20.5.2024 | Svátek má Zbyšek


Diskuse k článku

GLOSA: Proč ODS nemůže jít do vlády s hnutím ANO

Předseda Občanské demokratické strany Petr Fiala nedávno prohlásil, že jeho strana nepůjde do vládní koalice s hnutím ANO. Já jeho jasný postoj plně podporuji.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Portwyn 13.7.2017 14:45

Re: ODS

...a najít volebního lídra. Protože pan Fiala jím není a nebude. Asi je to slušný pán, ale lídr není.

P. Portwyn 13.7.2017 14:43

Re: Takže ODS si to už šteluje

Popravdě nevím o dobrém řešení. Jen bych uvítal, kdyby ODS tak, jako odmítá Babiše, odmítla např. Zelené. Koaliční potenciál ODS klesá k nule v jakékoli reálné a rozumné vládě, bohužel.

Pravice je v zádi, to vidíme všichni. Možná by se stálo za to zamyslet nad tím, proč. Prohlásit "voliči jsou hloupé koblihy" je strašně snadné a úplně k ničemu. V každém případě to, že se pravicová opozice zaměřila na osobní válku s Babišem a Zemanem, neprospívá této zemi. TOPka je tím posedlá víc, takže to odnesla víc. ODS se svezla s tím, a navíc jí chybí lídr. Já bych vsadil na VK ml., ale to je hudba vzdálenější budoucnosti.

P. Rudolf 13.7.2017 14:36

Re: ODS

Tak, když si někdo nepamatuje, co tady ODS čtvt století vyváděla a jaké zprofanované nýmandy má i dnes ve svém středu, pak je mu jakákoliv rada drahá. Navíc, když ještě někdo, jako nějaký Klepetko raději hned uráží, než by přešel k seriózní diskuzi.

P. Portwyn 13.7.2017 14:36

Re: Takže ODS si to už šteluje

Jasně. Kdo má výhrady k Velké Pravdě, je agent imperialismu.

Tentokrát ruského, minule amerického... Bolševik zůstane bolševikem, ať má pod hvězdičkama rudou nebo modrou barvu.

P. Portwyn 13.7.2017 14:34

Re: Takže ODS si to už šteluje

A koho že to jako nenávidím?

Mimochodem tentokrát sice budu asi volit Realisty, ale jinak jsem to ODS v minulosti hodil několikrát - i když Vám po tom je (napíšu po hulvátsku, tak že po Vašem) *ovno.

Z. Rychlý 13.7.2017 14:31

Re: zábavné čtení

Pro mě je veřejný slib, že do vládní koalice s ANO závažná informace, pro vás pitomina. Já se podle takových "pitomin" rozhoduji, komu dám ve volbách hlas. To se mám rozhodovat podle těch velkých věcí, jako jsou mír, svoboda, rovnost a bratrství, které hlásá KSČ kudy chodí, a mám tudíž volit komanče??

Já Babišovi nevěřím ani jedno slovo, slovo estébákovo. A těm, kteří to vidí podobně věřím, a možná jim dám hlas. Pokud mě zklamou, mají utrum, a těžce budou důvěru znovu získávat.

J. Kulheim 13.7.2017 14:23

Re: zábavné čtení

Socialismus působí jako drogy - chvíle extáze. Ale pak přichází absťák. Pád na tvrdou zem. A dlouhá odvykací kůra. Nebo zlatá dávka a smrt.

V. Klepetko 13.7.2017 14:17

Re: ODS

Tak to už není slovník trolla, ale nějakého zeleného anarcho- extremisty:-)))) Bakunin hadr:-))))

Z. Rychlý 13.7.2017 14:16

Re: ODS

Souhlas do písmene! Rudla má místo obrazovky červený hadr.

J. Kulheim 13.7.2017 14:15

Re: To napsal člen té strany, která dovolila,

Vláda Petra Nečase od 13. července 2010 prosadila řadu systémových změn zahájených již v roce 2008. Prosadila dva úsporné státní rozpočty, snížila tempo zadlužování a výdaje ve státní správě, upravila penzijní systém a zavedla doplňkové spoření, zároveň začala narovnávat vztah státu s církvemi a náboženskými společnostmi. Viditelně se změnil přístup v boji proti korupci.

Petr Nečas jednal slušně a dopadl špatně. Kdyby nechal zavřít ty, kteří přišli v noci na úřad vlády, tak se nemusel tahat několik roků po soudech a ODS nemusela padnout tak hluboko. Policejně -prokurátorský puč změnil politickou mapu v ČR. Komu je to ku prospěchu? V takovém případě je potřebné použít stejné zbraně jako protivník. Za jednu facku vrátit alespoň tři.

V. Klepetko 13.7.2017 14:15

Re: ODS

Klidně Vás nakrmím: podporovat menšinové předsudky proti trollům je neetické :-)))))

Vážně řečeno : ODS je kvalitní strana, která stojí za úvahu, pokud jde o hlas ve volbách. Jen je třeba s ní vyhnat alternativně inteligentní jedince typu autora článku!

Z. Rychlý 13.7.2017 14:13

Re: Zaprděná a umíněná neochota hledat koaliční kompromis

Nechte si ta velká vzletná slova na jindy a na jiné. Babiš není tvárný. Babiš je beztvárný a nelze ho tudíž tvářet. Jednou říká to a podruhé něco jiného, podle preferencí. Konzistentní je pouze v toku dotací jeho firmám.

Doufám, že se po volbách ODS omluvíte za podezření, až ve skutečnosti uvidíte, s kým Babiš doopravdy vládu vytvoří.

P. Rudolf 13.7.2017 14:11

Re: ODS

ODS už především žádný uznáníhodný šatník nemá, jen starou červotočem prolezlou bednu plnou hadrů ze second handu.

V. Klepetko 13.7.2017 14:11

Re: zábavné čtení

Na Slovensku se státotvoři o něco takového pokoušeli. Ve finále se jim podařilo přesunout část voličů od Fica ke Kotlebovi, a sami se marginalizovali! I v našich poměrech - vemte lidem Babiše a vyroste Vám Okamura! Rigidní komunisté mají stále stejné voličské jádro, s těmi nehnete!

Pro zachování iluzorní naděje pro sebe ve vzdálenější budoucnosti nás chcete dnes a zitra predhodit lvům. Fuj! :-)))))))))))

J. Kulheim 13.7.2017 14:09

Re: ODS

ODS se nevyvarovala chyb, ale chyby dělá každý. Byla hybnou silou transformace v devadesátých letech. ODS je vyčítáno všelico, ale faktem je, že je to jediná strana, která měla snahu udělat reformu systému financování a organizace zdravotní péče, vzdělávacího systému, důchodového systému. Ministr zdravotnictví MUDr Julínek byl jediným ministrem tohoto rezortu, který měl koncepci a měl snahu udělat systémová opatření k řešení organizace a financování zdravotní péče. Padl Julínek i ODS v důsledku lživé propagandy ČSSD, KSČM, lékařské komory a odborářů.

Privatizace největších podniků byla uskutečněna až vlády ČSSD a dotovali tím rozpočet. To vlády pravice výnosy z privatizace do rozpočtu vůbec nedávali - šly na restituce a nápravu ekologických škod. Kde jsou peníze z privatizace největších ozdravených bank, Telecomu, Unipetrolu, Setuzy (Pitr), OKD, Mostecké uhelné, atd.

Reforma důchodového systému je nevyhnutelná. Stávající vláda má právo navrhované řešení zrušit, ale nenahrazuje to ničím novým. V budoucnosti bude propad důchodového systému čím dál větší. V roce 2011 však skončil důchodový systém ve schodku cca 40 miliard korun V roce 2015 příjmy z pojistného v ČR dosahovaly téměř 332,66 miliardy korun, výdaje činily 382,77 miliardy korun.

Co zásadního vyřešila tato vláda. Já nevím o ničem. Pouze tahá z lidí peníze a rozdává je lidem v neproduktivní sféře. Dává peníze chudobnějších, vybraným spoluobčanům ve formě dotací, grantů apod. Solární energie vytáhne za 15 let lidem z kapes víc jak bilion korun. Neslyšíme nic než zákazy příkazy a jak lidem z komplikovat život.

P. Rudolf 13.7.2017 14:09

Re: ODS

No vždyť si tu bandu lhářů a zlodějů můžete klidně volit, nikdo vám v tom bránit nebude.

M. Klas 13.7.2017 14:00

Re: ODS

Takhle můžeme trollovat všichni: Myslíte, že ODS by si takovou zprofanovanou veš do šatníku pustila?

V. Klepetko 13.7.2017 13:58

Re: ODS

Co je to zablbost? Zase nějaký "Svatopluk Kříž"? Chcete rozbít diskusi? :-)))

Z. Rychlý 13.7.2017 13:56

Re: zábavné čtení

Tak to zase jo. To je jiná!

:-)

Z. Rychlý 13.7.2017 13:55

Re: zábavné čtení

Vy a vaši státotvoři !

Udělejte tedy něco pro to, aby množina voličů ANO a KSČ neměla víc než 50%, a teprve potom si berte do úst ODS, která se snaží těch 50% nahlodat.

P. Rudolf 13.7.2017 13:53

ODS

čili Bratrstvo modré kočičí pracky může jít do vlády pouze s jedinou parlamentní stranou. A tou je KSČM. Neb žádná z demokratických stran by si takovou zprofanovanou veš do šatníku nevpustila.

V. Klepetko 13.7.2017 13:53

Re: zábavné čtení

ODS takto vzkazuje svým potenciálním voličům, aby raději volili někoho jiného :-))))))

V. Klepetko 13.7.2017 13:50

Re: zábavné čtení

Mezitím bude náš stát zničen a příště už budete volit jen do nějakého euroregionu... Mimochodem, Zeman druhý pokus na sestavení vlády NEDÁ komunistům.

Logika "čím hůře tím lépe " je logikou extremistů...

S. Ševeček 13.7.2017 13:48

Re: zábavné čtení

ODSI nevzkazuje "svým potenciálním voličům" vůbec nic; jenom pitominy.

S. Ševeček 13.7.2017 13:47

Re: zábavné čtení

eet a kontrolní hlášení ... koho by takové prkotiny zajímaly.

Jde o svobodu, mír, spravedlnost a suverenitu.

V. Klepetko 13.7.2017 13:45

Re: zábavné čtení

Takže pro Vás "lepší řešení" je takové, v ramci kterého si "voliči pořádně nabíjí držku"? A stát v kritickém okamžiku své existence půjde do kopru? Nejste Vy náhodou agent Putina? :-)))

P.S. Pokud vím, Babiš možnost koalice s KSČM naprosto zřetelně a nahlas s naprostou jistotou zcela vyloučil! Naopak Sobotka zcela jasně možnost přímé koalice ČSSD a KSČM potvrdil...

Takže prosím nějaký jiný, realistický návrh...

Z. Rychlý 13.7.2017 13:44

Re: zábavné čtení

Jak správně píše pan Prokop. S danými voličskými preferencemi jsou všechna řešení špatná. Takže eye-opener ranou mezi oči, ano. Jinak voliče probudit ze socialistického snění nelze. Je třeba jim ten sen naservírovat v plné nahotě.

Z. Rychlý 13.7.2017 13:39

Re: zábavné čtení

Pane Ševečku, a co by na tom bylo dobrého? Žeby ODS přestala prskat proti EET a kontrolnímu hlášení, a ANO by jako úlitbu pustilo ODS ministerstvo vnitra??

V. Klepetko 13.7.2017 13:36

Re: zábavné čtení

Takže pro Vás "lepší řešení

Z. Rychlý 13.7.2017 13:33

Re: zábavné čtení

Je. Je to koalice ANO s KSČ. Aby si voliči pořádně nabili držku a nevolili pořád dokola tyhle populárně levicové slibotechny. Jedna po 40 let vytvořila rovnost v chudobě, a o druhé se ví jen to, že její fýrer je v obrovském střetu zájmů a přiklepává si s vládou a parlamentem za zády dotace na mrvení nafty. A chce mít stát coby svou vlastní firmu.