14.5.2024 | Svátek má Bonifác


Diskuse k článku

GLOSA: Volba rukou

Jeden student se ptal, koho budu volit. Zda Schwarzenberga, anebo Zemana. Měl jsem sto chutí odvětit, že si připadám jako ti nešťastníci v Sierra Leone, když jim soldateska kladla otázku, kterouže ruku má useknout: pravou, či levou.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 24.1.2013 10:55

Re: Trochu jiný pohled,

Snílek v politice? Snílek Tonda dokázal o měnové reformě lhát ještě den před jejím provedením, nemluvě o politických procesech. Snílek Ludvík prokázal technologovi Gottwaldovi neocenitelnou službu tím, jak brutálně "zpacifikoval" armádu. Největším snem pana knížete je zisk veškerého rodového majetku. A ten uskutečňuje na úkor všeho ostatního, tedy i zájmů našeho státu.

B. Rybák 24.1.2013 10:39

Re: hm

A kde je v našem právním řádu tato posloupnost hodností definovaná (marně jsem se pokoušel najít např. nejbližší nižší nebo nejbližší vyšší hodnost panu knížeti (nemusí tu vyšší hodnost pan kníže poslouchat?)

M. Stuchlik 22.1.2013 23:55

Re: Ještěže se dá hlasovat i nohama.

Poraďte kam, já rozumnou alternativu nevidím.

M. Stuchlik 22.1.2013 23:54

Re: Volíte tedy proti

Proti KGBákovi budu volit i Satana

M. Stuchlik 22.1.2013 23:40

Re: Pan Kopecký zdá se už zvolil

Pan Kopecký zvolil KGB

M. Stuchlik 22.1.2013 23:40

Re: ale

Důležitý je obsah, ne forma

R. Szewczyk 22.1.2013 23:26

hm

Schwarzenberg alias kníže – jak se nezákonně říká – je diametrálně jiný případ než jeho konkurent.,,,,,ach jo,kníže není titul,ale hodnost,titul je :jeho jasnost:,zrušeny byly tituly nikolivěk hodnosti

T. Czernin 22.1.2013 20:49

Volíte tedy proti

zatvrzelým bolševickým osmašedesátníkům, kteří okupovali zákopy Pravdy a Lásky a zároveň proti někomu, komu nevadí nacistická minulost jeho příbuzných? Velmi rozumné...

J. Urban 22.1.2013 16:10

Souhlas, volba těžká, přetěžká.

Přesto: jen do té chvíle, kdy jsem si zjistil, kdo koho bude volit. Říct, že Zemana volí plebejci, by asi bylo urážkou plebejců. Tož tak. A půjdu volit - jako že jsem ve druhém kole nechtěl, neb ani jeden není můj šálek čaje. Budu volit proti komančům a proti náckům.

R. Langer 22.1.2013 13:27

Re: Ano, pane autore.

No jo, když ale my je máme takové všechny... :''-(

V. Hájek 22.1.2013 13:07

Karla nebo Miloše?

Podle toho co se na oba vytahuje je jeden za osumnáct a druhý bez dvou za dvacet. Co s tím? Vidim dvě možnosti - nejít k volbám nebo si za plentou hodit korunou. Výsledek bude v obou případech stejný, projeví se až během výkonu funkce. Na co tedy ten rozruch?

Z. Švrček 22.1.2013 12:31

Ještěže se dá hlasovat i nohama.

J. Farda 22.1.2013 11:50

Volba rukou

Takže autorova esej vyznívá v tom smyslu, pokud tak sleduji cvrkot v lidu, že voličstvo v této zemi je z hodně velké části snobské. Pěkně děkuji, to jsem to od autora dostal sežrat! Tečka.

K. Kužel 22.1.2013 10:54

Ten modrý Mauricius se vám povedl!!!

Kdyby ho internetoví klauni protlačili až inauguraci, tak by se svět asi začal učit česky!

Takhle je to podstatně chmurnější. Zvažuji, že volbu ponechám na svém psu Tomíkovi. Mohl bych hlasovat podle toho, kterou nožičku zvedne při venčení před volebním místem.

M. Krátký 22.1.2013 9:00

Podle úrovně autorova příspěvku se mi zdá,

že mu za pět let bude 105 roků a do dneška žil někde na jiné galaxii. Ostatním hezký den

J. Hejna 22.1.2013 8:50

Re: ale

Ale alespoň píše česky.

A. Bocek 22.1.2013 8:01

Trochu jiný pohled,

na presidentském trůně se s železnou pravidelností střídal vždy snílek s technologem moci.Dokonce i za socialistických prezidentů byli Tonda a Ludvík spíše snílkové než technologové moci.Největší průšvih nastal, když technolog moci Beneš byl vystřídán technologem Gottwaldem. Proto si dnes myslím, že je lepe volit Karla než technologa moci Miloše.

Z. Rychlý 22.1.2013 7:36

Je zajímavé,

jak příznivci jednoho kandidáta vytahují špínu na opačného kandidáta a špínu na vlastního kandidáta umně zamlčují.

Fanatici obou táborů - spojte se !! A zajděte k psychiatrovi.

P. Pavlovský 22.1.2013 5:46

"Značí mimo jiné ideál pro českého snoba."

JJ dostala v Praze tolik hlasů, že od snobů max 10%. My nejsem moc snobský národ, to lze snadno prokázat na diváckém úspěchu  v oblasti tzv. živých umění, hudby a divadla. Sleduji ji přes 50 let - snobi jsou zanedbatelní. Kupříkladu když se M. Stropnickému vyčítalo, že na Vinohradech provozuje v podstatě bulvár, nasadil moderní klasiku - Vojcka. Kritika se mohla pominout nadšením, snobi též, ale inscenace musela být urychleně stažena pro nezájem diváků. Brzy nato prohrál M. Stropnický konkurs na ředitele DnV s T. Töpferem, který pro snoby rozhodě nehrál v Nuslích a nebude ani v DnV.

Poslední komunální volby v Praze vyhrála TOP 09  zdrcujícím způsobem (Borise Šťastného to stálo post v čele pražské ODS, proto teď agituje pro M. Z.) a JJ zde minulý víkend zvítězila se zisky okolo 50%. To nezpůsobili snobové, to způsobili  intelektuálové, a to především mladí, do 35 let.

Řada důvodů už byla popsána, ale jeden hlubinně psychologický zatím pomenován nebyl: standardní typologie mezigeneračních vztahů, averzí a afinit. Pro základní vztah otců (i matek) a synů (i dcer) je od puberty přes 20 let příznačná NÁZOROVÁ VZPOURA. Rodiče jsou hloupí, vývojově zaseknutí, nehápou už současmý svět a jeho směřování.....neplatí to obecně, ale je to pro situaci v rodinách s dospívajícími dětmi příznačné, sám jsem takový byl. Až dnes vím, že z 90% měl otec samozřejmě pravdu.

Konflikt s rodiči a celou jejich generací se ale nepřenáší na prarodiče a generaci ještě starší. Tam naopak mladí často docházejí pochopení a mnohdy i zastání. Ano, i mě neučila charleston maminka, ale babička!  Bouřící se kamarádi z komunistických rodin se utíkali ke svým nekomunistickým dědečkům a babičkám.

Jako ročník 1944 jsem to poznal  ve "zlatých šedesátých" . Měl jsem štěstí, můj nevlastní otec byl vzorný antikomunista, ale to bylo  téměř jediné, v čem jsme se shodli. Jinak... ani kouřit jsem z trucu a averze k rodičům nezačal! (Hulili 40  Partyzánek denně!) Zato u dědečků a babiček, tam jsme nalézali zastání!

J. Štrobl 22.1.2013 3:56

Ano, pane autore.

I Anglie měla jednoho takového bezpáteřního, který jí však vyhrál válku. Jmenoval se Sir Winston Leonard Spencer-Churchill.

V. Braun 22.1.2013 2:47

Pan Kopecký zdá se už zvolil

Podle textu článku soudím, že pan Kopecký už zvolil - Zemana.

J. Kulišek 22.1.2013 1:08

ale

No ja chapu zast toho pana, je to buranska zast maleho ceskeho cloveka, ktery stale vylucuje nekoho s naroda