2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

GLOSA: Pro ODS můžeme udělat to nejlepší...

Namítne snad někdo, že jsem se překlepnul - nadcházející volby jsou přece do senátu a krajů. Nikoliv, ani zdaleka! Záměrně jsem napsal nadcházející volby do sněmovny. Jde o to, že dosavadní chování vůdců ODS je již tak nesnesitelné pro stále více lidí, že předčasné volby jsou téměř jisté.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 27.7.2012 13:07

Rozšlápli mu (v ODS) bábovičku nebo snad i košíček?

Zabránit v politice něčemu nebo někomu nedobrému a nemít zajištěno, že to co přijde bude lepší, znamená s pravděpodobností hraničící s jistotou, že to co přijde bude ještě horší. Oni se totiž v nestandardních "pučích" grázlíci o sebe umí nejlíp postarat.

Největším problémem je malý počet členů (ODS) politických stran. Na zásadní obměnu není dost lidí a na tom žádný puč (nebo politický debakl) nic nezmění.

Protože autor nenabízí žádnou reálnou pozitivní (pravicovou) politickou alternativu a důrazně nevaruje před vznikem dalších pimrlových pidistran, jejichž členové (političtí "podnikatelé") se vejdou do jedné kavárny a dokonce nevaruje ani před zhoubným nástupem stran EU-hujerských, je tento jeho "výkřik" velmi hloupý a politicky nebezpečný (že by úpal?).

J. Kanioková 26.7.2012 21:23

HLAVNĚ nevolit E U R O H U J E R Y !!!

do kterékoliv pozice...

J. Matuška 26.7.2012 23:06

Re: HLAVNĚ nevolit E U R O H U J E R Y !!!

Paní Kanioková, tuto výzvu Vám podepisuji. Mám jenom dotaz, je Jan Payne členem Svobodných jako jeho bratr? Jsem "klausovec", ale ODS je stále ještě stranou, kterou volím. Přiznám se i k tomu, že jsem rozhodl, že v 1. kole nedám hlas L. Jaklovi, ale P. Sobotkovi.

B. Rybák 27.7.2012 12:07

Re: HLAVNĚ nevolit E U R O H U J E R Y !!!

Přesně tak. Je to teď naprosto nejdůležitější věc.

J. Ptáček 26.7.2012 21:20

Každý má možnost volit

Každý má možnost volit strany dle svého životního vyznání z neparlamentních stran: Pravicoví voliči Macha, levicoví Zemana, národovci Bobo, křesťané lidovce, ti co jim jde o životní prostředí zelené, podnikatelé možná Babiše. Takže ne že není koho volit. Největší pitomost - nejít k volbám - na to věrchuška toužebně čeká ...

J. Urban 26.7.2012 19:56

Žádní slušní lidé už

v ODS - stejně jako v čssd - nemohou být. Můžou tam být jen lidé s kachním žaludkem. Ten se - jak známo - nezvedne. Přeloženo: morální imbecilové.

J. Matuška 26.7.2012 23:11

Zabloudil jste sem z PL?

Pane J. Urbane, jako jeden z morálních imbecilů, rád bych Vás poznal, člověka s vysokým morálním a ineligenčním koeficientem. Jste ozdobou diskusí na NP. Bravo.

J. Ráž 26.7.2012 16:37

Pro konzervativní voliče je ODS nevolitelná

zrdaila všechny své sympatizanty. Ze všech polistopadových stran ODS  nejvíce pošlapala všechny zásady, které jí získali sympatie veřejnosti při jejím vzniku. Takže ti, kteří věřili, že ODS bude stranou Občanskou a Demokratickou i strážci občanských svobod, prosazující jen malé zásahy státu do života občanů ji už nemohou volit aby se nezpronevěřili tomu, čemu oni sami věří!

Stačí si přečíst co je  napsáno ve Stanovách ODS (Čl.2 Hlavní cíle a úkoly strany) a jaká je realita  viz: http://www.ods.cz/stanovy

V. Mlich 26.7.2012 11:12

Další, co se nechal mediálně ovlivnit :-(

Pane Payne, používejte vlastní hlavu, neřiďte se tím, co vysílá televize. Kmotrové vždycky měli a taky budou mít zájem o přerůstání do politiky, ale zrovna v této oblasti se za Nečase udělal obrovský kus práce. Umím si představit i víc, ale zaplať pánbů aspoň za to, nevidím na scéně nikoho, kdo by dokázal víc. Stanovy ODS není nutné měnit, kmotrové si s tím stejně hlavy lámat nebudou.

Ale je pravdou, že ODS své voliče zklamala. A to svou levicovou politikou zvyšování daní, schodkovým rozpočtem, přidáváním dalších výjimek do zákonů atd. Jenže volič nemá zájem ODS "trestat", aby ji snad vychoval nebo co. Jen se zhnuseně odvrátí a prostě volí jinou pravicovou stranu v naději, že ta snad svůj pravicový program pojme důsledněji.

V. Kain 26.7.2012 14:21

Re: Další, co se nechal mediálně ovlivnit :-(

Současná koalice není pravicová ani náhodou.Socialisté by to lépe nevymysleli.Vystavit všem současným stranám červenou kartu.(komunisty nepočítám,ti vůbec v parlamentu neměli být)Nechci po volbách do dolní sněmovny vidět ty samé ksichty jako dnes.

V. Batala 26.7.2012 10:16

Jasně

Už po druhé budu volit Svobodné. Minule sice hlasy propadly, ale jak vidím v současné situaci ,žádná škoda.A měl jsem po těch volbách po dlouhé době dobrý pocit, že jsem volil něco, co chci a ne jen nejmenší zlo.Doporučuji všem, zkusit něco jiného, než ty profláknutý ksichty.Je to osvobozující a nadějný!

J. Kadeřábek 26.7.2012 14:40

Re: Jasně

Vypadá to jako jediná možnost. Volit ODS znamená volit zloděje. Volit ČSSD znamená volit hloupé zloděje.

R. Langer 26.7.2012 14:48

Re: Jasně

A to zase ne, hloupí, to oni nejsou. Hloupí jsou ti, co je volí...

J. Kanioková 26.7.2012 21:18

potlesk !

J. Urban 26.7.2012 19:57

Re: Jasně

Máte pravdu. Udělám to taky tak.

P. Schuh 26.7.2012 10:02

Vyčistit augiášův chlív

Ano nevolit ODS, ale i TP, LIDEM, VV, ČSSD a KSČ.

M. Procházka 26.7.2012 9:52

Pro ODS můžeme udělat..

Jsem pro,ale také musíme vyměnit pana Jana Payneho.

P. Schuster 26.7.2012 8:10

Mafie ODS

Tak nekonkrétní a nenávistní článek o ODS jsem již dlouho nečetl.

"Arogance vůdců ODS a její provázanost s mafiemi již překročila všechny meze." Kde jsou nějaké důkazy? Současná vláda je koaliční a plní svoje programové prohlášení vlády. Stačí si ho přečíst a nekecat o mafiích v ODS.

"Než takovou zrůdu držet dál při životě (ODS), to ji raději pohřbít a vytvořit strany jiné." To je slovník jako vystřižený ze 70let období normalizace, a to autorovi, který je neurolog a filozof bude teprve 60 let.

P. Lenc 26.7.2012 8:21

Re: Mafie ODS

Zhrzený blb nejvíc nenávidí.A je jedno, jestli je nebo není vzdělaný.

F. Svoboda 26.7.2012 11:00

Re: Mafie ODS

Vzdělaný blb je bohužel nebezpečnější.

J. Urban 26.7.2012 19:58

Re: Mafie ODS

Vy to zjevně nemáte v hlavě v pořádku.

J. Kanioková 26.7.2012 21:19

Pan Payne je přesně takovou osobností, o které píše nahoře pan Ulč...

J. Peřina 26.7.2012 7:45

Ono to je ale veliké dilema.

Když nechámepadnout ODS,tak tím dáme zelenou koalici ČSSD a KSČM.Co je tedy lepší,a co horší?Já jsem stejně rozhodnutý volit Svobodné.Kdysi jsem tady napsal,že ODS mám zažitou v krvy,ale už jsem byl na transfůzy.Tak věřím,že jsem vyléčený.

P. Pavlovský 26.7.2012 1:52

Naprostý souhlas, pouze malá oprava:

Nikoli "díky zpackaným stanovám", ale "vinou zpackaných stanov".  Spackaných záměrně?

Koho ale volit? Lidovce?

K. Machala 26.7.2012 2:36

Re: Naprostý souhlas, pouze malá oprava:

Lidovci podporují současnou hrůzu na evropské úrovni a nejsou garantem změny v Bruselu. Tam se tvoří většina našich zákonů v přítmí kanceláří Evropské komise s četnými návštěvami lobbistů bojujících za parciální zájmy, tam by se měla soustředit pozornost voličů ještě víc než na zahnívající domácí strany.

Nevidím jinou rozumnou šanci pro nesocialistického voliče než volit Svobodné Petra Macha. Kdo je volič socialistický, má na výběr mezi parlamentními zahnívajícími stranami od ČSSD přes její extremistickou variantu KSČM až po podivné socialisty zvyšující daně proti svému programu (TOP, ODS) anebo strany jednorázové. Pak jsou ještě Zelení, kteří se aspoň nenamočili, ale jsou taky pro současný bruselský neřád bez návrhu na jeho reformu.

P. Pavlovský 26.7.2012 2:49

Re: Naprostý souhlas, pouze malá oprava:

I Zelení se, žel, namočili!

Pro nákup CASA hlasovali tito jejich ministři: K. Schw,   Bursík a Liška.

Nikdy se za to neomluvili, nikdy se od toho nedistancovali.

Proč ve vládě v demisi (o křesla již nešlo) hlasovali pro, proč se alespoň nezdrželi?

P. Pavlovský 26.7.2012 2:53

Re: Naprostý souhlas, pouze malá oprava:

Cokdyby se udělali pro sebe STaN?

Marné, nemají lidi. Už podruhé obsadili MK ČR manažerským neschopou.

Státní opera? Převoz urny s popelem Fr.Kupky do ČR? Nic neumí zařídit!

R. Langer 26.7.2012 8:25

Re: Naprostý souhlas, pouze malá oprava:

Volte kohokoliv, kdo ještě nebyl ve vládě a v parlamentu. Jestli budete volit pořád dokola ty samé tupce, co tam jsou, nebo tam minule byli, tak se dočkáte jen a pouze toho samého, co máte teď. Pokud budete volit někoho jiného, budete mít alespoň naději. Jo, a Babiše prosím také nevolte. Skutečně to není úspěšný pravicový podnikatel a politik, který by nám mohl jít vzorem.

M. Procházka 26.7.2012 9:57

Re: Naprostý souhlas, pouze malá oprava:

Babiš,to není v žádném případě úspěšný pravicový podnikatel a politik,to je zrůda,která si myslí,že za peníze si může koupit všechno.Kdo mu naletí,zase jen troubové a magoři.

R. Langer 26.7.2012 11:31

Re: Naprostý souhlas, pouze malá oprava:

Ano, vidím to naprosto stejně, a právě z toho důvodu se děsím toho, že ho někdo bude volit. Za slib zrcátka a barevných korálků... :-(