1.6.2024 | Svátek má Laura


Diskuse k článku

GLOSA: Václav Sloup – nový komunistický cenzor

Václav Sloup – nynější radní pro oblast školství v Karlovarském kraji, je přesvědčeným komunistou již desítky let. Po dobu základní vojenské služby sloužil u Pohraniční stráže, a jak říká, nemá se za co stydět.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Adámek 9.12.2012 18:22

No a co s tou písemkou?

Je zvláštní, že tu nikdo nekomentoval výrok pana Sloupa, že by děti neměly sloh o útěcích vůbec psát. Já s ním totiž v podstatě souhlasím. Pokud měl někdo v rodině někoho, kdo utekl za hranice, tak ten by o čem psát měl. Ale většina dětí se prostě našprtá komunismus, jako se našprtaly první republiku, Rakousko-Uhersko a popravu 27 českých pánů a o útěcích za hranice něco nabásní tak, aby za to dostaly pokud možno slušnou známku. To jen my starší máme pořád představu, že se kolem minulého režimu točí svět.

P. Gabriel st. 9.12.2012 15:04

Typický bolševický přístup!

Soudruh Sloup nebyl pohraničníkem jenom po dobu základní vojenské služby (takových bylo mnoho a nemohli si příliš vybírat. Dostali povolávací rozkaz k vojskům ministrerstva vnitra a basta. Byl profesionálním politrukem pohraniční stráže! A to v době, kdy náměstkem ministra vnitra pro ostrahu státní hranice byl nechvalně známý sadistický vyšetřovatel STB z Hradišťského kriminálu Hlavačka. Proslulý mimo jiné experimenty s mučením vyšetřovaných elektrickým proudem. ZASTUPITELÉ, KTEŘÍ UMOŽNÍ, ABY BOLŠEVICKÝ POLITRUK S TAKOVOU OSOBNÍ HISTORIÍ BYL ZODPOVĚDNÝM KRAJSKÝM RADNÍM ZA VZDĚLÁVÁNÍ STŘEDOŠKOLÁKŮ POZBYLI NEJENOM JAKOUKOLIV ODPOVĚDNOIST, ALE ZDRAVÝ ROZUM!

J. Boleslav 9.12.2012 17:06

Re: Typický bolševický přístup!

Pokud ho ovšem kdy měli.

J. Farda 9.12.2012 17:32

Re: Typický bolševický přístup!

A měli by mít, když jsou to, jak pravil velký vůdce karlínských kluků (pozdější vrah svých soudruhů) jinak též soudruhy familierně  zvaný Kléma, lidé zvláštního ražení!?

J. Boleslav 9.12.2012 18:05

Re: Typický bolševický přístup!

Myslíte, že mezi ně patří i tamní socanští zastupitelé, kteří toho grázla zvolili? Já mám pocit už delší dobu, že socani nejsou nic jiného, než bolševická 2. liga.

P. Gabriel st. 9.12.2012 18:46

Re: Typický bolševický přístup!

Je to jedna ze zkušeností období 45 -48. Již tehdy byla socdcem berlou s jejíž pomocí se KSČ postupně připravovala na převrat.  Socdem jim vždy kryla záda a pak  postojem svých ministrů převrat fakticky umožnila. Někteří čelní představitelé socdem se pak stali symboly bolševického teroru a represí

M. Martin 9.12.2012 9:30

Jen co se komouši

dostali trochu k lizu už se začínají bolšáni odkopávat.Takový Došlík, Šejna,Šádek atd.Ale je to dobře že se o nich ví.Třeba se to bude někdy hodit.

J. Boleslav 9.12.2012 10:20

Re: Jen co se komouši

Máte pravdu, bolševici jsou čím dál tím drzejší. Nejen tady na Psu. Narostly jim po krajských volbách parohy.

G. Zahradníček 9.12.2012 10:42

Re: Jen co se komouši

Zlatí komančové, "demokraté", to je lůza, např. Kalousek, Barták, Vondra, Píč, Parkanová a tisíce dalších. :))

J. Boleslav 9.12.2012 17:07

Re: Jen co se komouši

Můžete prozradit, v čem byli komančové podle Vás zlatí?

P. Han 9.12.2012 19:07

Re: Jen co se komouši

Byl tenkrát mladej a za projevování těchto názorů dobře placenej...

J. Blažek 9.12.2012 6:13

Počítání

1 +  1 = 2

J. Blažek 9.12.2012 6:15

Re: Počítání

To je zajímavé, toto mně redakce povolila, ale když jsem  napsal naprosto slušně nesouhlas s nadpisem článku, tak ne.

G. Zahradníček 8.12.2012 22:54

Na tvůj vkus ti kálí bílý tesák!

:))

L. Šádek 8.12.2012 17:11

Pane Bože,

tenhle výplod zmodralého mozku až bolí. Nejsem příznivec KSČM, ale takové katastrofické předpovědi o budoucím konání komunistických radních až bolí. Počkejme, když byli řádně zvoleni, a když opravdu začnou s nějakou komunistickou totalitou, tak se dejme do nich. Proč stahovat kalhoty, když je brod daleko.

J. Slanina 8.12.2012 17:30

Re: Pane Bože,

Milej zlatej. Jít do komoušů až když začnou s "nějakou" tou komunistickou totalitou je už zatraceně pozdě.

BTW: Docela by mne zajímalo, čím by ses asi tak konkrétně ty do nich dal. Že bys byl vnoučkem tohodle bolševického bastarda, který celé to vraždění na hranicích organizoval?

http://cs.wikipedia.org/wiki/Franti%C5%A1ek_%C5%A0%C3%A1dek

G. Zahradníček 8.12.2012 22:56

Re: Pane Bože,

US bratři mají také dráty na hranicích a byly tam zastřeleny tisíce lidí. Žádnému "demokratovi" to ovšem nevadí. :))

J. Slanina 9.12.2012 10:57

Re: Pane Bože,

No bodejť, mistře jane huse. A taky tam mlátí černochy, blbečku.

P. Gabriel st. 9.12.2012 15:15

Re: Pane Bože,

Pane Zahradníčku, je pro vás opravdu tak obtížné rozlišit mezi opatřeními proti ekonomické ilegální imigracil, pašování osob a zboží a pašování drog do USA a trojitým elektrickým plotem a zabíjením těch, kteří se již jenom nechtějí nechat terorizovat a chtějí odejít z totality jinam?  Nebo je to jenom prázdná póza  založená na velmi chabé demagogii? 

J. Boleslav 9.12.2012 17:09

Re: Pane Bože,

Akorát ti lidé utíkají opačným směrem, není-liž pravda. To Vám "demokratovi" uniklo?

J. Blažek 9.12.2012 6:18

Re: Pane Bože,

Je zajímavé, že Vám redakce nadávku, která je v rozporu s pravidly diskuze ponechala, ale mně naprosto slušně formulovaný nesouhlas s drobností v  článku nezvěřejnila. Holt v Nevidetelném psu platí: Nejsme jako oni.

M. Vondráček 8.12.2012 18:39

a když opravdu začnou s nějakou komunistickou totalitou, tak se dejme do nich

To snad ani nevyžaduje komentář :-)

J. Boleslav 9.12.2012 10:19

Re: Pane Bože,

Ale vždyť s. Sloup už začal. Tím, jak obhajoval vraždy lidí, kteří pouze chtěli odejít ze zdejšího zadrátovaného do svobodného světa před r. 89. Takový hňup má mít na starost výchovu mládeže? Bolševický PSácký politruk, to je skutečně nejlepší kvalifikace na takový post.

P. Gabriel st. 9.12.2012 15:10

Re: Pane Bože,

Pane Šádku, nemyslíte, že tvářit se, jakobychom tuto zkušenost ještě nikdy neprožili je přinejmenším  hloupé. Jako by nebylo období 45 - 48, období 68 - 70, jakoby nebylo vidět že i disidenti exkomunisté, kdykoliv mají příležitost, až na vzácné výjimky, okamžitě radikálně vše převrací směrem k různým fotmám marxismu.  Zavírat oči před  opakovaně přebolenými zkušenostmi je velmi hloupé. Ten kdo to dělá je odsouzen (sám sebou) prožít to znovu a tvrději!

Š. Hašek 8.12.2012 16:24

Pozdě bycha honit.

Mohl by mně někdo prozradit, jaký strategický záměr měli ti z oprávněných voličů, co zůstali doma?

Co čekali?

Že snad bolševici a socialisté taky budou naštvaně dřepět doma a nepůjdou volit???? Nebo budou volit jinak?

Ještě jsem tady nečetl nějaký ten povzdech (aspoň) "proč jsem tam přeci jen nešel".

V. Ondys 8.12.2012 16:49

:))))))))) Skvělá mantra pro Švejky, pane Hašku, a masochisty

kteří si jdou společensky příkladně pro nářez podle zaručenejch pravidel, aby splnili požadovanou roli užitečných blbců a pobavili strůjce podobnejch šaškáren v jasně nepřátelským prostředí.

J. Blažek 9.12.2012 6:22

Re: Pozdě bycha honit.

Jak Vy víte, že pravicoví voliči zůstali doma? Podle mnoha renomovaných politologů je to jinak: vzhledem k neutěšeným politickým, společenským a ekonomickým poměrům pravicových voličů prostě ubývá. Nebo Vy  si snad myslíte, že pod vládou pravice a Karolíny Peake je všechno stále lepší a lepší?

J. Boleslav 9.12.2012 10:26

Re: Pozdě bycha honit.

Hospodářská situace u nás se sice v poslední době zhoršuje, podle většiny ekonomů má na to ale vláda pouze velmi omezený vliv. Dluhová krize je objektivní problém, který v Česku nezačal, a navíc jeho dopady jsou zde ve srovnání s mnoha jinými státy zatím velmi omezené. Lidé mají blbou náladu hlavně v důsledku jejího vytváření a roztáčení medii, pro které dobrá zpráva = žádná zpráva.

V. Ondys 8.12.2012 10:58

:)))))) Však se taky máme na co těšit po všem

co tu natropili exsoudruzi s touhou po společenské kariéře za každou cenu, přeplněné věznice můžou lehce nahradit pracovní tábory pro všechny, kterým se nebude líbit, že beztrestně krást i střílet po jiných můžou jenom kovaní soudruzi v zájmu společný chudoby a zbytečný lopoty...

T. Vodvářka 8.12.2012 9:11

Rozhovor soudruha Sloupa s panem Veselovským

by měl být vysílán pravidelně v rámci občanské výuky přinejmenším pro střední školy. Odpovědi bývalého politruka /zkratka z ruštiny "političeskij rukovoditěl/ byly dokladem "přeměny" bývalých bolševiků v novodobou tvůrčí politickou stranu. Neotřelé myšlenky stávajícího radního pro školství /kupříkladu obnovení drátů kolem hranic pro "ochranu" občanů, vymazání historie posledních 50 let - či její případná "korektní" úprava/ by měly být ponaučením pro ty, kterým imponuje vláda "silné ruky". Snaha pana Veselovského o korektní odpovědi na otázky okolo střelby do vlastních lidí na hranicích prokázala podobný výsledek, jako byly výslechy nacistů po II. sv.válce, kde se rovněž všichni hájili plněním rozkazů. Soudruh Sloup ještě nedošel / a vzhledem k jeho věku a uvedené fysiognomii/ ani zřejmě nedojde k poznání, že neexistuje kolektivní vědomí a vina, ale pouze morální odpovědnost jedince, který zmáčkne spoušť a zastřelí nevinného člověka.

To, že je členem vítězné strany v komunálních volbách a radním pro školství nijak nezmírňuje jeho provinění za jeho 27 let "obětavé práce" na hranicích, vymývání mozků mladým lidem v uniformě. To, že naplňuje slova o dobrovolném otroctví části národa, kterým vyhovuje být podřízen tyranii /Ětienne de la Boétie/, ještě neznamená, že není možné proti jeho osobě protestovat a vyvinout veškeré úsilí o jeho eliminaci z veřejného života.

Nebo jsme jako národ opravdu tak zblblí, že nám nevadí zrůdy ve veřejných funkcích?