17.6.2024 | Svátek má Adolf


Diskuse k článku

GLOSA: Proč bohatí daně neplatí

„Bohatí lidé neplatí daně.“ Zaklínadlo všech marxistů, burešů a zelených dobrosejů. Mají do určité míry pravdu. Bohatí daně neplatí z mnoha důvodů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Uplnej Vypatlanec 3.3.2017 11:55

Re: Nesmysl na entou.

korunovy dluhopisy poprve ve velkym pouzil Kradlous, jen aby bylo jasno, uzakoneny nekdy snad od uz zacatku 90tych let, Babis drzi cca 1/10 (pro vas = jednu desetinu) vsech vydanych dluhopisu po korune, jen aby bylo jasno, takze jestli vam vadi jen ty babisovy, tak jste rasista

M. Šejna 3.3.2017 9:20

Mlichovy dotace pro Agrofert

Agrofert v roce 2014:

dotace z EU a českého rozpočtu pro Agrofert dosáhly výše 955 mil. Kč. Agrofert v tomto roce vytvořil zisk 6143 mil. Kč a zaplatil z toho daň 1673 mil. Kč.

P. Maleček 3.3.2017 9:03

No popsáno poněkud zmateně, ale v principu správně.

Popsáno poněkud kostrbatě a z daňového pohledu chybně, ale v principu správně. Pod vládou socanů vždy bohatí bohatli a chudí chudli. To proto, že socan neschopný se uživit svou prací vleze do politiky a tam žije z úplatků od bohatých. Za to, že jim umožňuje dojit stát.

To napsáno s omluvou těm pár % bohatých co zbohatli skutečně jen svou prací a s vysvětlením, že ODS není pravice, ale na rozdíl od ČSSD sice odbolševizovaná, ale též levice. A proto to tady dopadlo jak dopadlo - zhroucením pokusu nastolení skutečné demokracie a prosazením se jen formální demokracií maskovaného (zvol námi vybrané kandidáty a pak drž hubu a krok) korporátního socialismu, kulantního to názvu pro fašismus.

Však i Mussolini byl socialista a vládl spolu s velkým byznysem a zástupci katolického kléru. Čili to samé, co dnes vláda ČR.

P. Rudolf 3.3.2017 9:03

Re: Děkuji autorovi

Pan Rudolf nejen že slyšel o Babišovi, ale dokonce i o spoustě jiných podnikatelů či různých investorů. O tom ale pan Rudolf nepíše. Směje se tomu, že prý bohatý člověk vůbec nedostává klasickou výplatu. Zeptejte se lidí z vedení větších firem, kolik berou, ale hlavně až to uslyšíte nepadněte na pr*el. Jejich měsíční daně jsou mnohdy vyšší, než taková pokladní v Lidlu vydělá za pár měsíců. No jo, ale když oni vám to vlastně neřeknou.

M. Šejna 3.3.2017 8:56

vy toho netušíte víc, pane Schwarzi

takže abyste to pochopil a tušil, nastudujte si zákon č.586/92 Sb.

Způsob zdanění dividend, úroků atd. nevymysleli ani socani ani ANO. Běžte si stěžovat někam jinam.

V. Mlich 3.3.2017 8:51

Re: Nesmysl na entou.

Nepochybně je možné zbohatnout i poctivě a platit přitom daně. Ale autor myslí skutečné boháče typu Babiš, ty korunové dluhopisy jsou jen jednou z mnoha možností, jak se vyvléct z povinností. Třeba zřízení firmy v daňovém ráji vyžaduje jistý základní objem peněz a až ten, kdo jej překročí, pak může před nenechavou rukou státu zachránit ci nejvíc svého výdělku. Kdo ten objem nedosáhne, musí holt přispívat na dotace pro Agrofert, nebo se nechat zavřít.

V. Mlich 3.3.2017 8:43

Re: Děkuji autorovi

Pan Rudolf asi neslyšel o jistém Babišovi, co si jednoho dne koupil za půl druha miliardy vlastních dluhopisů, ze kterých dostává každý rok 6% (t.j. 90 milionů) úroku osvobozeného od daně. Pravdou je, že ten pán k tomu dostává ještě i "klasickou" ministerskou výplatu, ale myslím, že je mu úplně jednou, jako z ní zaplatí daň. Jenže tolik křesel nemáme, takže ti ostatní chudáčci milionáři se musí obejít bez výplaty.

J. Schwarz 3.3.2017 8:35

Re: Děkuji autorovi

Pokud budu mít většinu svých příjmů z dividend, zaplatím 15% daň / když mi bude firma krachovat, tak si jako pan Bakala "půjčím" nějakých 10 miliard, vyplatím si je na dividendách, státu zaplatím 1.5 miliardy - pokud firmu nezaregistruji někde, kde se daně z dividend neplatí - a pak zadluženou firmu přenechám státu /. Taky zdravotní a sociální stačí platit v minimální výši.

J. Schwarz 3.3.2017 8:30

Re: autor článku by měl víc studovat améně tlachat

Aha! Tak to akcionář zaplatí daň z dividend a pak to ještě zdaní daní z příjmu! To jsem fakt netušil.

M. Šejna 3.3.2017 8:25

autor článku by měl víc studovat améně tlachat

pak by možná zjistil, že bohatý člověk sice mzdu nejspíš nepobírá, ale daň z příjmu platí podle úplně stejného zákona, jako zaměstnanec s průměrnou mzdou.

Ten současný zákon o dani z příjmu platí už mnoho let a nevymysleli ho ani socani, ani ANO. Současnou verzi zákona totiž zavedla pravicová vláda Mirka Topolánka s ministrem financí Kalouskem.

Takže pokud se autorovi článku něco na tomto zákonu nelíbí, ať si stěžuje u Topolánka a Kalouska.

P. Rudolf 3.3.2017 7:53

Děkuji autorovi

za ranní veselou historku z natáčení.

"...bohatý člověk vůbec klasickou výplatu, kterou lze zdanit, nedostává." Je vidět, že inteligence není zrovna to, nač by byl u "svobodných" kladen byť i sebemenší důraz. Ale baviči to jsou, to zase jo.

D. Stirský 3.3.2017 7:34

Nesmysl na entou.

Jako člověk pohybující se v účetnictví, daních a auditu jsem viděl mnoho bohatých lidí: A daně platili. Dokonce nemalé. Byli to totiž lidé, kteří zbohatli poctivě. Věděli, že oni i jejich blízcí konzumují dnes a denně řadu veřejných služeb (třeba ve své obci) a že daně, byť na ně třeba i nadávali, se platit mají. Neplatí-li je autor článku, pak nezbývá, než na něj upozornit finanční úřad.

T. Kubín 3.3.2017 5:56

Ó ty svatá prostoto ...

Tohle je tak poblblé tlachání, že jsem musel chvilku přemýšlet, jak moc je to vážně (s křečovitým pokusem o humor) a nebo sranda. Autor by potřeboval prá hodin na nějaké SŠ. kde by s ním probrali základy ekonomiky.

I. Dekyský 3.3.2017 3:53

Re: Boze muj

Vy jste především článek vůbec nepochopil...

J. Vintr 3.3.2017 2:29

Nabizi se parafráze

slov Dědečka Hříbečka z Mrazíka: "Bohatý daň zaplatí, ale tobě chudáku peníze z kapsy vytáhnou ..."

K. Pavlik 3.3.2017 2:25

Re: Boze muj

Vracime se stale k tomu cemu se rika dan. Napriklad v USA maji male dane nebot tam napriklad neni tak vyborne zdravotnictvi pro chudobu jako je v Cesku a tez socialni davky v nekterych statech unie jsou podstatne nizsi nez v Cesku.

Svedsko ma az 56% dan z prijmu.

P. Dvořák 3.3.2017 1:46

Re: Boze muj

Když už se ptáte, tak nám také hned řekněte "kolik je dan ve Svedsku a jak daleko k tomu ma Cesko."

K. Pavlik 3.3.2017 1:28

Boze muj

Autor nepopisuje kdo je podle neho bohaty. Tradicni definice je: je to kazdy ktery je bohatsi nez ja. Take se nezminuje co je to dan. Pokud tim mysli jen dan z prijmu tak to co pise paradne funguje- to ze opravdu bohati nic neplati. Ony jsou i jine dane a ty jsou velice rozdilne dle statu (Nemecko, USA,Svedsko)

No tak se zvedne dan z prijmu. Je fakt ze to dobre vypada a ze si stat moc nepomuze. Jeste lepe to vypada kdyz se to kritizuje - to ze to hlavne postihne darmozrouty ( a i jine) pracujici pro stat autor takticky neuvadi.

Vi napriklad autor kolik je dan ve Svedsku a jak daleko k tomu ma Cesko?