27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

GLOSA: Proč politici tak rádi posílají peníze do Bruselu

Tak už víme, proč se zdražují základní životní potřeby, proč se snižují platy policistů a proč jsou odpírány dávky těm nejpotřebnějším (nemám na mysli příživníky, kterým se nechce pracovat), proč stát není schopen pokračovat ve stavbě silnic atd. Je to proto, aby bylo možné solidárně podporovat německé bankéře a bruselské úředníky. Pro tak vznešený cíl se rádi uskrovníme.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kanioková 26.1.2012 5:37

Odkaz na Singra

http://byznys.ihned.cz/?p=027000_d&article[id]=54243760

Takže kdo tu vládne? Nečasovi jsem psala a odpověděl, že se k tomu nekloní. Singer taky evidentně ne..

Takže bratr a óbr eurohujer Kalousek..!

J. Kanioková 26.1.2012 5:33

Máte naprostou pravdu, autore..

K MMF nakonec od nás poputuje 38 mld. Na tom se shodli Nečas, Kalousek a guvernér ČNB Singer. "Vláda požádá ČNB, aby finance vyčlenila ze svých devizových rezerv, a za půjčku se ZARUČÍ (!). Teď bude muset miliardy pro MMF kvůli zárukám odsouhlasit ve SPECIÁLNÍM zákonu parlament. Vláda se ale navíc musí ZPĚTNĚ zaručit i za 26 mld., které ČNB půjčila fondu v roce 2009. --------------

Při půjčce pro MMF podstupujeme větší rizika než země s eurem, to není fér. Rizika půjčky pro země v eurozóně jsou mnohem nižší než rizika zemí mimo ni....Považovat takové schéma za férové je v očividném rozporu se zdravým rozumem, myslí si guvernér ČNB Singer. (!!!)

Naše závazky vůči MMF se dají rozdělit ....a část, o jejíž splacení může MMF kdykoliv požádat. 9 mld. jsme splatili a o 21 mld. Kč můžeme být MMF kdykoliv požádáni.

Nová půjčka MMF by znamenala příslib dalších 89 [38]mld. Kč . Tím by se náš celkový možný závazek vůči MMF (včetně vyšší kvóty) téměř zdvojnásobil – z 92 mld. Kč (tj. 12 % rezerv ČNB) na přibližně 180 mld. tj. 23 % rezerv ČNB [130 mld.= 16,6% rezerv]. MMF by si tedy po poskytnutí půjčky v uvažovaném rozsahu mohl přivolat takřka čtvrtinu devizových rezerv ČNB. Jsem přesvědčen, že v době, která přináší BEZPRECEDENTNÍ ZPOCHYBNĚNÍ minulých JISTOT, je taková expozice vůči kterékoliv instituci důvodem k zamyšlení nad jejími riziky.

Půjčky ani kapitálové vklady v MMF ne zvýšení státního dluhu. Půjčka nesníží objem našich rezerv, ale projeví se ve změně jejich měnové struktury a VELMI SNÍŽÍ jejich likviditu. Neplatí totiž, že by byla vratná na požádání (!). U stávající půjčky sice požádat MMF o vrácení lze, ale MMF může ODMÍTNOUT (!). Ve statutu nové půjčky se objevuje adjektivum „stálá“ (!). S možností požádat o její předčasné splacení to zjevně lepší nebude!

D. Nowodny 26.1.2012 1:15

Re: Besídka zvláštní školy

Pane Kadlec vy jste KADR !

O. Kadlec 26.1.2012 0:30

Besídka zvláštní školy

- to je sbírka autorů na Psu. Tenhle ani neví kde sídlí MMF, natož aby pochopil, že na tuhle půjčku se nikdo sbírayt nebude.