19.5.2024 | Svátek má Ivo


Diskuse k článku

GLOSA: Výsměch LIDEM

Ano, nepletete se! Za výsměch LIDEM považuji onu politickou pidistranu čítající sto členů, jejíž voličské preference se blíží nule a která udržuje vládu Petra Nečase při životě.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Eugel 22.11.2012 11:24

Prosim

Roucku pssssssssst!

V. Rouzaf 22.11.2012 21:47

Re: Prosim

I Rouček může napsat pravdivý článek. A v tomto případě popsal daný stav přesně. Tak proč by měl mlčet, vy demokrate Eugele?

P. Lenc 22.11.2012 10:16

Soudruhu Roučku,

ti lidé jsou demokraticky zvolení, ať se vám to líbí nebo ne.Mne spíš zajímá, kde se ve vás bere drzost vůbec tu bolševickou slátaninu napsat, když se vaše rodná strana paktuje s takovým hnojem, jako jsou komunisté.Jste tak nepoučitelní, nebo tak blbí?

M. Gavlák 22.11.2012 10:59

Re: Soudruhu Roučku,

Vážený takysoudruhu, tvrdíte-li, že ti LIDÉm byli demokraticky zvoleni, pak jde spíše o demoGracii. Byli zvoleni za úplně jinou stranu s úplně jiným programem. Vznik nové pidistrany a setrvání v parlamentu nemá s demokracií nic společného. Čestné by bylo vzdát se mandátu, který získali v jiném dresu. Takhle je to paskvil a komedie. A je úplně jedno, že na to upozorňuje Rouček, kterého nemá rád... koneckonců, vaše rétorika není o nic méně bolševická, ač rád jiným do bolševiků nadáváte...

J. Hanzal 22.11.2012 11:01

Re: Soudruhu Roučku,

Soudruhu Lenzi oni byli demokraticky zvoleni, ale za VV, která ve volbách získala více jak 5%. Můžete mi,prosím říci kolikže % pro vstup do sněmovny získalo LIDEM ?

J. Vyhnalík 22.11.2012 11:28

Re: Soudruhu Roučku,

Nechci se LIDEM nějak zvlášť zastávat. VV do vlády vstoupily s tím, že budou prosazovat svůj program a podepsaly koaliční dohodu. Během celého svého působení ve vládě vyvolávaly jednu krizi za druhou. Když po koaličním jednání jejich představitelé večer ohlásili, na čem se s dalšími dohdli, dalo se vsadit na to, že nejpozději do dvou dnů dohody poruší a začnou dohodu bourat.

Politici sdružení v LIDEM prosazovali program VV se na předvolebních aktivitách VV podíleli stejně jako druzí, pouze se odmítli stát loutkami v rukou Víta Bárty. VV jsem považoval za nevolitelnou stranu právě proto, že mi bylo jasné, že se jedná o nesourodý slepenec lidí, z nichž část má VV za podnikatelský projekt (Bárta, John), část ve VV vidí šanci bojovat proti korupci (Peake), část vidí hlavně šanci osobně se prosadit (Jarolím) a bylo mi jasné, že jejich spolupráce nemůže přežít jedno volební období. Jenom díky tomu, že se VV dostaly do vlády, se strana nerozpadla dříve. Rozhodně je pro mne důvěryhodnější dlouholetá kritička korupčních praktik Karolína Peake, než sběratel kompromitujících materiálů Vít Bárta.

J. Hanzal 22.11.2012 11:54

Re: Soudruhu Roučku,

S tou kritičkou korupčních praktik bych velmi brzdil. Poněvadž, pokud by opravdu měla zájem o lkvidaci korupce tak nesedí v korupcí prolezlé vládě.Ale ono se moc a koryto  těžce opouští

J. Vyhnalík 22.11.2012 12:38

Re: Soudruhu Roučku,

Opravdu si myslíte, že současná vláda je korupčnější než ty předchozí?

To, že se o korupci více mluví a více se stíhá je jenom dobře. Pokud jde o Karolínu Peake, tak mám na mysli zejména její působení v opozici v Praze, ale ani v současnosti nemám informace o tom, že by se podílela na nějakých korupčních aktivitách. Samozřejmě to by měl být předpoklad a hodnotit by se mělo spíš, jak kdo dokáže korupci likvidovat.

M. Vojtíšek 22.11.2012 15:41

Re: Soudruhu Roučku,

Stát je stroj. A u každého stroje lze kvantifikovat, efektivitu a mnoh dalších jeho aspektů. A statistiky hovoří jasně. Stát je méně efektivní a více prokorupční. To je prostě fakt. Tzn na Vaši otázku  odpověď existuje. Stát se za posledních 7 let posunuje směrem k horšímu.

J. Vyhnalík 22.11.2012 16:03

Re: Soudruhu Roučku,

A jak jste to prosím kvantifikoval? Nebo si to jenom myslíte?

To není výzva hádce, jenom mi chybí argumenty.

Tím, že stát převedete na stroj, buďto situaci zjednodušíte tak, že nebude odpovídat skutečnosti, nebo naopak uděláte stroj tak složitým, že k němu žádné rovnice nedáte dohromady.

Problémy má celá Evropa a nejen ta, takže příčiny nejsou specificky české.

M. Vojtíšek 22.11.2012 16:28

Re: Soudruhu Roučku,

http://www.businessinfo.cz/files/archiv/dokumenty/mpo_prezentace_konkurenceschpnost_cr.pdf

http://www.businessinfo.cz/cs/clanky/strategie-mez-konkurenceschopnost-cr-7325.html

Mnoho příčin je specificky českých. Jsme stále rozvíjející se ekonomika. Ale posledních X let se už dále nerozvíjíme. Minoritní část z toho je externí vliv. Ale zbytek je náš boj a ten prokazatelně prohráváme.

Nic nepřevádím, stát stroj je, sice sofistikovaný , ale řešitelný.

Výkon státu jako stroje kvantifikují úplně všichni i on sám sebe například v podobě výstupů statistického úřadu. Tam jsou kvantifikovány všechny aspekty státu a je to podstatný zdroj informací pro voliče a občana. Tzn vlastně nechápu o čem debatujem.:-).

J. Vyhnalík 22.11.2012 21:35

Re: Soudruhu Roučku,

S poslední Vaší větou nelze než souhlasit ;-)

Takových prezentací jsem už taky pár sepsal. Jenom nevím, co z toho vyvozujete.

ČSÚ má sice zajímavá data, ale jestli si myslíte, že fungování státu popíše pár tabulek ze "staťáku", tak jste na velkém omylu. Jednak zdaleka nezachycují všechno, ale hlavní je umět data číst a nacházet relevantní souvislosti.

Celá ekonomika má obrovskou setrvačnost, například vláda rozděluje jenom 20 % z rozpočtu a zbytek jsou výdaje, které jsou povinné ze zákona, takže je státní úřady pouze přeposílají.

Tento nepoměr se stále zvyšuje a pokud se systém nezmění, není daleko doba, kdy prostě na ty povinné výdaje nebude.

M. Vojtíšek 23.11.2012 1:29

Re: Soudruhu Roučku,

Rozvíjející ekonomika má určité předpoklady.. Lidi jsou křupani, neinformovaní , chudí , nerganizovaní  a natěšení. Díky nízkejm mzdovejm nákladům, lze vhodnou organizací, informováním a investicema, posunout takovou ekonomiku na nějakou standardní úroveň. Během toho procesu, se lidi dovzdělaj, zbohadnou, informujou a získaj nějaké nové navyky, budují se standardní instituce a řád, právní, občanský atd atd.. Tento proce započal, ale nikdy nebyl dokončen. Zastavil se tak na 40%. To je problém který tu v ČR řešíme.

Právě proto nechápu , žabomyší levopravé války a dogmatismus, když stále naším hlavním cílem je se dovyvinout. Stále jsme vícenež poloviční křupani a jestě ani nedosahujeme úrovně, kdy by se debata o nějakém dalším směřování vyplatila. Zatím máme co dohánět  o proti státum  levicovým i pravicovým na nějaké normální úrovni.  Tzn něco když by někdo stavěl most. Měl postavenou půlku a začal se handrkovat,  jestli bude zábradlí na zeleno nebo na žluto. Tzn vedeme tu debaty, který nejsou na pořadu dne.

M. Vojtíšek 22.11.2012 15:37

Re: Soudruhu Roučku,

Soudruhu Lenci. Ministr financí národní frontista Kalousek šel do politiky prokazatelně se paktovat s komoušema.

Tohle napadání socanů, ať jsou jacíkoliv, to je důvod nárustu preferencí komunistů.

TOP09 vede národní frontista. ODS je plná převlečenejch komoušů jak ČSSD.

Tzn není rozdílu mezi ODS nebo ČSSD. Stejně tak sebranka LIDEM nebo TOP09. Nebo komunistický prezident Klaus. Není na hradě jen díky komunistům?

P. Lenc 22.11.2012 15:44

Re: Soudruhu Roučku,

Pane Vojtíšku, váš příspěvek by mohl být legrační, kdyby nebyl psán vámi vážně.Ty cance které zde vedete světčí pouze o tom, že nemáte potuchy co to komunismus je.A napadání socanů? To si již vážně snad děláte legraci sám ze sebe.

M. Vojtíšek 22.11.2012 16:50

Re: Soudruhu Roučku,

Ale prosím Vás. Reagujte. Výlevy jsou k ničemu.

Jakej je rozdíl mezi ODS nebo ČSSD?  ..  Já to vím. ČSSD má prokazatelnou historii více než 100 let. ODS je polistopadový projetk. ČSSD utvářela politku už za první republiky. Není umatlaná fungováním v době komunismu jako například Kalousek.

Tzn sice nejsem volič ČSSD, ale poznám když někdo kecá. A kecáte Vy.

Jo bylo mi v 89 13 let. A nezažil jsem komunismus v produktivním věku. Ale určitě nejsem tak přitroublej, abych ač nevolič ČSSD tvrdil, že  ČSSD má něco společného s KSČM nebo komunistama. Taková tvrzení jsou totiž lživá, trapná a vykazují míru nepochopení reality a určitou úroveň zabedňenosti. Socani jsou tady jediná obraná zeď proti komunistické ideologii. Je to opravdu smutné když člověk , jak Vy o sobě tvrdíte , s množstvím zkušeností, nemá páru o svém okolí a o stavu Státu ve kterým žije.

Z mojeho subjektivního pohledu je ČSSD jediná levicová strana s historií a zásluhama o českej stát  a například společně s KDU(která doplatila příkladně na modernizaci v osobe chameleóna Kalouska ) jsou to jediné tradiční strany, který maj vazby na občany a jejich názory v ČR. Tzn nechápu ten jednoduchý pohled. Tak možná někdo slyší na jednoduchý politický PR, ale já ne.

J. Vyhnalík 22.11.2012 21:52

Re: Soudruhu Roučku,

To, že má ta která strana dlouhou tradici mnoho neznamená, relevantních je tak maximálně posledních 20 let.

Ovšem pokud jde o tradice ČSSD za dob budování socialismu, tak si laskavě nastudujte historii. V roce 1948 se na puči podílela spolu s KSČ a vzápětí se strany sloučily.

No nic, nechci Vás unavovat, zjevně jste tady Vy ten nejlépe informovaný odborník.

M. Vojtíšek 23.11.2012 1:15

Re: Soudruhu Roučku,

1948 už byla jen taková třešnička na dortu, podstatný byl rok 46. A komouš tu paradoxně nevyhrál díky marxistické ideologii, ale rétorice narodovecký a nacionalistický. Ale to je jedno.

Historii študuju často. A například 200 000 členu se k nucené asimilaci nepřidalo.

Nevím co myslíte tím podílet se na puči, ale kdo chce psa být najde si hůl.

Levicové názory jsou stejně legitimní jak ty pravicové. A je jen na lidech co jim více vyhovuje.

A pokřivování pohledů, které předvádí politická elita vede k matení občanů a výsledkům voleb jako ty poslední.

J. Vyhnalík 23.11.2012 1:34

Re: Soudruhu Roučku,

Demisi podali ministři za nekomunistické strany. Ve vládě zůstali jenom ti komunističtí za KSČ a ČSSD. Ovšem současná ČSSD s tím opravdu nemá nic společného a rozhodně to není to, co bych jim vyčítal.

Levicové názory jsou stejně legitimní jako pravicové? A 1+1=8 je stejně legitimní jako 1+1=2?

Levicová řešení jsou rádoby méně bolestná, protože se tváří, že chtějí spravedlivější rozdělování bohatství. Výsledkem jsou dluhy a problémy, se kterými se v současnosti Evropa potýká. Ono to někdy vypadá, že cíle za nějakou tu dotaci stojí, ale nakonec se to všechno ošklivě prodraží. Jako třeba podpora fotovoltaických panelů. A nedělejte si iluze, že na tom ti politici, kteří zákon parlamentem protlačili nevydělali a ještě pořádně nevydělají.

M. Vojtíšek 23.11.2012 2:15

Re: Soudruhu Roučku,

Ale tak to přeci není. Existují státy s velkou mírou přerozdělování, a minimální korupcí. Prostě jim takovej systém vyhovuje. A prosperují. Severské země například. A naopak existují striktně individualistické systémy jako Singapur, a další.

Nebo naopak pravicové a levico státy které nestojí za nic.

Evropa se potýká se stejnou věcí jako USA. Přepálení úvěrové politiky. S levicovostí nebo pravicovostí to nemá co do činění.

Ekonomika je postavená na úvěrování, ten co má přebytek, ten investuje do toho co má nedostetk prostředků, ale potenciál k růstu. Ten vyroste, něco mu přebejvá a zas pučí někomu dalšímu. Tak to prostě funguje. Bohužel svět se stal globálním a naráží na svoje limity. Například v době pádu železné opony, tu byl 500 MIL rozvíjející se trh. Vyspělé společnost měa dost na investice a společne s nizkou cenou práce a akceptovatelnou cenou zdrojů, mohla svojí spotřebo rozvoj 500MIL trhu zaplatit. Dnes je situace jina.Zdroje se tenčí a rozvíjející trh je 3MLD lidí v podobě Cíny , Indie a jižní ameriky. A není na světě vyspělá společnost co by takovej trh utáhla svojí spotřebou a investicema. A to jsou hlavní problémy. A největší ceny surovin. Část peněz je vyvedena z USA a Evropy do rozvijejících trhů , protože si stále část investorů myslí, že tam na tom vydělaj, stejně jako s vidinou zisků je tam přenášena výroba atd. Tzn Západni civilizace tak trochu tuneluje sebe sama.Nemá to co dočinění s lecvicovým nebo pravicovým přístupem.Fotovoltaika byla klasická zlodějina jako jich v ČR bylo kupy. Jo za Socanů a Kalouska se to podepsalo. Ale za ODS a Kalouska se nereflektovala změna podmínek na trhu.

Tzn asi nějaké lobby a politická korupce . ALe zase s levicovým nebo pravicovým názorem to nemá co do činění.

J. Fohler 22.11.2012 9:16

Pořád dokola

V součsné době se aktivizují  2 hnutí ANO 2011 (Babiš) a pozitivní evoluce

(Janeček).Cílem je sjednotit nespokojené voliče tak,aby byli ochotni

udělat výraznou změnu ve volbách 2014.

Podrobnosti na jejich webech.Pokud nic neuděláme,nemáme právo si stěžovat....

R. Langer 22.11.2012 11:46

Re: Pořád dokola

Jo, vol Babiš a biopaliva se nezbavíš. :-D

Jenom magor by mohl volit toho socfašistu... :-P

P. Schon 22.11.2012 12:36

Re: Pořád dokola

Možná jste chtěl napsat- agenta StB. Jestlipak již podal žalobu na stát. Zatím ticho po pěšině.

P. Kolář 22.11.2012 5:56

Každý se smějeme něčemu jinému,pane Rouček.

Já se například nemohu udržet smíchy při pohledu na to,jak Vaši rodnou stranu zamořuje rudý plevel.Něco jako bratři v triku se srpem a kladivem.Dospěli jste hodně daleko soudruzi.

S komunisty na věčné časy a nikdy jinak.Už se jich nezbavíte.

P. Schon 22.11.2012 6:05

Re: Každý se smějeme něčemu jinému,pane Rouček.

[>-]  Pracující Nové hutě Bohuslava Sobotky uzavřeli socialistický závazek : na počest slučovacího sjezdu KSČM a ČSSD vyrobí 100 tun surového železa nad plán !  [>-]

P. Pavlovský 22.11.2012 4:36

Robejšek, demagog jako vždy

"Osm poslanců LIDEM s nulovou politickou budoucností přece vládu padnout nenechá. Jsou to totiž lidé odpovědní za stabilitu a budoucnost této země."

Chápu, že vás to jako socdemáka štve, tak nadáváte, ale to je, Bohu dík,  asi tak všechno, co proti tomu můžete dělat.  Ti poslanci mají  mandát stejně platný jako ti vaši a do jejich "politické budoucností" je vám pendrek, určitě je perspektivnější, než třeba poslance zvoleného na postu lídra Středních Čech - D. Rátha. Starejte se, laskavě, o svoje kriminálníky ve sněmovně, o své Pallasy a další a LIDEM ponechte nám, voličům. Zeptejte se svého křesťanského kolegy-bratra-soudruha Bublana, co se píše v Knize knih o "...břevnu v oku svém".

Nepatřím mezi naivy, kteří volili VV, ale nemohu pominout, že jsou to, žel, plnoprávní občané (stejně plnoprávní jako ti, kteří volili KSČM či ČSSD), a že mandát od nich platí stejně jako kterýkoli jiní. Že to bylo "antidemokratické spiknutí", že to je relativně úspěšný pokus vytunelovat demokracii, o tom žádná.

Nemohu a ani nechci ale pomíjet skutečnost, že se na té potápějící lodi našel první důstojník, který několik svých lidí posadil do zádhranného člunu a včas odrazili. Vrak VV, s kapitánem Bártou i kormidelníkem Johnem  kotví v bahně opozice, ale člun LIDEM zdatně pluje po boku korábů koalice a je jim oporou navýsost potřebnou - je to ten příslovečný "jazýček na vahách".

Marginálnost LIDEM je nanejvýš sporná, protože se s ostatními vládními stranami navzájem potřebují úplně stejně a pokud jde o tu odpovědnost (před národem i dějinami), tak tu má Nečas rozhodně větší. Karolíně Peake by měl děkovat vstávaje, lehaje a ne na ní dělat ramena, zatím se projevil spíš jako personalisgtický zoufalec zběsile a často bez věrohodného zdůvodnění vyměňující miniusty, které si sám vybral.

P. Pavlovský 22.11.2012 4:36

Re: Robejšek, demagog jako vždy

Nevím, jak dlouho si to LIDEM ještě nechá líbit, těch 8 lidí by konec poslancování určitě nějak zvládlo, určitě snáz než ten mrak poslanců ODS, kteří bez šancí na znovzvolení by naplnili pracáky (pokud si nestačili nakrást). K. Peake je, pokud vím, byla ekonomicky za vodou ještě než vstoupila do politiky.

P. Pavlovský 22.11.2012 4:37

Re: Robejšek, demagog jako vždy

Nevím, jak dlouho si to LIDEM ještě nechá líbit, těch 8 lidí by konec poslancování určitě nějak zvládlo, určitě snáz než ten mrak poslanců ODS, kteří bez šancí na znovzvolení by naplnili pracáky (pokud si nestačili nakrást). K. Peake je, pokud vím, byla ekonomicky za vodou ještě než vstoupila do politiky.

J. Vyhnalík 22.11.2012 11:10

Re: Robejšek, demagog jako vždy

Nespletl jste si jména? Od pana Robejška jsem ještě nic demagogického nečetl ani neslyšel.

Naopak od s. Roučka jsem nezaznamenal nikdy nic nedemagogického.

P. Pavlovský 22.11.2012 11:52

Re: Robejšek, demagog jako vždy

Nesmírně se omlouvám, odpusťte starému zmatkáři, měl jsem samozřejmě na mysli levičáckého fanatika ROUČKA!