16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Diskuse k článku

GLOSA: Zlatá vejce Bohuslava Sobotky

Neznámý znalec Rudolf Doucha z málo známé společnosti Vox Consult je stíhán pro nesprávný posudek, kterým před nějakými osmi lety ocenil hodnotu OKD pro stát. Ten tehdy prodával svůj zhruba 46procentní podíl většinovému vlastníkovi, společnosti Karbon Invest, za níž se skrývala firma vlastněná známým miliardářem Zdeňkem Bakalou, jenž prodaný majetek ovládá dodnes.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Urban 4.7.2012 20:28

JOoo, copak, Bakala. Jestlipak bude

ochoten dát Socbotkovi nějaký ten zlatý padák na dožití někde v JAR?

J. Šimonová 2.7.2012 0:12

zatím se nedá nic dělat

Všem lidem to není až tak fuk. Na příklad já číhám a sleduji. Ale na příklad na mně vůbec nikomu z vysokých politiků nezáleží. No -  a vo tom to je. Buď ruka ruku myje, nebo nepatříme do rodiny.

P. Zelenka 1.7.2012 8:31

Národní poklad

Opravdu má Sobotka zlatá vejce?

Tak je to náš národní poklad.

P. Boublíková 30.6.2012 10:31

40.000 Kč za byt někdy v roce 2004?

To by musely být hodně malinké byty - vzhledem k tomu, že v SM kraji, tak možná nějaké 3 metry čtvereční. Není to omyl, nebyly to psí boudy? :-)

V. Hajková 30.6.2012 10:51

Re: 40.000 Kč za byt někdy v roce 2004?

Já  jen    nemohu  pochopit-   jak   je  v  tomto   jednom     z  největších  tunelu   ač   organizovaným    ČSSD-   namočena   i   ODS?   Čert   ví,  jak  to  hoši  všechno  upekli  :-))   Nezdá  se  mi,   to   v  jakém   jsou   k  této  kauze   -  klídku!

J. Kanioková 1.7.2012 19:01

Kdepák malé byty....

jsou to různé typy bytů, to je po celém Ostravsku, i ve F-M. Syn v jednom bydlí a je to nádherný byt, obrovská kuchyň. No, jen ty problémy. Deset let do něj hučím, ať odtamtud prchá.. Šílené nájmy a každý rok to skáče o hodně vysokou částku nahoru. Platí 4x víc než já. On se tam stěhoval s vírou, že si to bude moct odkoupit a skutečně se mluvilo o velmi malých částkách. Mi bylo ale od počátku jasné, že v tom bude háček a tak jsem ho pořád lámala, zbytečně... Tu iluzi si drží ještě i dnes..

M. Varadinková 30.6.2012 9:21

A to jsou jenom byty, což teprve celé OKD!

Navíc Bakala neměl ve skutečnosti ani na ten nákup "za hubičku", potože dle údajů amerického rozvodového soudu při dělení se o majtetek neměl Bakala dost peněz na nákup OKD:

Přesnou částku, za kterou Bakala získal OKD, dosud nikdo nezveřejnil, v médiích se nejčastěji odhadovala suma deseti až dvanácti miliard korun. Zejména tyto odhady ale vyvolávají hlavní otazníky. Není totiž zřejmé, jakým způsobem podnikatel potřebné finance získal. Většina lidí pohybujících se ve světě českého finančnictví je přesvědčena, že Bakala si k severomoravským dolům pomohl díky předchozímu prodeji své investiční banky Patria Finance belgické finanční společnosti KBC. Tento postup potvrzuje i Zdeněk Bakala. Ani od něj se však nedozvíme, kolik od Belgičanů inkasoval. Opět zde figurují odhady, jež se tentokrát pohybují ve výši jedné miliardy korun......

Reportéři ČT nedávno ale narazili na dokumenty, které tento příběh i jednoduché počty poněkud nabourávají. Ze zápisu Nejvyššího soudu amerického státu Jižní Karolína, který na přelomu 2002 a 2003 rozhodoval o rozvodu Zdeňka Bakaly s manželkou Marguerite, totiž vyplývá, že celková hodnota podílu obou manželů v Patria Finance představovala "pouhých" 6 049 475 dolarů. To podle tehdejšího kurzu znamená 240 milionů korun. A o tento podíl by se manželé měli rovným dílem rozdělit. Takže Bakala, stejně jako jeho manželka, by z prodeje Patrie získal zhruba 120 milionů korun.

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/exkluzivne-ct24/113500-puvod-vzniku-bakalova-imperia-zustava-tajemny/

V. Hajková 30.6.2012 9:39

Re: A to jsou jenom byty, což teprve celé OKD!

Víte  p.  Varadinková-  mne  ani  tak  nezajímá   ,  kde   vzal  peníze   BAKALA  -  /TVRDÍ,  ŽE  OD  BANK/ -   jako  spíše  ten  neuvěřitelný    TUNEL   ČSSD  -   v  čele    s  GROSSEM   a  hlavně    SOBOTKOU!

M. Varadinková 30.6.2012 17:31

Re: A to jsou jenom byty, což teprve celé OKD!

Od banky, které předtím pomohl přihrát "za hubičku"  IPB, ukradenou rovněž socanskou vládou (Mertlík) spolu s Havlovým milcem Tošovským. To byl taky tunel v řádu sto miliard.

M. Trhlík 1.7.2012 15:24

Re: A to jsou jenom byty, což teprve celé OKD!

Tak to předložte soud a budete slavná i prospěšná.Bez důkazů jsou to jen plky.

B. Rybák 1.7.2012 18:38

Re: A to jsou jenom byty, což teprve celé OKD!

Zajímavý příspěvek. Díky.

V. Hajková 30.6.2012 8:34

Díky p. Párale

za  tento  článek!   Před  několika  dny  jsem   se  dozvěděla   -   mimo  zájem   našeho  jinak  tak    vždy   aktivního  tisku   hlavních  deníku,  že   byl    obžalován   nějaký  pičmunda-   ze  špatně   udělaného  posudku  pro   vládu   ČSSD-  NA  PRODEJ   46%   akcií   a  44  tisíc  bytu!   To,  že   se   jedná   o  neuvěřitelný  tunel  v  té  době  věděl  každý  -  vždyt    renomované  kanceláře,  které   dělají   majetkové   odhady   -   měli  nejmenší   odhad  ve   výši    24  miliard!    Stát   to  ale  prodal  za  4.1   miliardy!  DO  PRODEJNÍ  CENY   -  dal   Sobotka  podmínku  ,  že  byty   pokud  si  jej   od  nového  majitele  budou  chtít   nájemci  odkoupit   musejí  byt  prodány  za  netržní   cenu   44  tisíc!   Pokud   se  smlouva  nedodrží    majitel  zaplatí  pokutu   cca   50   milionu . Neuvěřitelná   pojistka  že??   Jen  při  nájmu  1500    kč   má  na   nedodržení  smlouvy   majitel  vyděláno    na  pokutu   slovy   za   JEDEN   JEDINÝ  MĚSÍC!   Je  zajímavé,   jak   se  vaši  kolegové   novináři   -  přes  tento   zlodějský  tunel   ČSSD-   za   vládnutí    SOBOTKY   a   křištálové   GROSSE-    s   nezájmem   přenášejí  .  Je  to  tím  zajimavější,  že   ŠKODA    pro  stát    je    větší ,  než    Promopro-   CASSY   -   Pandury  -   IZIP  -   dohromady!    Altnerák    to  svede  na  nějakého   zcela  neznámeho   odhadce   a   vyřízeno!   Jak   je  možné,  že  to  nikomu   v  zemi   nevadí!   Jak  je  možné,   že  titíž  novináři   ječí  po  Parkanové-   že  měla   upozornit  vládu,  že   při  nesprávné   ceně  LETADEL   CASA  přijde  o   600   milionu-   ale   v   kauze   OKD   a  44  tisíc  bytu ,  kde  jde  nejméně  o  20  MILIARD    je  ticho  po  pěšině!   To  se  pochopit   nedá!

K. Drobková 30.6.2012 10:12

:-))

 Už jste podala, milá paní Hajková, trestní oznámení na Sobotku a Grosse ? Neváhejte ! Vždyť to tak přesně všechno víte. Pro vás zřejmě maličkost.

B. Rybák 1.7.2012 18:41

Re: :-))

EU-hujerští šibalové jsou zatím u nás chráněni nejmíň tak, jako je "Bruselem" chráněný šumavský kůrovec. "Boží mlýny..."

B. Rybák 1.7.2012 18:35

Re: Díky p. Párale

Souhlasím s Vámi. Díky i Vám za příspěvek.

P. Lenc 30.6.2012 8:19

Ale to přece

není možné.Vždyť sociální demokraté mají všechno tak křišťálově čisté.To musí být jistě nějaká pomluva,neboť Bohouš se zapřisáhl,že vše dělá pro lid a jenom lid.

V. Hajková 30.6.2012 8:48

Re: Ale to přece

Ujištuji  Vás,   že   to  nebyly  jen  desítky  milionu  do  stranické  kasy  ČSSD! 

T. Vodvářka 30.6.2012 7:47

Vážený pane Párale

Váš článek se mi vůbec nelíbí. Váš bezprecedentní útok na našeho největšího poválečného ekonoma Mgr.Sobotku je skandální.

Mgr.Bohuslav Sobotka po absolutoriu práv zahájil svou kariéru jako ministr financí. Zlé jazyky tvrdí, že první den své funkce věnoval podrobnému studiu prosté faktury a k večeru již částečně chápal rozdíl mezi variabilním a  konstantním symbolem. Olbřímí rozsah jeho génia byl nad možnosti české kotliny a proto byl angažován jediným pokrokovým státem na světě - Severní Koreou. Zde dostal jméno Kim Čong Boh a začala jeho práce. Poprvé se pod jeho vedením podařilo realizovat myšlenku 100% daně. Nadšení sverekoreských pracujících nebralo konce. Každý měsíc se zpěvem písně Kimčongilie rozkvétá odevzdali celou výplatu a ti, co si přivydělali na černém trhu, přidali o wong více. Radostně začali sbírat březovou kůru pro nedělní obědy a seno pro všední. Spontánně začali pracovat i v sobotu a tento den nazvali na počest jeho vynálezce Sobotník. Nebýt úmrtíˇjeho chlebodárce Kim Čong Ila /kdy náklady na pořízení mauzolea přece jen otřásly i tak úsporným hospodářstvím/, mohl tam dodnes rozvíjet teorii ču-čche.

Po návratu do Čech přece jen publikoval své úspěchy ze stáže. Článek shrnující jeho úspěchy v poslední pokrokové zěmi světa /původně otištěný v North Korea Daily Hunger/ nabídl profesoru Zungovi z Bonnu. Ten - šokován myšlénkami v článku obsaženými - zahájil přednáškové turné pod názvem : Die Trottelteheorie des tchechisches Meschuges. Úspěch byl tak obrovský, že Davoské shromáždění oznámilo svou derniéru, Keynes spáli své dílo a Georg Soros se utopil v Dunaji.

Proto, vážený pane Párale, nechte mašeho Bohouše být. Až nastane jeho čas, ještě nám ukáže jak se hospodaří.

V. Běhal 30.6.2012 6:51

Podnikové byty

Když Čunek umožnil nájemníkům odkoupit podnikové byty ve Vsetíně za rozumnou cenu, tak na něj podali trestní oznámení, zfalšovali odborný posudek, aby ho senát zbavil imunity. Sdělovací prostředky se mohly přetrhnout, aby z něho udělaly gaunera.

J. Kanioková 1.7.2012 19:04

V tomto velmi souhlasím se Zemanem - naše média - žumpa...

J. Blažek 30.6.2012 6:08

Páral furt stejně

Všude v médiích jsou aktuální kauzy CASA-Parkanová, PROMOPRO, Kalousek-policie, Nečas-Pospíšil, ale správný provládní vrtichvost Páral nelení a opět plive jedovatou, značně nekonkretní a hodně starou jedovatou slinu po Bohuslavu Sobotkovi a ČSSD.

E. Vašátko 30.6.2012 7:37

Re: Páral furt stejně

Pan Páral je jeden z mála ekonomů, jehož příspěvky jsou podle mého názoru jednoznačně objektivní a nevšiml jsem si, že by někomu stranil. Ještě jsem ho neviděl v TV jako řadu jiných, možná právě proto, že se pro svoji politickou neangažovanost nehodí nikomu do krámu. Takže nevím, proč ty urážky. Navíc, jeho příspěvky jsou věcné, logické a obvykle vystihují věci, o které jde. Moc mu fandím.

Z. Rychlý 30.6.2012 8:23

Re: Páral furt stejně

Jako správný protivládní vrtichvost jste ztratil právo se k vrtichvostství vyjadřovat. Takže kuš !

I. Skolin 30.6.2012 10:25

Re: Páral furt stejně

Slina nejedovatá, značně konkrétní. Vám ovšem vadí bota, na kterou dopadla.

B. Hudzieczek 30.6.2012 0:37

Nechoď Rudo s pány na led...