25.5.2024 | Svátek má Viola


Diskuse k článku

GLOSA: Proč volím Svobodné

Skupinu 1a tvoří politici, kteří chtějí vybrat od lidí daně a peníze si nechat. Za ně si hodlají nakoupit vily, auta, bazény a jachty pro svou potřebu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Vítek 5.10.2013 11:46

Re: zbytečnost

a to ze se ma pracovat a ne jen brat je prece jasna pravda ne?O cem je vubec diskuse mezi pravici a levici?

P. Urban 5.10.2013 9:09

Proč nevolit Svobodné

Protože kdyby to bylo tak jednoduché , tak skončíme někde v Somálsku.

Pravděpodobněji to ovšem dopadne jinak. Skupina 2 získá moc a spolu s ní i zodpovědnost za spoustu věcí, o kterých se moc neuvažuje, neb jsou samozřejmé. A zjistí, že samozřejmé nejsou a stojí peníze.

Skupina se poté rozdělí na 2a), kteří budou lidem brát peníze, aby zbytek mohli klidně utrácet a 2b) vyznavače principů, kterým to bude docházet pomaleji. Obě skupiny se rozkmotří, strana se rozpadne a budou nové volby.

V lepším případě se strana udrží pohromadě a volič bude hádat, kdo ze skupiny 2 přešel do 1a a kdo do 1b.

M. Varadinková 5.10.2013 9:37

Re: Proč nevolit Svobodné

No vidíte, a právě kvůli těm 2b) stojí za to volit Svobodné. Protože v ostatních stranách žádní 2b) už dávno nejsou, tam už jsou jen1a), kteří předstírají, že jsou 1b).

F. Vítek 5.10.2013 9:40

Re: Proč nevolit Svobodné

Je docela možné, že to opravdu dopadne tak jak píšete, ale dokud jim nedáme šanci to ukázat, tak to nikdy nezjistíme. Ty stávající parlamentní strany nám už ukázaly co jsou zač, takže ty volit již nebudu i kdyby 100x opět slíbily, že tentokráte se již konečně změní k lepšímu. Já volbou Svobodných nemám co ztratit - horší to s nimi být nemůže a buď to s nimi tak zůstane a příště je již nezvolím anebo jsou opravdu lepší a příště je zvolím znovu.

P. Urban 5.10.2013 12:22

Šanci ukázat co?

Že je možné mít fungující stát zadarmo? Pokud to potřebujete vyzkoušet, abyste zjistil, že to není možné, pak Vám mohu jen popřát hodně štěstí.

F. Vítek 5.10.2013 12:28

Re: Šanci ukázat co?

Člověče o čem to vlastně píšete? Kdo říká že zadarmo? Fungující stát ovšem nemusí být nutně tak nabubřelý a plný přerozdělování, jako je nyní. Stačí ho omezit na nejnutnější míru, čímž bude i jeho provoz stát zlomek peněz.

P. Urban 5.10.2013 12:40

Kdo říká, že zadarmo?

Pan Jakl. Pokud mi nevěříte, tak si ten jeho článek pořádně přečtěte. On nepíše o omezení státu na nejnutnější míru, ale o tom, že nebudou brát lidem peníze.

Pokud chceme omezit stát, musíme si napře ujasnit, co od něho vlastně chceme a nechceme, a jaké budou důsledky změn. Jinak se bude střílet naslepo a nakonec to bude ještě horší.

F. Vítek 5.10.2013 14:16

Re: Kdo říká, že zadarmo?

Ale to jste ho pochopil zcela špatně! Ono totiž není rovnítko mezi "nebrat lidem peníze" a "neplatit žádné daně"

P. Urban 5.10.2013 15:30

Re: Kdo říká, že zadarmo?

Vybírat daně, byť sebenižší, znamená brát lidem peníze. Pokud máte na mysli míru, pak tohle téma Svobodní moc neprobírají.

F. Vítek 5.10.2013 16:49

Re: Kdo říká, že zadarmo?

Jak vidím, jste přesvědčením zarytý etatista, takže mne pořád nedokážete pochopit. Napadlo Vás někdy, že by si lidé mohli kupovat služby státu i dobrovolně? Ale chápu, že u nesmyslných služeb to opravdu bez násilí nejde ...

V. Kain 5.10.2013 12:32

Re: Proč nevolit Svobodné

Pane Urbane vy byste mohl závodně předpovídat do Halo novin.Pan Jakl to má ve své hlavě na rozdíl od čtenářů Blesku a sledovačů čím dál pitomějších seriálů srovnané.Ono je málo důkazů jak se politici napakovali?A vždycky to byli politici z těch velkých stran.Lidé rádi slyší tak jako před káždými volbami co všechno dostanou a co bude zadara.ČSSD slibuje jak oškube bohaté a to je pro velkou část voličů úplný balzám.Jenomže ti bohatí se oškubat nedají.Tak jako se nenechá oškubat Bakala a taky proč.Proč nedat šanci SSO?Samozřejmě,že takovou stranu naše proněmecká media rádi nemají a proto o nich víme velice málo.Ale takový eurohujer Kalousek za zády se Schwarzenbergem si roztahuje tu svou prolhanou hubu v telce každou chvíli.

P. Urban 5.10.2013 13:15

To je pravda. Lidi chtějí mít všechno zadarmo nebo levně

a pak se diví, že to nefunguje. Napravo i nalevo. Rozdíl je jen v tom, že ti napravo si myslí, že to fungovat nemusí, protože nemají žádné zkušenosti se světem, kde to skutečně nefunguje.

Komunisté to také kdysi měli v hlavě srovnané. Bylo to jasné, jednoduché, a mnoho lidí je kvůli tomu volilo. A pak se strašně divili, když při měnové reformě došlo i na ně. Ne proto, že to soudruzi tak chtěli, ale proto, že jim nic jiného nezbývalo. Takhle to dopadá, když ideologie zvítězí nad zdravým rozumem.

V. Ondys 5.10.2013 6:46

:))))))))))))) To je velmi bezohledné

k našim společensky příkladným konzumentům, kteří rádi uvěří, že straničtí papaláši na ně budou po volbách vyměšovat :))))))))) pečené holubice.

P. Hofman 5.10.2013 6:30

NeoSládkovci z SSo

...se nám snaží namluvit, že budou bačovat v náš prospěch. Ale kdež, jen se otřesou a my trochu otupíme ve své pozornosti, hned nám pustí žilou, úplně stejně (ne-li víc) jako ti minulí. Navíc jejich medicína na nemoci současné společnosti vůbec nefunguje, což bylo již v mnoha zemích světa dostatečně prokázáno.

O. Prochazka 5.10.2013 8:15

Re: NeoSládkovci z SSo

Ještě že to víte a budete volit ty své komouše.

T. Czernin 5.10.2013 9:25

Re: NeoSládkovci z SSo

Hofmanovi komanči měli vždy osvědčené masti na všechny problémy světa. No co, lidí je jako sr....

P. Vítek 5.10.2013 11:59

Re: NeoSládkovci z SSo

Politici jsou jen poskoci a bacuje tady stejne stara komunisticka mafie a jejich potomci-to nevis dedku?

P. Scheck 5.10.2013 1:13

Zcela zmaten

Pane Jakle, jsem z vašeho příspěvku trochu zmaten. Ten, kdo nechce brát občanům peníze, nechce ani daně....až pak budeme úplně Svobodní. Je to tak? Pokud ne, kde tedy končí u Svobodných svoboda?

V. Vaclavik 5.10.2013 4:23

Re: Zcela zmaten

Dane chteji, ale nikoli nasilim vymahane, nybrz dobrovolne a rady placene. Kdyz budou lide se spravou statu spokojeni, chod statu radi zaplati, a to dobrovone a mnozi zaplati i vic, nez by byla jejich pomerna davka a vyvazi tak ty pomylene, kteri by neplatili nic. Co Vy? Platil byste dane, i kdybyste nemusel, kdybyste se spravou statu souhlasil, kdyby veci fungovaly, jak by mely? Ja za sebe muzu rict, ze ja ano.

J. Dona 5.10.2013 7:22

Re: Zcela zmaten

Já ne!!!

P. Urban 5.10.2013 9:10

To už je druhá utopie, se kterou jsem se v životě setkal

V které zemi to takhle funguje?

T. Czernin 5.10.2013 9:28

Re: To už je druhá utopie, se kterou jsem se v životě setkal

Asi jen v ideální zemi bez Urbanů...

P. Vítek 5.10.2013 12:06

Re: To už je druhá utopie, se kterou jsem se v životě setkal

Pred casem Hong-Kong,Singapore,za chicagskych hochu v Chille.....jinak nikde,kde se nezjevi nejaky Pinochet.(protoze blbcu je vic a ti nikdy nepripusti svobodu,protoze by se ukazala jejich blbost.Ten pohled z okna Trabantu na klimatizovane Mercedesy vsem tem Zavadilum dava obrovskou energii)

P. Urban 5.10.2013 12:32

To jsou věci, to jsou věci ...

Takže v Hong Kongu, Singapuru a v Chile za Pinocheta lidé platili daně, jen pokud chtěli, a na co chtěli, a pokud nechtěli, nemuseli platit nic?

To je pro mě opravdu novinka. Nemohl byste jít víc do podrobností?

P. Vítek 6.10.2013 21:34

Re: To jsou věci, to jsou věci ...

Smesne dane

.http://www.investujeme.cz/hongkong-a-singupur-minimalni-dane-minimalni-duchod/

V. Vaclavik 5.10.2013 22:25

Re: To už je druhá utopie, se kterou jsem se v životě setkal

Proc nebyt prvni takovou zemi? Bojite se vycnivat? Jste stadni kus? To je jako s tim danim hlasu zacinajicim stranam - typicky Cech jim ho neda, protoze by ho nechce vyhodit a tak ho radsi vyhodi nejakemu ''nejmensimu zlu'', ktere ovsem je zpravidla velke zlo, objektivne nahlednuto. Klasifikace ''nejmensi'' je totiz relativni a schova se do ni kazdy darebak i zlocinec.

P. Brodský 5.10.2013 1:03

To je lež. Jedině pravá a nefalšovaná dvojka je

Naše BOBINKA!!!

J. Huml 5.10.2013 5:18

Re: To je lež. Jedině pravá a nefalšovaná dvojka je

Jak jednoduche, pane Jakle, Vy mate tak jednoduche reseni na opravdu komplikovane problemy. Jak to, ze nechce volit Bobo, jak prikazuje Velky Institut Velikeho Kormidelnika?

O. Prochazka 5.10.2013 8:16

Re: To je lež. Jedině pravá a nefalšovaná dvojka je

On něco přikazuje???

T. Czernin 5.10.2013 9:22

Re: To je lež. Jedině pravá a nefalšovaná dvojka je

Blbec vždy očekává příkaz...