19.5.2024 | Svátek má Ivo


Diskuse k článku

GLOSA: Umění (ne)kompromisu

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Marat 15.11.2008 12:00

Re: Čas k odchodu

Prosadit všechno co ho napadlo,dokázal jen Stalin.

xxx Kubeš 15.11.2008 11:55

Autorovi článku

R^

yorik 15.11.2008 10:50

Re: podpis

Já ho mám rád, kdyby i ostatní ministři nemluvili, byli by více populární.;-)

fox 15.11.2008 10:33

Re: V tomto postbolševistánu

VÝSTIŽNÉ.Gentlemanův článek je opravdu excelentní.Černoprdelníci s Čuníkem fuj.Křestani!

Vodička-sapér 15.11.2008 10:27

Re: podpis

Myslím,že pan ministr Jehlička by neměl být jakýmkoliv zpúsobem vytrhován a  zdržován od jeho hlavního úkolu, např.  předsedováním strany, která mu jej  s nadějí dala k vypracování a sice  prosadit co nejvíce miliard u koaličních  partnerů v církevních  restitucích. Tady musí jít nějaké pomíjející stranické  šéfování, či problematická Kaplického letenská chobotnice, stranou. Ale to je jen můj, velice subjektivní názor. 

Vilda 15.11.2008 9:12

Re: Čas k odchodu

Víte, pod to vše se podepíši taky. Ale problém je někde jinde. Zkuste zavřít oči a odpovědět si na otázku:"Řekl by kterýkoliv představitel jakékoliv politické strany, že s tím co píšete nesouhlasí?" Dost pochybuji, mnohem důležitější jetotiž to, jestli toto říká politik, kterému můžete věřit a který je to dokonce schopen prosadit. V tom je totiž ten problém. Se vzrůstajícím všeobecným IQ, opakuji všeobecným, je člověk více imunní k populismu a více schopen o sebe postarat. Proto taky totalitní režimy, jako první, likvidují střední třídu a inteligenci, špatně s nimi lze manipulovat. Čím více bude střední třída mohutnější, tím lépo pro demokracii a společnost.

Takže s vámi souhlasím,  říkám  však  ALE.;-)

yorik 15.11.2008 8:44

Re: Čas k odchodu

Proč? ČR určitě netrpí nedostatkem odborníků, kteří by uměli zkonstruovat a uvést do života efektivní zdravotnický systém ,přijatelný pro ctihodný lékařský stav i jeho zákazníky. Já osobně nebazíruji na nějakém komfortu doplňkových služeb. Ale bazíruji na tom, aby mé zdravotní problémy diagnostikoval vysoce kvalifikovaný člověk a v rámci možností lékařské vědy je léčil. Tento odborník by měl být náležitě oceněn a dostupný i méně movité populaci. Jak jsem už někde uvedl, jsem pro solidární systém doplněný osobní spoluúčastí. Ale možná máte pravdu, že jsem ten idealista, kdoví jestli je to léčitelné. V Británii tak skeptici nazývají optimisty.

Vilda 15.11.2008 8:34

Re: Čas k odchodu

Odbourat populismus ČSSD i trhovectví ODS. No nic ve zlém, ale k tomuto lze říct jen jedno:"Muška jenom zlatá!?".  Idealisto.

yorik 15.11.2008 8:20

Re: podpis

Ale ten nemluví a když ,tak to stojí za to. Třeba by chtěl nezrušitelné manželství s jednou pojišťovnou. Myslím, že tento laureát Kaplického ceny není dobrý tip. Ale to je jen můj, velice subjektivní názor.

Kurban 15.11.2008 7:46

V tomto postbolševistánu

nelze reformovat nic! Bolševici se nám vrátili a tak holt budeme opět živořit. Zřejmě si tento primitivní národ nic jiného nezaslouží! Nejraděj si bahní v průměru a lemplování;-(

yorik 15.11.2008 6:41

Čas k odchodu

Jsem příznivcem spoluúčasti občanů na čím dál nákladnější zdravotní péči. Forma poplatků, s výjimkou těch několikanásobných lékarenských je dobrá. Souhlasím i s lidoveckou výjimkou pro děti do určitého věku. Proto mě zarazil postoj pana Julínka, který by od tohoto systému odstoupil, výměnou za tu celkovou privatizaci zdraví. Julínek koalici prohrál volby a politické strany by musely být šílené, aby s ním tu kličkovanou hrály dál. Julínek se stal nedůvěryhodným partnerem a politické strany by měly ke zdravotnictví postavit odpovědněji. Odbourat populismus ČSSD i trhovectví ODS. A zapojit do řešení ty, kterých se to nejvíce dotýká, lékařskou obec i laickou veřejnost.  

aquagenic 15.11.2008 5:12

Re: podpis

Nejsem si jistý, zdy by nebylo lepší, kdyby Julínek setrval a naopak uštědřil velmi prudkou ránu pěstí Čunkovi, Nejenom za bourání reforem. Ránu takovou, že by Čunka už nikdy nenapadlo se k politice jenom přiblížit.

A lidovci by se mohli pochlapit a toho svého zmr.. nahradit třeba chlapem Jehličkou.

lary 15.11.2008 0:18

podpis

"gentleman" ale je to spíš mlátička prázdné slámy. V článku není nic, co by nenapsaly desítky podobných "novinářů" alespoň stoktát.