2.6.2024 | Svátek má Jarmil


Diskuse k článku

GLOSY: O světě a politice (11)

Uvědomuji si, že já – přesvědčený obhájce národního státu Čechů (nikoli obhájce čecháčkovství) – strašně málo cituji české autory. Je to i proto, že jsem v 70. a 80. letech téměř nic českého nečetl.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Victorin 9.5.2020 14:28

Pane Vlčku, upřímně vám přeji, abyste svým, dle vás neobyčejně chytrým, fakticky spíš obsedantně agresivním primitivním vyžvaněním, sám sebe dostatečně uspokojil a zbytek víkendu strávil se svou rodinou v psychické pohodě, bez potřeby psychických kompenzací agresemi vůči své manželce, případně i jiným členům vaší domácnosti... Ciao!

P. Victorin 9.5.2020 14:19

Pane Matuško, děkuji za reakci a upřímně oceňuji, že není agresivně primitivní, jak, bohužel, zde bývá velmi časté.

Ke kauze "Chilské pero". Po "provalení" celosvětovým TV vysíláním záznamu, prvotní reakce tehdy úřadujícího presidenta byla, že spoluobčanům lhal a dělal z nás všech hlupáky, že prý odcizil "propisku". Měli jsme mu uvěřit, že v Chile se mezistátní smlouvy nepodepisují protokolárním perem, nýbrž "kuličkovou tužkou". Že se potom dodatečně nakonec omluvil, když už nezbývalo nic, čím se vylhat, objektivně nelze hodnotit, jako přesvědčivý důkaz vysoké osobní mravnosti.

Vaši připomínku k poslednímu odstavci mého příspěvku nevnímám jako kritiku a své pochybení... Přátelsky zdravím!

J. Vlček 9.5.2020 14:09

Pane Victorine, omlouvám se, že vám, při vší dobré vůli, nemohu věnovat všechen svůj čas, neb se musím také podílet na rodinných povinnostech a chodu domácnosti.

Nicméně, když už jste věnoval váš drahocenný čas k sepsání vašeho "odborného rozkladu" autorova článku, zohledňuji vaši enormní snahu o něco, čeho dosaženo nebylo, a z vaší strany dosaženo ani být nemohlo, neboť, co si budeme namlouvat, na to prostě nemáte, což je pro vás jistě frustrující skutečnost, kterou si při vaší nadutosti nejste schopen přiznat.

Přesně, jak vám níže nastavil zrcadlo pan Chodovsky v 11:33, můžete v něm shlédnout sám sebe. Slovo od slova do puntíku jste to přesně vy.

Váš rozklad pavlačové báby není nic jiného, než jízda ve vyjetých kolejích, které už znáte nazpaměť, nic nového nepřinášející, končící jak jinak, než u Koženého, amnestie, opoziční smlouvy a protokolární tužky.

Jak jistě uznáte, tento váš "rozklad" nelze považovat za něco, co by vás opravňovalo k přepjatým soudům o vaší výjimečnosti. Výjimečnost ve vašem případě lze spatřovat leda ve vaší grafomanské mánii, v sebestředné nabubřelosti a v enormní prezentaci vlastního ega.

J. Kanioková 9.5.2020 14:02

Závist ?

J. Kanioková 9.5.2020 14:00

Přesně !

J. Kanioková 9.5.2020 13:59

1*****

J. Matuška 9.5.2020 13:58

Ad 11:21 Pane Victorine, v posledním odstavci v podstatě "opisujete" pouhé titulky z médií. Ke všemu se prezident Václav Klaus vyjadřoval písemně, lze dohledat. Co ho skutečně mrzelo:

Klaus: Kauza chilského pera mě mrzí. Utrhl bych si ruku

https://www.lidovky.cz/domov/vaclav-klaus-zacina-posledni-prezidentsky-rok-zminil-i-chilske-pero.A120307_233050_ln_domov_sm

O. Uživatel 9.5.2020 13:35

Uživatel požádal o vymazání
P. Victorin 9.5.2020 13:34

Pane Chodovský, už se s vámi zde nebudu dále "zahazovat"...

O. Uživatel 9.5.2020 13:29

Uživatel požádal o vymazání
P. Victorin 9.5.2020 13:20

Pane Chodovský, tak už to z vás konečně "vypadlo"! Toužíte dosáhnout zájmu o svou vlastní osobu u zdejších kolegů - diskutérů, které označujete "určitá skupina inteligentů"...

S převahou, minimálně životních zkušeností, vás přátelsky upozorňuji, že o co zde usilujete, činíte zcela špatně...

P. Victorin 9.5.2020 13:13

Pane Chodovský, nepřehlédnutelný rozdíl mezi námi zde, objektivně spočívá v tom, že zatímco já vždy prioritně vyjadřuji svůj názor ke zde předloženému článku, vy tak nečiníte ani v nejmenším, vy se výhradně seberealizujete agresivním pronásledováním mé "maličkosti". Jste mi sice, jak zmiňuji zde výše, plně u "zadní části" mého těla, ale objektivně patologičtí jedinci jako vy, zaplevelují internetové diskuze imbecilním osobním napadáním a vyvoláváním nesmyslného vzájemného hašteření, doslova o ničem.

Patrně dělám chybu, když se s pokleslým zjevem, jako jste zde vy, vůbec vybavuji...

O. Uživatel 9.5.2020 13:02

Uživatel požádal o vymazání
O. Uživatel 9.5.2020 12:45

Uživatel požádal o vymazání
P. Victorin 9.5.2020 12:33

Pane Chodovský, bezobsažné, každodenně opakované obsedantní agresivní napadání, které, bůh suď proč, směřujete na mne, neklamně svědčí o vaší psychické potřebě, něco sám sobě dokazovat o vlastní velikosti na úkor druhého, zde konkrétně na úkor můj. K tomu mohu uvést, že vaše úsilí pokládám za pošetilé, zcela nepřínosné, jak pro zdejší diskuzi, tak v neposlední míře i osobně pro vás. Pokud jde o mne samého - vnímám vás jako, když člověk pohorkou šlápne do čehosi mazlavého a nevoňavého, čeho se nejde snadno zbavit. Intelektuálně vás ovšem mám zcela důvodně u "zadní části" svého těla...

O. Uživatel 9.5.2020 12:20

Uživatel požádal o vymazání
P. Victorin 9.5.2020 12:13

Pane Chodovský, vážně jste nepochopil, že jsem myslel prof. Ing. Václava Klause, CSc., dr. h. c. mult.?

PS Neumíte něco k článku vymyslet sám?

P. Victorin 9.5.2020 12:10

Pane Jirko, tak mi dejte jeho adresu! Zajdu k němu a budu ho o vás informovat, že se přes jím předepsané prášky stále nejevíte psychicky zcela v kondici. Obávám se ale, že s vaší hlavou nejdou dělat žádné "zázraky".

O. Uživatel 9.5.2020 12:07

Uživatel požádal o vymazání
P. Victorin 9.5.2020 12:05

Pane Chodovský, chlubíte se, že umíte věrně opisovat mé formulace. A co jako, já s tím?

J. Jirka 9.5.2020 11:55

Jděte k lékaři! Pomůže vám.

O. Uživatel 9.5.2020 11:33

Uživatel požádal o vymazání
I. Pávek 9.5.2020 11:28

Vám pane Vlčku nepřipadá pan Klaus ve své nabubřelosti ubohý ? Doufám, že si z jeho dalších vzdálených výpisek tentokrát z roku 82 děláte výpisky do svých poznámek. Před ním nikdo žádná moudra nezanechal a po něm taky ne. On je v tom směru naprosto vyjímečný a všechno co píše nebo řekne třeba hned tesat do kamene. Rozumějí pane Vlčku ze sběratelského hlediska pro příští generace. Já i pan Victorín se bez něho obejdeme.

P. Victorin 9.5.2020 11:27

Pane Vlčku, doufám, že jsem vás svým dodatečným příspěvkem z dnešních 11:20 hod, již plně uspokojil... Mějte "Hezký den!"

P. Victorin 9.5.2020 11:21

Pro mne osobně, zaznamenání chabého autorova úsudku z jeho současných písemných traktátů, není žádným překvapením, protože za projevy chabého úsudku, s podstatně větším negativním celospolečenským dopadem, jsem nejen sám vždy považoval exekutivní výkony dnešního expresidenta v době, kdy byl v produktivním věku a v plné fyzické a duševní síle zastával významné státní funkce - privatizačního ministra financí a později předsedy vlády a nakonec hlavy státu.

Nechci zde vážené publikum obtěžovat notoricky známými, podle mne státníkovými "rozumovými nonsensy", kterých se nynější expresident v minulosti při výkonu významných exekutivních vládních funkcích opakovaně dopustil. Připomenu některé jen velmi stručně - vyhlášení mezinárodního finančního podvodníka Koženého za "motor privatizace", "opoziční smlouva" s Milošem Zemanem, odcizení protokolárního pera v Chile, plošná presidentská amnestie profesionálním finančním podvodníkům a zlodějům,... s tím, že si rozhodně nečiním nárok na úplnost tohoto, pro poctivé občany ČR, v pravdě "žalostného" seznamu...

P. Victorin 9.5.2020 11:20

Původně jsem zde hodlal vystačit se svou původní diskuzní připomínkou z dnešního časného rána, ale neustálé, symptomaticky primitivní mentorování až šikanování od zde přítomného, nejmenovaného ctitele a obdivovatele prof. Ing. Václava Klause, CSc., dr. h. c. mult., mne vede, ve snaze vyhovět zmíněnému diskutérovi evidentně jednodušší mysli, za to však vyšší agresivity, abych se pokusil o "odborný rozklad autorova článku, pojatý šířeji k tématu, rozcupující autora a nikoliv, abych zde byl za pouhou pavlačovou drbnu... /částečná citace požadavků zmíněného kolegy - diskutéra/".

Nuže, expresidentovu veškerou intelektuální produkci, jak jeho vlastní, tak v rámci IVK, osobně považuji za přímo ukázkový verbalismus, čili za plané řečnění, bez nejmenšího významu praktického, sloužící z objektivního pohledu výhradně, k uspokojení autorova výrazně sebestředného ega. Z kritického pohledu vnějšího pozorovatele, neoriginalitou vlastních myšlenek, obsahovou prázdnotou a snahou zaimponovat uváděním bezpočtu zvučných jmen z různých vědních oborů, vzhledem k autorově odborné specializaci marx-leninského ekonoma především přirozeně z oboru ekonomiky, zmíněné pilné sepisování a prakticky téměř každodenní zveřejňování nepřínosných traktátů, aniž by si to zřejmě jejich autor vůbec uvědomoval, objektivně vypovídá o chabém úsudku pilného písaře, nacházejícího se nyní již v pokročilém seniorském věku.

/pokračování/

J. Vlček 9.5.2020 11:01

Krmit ne, pane Houžňáku, ale někdo jim musí nastavit zrcadlo, aby viděli, jak jsou ve své nabubřelosti ubozí.

F. Houžňák 9.5.2020 10:50

Trollové se nemají krmit, získávají tím pocit vlastní důležitosti.

J. Vlček 9.5.2020 10:29

Pane Victorine, při vašem IQ bych očekával, že naopak vy pochopíte slova mého poučení.

Já totiž nemám co bych k článku pana autora dodal, proto se o něm nerozepisuji. Jste to naopak vy, co jste vstoupil do diskuse k tomuto článku, proto vás vybízím, abyste se k němu rozepsal šířeji a nezabýval se věcmi, které s článkem nemají nic společného.

Už mě chápete? Při vašem IQ doufám, že ano.

P. Victorin 9.5.2020 10:13

Pane Vlčku, bohužel, symptomaticky jste nepochopil, že jsem vás nežádal o další "moudrou radu" /míněno tak podle vás samého/, nýbrž o osobní předvedení kvalitního diskuzního příspěvku, jak zmiňujete analytického, inteligentního, všemi zde kladně hodnoceného... atd. Chápete již trochu lépe, o co vás žádám?