2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

GLOSA: Šachy a politika

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Malý Aston 11.8.2006 11:27

Tady nejde kdo vyhraje,tady jde o to kdo uchopí moc.

Remiza v šachu a remiza v politice jsou dva různé pojmy. Dnes v roce 2006 stojíme před vážným rozhodnutím,zda demokraticky,bez boje předáme moc bolševikům,kteří se nám spojili do jedné politické strany,kterou vede KSČM.Hráči v šachu,pokud prohrají,vyhrají nebo remizují,vypnou stopky,obléknou kabáty a jdou domů.V politice ten který vyhraje,obsadí místo premiéra,kamárádům přidělí dobrá místa za spoustu prachů a začne dle své ideologie ovládal všechny občany i ty,kteří se na hře již nemohou podílet. Všichni levičáci i pravičáci i ti kteří se o politiku nezajímají vědí,že bez KSČM nemá pan Paroubek žádnou sílu aby kladl podmínky jiným.Může pořád a pořád opakovat,že je nemá rád ale při hlasování,při jednání vždy tvrdí,že má 100 poslanců. A komunisté z KSČM si začnou dávat podmínky svému spojenci v ČSSD,když je nesplní,tak jej nebudou podporovat. ČSSD bude neustále KSČM vydírána.Takže ČSSD skutečně bude řídit Filip a Grebeníček. Občané to vydrží o tom není žádných pochybností. Jenže bude vyhlášeno nové šachové utkání a dojde k novému výběru hráčů. A delegáti již nebudou vybírat ani z ČSSD ani z KSČM. Ti skalní vyberou KSČM,ti ostatní ani náhodou ČSSD. Když má být silný hráč,tak to bude KSČM.

Pavel 11.8.2006 12:48

Re: Tady nejde kdo vyhraje,tady jde o to kdo uchopí moc.

Nezávisle na tom, jaký mám na komunisty názor, se domnívám, že ten kdo neuznává parlamentní stranu, neuznává ani parlamentní demokracii.

vita 11.8.2006 13:30

Re: Re: Tady nejde kdo vyhraje,tady jde o to kdo uchopí moc.

No přece si tu naši demokracii nějakými volebními výsledky nenecháme rozvracet!

ales 11.8.2006 18:29

Re: Re: Tady nejde kdo vyhraje,tady jde o to kdo uchopí moc.

Naprostý souhlas.

Hrouzekp 11.8.2006 18:53

Re: Tady nejde kdo vyhraje,tady jde o to kdo uchopí moc.

Vyser se na ty bláboly.

Roman 11.8.2006 22:13

Re: Tady nejde kdo vyhraje,tady jde o to kdo uchopí moc.

 Je vcelku jedno který  "komunista" z jaké strany bude u koryta.Strašit Filipem,nebo Grebeníčkem je už ohrané a bezpředmětné.Je na ně příliš vidět a  snadno se naně ukazuje.Teoriím o jejich nebezpečí věří jen pár "nadšenců",kteří z toho mají snad už jen sport.Ti "správní" ranaři kteří čekají na příležitost jsou v jiných stranách.

ir 11.8.2006 1:17

jen pro upřesnění

A kdo je to ten chytrý bakalář?

Míra 11.8.2006 18:30

Re: jen pro upřesnění

asi autor článku