2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

GLOSA: Vyměnit NATO za Rusko nám nepomůže

S velkou kontroverzí a mnoha reakcemi se setkal tento rozhovor se sociologem Petrem Hamplem – Velvyslanec USA se chová jako říšský protektor. Vystupme z NATO, možná se i spojme s Ruskem. Máme tu lidi, kterým se říkalo kolaboranti.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Prokop 23.3.2015 9:47

Re: Jen koukam.

On už ten název předpokládá nějakou tu svobodu - zde i názorů.

P. Boublíková 23.3.2015 6:27

USA - volba menšího zla

Ostatní jsou tanečky.

J. Babička 23.3.2015 4:30

poznámka

Jednak máme protiamerikou propagandu primitivní, které může věřit jedině člověk nepříliš chytrý a pak je ta rafinováná na dobré úrovní, ma kterou naletí i intelektuál, jako byl nedavno článek pana Haase, či tento článek  Na příkald, když se píše o česku, tak je to úplně jiné, když si clovek vybere soudužku Semelovou, či soudruha Filipa, nebo zvolí Schwarzenbega, či Kalouska. Tak si autor nevybral třeba Regana, či McCaina, ale ty co ustupovali Rusku jak mohli. Viz Nazor amerického diplomata a historika Georgie Kennana pronesených v BBC a v tajné tzv. Gaitherově zprávě. Kennan si přál, aby se Západ nukleárních zbraní vůbec zřekl: "Vsaďme jen na boží milost a naše čisté svědomí i na ten kus zdravého rozumu a lidskosti, kterou mají i naši nepřátelé; jděme alespoň jako lidé se vztyčenými hlavami..." A Eisehowera, vyhovujícího jíž za války všemu, co si rusové zamanuli a který měl velký podíl na tom, že jsme se dostali pod Rusko. USA dává na zbrojeni a vojenské výdale 4 procenta. GNP. V tom tak velké peníze nejsou, na to nemusí být člověk ekonom. To jenom Gates, vydělává více. Proto i ty podniky co vyrábějií pro armádu, mají ještě další sortiment výrobků, spolehat se na armádu úplmě by bylo příliš riskantní. Prostě hlavní v na čem se v USA vydělává, je spotřební zboží. I já se přiznám, že jsem v česku věřil těm pohádkám a tak jsem si p o příchodu do USA koupil akcie  zbrojovek. Teprve až když mi poradce vysvětlil, že je to blbost, tak jsem se jich zbavil , koupil jsi akcie výrobců sptřemní elekroniky, jako třeba mobilní telephony a vzačal na tom vydělávat. A když jsem pak v takových fabrikách pracoval, tak bylo zajímavé, jak nejisté to bylo zamětnání, když nějaký general najednou přes noc zakaázku zrušil, že již není potřeba a fabrika pokud neměla nějaký jiný product, tak se honem musela spojit s jinou.. No a ke konci po naladění čtenáře, jak je oběktivní, najednou se konečně ukáže to čertovo kopýtko.

J. Babička 23.3.2015 4:32

Re: poznámka

Máme mít jen obranu. Jenže co je obrana a obranné zbraně, to ještě se nikomu nepodařilo vysvětlit. Ono je to po pravdě, vše co Rusko považuje za svoje ohrožení, ale to nás nechá autor  domyslet.  A co je dúležité, nenechat USA a NATO, vyhledávat nepřítele. V tom nás má za úplné blbce. To skoro každý ví kdo je nepřítel. Ovšem pak je důležité to, na které straně barikády kdo stojí. A tak nedovolme níc, žádné zbrojeni a akce, které by někdo mohl označit, za něco jiného než obranu a nedovolme těm dábelským továrnám vyrábět zbraně, protože každá, která to udělá je současti vojensko-průmyslového komplexu . Jen bych chtěl připomenout,. ře Francie, před válku se rozhodla nezbrojit a armádu zanedbala. Sice tím velmi ušetřila, Vojensko politický complex utřel ústa a sousedy tím pádem neprovokovala. Je až s podivem, že ji autor opoměl dát za vzor.

M. Prokop 23.3.2015 10:27

Re: poznámka

Je to mladý kluk, ještě v tom "bruslí".

H. Lukešová 23.3.2015 1:25

Mezi volbou Ruska a USA, volím Ameriku.

I přesto, že tam prezidentuje multikulti politkorektník Obama. Obama nebude u moci navždy, zbývají ještě 2 roky a pak se tam dostane člověk, který si Ameriky a jejich hodnot bude vážit více.

H. Lukešová 23.3.2015 1:28

Re: Mezi volbou Ruska a USA, volím Ameriku.

Obama není Amerika a Amerika není Obama. Stále více Američanů je z Obamy zklamáno. Heslo "Yes we can" se nenaplnilo. Doufejme, že za 2 roky Američané zvolí jinak, že republikáni i demokraté si zvolí do čela jinou osobnost, nikdo z nás samozřejmě nemůže tušit, jak dopadnou americké volby...

23.3.2015 0:50

já to tedy shrnu

nukleární nacistický ruský agresor využije příležitosti a proradně přepadne neutrální zemi, která ho odděluje od našeho systému kolektivní obrany, okupuje její důležité části a podporuje vraždící ruský freikorps v dalších částech.

Zevl "petr hampl" na to reaguje výkřikem, že je třeba okamžitě přeběhnout k agresorovi, a pajonk reaguje úvahou, že je třeba udržovat obranný charakter aliance

je na těch češích vidět, že po mnoho generací přenechávali péči o vlastní bezpečnost druhým

V. P 23.3.2015 3:09

Re: já to tedy shrnu

Výstižně shrnuto.

J. Babička 23.3.2015 4:42

Re: já to tedy shrnu

No nakonec je ro jednoduché. NATO má zbraně útočné a Rusko má zbraně obranné