4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

GLOSA: Zemanovi spojenci

Když Miloš Zeman přijal Norberta Hofera, je oheň na střeše. Nastojte, český prezident se vměšuje do prezidentské volební kampaně v Rakousku!

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Škodák 17.9.2016 0:02

Střední Evropa opět zažívá renesanci.

Kéž by tomu tak bylo! Bavorsko,Rakousko,Čechy,Morava,Slovensko a Maďarsko(Dolní a Horní Uhry) Ne osa Mnichov-Vídeň-Buapešť je zlo,ale dekrety prezidenta Beneše!

J. Kanioková 16.9.2016 19:20

Politika byla, je, a vždycky bude uměním možného..

Politika není pro ty, kteří disponují slabým žaludkem, velkým srdcem a ušlechtilými ideály.

Vždycky č.1 - zájmy

S. Donát 16.9.2016 12:27

Je daleko důležitější se spojit s okolními zeměmi

kvůli invazi bubáků, než řešit Temelín, nebo dekrety. Kromě toho, ten druhý kandidát asi taky Temelín moc nemusí, ne? A s dekrety to možná bude podobně :)

A. Trick 16.9.2016 12:11

Pane autore,

bližší košile než kabát.

B. Graf 16.9.2016 11:49

Muslimská invaze je velmi vážný problém...

...a je třeba ho řešit dříve, než se stane neřešitelným. K tomu už došlo v některých státech Západní Evropy, ty už jsou ztracené.

Podceňovat to, by byla velká hloupost. I v Praze je letos k vidění mnohem více muslimek než v předchozích letech.

M. Valenta 16.9.2016 11:23

Zemanovy a Klausovy přemety

by jim mohla závidět i paní Čáslavská. Zeman, který díky dekretům vlastně vyhrál nad K.S. volby a Klaus, který protlačoval nesmyslné klausule na jejich na obranu a každého, jenom s trochu vlažnějším postojem k nim nazýval div ne zrádcem, se dnes paktují s jejich zpochybňovači.

A. Trick 16.9.2016 12:12

Pokud si myslíte,

že Zeman vyhrál díky jedné TV debatě, tak jste velmi naivní, téměř prostoduchý.

J. Vlček 16.9.2016 9:36

Pane Petráčku, ...

...pokud by spojenectví a spolupráce těchto vámi zmíněných zemí trvalo jen po dobu ohrožení záplavou přivandrovalců, bude muset vydržet, a mělo by vydržet, hodně dlouhou dobu.

P. Rudolf 16.9.2016 7:49

Vypadá to

že jste trochu vedle. Jistě, Hofer je legitimní kandidát na rakouského prezidenta, což znamená, že s ním musí být v Rakousku jednáno dle zákona, čili jako s kýmkoliv jiný v této pozici.

V zahraničí je to ale trochu jinak. Vysocí politici, vlády, premiéři, prezidenti a státní instituce se pozvání cizích nedemokratických a pochybných politiků vyhýbají a mnohé z nich nikdy oficiálně nepozvou. A takový politik může za nimi přijet jedině na základě jejich pozvání. Sám může žádat jak chce. Takový Klaus, Zeman, Farrage, Wilders či Le Pen by mohli vyprávět. A Hofer nedělá nic jiného, než pragmaticky se snaží svým voličům naznačit, že není v EU nevítaným hostem. Na západ od našich hranic ale je.

M. Prokop 16.9.2016 8:20

Re: Vypadá to

"Na západ od našich hranic" mají také své, již zvolené "talenty". A již jednou, bez úspěchu, blbli kolem rakouské volby.

F. Svoboda 16.9.2016 9:14

Re: Vypadá to

Můžete prosím konkrétně vysvětlit, z jakého důvodu není pan Hofer demokratickým politikem ? Kolik % hlasů musí mít, aby bylo přesvědčivé, že v demokratických volbách uspěl ? Děkuji za odpověď.

S. Netzer 16.9.2016 9:45

Re: Vypadá to

V demokratických volbách do Říšského sněmu v roce 1933 získala NSDAP 44%.

F. Jetel 16.9.2016 7:03

Pane Petráčku,

časy se mění, z rodných bratrů jsou nesmiřitelní nepřátelé a z nepřátel se stávají spojenci. Hitler uzavřel se Stalinem přátelský pakt a pak spolu svedli nejkrvavější válku v historii lidstva. Američané shodili na Japonsko atomové bomby a dnes spolu vesele obchodují.Češi a Slováci měli společnou republiku... Mám pokračovat? Váš článek je pouze další z řady štvavých kampaní proti panu Zemanovi. Vy nejste vlastenec.

M. Prokop 16.9.2016 7:36

Re: Pane Petráčku,

Naopak. Každému vlastenci se ze Zemana ježí chlupy.

J. Lancik 16.9.2016 7:37

Re: Pane Petráčku,

Tak tak pane Jetele, kdo nepeje oslavne ody na "pana" Zemana neni vlastenec? "Pan" Zeman na zacatku sve kariery zacinal ve strane kde se oslovovali soudruhu! I tak se casy meni, vse pro karieru.

P. Boublíková 16.9.2016 7:03

Odpověď zní

Pokud se Rakušané budou bát migrantů víc než Temelína, tak ano :-)

Mmch netřeba pochybovat o názoru Van der Bellena na Temelín a jak je na tom s Benesovymi dekrety by mě zajímalo. Je to přece lidskopravni problematika, tedy pole působnosti zelených. Je docela možné, že se od Hofera, pokud jde o tři vyjmenované body, liší jen v názoru na migranty.

J. Fialová 16.9.2016 7:47

Re: Odpověď zní

Bývalý velvyslanec ČR v Rakousku J. Koukal:

"Co se týká Benešových dekretů a Temelína, za dob, kdy jsem byl velvyslancem v Rakousku, jsem nabyl dojmu, že každý rakouský politik, který jede do Česka nebo se setkává s českým reprezentantem, ať jsem to byl já nebo někdo z vlády, tak místo Dobrý den říkali Temelín a Benešovy dekrety. To je v Rakousku – bohužel – naprosto normální a sociálně demokratičtí předsedové vlád stejně jako představitelé za stranu lidovou jiným způsobem české politiky neoslovovali.

A vždy, když jeli do Česka, v rozhovorech říkali, že základním problémem bude debata o Benešových dekretech a Temelínu. Z tohoto pohledu tedy Hofer naprosto zapadl do rakouského schématu. Měli bychom si uvědomit, že Rakousko se po druhé světové válce ještě nevypořádalo s poválečným uspořádáním, což jsou Benešovy dekrety, a na druhé straně je proti atomové energii.

Když sem pojede Van der Bellen, bude říkat úplně totéž."

P. Boublíková 16.9.2016 8:17

Re: Odpověď zní

Děkuji za potvrzení mé hypotézy :-)

Z. Čábelka 16.9.2016 8:47

Re: Odpověď zní

Je tomu tak. Nelze pominout rakouský povýšený pohled na zradu země, která je původním domovem mnohdy jejich dědů či báb. Vídeňské české děvečky a zedníci už pro jejich vnoučata jsou jen trapnou zápletkou těch pravých Rakušanů. Velmi dobře znám povýšené emigrantské řeči:"Co vy to tam u vás, proboha, děláte?". O Temelínu já mohu říci, že nám prokazetelně funguje. Rakušáci tu jistotu nikdy neměli. Ptám se proč?:o) Nestala se zelená politika jen kobercem na velkém technickém průseru? :o)

Z. Čábelka 16.9.2016 8:56

Re: Odpověď zní

PS: Míním tím, že náš Temelín funguje oproti té rakouské JE, která nikdy zpuštěna ani nebyla.

J. Kučera 16.9.2016 11:10

Re: Odpověď zní

Temelín je elektrárna, jakých jsou v Evropě desítky. Těžko lze proti tomu protestovat, pokud nechcete být za pitomce. Rovněž je otázkou, co kdo chce rušit na benešových dekretech. V podstatě říkají, že do konce roku 1946 budou z ČR vypovězeni Němci, kteří se dopustili čehosi na českém národě. V ČR zůstala po roce 1946 cca třetina původní německé polulace (chodil jsem na střední školu se dvěma z nich). Co na tom lze zrušit v r. 2016?

J. Lancik 16.9.2016 20:39

Re Opravdu nechapete co lze zrusit?

Odpoved je jednoducha a ani ty dekrety neni potreba zrusit. Jde jim (Rakusakum i Nemcum, drive obcanum CSR) hlavne o tento dekret:

Kazdy Nemec ktery neprokaze protinacistickou cinnost, kazdy kolaborant pozbyva obcanstvi a veskery majetek atd. Problem je slovo "kazdy". U tech kolaborantu je to spravne, kolaborovali z vlastni vule, Nemec se Nemcem narodil a uz tim se stava zlocincem at uz neco spachal nebo ne. Nikdo se neobtezoval jim neco dokazovat, vina byla kolektivni, podle sapera Vodicky "Kazdy Madar muze za to, ze je Madar". Tedy kdyz uz ne zrusit tedy pozmenit na:

Kazdy Nemec ktery se dopustil... Tim by byla priznana nespravedlnost spachana na osobach nepolitickych tech kteri se nedopustili niceho trestneho. To Cesi jsou vic nez neochotni pripustit.

P. Maleček 16.9.2016 7:00

Vida - přínosná muslimská migrace

No a pak že není nic dobrého na té muslimské migraci. Středoevropské země si pod jejím tlakem konečně uvědomují jaké prkotiny kazí jejich vztahy a spolupráci.... no země, spíš jejich papaláši, kteří si dosud na těchto prkotinách honili svá politická trika a svými štvavými kecy krmili pak podle nich kvákající nemyslící, tedy významnou, část národních společenství.

Poněkud jiné starosti jim konečně zavřeli jejich mocichtivé zobáky.

M. Prokop 16.9.2016 7:38

Re: Vida - přínosná muslimská migrace

S těmi papaláši, ti obvykle využívají toho, co v lidech je. Vnést do "všeholidu" něco nového je dost pracné. Zeman typická ukázka.