10.5.2024 | Svátek má Blažena


Diskuse k článku

GLOSA: Zpráva zprava

Byl to zvláštní pocit. Projížděl jsem v sobotu (8/10) pozdě odpoledne, když už bylo jasné, jak volby dopadly, krajským městem a několika obcemi. Autobus míjel billboardy a plakáty, které se ještě o den dříve jevily docela jinak.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Dvorská 11.10.2016 8:24

pravice

Pravice se musí spojit !

M. Prokop 11.10.2016 9:55

Re: pravice

Je zde nějaká?

P. Lenc 11.10.2016 10:13

Re: pravice

Ale jistě že je, pane Prokope.Přestaňte se chovat jako kůň který má klapky na očích a uvidíte ji.Sleduji profesora Fialu a politiku ODS nejméně dva roky a pokud chcete tvrdit, že neprovádí pravicovou politiku, tak potom nevíte, co to pravicová politika je.Tímto vás nechci nějak osobně napadat, jenom se domnívám, že vaše hledání pravice se nezakládá na relevantních informacích.

P. Švejnoch 11.10.2016 10:31

Re: pravice

Jednak bych rád podotkl, že ODS žádnou politiku neprovádí, protože je ve slaboučké opozici, kde nemá na realizaci jakékoli politiky (či alespoň na její ovlivňování) tu nejmenší šanci. Takže v lepším případě by se dalo hovořit o pravicové rétorice ODS.

Druhak - ODS je možná pravicovější než ostatní parlamentní strany, jenže to ještě zdaleka neznamená, že je pravicová.

V tomto jsem s panem Prokopem naprosto zajedno.

J. Prikner 11.10.2016 7:20

Jak se mobilizují politické mrtvoly ?

ODS jakž takž skomírá, TOPka je ve fázi klinické smrti.

V. Kopta 11.10.2016 8:17

Re: Jak se mobilizují politické mrtvoly ?

jak se mobilizují? no rozhodně ne tím že nepůjdeme volit...

J. Schwarz 11.10.2016 7:02

Ježíšmarjá co je

na TOP 09 a na dnešní ODS "pravicového"? Kdybych o ČR neznal nic než profily politiků a stran pak bych si tipnul že Dienstbier, Valachová, Marxová či Pelikán jsou za TOPku. Ono vůbec není divu že lidi volí jak volí, vždyť všechny partaje nabizení +- stejnou politiku, ODS nechce masivně privatizovat a KSČM zase znárodňovat, konečně i produkty "pravicí" privatizovaných firem by nakupoval především stát, kraje či obce takže typický socialismus, jen se krade pod jiným krytím. A na dotacích, grantech a "pobídkách" staví svou politiku všechny partaje.

P. Švejnoch 11.10.2016 7:47

Re: Ježíšmarjá co je

Ano, po větě: "Demokratická pravice, a tu u nás stále představují především ODS a TOP 09" jsem se zasmál a dál už jsem to nečetl.

Ostatně - mám neodbytný dojem, že pokud se články pana Stejskala netýkají Izraele, je jejich kvalita poněkud diskutabilní. Což mě ale nutí k extrapolaci - pokud články pana Stejskala o tématech, které znám, stojí ve většině za prd, jak je to s články o Izraeli (resp. Blízkém východu) jehož reálie neznám?

V. Kopta 11.10.2016 8:22

Re: Ježíšmarjá co je

pravice je u nás taková jakou si jí zasloužíme. Národ je, přes všechny výkřiky a proklamace, většinově sociálně demokratický, takže i pravice je jaksi sociálně demokratická a sociální demokracie je ještě více nalevo...Konzervativní pravice britského nebo amerického typu je u nás bohužel odsouzena k zániku neb nám chybí jejich mohaletá (staletá) tradice.