20.5.2024 | Svátek má Zbyšek


Diskuse k článku

GLOSA: Tak to je úlet

"Osobně bych do toho nešla, neboť na té funkci nevidím nic moc úžasného. Ale je pravda, že jsem spousty věcí nedělala, protože jsem sama chtěla, ale protože mě k tomu vyzývali ostatní a vehementně na tom trvali. Zvažovala jsem to dlouho, ale už to nechci odkládat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Urban 31.7.2012 8:49

Franz je pro mne volitelný kandidát -

- ovšem zatím ofic. nekandiduje. Fišerová je hned po něm. Nebudu volit bolševiky, svazácké karieristky, ožraly z Vysočiny, parazity ze Senátu. Tím mám výběr zúžen na výše uvedené.

J. Urban 31.7.2012 8:53

Re: Franz je pro mne volitelný kandidát -

A pochopitelně nebudu volit ani vyhulené čmočky. Tím narážím na jednoho dědu, patřícího do tuneldědkova týmu.

V. Michl 30.7.2012 23:09

Ách jo.

Ale ta sranda, by snad při tom všem smutku snad stála za to.

J. Kanioková 30.7.2012 22:06

Fico: O takej integrácii, aká Slovensko čaká, sa nám ani nesnívalo: Autor: J. Kanioková

Vláda na čele s Robertom Ficom si pripravuje pôdu na veľké zmeny, ktoré vďaka Bruselu v najbližších mesiacoch čakajú Slovensko. K hlasovaniu za „bezprecedentné prehlbovanie integrácie“ premiér chce presvedčiť aj opozičné strany.

Predseda vlády a šéf Smeru-SD po rokovaní s lídrami opozičných parlamentných strán zdôraznil, že situácia v eurozóne je aj napriek už vykonaným záchranným opatreniam mimoriadne vážna. Správu o aktuálnom vývoji a ďalších plánoch má koncom augusta predstaviť prezident EÚ Herman van Rompuy. Práve dokument má ukázať aké kompetencie, a do akej hĺbky, musia členské štáty odovzdať Bruselu.

„Tento materiál bude obsahovať celý rad konkrétnych opatrení prehlbujúcich európsku integráciu v TAKOM ROZSAHU, o akom sme ani v minulosti nesnívali a ťažko budeme snívať aj do budúcnosti. Budú tak zásadné, že musíme hovoriť s opozíciou, lebo je vhodný nielen dialóg, ale aj široký konsenzus,“ vyhlásil premiér. Konkrétne opatrenia ani plány však zatiaľ Fico spresniť nevedel. Presnejší obraz bližšieho vzťahu Slovenska a EÚ sa má vraj ukázať až po Rompuyovej správe

Sulík: Integráciu by malo odobriť aj referendum !

http://jdem.cz/vvcm8

P. Fiala 30.7.2012 19:50

Bill Clinton muž, president USA bývalý

Snad od střední školy "pracoval" na tom, aby se stal presidentem USA. A v průběhu svého presidentského mandátu po slibu k občanům o vykonávání úřadu, si opatří sex s asistentkou. A před soudem dokonce na Bibli svatou přísahá, že bude mluvit pravdu a tento sex zapře (lže jako když tiskne), aby v zápětí vyšla  realita vykonána najevo, což přizná pod tíhou důkazů.

Čím se liší paní Fišerová od tohoto muže, který od mládí s jasným cílem osobním státi se presidentem - posuďte si sami.

J. Kanioková 30.7.2012 19:37

Paní Fischerová je jistě ctnostná žena

morálních kvalit. Nicméně je praktickým životem a správou věcí veřejných nepolíbená. O tom, jak vybírat ústavní soudce nebo členy bankovní rady, neví prakticky vůbec nic. Už ji vidím, jak si počíná coby Vrchní velitel branné moci. Nebo jak jedná se zahraniční státní návštěvou, jejímž tématem jistě není charita, nýbrž politická témata z různých odorů činnosti. Nebo si neumím představit, jak jede na zahraniční státní návštěvu, baví se v různých jazycích, veze sebou podnikatele, aby jim mohla pomoci. Její je naprosto mimo, její jedinou kvalifikací je slza dojetí v oku.

Takový člověk je pak velmi lehce manipulovatelný... Lidé to bud ví nebo intuitivně cítí, proto nebude mít úspěch. Nemůže ani náhodou, bude směšná !

Její doménou jsou charitativní akce, tam je platná, užitečná a na to stačí. I když je pravda, že to je ve skutečností rozdávání z cizího, což není tak těžké...

Jako herečka se mi líbila, jako maminky postiženého dítěte si jí hodně vážím. Ale říct, že je jen naivní... je málo, je to ještě horší. Při hlasování v politice zvedala ruku pro vše, co šlo od ČSSD. Její názory - hrůza a děs - článek - Táňa Fischerová a její hnutí – doufám, že je to jen legrace - http://jdem.cz/vt7c7

Prezident NENÍ pro okrasu ! Navíc - NEVOLIT EUROHUJERY !!!

P. Pavlovský 30.7.2012 22:37

Re: Paní Fischerová je jistě ctnostná žena

Můžete mi říci, jak se V. Klaus pozitivně projevil jako Vrchní velitel branné moci? V armádě se krade ve dne, v noci, od padáků přes Pandury až po CASy.

Co na to "vrchní velitel"?  

Ani čestných vojáků J. Štefce a K. Daňhela se nezastal proti intrikám darebáků!

P. Zelenka 30.7.2012 18:53

Třeba nekrade pera?

A co Dominik Hašek? Po Naganu ho chtěl skoro celý národ :-)

J. Malá 30.7.2012 15:03

Vláda, parlament i senát jsou komedie

a proto se k nim hlásí komedianti. Jen se podívejte, kolik a jakých jich kandiduje do senátu.A to tam někteří už jsou.Ti kteří nemají kšefty, cpou se do politiky pro snadný zisk. Fischerová byla v parlamentu, při minulých volbách měla vlastní stranu a neuspěla.No co kdyby to vyšlo? Oni sází na známá jména- doufají, že zmatený národ bude volit toho, koho aspoň trochu zná. Proto asi zatím nejvíc boduje Fischer.

V. Kain 31.7.2012 16:33

Re: Vláda, parlament i senát jsou komedie

Fischera mohou volit jedině takoví voliči co tak duchaplně odpovídají na otázky v pořadu " Nikdo není dokonalý".Poměrně slušně vypadající lidé a odpovědi jsou na úrovni těžké demence.

J. Votava 30.7.2012 12:50

Nic než souhlas.

To je dobrá finta tvrdit, že jsem to vzal protže mne přemluvili. Funkce presidenta je úplně něco jiného, než uvádění adventních koncertů.

E. Dadák 30.7.2012 8:38

Tu paní ani netřeba komentovat - hrůza !

P. Boublíková 30.7.2012 7:23

Možná není zbabělá

ale prostě jen hloupá.

J. Mrázek 30.7.2012 7:31

Re: Možná není zbabělá

Spíše je dvojčetem paní Emmerové ....což je katastrofa na pochodu i jen v Kauflandu, natož ve funkci...

J. Kanioková 30.7.2012 19:23

Jak levičáky nesnáším, tak Emmerová je proti Fischerové naprostá hvězda !

P. Pavlovský 30.7.2012 3:37

Na rozdíl od autora oceňuji právě to, že Fischerová

"neumí zahalit tuto osobní zbabělost, schovanou za sdílení blaha a kývání v jejich očích silnějším, do hávu politické korektnosti". To totiž jinými slovy znamená, že není pokrytec, že je upřímná, že opravdu říká to,m co si myslí. Takového prezidenta bych si přál.

Prezident v parlamentním systému, jako máme my, nemusí  být "standardní politik" - to předvedl V. Havel přesvědčivě a s celosvětovým úspěchem.

T. Fischerovou jsem nikdy nevolil a ve sněmovních volbách bych jí jako stranicky-politicky neschopnou a ideologicky "narudlou" nevolil ani dnes. Ovšem do funkce presidenta se naopak výtečně hodí!

Nepolarizuje národ, je tolerantní, kutlivovaná, slušná, má rozhled po světě, je jazykově vybavená, má vzorné chování i veřejné vystupování, je známá svými charitativními iniciativami a last not least, dobře by se vyjímala na známkách. Co chtít víc?

S. Sedlák 30.7.2012 4:25

Re: Na rozdíl od autora oceňuji právě to, že Fischerová

Čím to plodíte?

Tak na vrcholnou politickou funkci byste volil politického neschopu?

P. Boublíková 30.7.2012 7:29

Re: Na rozdíl od autora oceňuji právě to, že Fischerová

Havel byl inteligentní, u Fischerové si touto vlastností nejsem vůbec jistá.

Nepolarizuje národ, protože ničím není - jako prezidentka by ho možná polarizovala docela dost; taková ta všeobjímající žvanivá láskyplnost a ukapávající ušlechtilost může ledaskoho iritovat :-) Trvám na prezidentovi s mozkem v hlavě...

F. Svoboda 30.7.2012 10:16

Re: Na rozdíl od autora oceňuji právě to, že Fischerová

Jednou z charakteristických vlastností Táni je poskytování dobra za cizí peníze. Takových jsme zde měli v minulosti a bohužel máme i dnes více jak dost. Proto Táňu nevolme ! ! !

E. Došlík 30.7.2012 12:39

Re: Na rozdíl od autora oceňuji právě to, že Fischerová

Paní Boublíková, a to jako chcete tvrdit, že Havel měl svůj mozek a mozkové buňky na pravém místě, ale jen pro svoje zádelolezce a příznivce . . . , doufám, že nezastáváte nápad Pomeje - Dáša na HRAD . . .

J. Slanina 30.7.2012 10:30

Re: Na rozdíl od autora oceňuji právě to, že Fischerová

Že není pokrytec? Tož to je trochu slabá kvalifikace na post prezidentky, nemyslíte? A jinou nevidím.

M. Moravcová 30.7.2012 13:25

Re: Na rozdíl od autora oceňuji právě to, že Fischerová

ale je pokrytec, když může žít v dotovaném nájemném na Praze 1, a chudáci důchodci nemají co jíst.

M. Vondráček 30.7.2012 11:16

Re: Na rozdíl od autora oceňuji právě to, že Fischerová

Nechal by jste od paní Fišerové ratifikovat smlouvu o prodeji svého zahradního domku ?? Já tedy ne. A přesto jste schopen ji zvolit do čela státu ...

J. Charvát 30.7.2012 20:17

Re: Na rozdíl od autora oceňuji právě to, že Fischerová

Pane Pavlovský, proboha, probuďte se! President je ponejvíce dekorativní figura, samozřejmě v našem pojetí (nejsme USA ani Francie), nicméně posadit do této role naivní intelektuálku, která působí dojmem, že neumí do pěti počítat, ale zato je posedlá touhou páchat dobro, to by byl přece jen trochu hazard, nemyslíte? On totiž president čas od času musí jednat se sobě rovnými, i se s nimi pohádat a český pohled asertivně vyargumentovat - v takové roli si opravdu paní Fischerovou dovedete představit? Ostatně - Fišerů už v naší politice bylo víc než dost. Jeden lepší než druhý...

P. Pavlovský 30.7.2012 22:28

Re: Na rozdíl od autora oceňuji právě to, že Fischerová

Náš prezident se nemá nikde s nikým hádat, to vje vpod jeho úroveň! T.G.M ani V. Havel se nikde nehádali a celý svět nám je záviděl a závidí.

Prezident nemá být aktivistický! Nemá si UŽÍVAT OSOBNÍ MSTY NEJMENOVÁNÍM SOUDCE S ARGUMENTEM, ŽE UCHAZEČ (který se mu vzepřel) JE MOC MLADÝ! (Sporné milost ponechávám stranou, měl je i Havel.)

Zahraniční politiku dělá vláda, na hádání v cizině a asertivnost jsou premiér a ministr zahraničí, ti na to mají od voličů mandát, ne prezident, který má pouze "reprezentovat stát na venek"!

Není náhodou, že prezident je volen na delší období než vláda a navíc je může opakovat. Vzhledem k tomu, že v demokracii se ideologie vlád té které země často střídá - podle volebního výsledku - dostává se prezident s vyhraněným názorem, ať už pravým nebo levým, eurooptimistickým nebo euroskeptickým, nutně do rozporu s vládou názoru opačného.

Pokud už se prezident doma či v zahraničí vyjadřuje ke konkrétním poliztickým otázkám, neměl by být, v zájmu státu i demokracie samé, NIKDY V ROZPORU S VLÁDNÍ POLITIKOU, jinak ukazuje, že nerespektuje výsledky parlamentních voleb a demokratické principy!

J. Fleiszner 30.7.2012 0:54

Ladislav Jakl?

Klaus už předvedl co "dokáže" a jeho člověk je Ladislav Jakl. Předpokládám, že si k sobě Klaus nevzal někoho, kdo s ním "nepeče" a tak je pro mě Jakl naprosto nepřijatelný jako prezident. Svobodní si tím pěkně podříznou větev a útoky na ostatní kandidáty to ještě zhorší.

J. Schwarz 30.7.2012 7:12

Re: Ladislav Jakl?

Jakl je narozdíl  od sentimentální kozy Fischerové, která působí spíš jako guru  sekty New age než politička inteligentní a vtipný člověk.

J. Mrázek 30.7.2012 7:32

Re: Ladislav Jakl?

Pravdu díte, osobo !

V. Skalová 30.7.2012 15:09

Re: Ladislav Jakl?

Přesně, pane Schwrzi . Jakl je z kandidátů nejrozumnější, ostatní jsou jen loutky bruselních byrokratů.

V. Skalová 30.7.2012 15:10

Re: Ladislav Jakl?

Omlouvám se, pane Schwartzi.