26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

GLOSA: Poslední rána pro živnostníky

Jsem přesvědčen, že se mnohým ekonomickým ztrátám dalo předejít, případně je alespoň minimalizovat uváženějšími opatřeními. Vždyť uzavření řady prodejen, provozoven a služeb, bylo naprosto zbytečné, nelogické a kontraproduktivní.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Čermák 11.3.2021 18:14

Několik poznámek k textu. Tak malé firmy páteří naší ekonomiky nejsou, živnostníci pak daně prakticky neplatí. Pokud někdo daně zvýší, budou to Piráti se Stanem a TOP s KDU, kteří se od ODS nakonec trhnou.... Mimochodem, jestli se na mě nalepí milý pan LNovák, bude ztrestán, jak zaslouží...;-D

L. Novák 11.3.2021 19:43

Tebe blbtoši už tady jako Babišův věrný ocas všichni znají, takže představovat tě netřeba.

V. Čermák 11.3.2021 23:01

Tak Novácké Hovínko nevydrželo ten přetlak v břiše a přilepilo se. A Novácké Hovínko drží, lepí a smrdí...;-D

J. Urban 11.3.2021 18:03

Jenze likvidace drobnych podnikatelu je v zajmu burese a anofertu, ktery mu pritom vuuubec nepatri. Potrebujeme nevolniky do cinskych montoven a kosteleckych uzenin a k tomu armadu nezamestnanych, aby ti nevolnici nechteli moc velky plat.

V. Čermák 11.3.2021 18:22

Tak premiér se jmenuje Babiš a drobné podnikatele a živnostníky nijak nedeptá, neboť oni daně prakticky neplatí. Firmy Agrofertu nejsou montovny a platí daně v ČR. Skutečné Montovny pak patří zahraničním vlastníkům a že to tak je rozhodně za to nemůže Babiš, ale předchozí vlády politických stran.....Mimochodem, pokud se na mě nalepí milý pan LNovák, bude po zásluze ztrestán....;-D

V. Mokrý 11.3.2021 18:27

[>-]R^

J. Krynický 11.3.2021 20:03

Daně prakticky neplatí, říkal to pan Babiš. Je mi to jasné.

V. Čermák 11.3.2021 23:06

Říkat to nemusel, to je všeobecně známé, daně z příjmu prakticky nula. Platí jenom zdravotní a sociální pojištění, aby když onemocní, byli ošetřeni a když půjdou do důchodu, aby na nějaké minimum měli nárok....;-D

L. Novák 13.3.2021 8:46

Lžeš jako všichni Babišovi komouši a StBáci. OSVČ ani zdaleka nezatěžují stát pobíráním všelijakých nemocenských dávek a sociálních podpor, jako zaměstnanci. Zaměstnanci mají v různých nárocích "ze zákona" oproti živnostníkům tolik různých výhod a finančních náhrad za cokoliv, že kdyby se provedlo srovnání mezi dvěma reprezentativními vzorky obou skupin, nejspíš by to způsobilo šok.

Ale Babišovi komouši a idioti jako ty budou pořád ;-O mlít dokola blbosti, které nemají základ ve skutečném stavu.

J. Vintr 11.3.2021 12:34

Likvidace malých firem a živnostníků nejspíš nebyl vedlejší důsledek "opatření proti šíření", ale jeden z cílů covidové kampaně....

L. Novák 11.3.2021 15:09

Autor a šiřitel spikleneckých bludů J. Vintr už si zase našel své spiklenecké téma... ;-D

P. Vébr 11.3.2021 15:53

Nevím, jestli ta likvidace byla cílem (vzhledem k minulým praktikám jistého ne-majitele a jeho současným možnostem bych se ani nedivil), ale pokud byla, tak se to daří.

L. Novák 11.3.2021 19:41

Likvidaci živnostníků nezačal Babiš. Ten dal jenom poslední kapku (viz nesmyslný a dnes "dočasně" zrušený EET). Začalo to už za Klausových vlád a socialisti vlád ČSSD to pak vzali útokem...

J. Urban 11.3.2021 20:08

Jo, to mate recht. CSSD nici stredni tridu na plny uvazek, ODS "jen" na vedlejsak. Kdo si v ODS myslel, ze je bude pak jeste volit, to je mi vskutku zahadou.

J. Kernal 11.3.2021 12:22

Král zajistí zemi právem, ale kdo ji vydírá dávkami, pustoší ji. Přísloví 29,4

Když přibývá spravedlivých, lid se raduje,panuje - li svěvolník, lid vzdychá. Přísloví 29, 2

Není potřeba více věci komentovat. Pokoj všem.

V. Čermák 11.3.2021 18:41

Tak současný "Král" zvýšil podfinancované platy státním zaměstnancům a mizerné důchody důchodcům a snížil daně všem pracovníkům, takže přestali na chvíli "vzdychat". Covid pak začal panovat nad všemi současnými "Králi".

Neházejte perly sviním, aby je nerozšlapaly...;-D

L. Novák 11.3.2021 19:46

Babiš žádné daně nikomu nesnížil. Sobě zvýšil příjmy z kapes daňových poplatníků a nadělal dluhy, které budeme muset splácet právě vysokými daněmi. Ale ty jako Babišův ocas budeš blábolit nesmysly za párek s pivem zdarma...Rv

V. Čermák 11.3.2021 23:09

Novácké hovínko se zase přilepilo a Novácké Hovínko drží, lepí a smrdí...Mimochodem, daně snížil na 15%...;-D

L. Novák 12.3.2021 0:09

Ozvi se znovu, až se naučíš počítat s procenty...:-P

V. Němec 11.3.2021 11:31

V republice je 78 okresů, tedy každý okres volební obvod. Prahu podělit rovněž na "okresy", volební obvody tak, aby počet byl celkově lichý. Tedy jen tolik poslanců, a bez politických stran. Předpoklad je, že zvolení budou více pod tlakem a kontrolou svých voličů. Pokud by měly být zachovány kluby, bylo by na poslancích jak si je ustanoví a v jakých počtech na klub. Důležitou částí by byla odvolatelnost stanovená nadpoloviční většinou volitelů poslance. Detaily svěřit právníkům a samotným poslancům.Byla doba všelijaká, řádili tu otrokáři, císařové, králové, knížata, presidenti, diktátoři Hitler, Stalin a teď nastala doba nová, doba Kovidova. Přišel vhod všem druhům diktatur, nebylo pro ně dosud lepšího pomocníka. Nepotřebuje, tanky, letadla, zbraně, ale jen se vyřkne Kovid, skoro každý zvedne ruce, že se vzdává. Málokdo ho viděl, ale to mu nevadí, skoro každého si podmaní. Dobře je vyzbrojen a přesvědčen, že mu nikdo neodolá. Je bez zábran, plný čerstvé síly, pod záštitou líbivých hesel, třeba jako chráním, sloužím, pěkně tě zmlátím v zájmu tvého zdraví a do rakve nás vpraví.A ty naše včely jako by podělit se chtěly s tím naším údělem dávno před tím kovidem potýkají se s neodbytným prevítem. Migrant, taky kdo ví odkud, kde se vzal, tu se vzal, domov si u nich udělal. Vystěhovat se již nedá, myslí si, že on je tu nyní doma.Snad taky tam neskončíme, že se toho kovida již nezbavíme a on nám bude diktovat, jak, žít, pracovat, milovat, co myslet si a co ne, zapomenout nás naučí na časy minulé, zavede nové pořádky, život prý bude jak z pohádky. Však to se uvidí, ale ne mýma starýma očima.Však nástupci naši se dožijí a té slasti si jistě užijí.Tak prý kovid již běhá volně po ulicích. Já mám od ulice jen drátěnou branku, to je jisté, že mně zaběhl i dvůr a při otevření dveří do domu je již jistě zabydlený v domě. Doma roušky nenosím, takže nač mě je poctivé rouškování mimo dům? A soused tvrdí, že jej viděl běhat i po lese!

J. Vintr 11.3.2021 12:37

Vy tady popisujete, jak by měla vypadat demokracie. Ale o tu žádnému politikovi nejde, na tu si jen hrají. A proto žádná taková změna nikdy nebude.

J. Jurax 11.3.2021 17:51

Už to čtu potřetí vždy pod jiným článkem a vždy to nesouviselo s tématem článku - Vy aspirujete na na tvůrce univerzálního diskusního příspěvku?

J. David 11.3.2021 19:55

Presentace názoru, redundance záchvatu. Omluva za rekci.

J. David 11.3.2021 10:23

Nechat obchody otevřené systémem Lékáren a Pošty, Květinářství etc. "Jeden ven, druhý tam per partes". Respirátor a u vchodu špricka na lyzol... Ale to asi nějak nejde, jó, Hyper a Super otevřeny, hlava na hlavě. Nějak mi ta Covidová opatření rozum nebere. Asi už jsem moc starej, zvostal mi jen ten "selský rozum", alespoň si to myslím. Opatřením zdar, Covidu zmar!

V. Petr 11.3.2021 10:29

V hypermarketech NENÍ hlava na hlavě. Podle amerických výzkumů jsou daleko nejnebezpečnější hospody a po nich fitcentra. Nebezpečí, že se někdo nakazí v samoobskuze je malé. A řemeslnické provozy, kde nedochází ke kontaktu s velkým množstvím lidí nikdo nezavřel.

Ś. Svobodová 11.3.2021 10:45

Jsou zavřené skoro všechny provozovny, tedy i řemeslnické. Kde žijete?

J. David 11.3.2021 11:20

Nekřivdtě mu, vychází z amerických výzkumů.

V. Petr 11.3.2021 12:05

Nevím, ale třeba stavební firmy (i OSVČ) běžně fungují, mám to hned vedle.

Ś. Svobodová 11.3.2021 13:17

Stavební a montážní práce jsou povoleny. Ke sklenáři jít nemůžete, on k vám domů ano. Blázinci zdar!

J. David 11.3.2021 11:19

Ale ale, baba mi u kasy za zády s respirátorem staženým pod šnóblem, funí na tejlo. Jinak, putyky a fitka jsou zavřená, neb se tam lidé houfují, tak jako v Hyper a Super. A pak, takové hovadiny. Lovit ryby, nebo černou pouze v katastru obce, nikolivěk v okresu (to musela vymyslet "hlava se zobákem". Jo, je to kratochvíle, nikoliv cesta za fedruňkem v montovně i mimo okres. Ale to je na celý právní rozbor. Něco jako klystýry MUDr. Grüsteina. Švejk: "Vraž mi ho tam, a věz, že vítězství bude naše". Když se ani neshodnou imunogové (obecně se zatím o Covidu ví kulové, co je to za RNA potvoru), jak se má pak sjednotit politická věrchuška. Funguje pak teorie chaosu (deterministika funguje do půlnoci, po půlnoci jinak a v neděli také jinak). Pal/nepal, jednou dvě roušky, pak FFP2, okresy/katastry, výtěry z nosu na testech (apropó, píchnutím špejle do šnóblu do dutin, mne málem vylezlo levé oko z důlku), nejsem tlustej stařík, test negativní (prý ti obézní staříci mají vyšší virulentní vnímavost a končí na JIP). Jsem 70+, 2. riziková skupina, prduch na firemních testech. Ale když vidím to hašteření a vády o vakcíny v politických kruzích SÚKL, MMA, Pfizer, J and J, Sputnik, Astra, etc. Raději nasadím "pivo s bobkem a bedrník". A premedikaci špiritusem. Ničí viry i bacily. Berte to jako rozsáhlý bonmot starého dědka.