20.6.2024 | Svátek má Květa


Diskuse k článku

GLOSA: Zase jeden sjezd sudetoněmeckého landsmanšaftu

Před více než 20 lety jsem – jako předseda vlády České republiky – pozval bavorského předsedu vlády Edmunda Stoibera na krátkou návštěvu do naší země. Sešli jsme se na několik hodin v Domažlicích, záměrně, aby to bylo nedaleko hranic.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Kobetič 19.5.2016 16:44

Jak si tak pročítám

tuto „diskusi“ - dílem Klausobijců - musím konstatovat, že části mozek zatemňuje zloba (např.:viz zde pár řádek níže „argumentující“ „...nechvalně známá "...jedna z "odporných starých bab“ ze západní Evropy"...) Ale zejména pak druhá část diskutujících zaměňuje příčinu a důsledek. Aniž bychom zmiňovali nejstrašnější válku v dějinách – a její důsledky, je opět nutné připomenout, že zejména iniciativou našich německých spoluobčanů došlo již od září 1938 (a později) k vyhnání statisíců Čechů z jejich bytů a majetků v českém pohraničí. Nejsem si vědom, že bychom se dočkali omluvy za tuto iniciativu.

J. Lancik 19.5.2016 16:29

Re: :-))

To, ze by Klaus a Zeman by bez Havla sedeli nadale prognostaku a provolavali pri ruznych vyrocich slavu KSC a Sovetskemu Svazu nebyla ani trochu nadsazka!

J. Lancik 19.5.2016 16:21

Re: Klaus?

Kratce, presne , vystizne! To podepisuju pane Zdenku.

G. Kovář 19.5.2016 16:19

Re: Václav Klaus je zase,

Ale neříkejte.

P. Vaníček 19.5.2016 16:15

Re: S. Donát

Jste na hlavu nebo na játra? Skočte si s tou nenávistí do šaškárny,tady přece jde o něco jiného!

M. Hoblík 19.5.2016 16:09

Podle ministra Hermana byl

K.H.Frank největší Čech a zlí sověti nám zabili Hitlera.

M. Valenta 19.5.2016 15:09

Re: Klaus opět nezklamal,

Nevím co se píše v článku (asi to bude rozhovor) dál (nadpisy bývají většinou údernější než to co je pod nimi), ale paušální vyhnání celé skupiny obyvatel, doprovázené desítkami excesů, je podle Vás co? Žil jsem v Bavorsku mnoho let a ani jednou jsem ve svém okolí nenarazil na téma vyhnání, které Klaus, čeští komunisté a pár lidí na druhé straně s takovým gustem udržují při životě.

P. Vaňura 19.5.2016 15:05

Ona se teď idiocie nazává "humanismem?"

Já se v té novořeči moc nevyznám...

P. Vaňura 19.5.2016 15:03

Němci si už znovu vysloužili pověst nebezpečných šílenců,

jejichž pomatené ideologie vedou neomylně ke katastrofě. Vítačská ideologie je poslední výmysl pomatených sociálních inženýrů lidských duší, stejně, jako předtím komunismus a nacismus, obojí též německého původu.

P. Vaňura 19.5.2016 15:00

Jen bych uvedl, že Chamberlain uvažoval o odsunu

sudetských Němců už r. 1938. Tak totiž podle něj vypadala alternativa Mnichova v případě, že by došlo k válce za účasti GB...

Možno doložit tiskem z roku 1938 !!!!

S. Netzer 19.5.2016 14:28

Re: Václav Klaus je zase,

Lži se mi obecně nelíbí, ať je jejich autorem VK, nebo kdokoli jiný.

O. Strýček 19.5.2016 14:14

Re: Český kocourkov ...

Uznat zákonem komunistickou ideologii za zločineckou a zároveň mít komunisty v parlamentu splňuje veškeré atributy Kocourkova včetně náčelníka.Další příklady netřeba uvádět ... Na to zrovna nemusíte být marketingový specialista jako vy.Stačí trochu lidské slušnosti a zdravý selský rozum.

K. Frauknecht 19.5.2016 13:55

Re: :-))

Vždyť to taky nadsázka byla :-).

J. Hejmala 19.5.2016 13:54

S. Donát

Myslite že se dá ješte něco ukrást? když tak cpete toho největšího zloděje Klause na trůn ? :):):)

P. Rudolf 19.5.2016 13:11

Re: Václav Klaus je zase,

Přesnější by asi bylo: Evropský (západoevropský) humanismus vs byzantský (východoevropský) nacionalismus. Tím druhým je Pes prosycen.

M. Valenta 19.5.2016 13:10

Re: :-))

Vidíte a já do teď myslel, že rozumíte nadsázce.

J. Vlček 19.5.2016 13:04

Re: Václav Klaus je zase,

Tím regresivním starcem bude asi tím, že všem těm eurohujerům říká pravdu do očí. Ty pravdy se nikomu z nich nelíbí, stejně jako vám, že.

K. Frauknecht 19.5.2016 12:45

Re: :-))

Ten název letiště je fakt podstatnej! Tím se Havel automaticky zařadil mezi velikány. "Svá" letiště mají R. Reagan (Washington) nebo Leonardo da Vinci (Řím), ale taky Gaylord (Kansas) nebo Monkey Mia (Austrálie).

F. Kusák 19.5.2016 11:50

Re: Český kocourkov ...

Nechápu, co jste tímto Vaším diskuzním příspěvkem chtěl vyvolat. Buď jste přesvědčen, že V. H. byl mimořádnou osobností a politik světového formátu, a já tento názor sdílím, nebo jste chtěl Čechům vynadat, že jsou tupci, neboť si vytvořili domov připomínající "kocourkov". A tak jste rozpálil ty, kteří nenávidí V. H. a také urazil ty, kteří si nemyslí, že vše je zas až tak špatné, a prezidenta Havla respektují. Takže závěrem, svůj názor, než jej uveřejníte, si dobře promyslete a hlavně si musíte uvědomit, koho chcete vlastně oslovit. Kdybyste byl marketingový specialista, jakože zcela jistě nejste, bylo by Vám to jasné.

A. Richtr 19.5.2016 11:32

Je to ostuda, prez urcity veci by se nemelo jit...ale dnes je holt doba kdy je treba podrzet kazdymu v ramci smireni s kazdym. Kdo si mysli ze timhle to konci je naomylu... Za par let bude na stejny strance v ucebnici odsouzen fasizmus nemecky a nacismus cesky protoze jsme prece vystehovali bezuhonne obcany... A tim se prekroucena pravda stane definitivni... Tohle je jen prvni krok v retezci udalosti ktere k tomu budou smerovat... A ucitel co rekne detem ze je to lez dostane padaka pro podporu nacizmu...

S. Netzer 19.5.2016 11:21

Václav Klaus je zase,

a to nejen v Německu, "nechvalně znám" jako jeden z "odporných regresivních starců z východní Evropy".

Zatímco Bernd Posselt ve zmíněném článku (https://www.ovb-online.de/politik/eiskalt-geplantes-verbrechen-6402669.html) klade důraz na vzájemné porozumění a sblížení, Klaus cílí svými jedovatými slinami na své odpůrce.

Evropský humanismus vs nacionalismus.

M. Zikmund 19.5.2016 11:18

Re: Klaus opět nezklamal,

Tady nejde o titulek, ale o slova a názor předsedy tohoto spolku, s kterým se náš ministr a potažmo celá naše vláda začíná paktovat a kterému nadbíhá.

M. Valenta 19.5.2016 11:08

Re: Český kocourkov ...

Pane Strýček, pod vašim příspěvkem se to hemží jedinci frustrovanými z toho, že nemají letiště a ještě k tomu, ty přemýšlivější, hrozně žere, že bez lidí jako je Havel by ten Jejich ještě dnes seděl v prognosťáku a potichu, aby si toho doma manželka nevšimla (povídá se, že byla ve straně)rozvracel režim.

J. Žitný 19.5.2016 10:44

Re: Máte v tom časový nesoulad

Prectete si Pameti profesora Cerneho, 3.cast, ten o tom pise - jak v roce 1945 privezli tlupu slovenskych Cikanu do Chebu, aby nahradili odsunute Nemce a jak oni Cikani vybydleli historicke centrum Chebu.

P. Zdenek 19.5.2016 10:31

Klaus?

To je ten šašek, co uzavřel se Zemanem oposmlouvu a ze všech sil pomáhal toho ožralu dostat na Hrad?

I tehdy v kampani jeho rodinka vytáhla nacionalistickou kartu, nic nového.

V. Šťastný 19.5.2016 10:25

Re: Český kocourkov ...

státy dobra a míru nechtěly platit ne z důvodu nekvality nebo zastaralosti(tanky T72 byly tehdy špička)ale z prostějšího důvodu, prostě měly holou zadnici a nejenom že neměly peníze hotově ale neměly ani nic jiného, co by mohly nabídnout

Z. Švrček 19.5.2016 10:23

Re: Český kocourkov ...

Oh mein gott, víte, kde všude se dnes ten "sovětský" zbrojní průmysl pořád ještě prodává a kde funguje? Kdo všechno má ve výzbroji tanky T55 i T72, kdo bere kalašnikovy, kdo používá BVPéčka? Vždyť i naše opravny ve Kbelích dodnes žijí např z oprav Mi 17, či Mi23, uvědomte si, co jste plácl!

P. Švejnoch 19.5.2016 10:10

Re: Český kocourkov ...

To je otázka.

Možná byl ten průmysl zastaralý a drahý, možná byl problém s placením. Nevím, nejsem si tím, že Vaše zkratka 100% vystihuje tehdejší realitu, úplně jist. Jenže...

Jenže díky Havlovi ten (byť "sovětský") průmysl uvolnil pole konkurenci, aniž dostal šanci na té zastaralosti a "sovětskosti" byť jen zkusit zapracovat. Možná bychom potom nemuseli kupovat Pandury, možná jen některé technologie do podobných transportérů ze ZŤS - koneckonců samotný ten obrobený ingot OT je už desítky let stejný... ;-)

Tohle byla bezesporu chyba tehdejší "Pravdy a Lásky" zosobněné Havlem, o tom, myslím, není třeba diskutovat.

Z. Švrček 19.5.2016 9:44

Ono je to jedno.

Jestliže dnes strpíme s klidným výrazem v tváři běžně pronášená slova, že muslimové, kteří mají v úmyslu ovládnout pro Allaha svět a ty kteří nekonverují k islámu vyvraždí, či vyženou, kteří tleskají svým duchovním vůdcům a oslavují je a ze kterých se rekrutují ti nejhorší bestiální a masoví vrahové nevinných, jsou naši přátelé, že je musíme přijmout a integrovat, že to s islámem nemá nic společného a že nás naopak obohatí, můžeme klidně prohlásit toéž o Lndsmanšaftu a Němcích. Že jsou vlastně nevinnými obětmi, že se z nic nerekrutovali vrahové z SS a Wermachtu, že nesouhlasili s masovým vražděním nevinných a nepodíleli se na něm, naopak že je odsuzovali a že neoslavovali Hitlera a netleskali jeho plánům na ovládnutí Evropy či světa a na vyhlazením podřadných ras. Prostě že neměli s nacicsmem nic společného.

Dnes ještě nás ty řeči o muslimech jako mírumílovných přátelích mást mohou, ještě to není historií, dokonce nemusíme věřit varovným hlasům. Ale Sudeťáci, to už černá historie je a těžko ji přepíšeme na bílou.

M. Valenta 19.5.2016 9:34

Klaus opět nezklamal,

a objevil v bavorském tisku ošklivý titulek. Jeho věrní zatleskají, no a to je tak asi vše.