8.5.2024 | Den vítězství


Diskuse k článku

GLOSA: Válka policajtů - pouhá náhoda!

Týden poté, co proběhla za velkého zájmu médií akce zvaná Vidkun a mezi „podezřelými“ skončil na pár hodin i Ivan Langer (média dodnes o akci mluví jako o kauze „kolem Ivana Langera“), zasáhla GIBS na protimafiánském ÚOOZ.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Janyška 26.10.2015 9:58

Je to spíše válka policajtů s občanstvem.

Nasadit 400 po zuby ozbrojených policajtů těch nejvycvičenějších útvarů proti jedné Nagyové je tedy výkon, hodný blbců, bláznů nebo zločinců... Dzp.

M. Zikmund 26.10.2015 6:13

Proč mlčí Hynek a Slonková?

Toto je jasný důkaz cinklé ÚOOZ - ČT redaktor Hynek a S.Slonková mlčí! Kde je jejich "Jak jsme zjistili, jak jsme vypátrali..."? Kukláči z ÚOOZ přijedou někoho zatknout nebo někoho někam převážejí a už je tam ČT. Druhý den aféry už Slonková ví, co je v obvinění, co je v odposleších. ÚOOZ ve svém prohlášení tvrdí, že jde kromě jiného o boj proti vynášení interních informací z policie, ale o detailech z jejího vyšetřování jsme ihned informování zkrze vybrané novináře. Mediální podpora a vytváření politického divadla jakoby by bylo nedílnou součástí práce dua Šlachta-Ištván a to minimálně od doby zátahu proti premierovi Nečasovi. A mediální podpora je závislá na rychlých a důvěrných informacích, protože po dvou týdnech by to už nikoho moc nezajímalo. A teď zatknou detektiva z ÚOOZ a najednou NIC! Žádné informace, žádné detaily odposlechů, žádné detaily obvinění. Už týden se raději jen řeší, zda hejtman Roztočil má či nemá odstoupit.

Vzpomeňte na začátek akce shození Nečase - miliony na kontech, kila zlata, korupce a mafiánská chobotnice (včetně Rittiga, jak jinak), prostě velké divadlo. A na konci obvinění z nezdaněných kabelek či zneužití tajné služby v manželském trojuhelníku. Před dvěma týdny to zase byl Langer coby předhozené maso na kosti, protože show must go on. Že to mají novináři rádi, není pochyb, usnadňuje jim to práci a proto vždy budou ve svých komentářích stranit ÚOOZ než GIBS a komentovat to jako odvetu. Ale jedno je jednoznačné - jakmile se bezpečnostní složka z taktických a mocenských důvodů rozhodne být součástí mediálně politického divadla, pak přestává být nezávislou bezpečnostní složkou a je nebezpečím pro demokratický systém.

P. Lenc 26.10.2015 8:02

Re: Proč mlčí Hynek a Slonková?

Naprosto přesné zhodnocení.

V. Karda 26.10.2015 16:09

Re: Proč mlčí Hynek a Slonková?

K tomu není co dodat .S tím se dá jen souhlasit.

P. Dvořák 26.10.2015 2:43

V zásadě lze říct,

že není sebemenší důvod si myslet, že zrovna policie bude jako jediná profesní skupina ušetřena bojem kariéristů o místa. Lze vyjádřit i expresivněji a tím i výstižněji, o co je to boj.

Jako vždy to má nepochybně svoje negativní i pozitivní stránky.

Jenže např. bojem výzkumných ústavů o granty a hlavně výsledky jejich bádání prakticky nikoho mimo jejich vlastní skupinu nezajímají. Prakticky nikdo tomu nerozumí. Kdežto politice, policii, fotbalu a hokeji rozumí úplně všichni.