1.5.2024 | Svátek práce


Diskuse k článku

GLOSA: Rusové odcházejí

Odsun přebytečných diplomatů a zaměstnanců ruské ambasády zpátky do vlasti bude jednou doufám hodnocen jako úspěch české vlády na úrovni vstupu do NATO anebo před tím odsunu sovětských vojsk z Československa.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Beneš 1.6.2021 14:18

Taky bych to viděl tak nějak. A navíc bych tam zakomponoval ještě tu neprověřeno jedovatou vakcínu, která by ohrozila veškerou naši populaci již tak dost ohroženou samotným covidem 19.

A. Renjascu 1.6.2021 14:08

Provozuschopné již nejsou, vždyť to proběhlo už dávno tiskem. ČR měla opticky v Moskvě méně zaměstnanců, ale jen díky tomu, že si k některým činnostem najímala rusy (tuším, že šlo o 119 rusů pracujících pro naši ambasádu, zatímco rusové si k tomu vozili své lidi a zaměstnávali pouze cca 15 Čechů. Když jsme vyhostili rusy a požadovali paritu, tak jsme netušili, že to rusové prokouknou naší fintu s najímáním místních sil a zahrnou je taktéž do parity. Výsledek je, jen dvě velice omezeně fungující ambasády z toho jedna v Praze a jedna v Moskvě.

H. Rybnická 1.6.2021 13:50

Pan Hašek v dějepise chyběl. US jako i Fr. a Angl. v Německu patří ke spojencům WWII, kteří do 90tých let měli určitá práva nad Německem. Formálně skončilo poválečné "obsazení" Německa dohodami v 90tých letech, následně novější politikou, také právně ustanovenou a schválenou všemi státy NATO. Sovětská armáda byla uzurpátorem bez jakékoli, případně vynucené, legality.

J. Ganaur 1.6.2021 13:48

R^Ale na to by muselo být dost vlaků a vagonů, nejlépe dobytčáků!;-D;-D;-D

A. Renjascu 1.6.2021 13:48

Je to jednoduché pane Loulo, stačí si jen sestavit harmonogram, který nám předložila naše masmédia, vláda a BIS, takže: s těma Vrběticema to přeci nebylo nic těžkého. Nejdříve Čuk a Gek zařídili, aby Bulhar poslal domů všechny brigádníky, kteří tam měli ten den pracovat, potom to tam Čuk a Gek v klidu zapálili, potom Čuk a Gek v klidu odešli, potom tam v klidu přišlo pět dalších zaměstnanců skladu, potom se těmto zaměstnancům zdálo, že to pomalu hoří a je potřeba otevřít všechny dveře skladu a přidat tomu kyslík, potom tři z nich v klidu odešli a dodnes s nimi nikdo neudělal rozhovor a zbylí dva tam zůstali, aby se lépe podívali jak tam ty výbušniny dobře hoří. Potom to bouchlo. Potom došlo k uzavření areálu, po tomto uzavření tam Čuk a Gek opět v klidu přišli a přitáhli sebou desítky kilogramů výbušnin, roznětek a časovačů, potom je v klidu několik hodin rozmístňovali v dalším skladu, potom proběhla zevrubná kontrola těchto skladů a na nic nepřišla. Potom po této kontrole to opět bouchlo, potom nastalo vyšetřování, které bylo v roce 2016 uzavřeno s výsledkem, že se jednalo o neodbornou manipulaci a skladování munice, potom za tři roky se zjistilo, že Čuk a Gek mávají do letištních kamer a tak vyšetřovatelé nabyli jistotu, že tuto neodbornou manipulaci má na svědomí Čuk a Gek, potom se o této jistotě zapomněli třikrát zmínit ve výroční zprávě pro vládu a to i v neveřejné části, potom si po vyhlášení tendru na dostavbu Dukovan a po odmítnutí vyřadit Rostatom vzpomněli, že ty vrbětice vlastně vyhodili do povětří zaměstnanci Rostatomu a tak to rychle běželi tuto skutečnost oznámit na vládu, potom cestou narazili na redakci Respektu a raději to oznámili už tam, protože cesta byla dlouhá a nebyla jistota, zda se cestou nic nestane, potom konečně doběhli až do vlády, kde to oznámili premierovi a Hamajdovi. Prostě z pohledu "generála" Koudelky nešlo o nic složitého a nemožného. Koukal jsem nedávno na Jamese Bonda a už si to myslím také...

J. Nevrkla 1.6.2021 13:46

Soudruhy už dnes hledejte spíše na západě než na východě.

J. Ganaur 1.6.2021 13:45

Proč by nebyli provozuschopné?Kolk diplomatů máme v podobné mocnosti, např. Indonésii?Ikdyž, to asi není správný příklad, Indonésie má dvojnásobný počet obyvatel!:-P:-P;-D;-D;-D

H. Rybnická 1.6.2021 13:42

Pane Hašku trochu se divím. Kdo se s námi měl solidarizovat? Snad EU? Solidarizovali jsme se s nimi, když byli v úzkých? Chechtali jsme se jako blázni a lili vodu moudrosti (nechci se vyjadřovat v případ toho moku sprostě) z vysoka tak co očekáváme? Přece s těch svých hodspodských přátelských setkání dobře víte že opravdoví přátelé si v nouzi pomohou - my samozřejmě pomoc jen očekáváme a v nouzi jiných máme kupy dobrých rad zdaleka.

J. Ganaur 1.6.2021 13:41

CA nikde nechtěli.Jak je to s USarmy, se musíte zeptat v BRD.Ale v případě CA sehrál určitou roli ekonomický bankrot a také rozpad CCCP, to vám zřejmě uniklo!;-D;-D;-D

Š. Hašek 1.6.2021 13:40

Omlouvám se pánům Pávkovi i Ptáčkovi. Nebyl v tom zlej oumysl. :-);-)

Š. Hašek 1.6.2021 13:39

Máte recht, pane Ptáčku. S tou přísahou vlasti. Vlast je jedna, může se jinak jmenovat.

Za svoji rodinu bych šel. Vercajk mám. Se státním štemplem. Se štemplem ČR. ČR je teďkonc "moje rodina". NATO? To je sakra vošajstlich. Nebudu poslouchat ani Němce, ani Američany. Někde v Mali, jak sloužej negrům a nosej jim minerálku až pod nos.

Ta moje rodina má zatím taky štemply ČR a na Šumavě se vyznám. Šumava je moje, Paříž ne.

Pochopitelně, pokud by mě Pavel nakomandoval do Afghánistánu, tak bych dezertoval. Aspoň bych to zkusil. Ale tam je nejblíž Rusko, rusky umím. Třeba bych potom byl u Tvarůžkové v televizi. Třeba to nebude věčně jako dneska.

Stačí takhle, pane Ptáčku?

V. Loula 1.6.2021 13:34

K těm Vrběticím. Pořád mi tam nesedí ten požár, který vypukl delší dobu před výbuchem. Nikdo zatím nevysvětlil, jak to spolu souvisí. A druhá věc je minimálně divná, že majitel skladu tvrdí ( a podal trestní oznámení), že mu ve skladě chybí několik tisíc ručních zbraní. Totiž podle mě ty chybějící zbraně je ještě větší průser než ten výbuch samotný, protože kde ty zbraně jsou? U Boko Harem, u Islámského státu, nebo se jimi vyzbrojuje nějaká radikální skupina v Cesku?

V. Loula 1.6.2021 13:30

Osobně si myslím, že během pár měsíců se navýší počet lidí na obou ambasádách tak, aby mohl fungovat Ceský dům v Moskvě a Ruská škola v Cesku.

Š. Hašek 1.6.2021 13:28

Souhlas.

V. Loula 1.6.2021 13:28

Většina našich novin otiskla fotografie toho ohně, který vypukl dlouho před výbuchem, a vyfotografovali jej naši hasiči, kteří byli povoláni k tomu ohni, a zase se stáhli, když se dozvěděli, že tam jsou výbušniny.

To nebyl konspirační ohen, ale ohen skutečný, a BISce se jaksi nedaří vysvětlit, proč tam nejdříve hořelo a po delším čase to teprve vybuchlo.

Stejně jako není konspirační ztráta tisíců ručních zbraní (panceřové pěsti, kulomety, samopaly), protože majitel skladu Bernatík podal trestní oznámení na neznámého pachatele. Doufám, že nebudete tvrdit, že ty desítky tun zbraní odnesli ti agenti v ruksaku.

Š. Hašek 1.6.2021 13:28

Šťastná to žena!

Začínáte štípat dříví? Radujete se, že pár úředníčků jede domů? Vy věříte historiepravci Koudelkovi a televizákům?

Opravdu se dějí, v ČR, státnické činy. Hezké bylo, jak se všichni vysr.... na tu solidaritu s námi. Neposlali domů ani jednoho Rusa.

Rybnická by poslala domů i ruského nákupčího u VW a Siemense. A zakázala by i kaviár. I Ermitáž.

A. Renjascu 1.6.2021 13:22

Hezká slova Astone, ale protože v tomto počtu ani Ruská, ale ani naše ambasáda nejsou provozuschopné, tak se potichu počká až tato umělá afera pomine a pak se budou nenápadně počty na obou stranách postupně navyšovat. Schválně kolik jich tady i tam za rok bude?...

Pokud jde o nějaký prověřený výbuch, tak ten se v ČR podařil zatím jen Palestincům, které samozřejmě nikdo nevyhodil. Pohádce o Vrběticich zatím uvěřili jen někteří čeští novináři a pár občanů ČR, ale rozhodně ne naši západní spojenci z EU, které tato kauza nechala naprosto chladnými.

Š. Hašek 1.6.2021 13:22

Sovětská armáda odešla. Od nás, z Polska, z Maďarska, z DDR. Armáda USA z BRD neodešla.

Předpokládám, že mi to nějak sofistikovaně vysvětlíte, doufám, že jinými slovy než nějaký Pehe/Tabery/Kocáb/Pavel.

Neodpověď beru jako Vaše přiznání, že s těmi Američany za Chebem si nevíte vůbec rady/čekáte na příštího Moravce a jeho televizní panel.

V. Kopta 1.6.2021 11:54

ano určitě tam vypuknul konspirační oheň, říkali to na sputniku a i Maria Zacharovová... :-)

M. Šejna 1.6.2021 11:28

jediná hradní zdechlina, která byla prezidentem a byla na Hradě v dobách existence Česka, je Václav Havel.

Je opravdu dojemné, jak Vodvářka nazýva prvního českého prezidenta, který je už po smrti, hradní zdechlinou.

V.Klaus a M.Zeman jsou zatím mezi živými, a pokud jde o jejich metální schopnosti v porovnání s Vodvářkou, tak jsou asi tak o deset úrovní výše.

J. Jurax 1.6.2021 11:15

Inu, konspirační teoristé jsou nejspíš oba.

Všechno je jinak, jak pravil moudrý rabín :-)

P. Lenc 1.6.2021 11:10

A zaplať pán Bůh za to, soudruhu Nevrklo.

J. Ptáček 1.6.2021 11:00

Doufejme, že odejdou rychleji, než po konci cvičení Šumava 68. Poláci a Maďaři byli už dávno doma, zatímco naši uniformovaní slovanští bratřiě odcházeli neochotně od června až do začátku srpna 1968. Prostě odejít nechtěli. Ale ať jsem spravedlivý, 21. srpna byli nezvaní hosté zase v plné parádě zpátky. A místo nějakých 40.000 jich přišlo rovnou víc, než půl milionu. Naši třídní bratři nejsou žádní troškaři a vědí co to je internacionální pomoc.

J. Nevrkla 1.6.2021 10:55

Tak relativní to není. Fakta jsou věci, které nelze zpochybnit, třeba.

M. Karlická 1.6.2021 10:36

Pane Kopto, vy nevíte, že ve Vrběticích začalo nejdřív hořet? Kvůli čemu asi volali ty hasiče? Co mělo Rusům vybouchnout? Přemýšlejte trochu a zjistěte si fakta.

J. Moravec 1.6.2021 10:36

A jsme u toho co Vy přijmete jako fakt a důkaz. Bez víry to nepůjde.

J. Nevrkla 1.6.2021 10:11

Nezaměňoval bych svou víru nebo názor s pravdou. Většinový názor by měl v demokracii vítězit, ale pravdu si spíše spojují s fakty, ověřenými a prokázanými, s důkazy apod.

H. Rybnická 1.6.2021 10:10

Bravo pane autore

J. Moravec 1.6.2021 10:07

Ano, někdo holky, někdo vdolky. Ano proti gustu žádný dišputát. A můžeme o tom diskutovat do nekonečna. Např. : nemyslím si, že ten co umí vydělat hodně peněz a je hodně bohatý, musí být gauner, a ten co to neumí mu je závidí. Ale může to být i tak. Variant je nespočet.

A pravda je něco čemu věřím já s čím jsem se já ztotožnil. Třeba sdílite stejnou pravdu, třeba ne. Většinová pravda by měla zvítězit. Tedy alespoň v demokratickém systému.

I. Pávek 1.6.2021 9:59

R^