabém úsudku pilného písaře, nacházejícího se nyní již v pokročilém seniorském věku.

/pokračování/

P. Victorin 9.5.2020 11:21

Pro mne osobně, zaznamenání chabého autorova úsudku z jeho současných písemných traktátů, není žádným překvapením, protože za projevy chabého úsudku, s podstatně větším negativním celospolečenským dopadem, jsem nejen sám vždy považoval exekutivní výkony dnešního expresidenta v době, kdy byl v produktivním věku a v plné fyzické a duševní síle zastával významné státní funkce - privatizačního ministra financí a později předsedy vlády a nakonec hlavy státu.

Nechci zde vážené publikum obtěžovat notoricky známými, podle mne státníkovými "rozumovými nonsensy", kterých se nynější expresident v minulosti při výkonu významných exekutivních vládních funkcích opakovaně dopustil. Připomenu některé jen velmi stručně - vyhlášení mezinárodního finančního podvodníka Koženého za "motor privatizace", "opoziční smlouva" s Milošem Zemanem, odcizení protokolárního pera v Chile, plošná presidentská amnestie profesionálním finančním podvodníkům a zlodějům,... s tím, že si rozhodně nečiním nárok na úplnost tohoto, pro poctivé občany ČR, v pravdě "žalostného" seznamu...

O. Uživatel 9.5.2020 11:33

Uživatel požádal o vymazání