29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

GLOSA: Tři procenta

Pár lidí v ODS prý dělá problémy. Představte si to, oni nechtějí vyšší daně a chtějí více úspor. Taková drzost ve straně, která se sama nazývá pravicovou. A tak vláda, která chtěla projednání rozpočtu s balíčkem spojit s hlasováním o důvěře, odsouvá klíčové jednání a ministr financí dokonce přepracuje některé pasáže rozpočtu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Peřina 25.10.2012 20:43

Kalousek a jeho vláda

ať jdou do háje.Zase udělali další krok,jak odrbat obyvatele.Zvyšování cen elektriky na příští rok je další hanbou vlády.Proč máme platit těm,kdo si na nás mastí kapsu a pro nás nic neudělají?Jeden příklad za všechny.Zvýšení platby pro majitele fotovoltaických elektráren zaplatíme mi všichni,aniž bychom z toho měli nějaký užitek.Ať to platí ti,kdo v parlamentu zvedli ruce pro tento socialistický bordel.Tedy všichni socialisti v čele se Sobotkou,Haškem,Škromachem a dalšími,všichni komunisti a všichni ti lidovci,i s tehdejším členem Kalouskem.Nemám žádné indície o tom,že by se na takovém bordelu podepsali poslanci ODS.Ti mají prsty v jiných věcech,ale v tomto ne.Jsem pro zveřejnění všech jmen,které se na tom podílely.

V. Mlich 25.10.2012 14:19

Kalousku, Nečasi! Nechte se poučit v sousední zemi

Jak Sulík radí Ficovým poslancům, co s daněmi

http://www.youtube.com/watch?v=i1UYSMGPzGo

má to cca 20 minut ale vyplatí se to vidět i poslechnout celé

L. David 25.10.2012 14:00

Všem těm zbytečným úředníkům, konzultantům, apod.

bych dal státní záruku doživotního příjmu ve výši dvojnásobku průměrní mzdy za to, že vypadnou ze svých postů a přestanou škodit.

V. Ondys 25.10.2012 17:48

:))))) To jste teda frajer a musíte být na tom velmi dobře

od státu jsem si nevzal ani korunu jako sociální podporu, i když bylo nejhůř, :))))) vůbec bych se s nimi nemazlil.

J. Tic 25.10.2012 12:47

vyrovnaný rozpočet?

Smrt vyrovnaného rozpočtu se jmenuje D O T A C E. Dotace EU, státní, kraje......... je jen nekvalifikované socialistické přerozdělení daní. Chápu, že se tohoto nástroje nechtějí vzdát v Bruselu ani v Praze. Tváří se jako by to platili ze svého, a hlavně se dobře tyto ne-jejich prostředky odklánějí a později mizí. Celý tento systém jen křiví trh.

J. Mannheim 25.10.2012 12:57

Re: vyrovnaný rozpočet?

nojo, vidím, že si to umíte obhájit, já bych to hláskoval jinak K O R U P C E, nebo Z L O D Ě J I N A. Vámi zmiňované dotace jsou již jen doprovodným jevem.

L. Křivan 25.10.2012 13:06

Re: vyrovnaný rozpočet?

Dotace pro fotovoltaig jsou zlodějna.  Miliardová zlodějna.

J. Kadeřábek 25.10.2012 13:28

Re: vyrovnaný rozpočet?

Bohužel bilionová zlodějina ČSSD. Za dvacet let jim vysolíme 1000 miliard.

K. Toninger 25.10.2012 14:00

Re: vyrovnaný rozpočet?

jsem si také  bohužel jist, že je to naopak. dotace jsou nesmírně plodné podhoubí pro růst korupce, jejíž míru považuji za téměř přímo úměrnou množství přerozdělovaných peněz. s tím se nedá nic dělat. nejen v čechách jsme takoví byli a budem. tedy jedna varianta se nabízí. nepřerozdělovat! zásadně omezit veřejné zakázky = silně zredukovat veřejný,státní majetek =  bezprecedentní privatizace.to je ovšem v levicově orientované společnosti utopie.nezbýva než tu  káru tlačit do kopce dál.... 

P. Schuster 25.10.2012 13:05

Re: vyrovnaný rozpočet?

Co bylo dřív vejce nebo slepice? Nebýt dotací korupce by byla podstatně menší (žádná nikdy nebude) a s dotacemi se korupce prudce zvyšuje.

V. Mlich 25.10.2012 10:55

Je to jasné, proč ne víc než 3

Když se totiž udržíme pod limitem, bude mít EÚ kvalifikovaný důvod stanovit datum zavedení EURa v Česku. Sice by mohli říct, že když je ta krize, přhmouří oko a umožní nám ho zavést i bez splnění podmínek, ale to by Brusel mohla vypadat, jako že se třese po těch 350 miliardách, co jim přes eurovalu dohodili naši poslanci, když tehdy odváděl pozornost veřejnosti showman Rath.

V. Venc 25.10.2012 11:30

Re: Je to jasné, proč ne víc než 3

Domnívám se, že Brusela má i dnes takovou sílu, že kdyby to potřebovala, tak nás připojí i mimo 3%, případně i mimo další podmínky!

V. Mlich 25.10.2012 14:16

Re: Je to jasné, proč ne víc než 3

Takovou sílu má i Olomouca, dokonce i Kadaňa

T. Kočí 25.10.2012 9:32

tři procenta

Ten Kalouskův příměr (dobrý) je třeba převrátit, zesměšnit obrátit naruby ..

L. Křivan 25.10.2012 7:22

Snížit výdaje:

1. Platy politiků, poslanců, státních úředníků, omezit "stropem" ve výši platu ředitele gymnasia. Na příštích pět let.

2. Žádné peníze práce neochotným lidem. Nechceš pracovat ? Máš smůlu. Ani korunu od státu. Žádné dětské příspěvky, pastelkovné, porodné, ubytovné, žádnou lékařskou péči zadarmo, nic. Když se vám to nelíbí, svět je velký a nikdo vás nedrží. Jak jste přitáhli, tak zmizte.

3. Konec zlodějských dotací. Chceš solarní energii ? Tak si ji postav a konzumuj. Můžeš ji i nabízet. Za tržní cenu.

4. Drasticky trestat podvodníky.

To by mohl být dobrý začátek.

I. Schlägel 25.10.2012 10:11

Re: Snížit výdaje:

Ad 1. Toto si musí odhlasovat sami politici. Kapři si vlastní rybník nevypustí. Pokud vznikne nová "Strana platů ve výši platu ředitele gymnasia" a vyhraje volby, takovéto zákony nepřijme, protože i v této straně budou lidé, kteří budou chtít politikou vydělat peníze, nejlépe s pomocí nějakých těch cinknutých výběrových řízení. Proto do té politiky půjdou.

Ad 2. Nutno přijmout zákony, které levice nikdy nepřijme za své, protože velkou měrou postihuje i jejich voliče.

Ad3. O tom musejí rozhodnout ti samí charakterově vadní politici, kteří schvalovali ony dotace pro blaho voličů, jak jinak.

4. Je našlápnuto, půjde to pomalu, není to v zájmu politiků samotných, kteří sami často tento proces brzdí.

NEEXISTUJÍ RYCHLÁ ŘEŠENÍ, která by směřovala k dobrým začátkům! Je však dobré, pokud ve veřejné sféře alespoň náznakem existuje snaha hledat převážně ta dobrá a efektivní řešení. V tomhle ohledu jsme stále na onom začátku. A pokud se nezmění k lepšímu politická gramotnost voličů, nemůže se zlepšit ani politika.

J. Vyhnalík 25.10.2012 14:04

Re: Snížit výdaje:

ad 3) Částečně se jedná o diktát Brusele, který byl, tak jak to rádi dělají, formulován do budoucna. Když Stanislav Gross, coby premiér, podepisoval závazek, že budem každý rok pokrývat větší část spotřeby z tzv. obnovitelných zdrojů, běhal mi mráz po zádech, ale mádia i politici mlčeli, vždyť to nebyl aktuální problém a kdo ví, co bude za těch pár let.

Když se projednával zákon o podpoře solárních panelů, Zelení si s podporou ČSSD prosadili dotace velkorysejší než ve zbytku Evropy. Není divu, že se tedy solární plantáže všude začaly masově demontovat a stěhovat k nám. Zajímavé by jistě bylo, kdo z tehdejších politiků má, nebo měl majetkové podíly v těchto novodobých "oslíčcích otřes se".

Takže částečně eurohujerská a zelená hloupost a částečně česká vyčůranost.

Když mi bylo osm let, napadlo mne, jaké by to pěkné, kdyby mi každý občan tehdejšího Československa dal korunu, nebo třeba i jenom jeden haléř. Byl jsem naivní troškař zelení a socdem si řekli o stokoruny a zákonem si zajistili, že je oni, nebo jejich kamarádi skutečně dostávají.

J. Kanioková 25.10.2012 1:15

Přesně zhodnoceno...

Vláda, která chtěla projednání rozpočtu s balíčkem spojit s hlasováním o důvěře prostě a jednoduše VYDÍRÁ. Tak jako to udělala vláda Radičové na Slovensku.

Netrpím žádnými sympatiemi k "rebelům", ale mají pravdu. Jestli se zvedne daň u potravin, máme tu po příštích volbách stoprocentně vládnoucí komunisty.

Roky se tu opakují výzvy i sliby - snižovat výdaje ! Ale to je jako s tím hrachem a stěnou, jak to platí po celou historii lidstva...

P. Sulc 25.10.2012 1:36

Re: Přesně zhodnoceno...

Vzacna pani Kaniokova, ne jinem miste jsem se pokusil vas upozornit na zajimave video, tedy jeste jednou:

   http://www.youtube.com/watch?v=S_SA0aB7w7A&feature=youtu.be

Mozna to ale znate. Ono je to stejne spise pro ty upistene , uplakane vlastenecky. Ale zajimave to je.!

B. Novacek 25.10.2012 6:39

Re: Přesně zhodnoceno...

no...pane Sulc, nevim kdo je pro vas uplakany a upisteny vlastenec, asi to budou vsichni v CR, kteri jen chteji normalne zit bez strachu a pocitu krivdy ze strany statu...rozhodne diky za odkaz, vsiml jsem si, ze se tam nekolikrat mihla i ta ukvakana  Karlicka Peake, takto sefka protikorupcni legislativy, ktera jaksi pozapomnela priznat 18 mega ve svem "cestnem" danovem prohlaseni:

http://www.ceskapozice.cz/domov/politika/karolina-peake-zatajila-pred-verejnosti-18-milionu-z-prodeje-luxusni-vily

a pak je stejne zajimavy tridilny miniserial o rozlouceni obcana se statem:

http://www.youtube.com/watch?v=iRZPlH0-Sc4

...ale to samozrejme delaji zese jen ti upisteni uplakanci...

B. Novacek 25.10.2012 6:40

Re: Přesně zhodnoceno...

zase   -omluva za preklep

D. Šimáček 25.10.2012 11:01

Re: Přesně zhodnoceno...

no bóže, tak zapoměla... co je to vosumnáct mega... dyk to ani za řeč nestojí..

J. Schwarz 25.10.2012 15:25

Re: Přesně zhodnoceno...

já jenom že nešlo o žádné "daňové" prohlášení a pokud jde o daně pak při oficiálním prodeji nemovitostí ji a jejího manžela berňák nepochybně podchytil... nevím jak vy - ale vy byste zajisté uvedl jako příjem během svého politického mandátu splátky z prodeje čehosi, co jste prodal před dvěma lety, kdy jste ještě neměl tuchy že skončíte v jakési politice... Ale vy určitě, neb jste poctivec... vy byste určitě přiznal i dalších 50 milionů, které možná někdy vyhrajete ve sportce. A ocitl byste se tak v Guinessově knize...

P. Sulc 25.10.2012 19:14

Re: Přesně zhodnoceno...

Upisteni vlasteneckove, to jsou ti, kteri nesnasi kritiku, kteri maji za to ze Cesi , to je bajecny narod kteremu se vsichni obdivuji, kteri ale velice neradi slysi, ze jen chlemtaji pivo, cumi na fotbal a chronicky narikaji a si stezuji, aniz by se vubec zmohli k nejakemu odporu, dokaonce ani ne k obcanake neposlusnosti, protoze to ''neni dovoleno''..Apaticti brichaci, v hospode u piva si jen stezuji, tisice, statisice jich vita hokejisty ci place nad zabitymi, ale nehne prastem aby se dozadovali lepsi ustavy. Tak tohle, hloupy pane, jsou Cechackove, upisteni vlastewneckove.

V. Venc 25.10.2012 11:19

Re: Přesně zhodnoceno...

Ad Kanioková; 1:15

Vydírá, ano, ale socialisty a těch svých 6 poslanců, kteří náhle, po příkladu p. prezidenta prozřeli a začali šlapat pravicovou politiku (s dvouletým zpožděním). Lze tak i obráceně tvrdit, že prezident a poslanci vydírají vládu, která má manévrovací rozpočtovou možnost, s ohledem na socialisty a přemíru státních zaměstnanců, velice zúženou.

Vidím dnešní situaci tak, že se skupina poslanců ODS s prezidentem začala přísně řídit základní poučkou úspěšného politika “Každý volí sebe”! Že prezident je úspěšným politikem, není sporu, otázkou ale je, nakolik to budou Tluchoř a spol.

Š. Hašek 25.10.2012 19:43

Re: Přesně zhodnoceno...

Co je na tom divného, že několik poslanců má jiný názor?

To nejsou rebelové dle prdlého termínu našich slavných médií, pokud se hledá konsensus v koalici, je třeba jednat a dbát názoru.

Koalice má šetřit  (olovin se najde dost) a škrtat.

A hlavně se nepokakat z plků Dluhoslava a Zaorálka. Jenže je to středová koalice, že ano!